Greek English French German Italian
Pin It

Οι ερευνητές κινούνται σε μια νέα προσέγγιση για τη βελτίωση των διαδικασιών σύντηξης σπονδυλικής στήλης και την αποκατάσταση σπασμένων ή ελαττωματικών οστών που αποφεύγουν την υπερπαραγωγή οστού που συμβαίνει συνήθως στις τρέχουσες θεραπείες. Σε μια προκλινική μελέτη, οι ερευνητές μείωσαν σημαντικά την ανεπιθύμητη ανάπτυξη των οστών εκτός των στοχευόμενων περιοχών επιδιόρθωσης στα μηριαία αρουραίων, παρέχοντας μια ισχυρή πρωτεΐνη σχηματισμού οστών που ονομάζεται πρωτεΐνη οστικής μορφογενετικής ή ΒΜΡ, χρησιμοποιώντας ένα νέο βιολογικό υλικό από ηπαρίνη.

Μια ερευνητική ομάδα έξι μελών με επικεφαλής τον Marian H. Hettiaratchi, βιοϊατρικής στο Phil και στο Πανεπιστήμιο Penny Knight για την επιτάχυνση των επιστημονικών επιπτώσεων στο Πανεπιστήμιο του Όρεγκον, περιγράφει την προσέγγιση σε ένα έγγραφο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Science Advances .

Ο Hettiaratchi άρχισε να διερευνά τη χρήση μικροσωματιδίων ηπαρίνης για να παραδώσει BMP ως έναν πιθανό τρόπο για να σταματήσει την ανώμαλη ανάπτυξη των οστών πριν από περισσότερα από πέντε χρόνια, ενώ ένας διδακτορικός φοιτητής στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Γεωργίας με τη βοήθεια των συν-συγγραφέων Robert Guldberg και Todd McDevitt.

Η παραδοσιακή προσέγγιση της χρήσης υψηλών δόσεων ΒΜΡ μόνο έχει οδηγήσει σε πολυάριθμες επιπλοκές στον άνθρωπο, συμπεριλαμβανομένης της φλεγμονής των μαλακών μορίων και της ανώμαλης οστεοποίησης.

Για τη νέα μελέτη, οι Hettiaratchi και συνεργάτες τροφοδοτούσαν τα προηγούμενα αποτελέσματα από πειράματα που έγιναν τόσο σε αρουραίους όσο και σε δοκιμαστικούς σωλήνες σε προσομοιώσεις υπολογιστών για να διερευνήσουν τρόπους προσαρμογής της προσέγγισής τους με βάση την ηπαρίνη σε δοκιμές σε ζώα με επίπεδα ΒΜΡ συγκρίσιμα με τις δοσολογίες που απαιτούνται στην αποκατάσταση των οστών διαδικασίες.

"Στον άνθρωπο, η τυπική θεραπεία χρησιμοποιεί 0,1 έως 0,2 mg ΒΜΡ ανά κιλό σωματικού βάρους, οπότε χρησιμοποιήσαμε την ίδια ποσότητα στους αρουραίους", δήλωσε ο Hettiaratchi. "Οι περισσότερες έρευνες που έγιναν σε αρουραίους χρησιμοποιούν 10 φορές λιγότερη ΒΜΡ για την αποκατάσταση των οστών, κάτι που δεν είναι συγκρίσιμο με αυτό που γίνεται στον άνθρωπο και δεν παρουσιάζει τις παρενέργειες μιας κλινικής δόσης BMP".

Χρησιμοποιήθηκαν δύο διαφορετικές δυνάμεις του συνδυασμού, με αποτέλεσμα μείωση 40 έως 50 τοις εκατό στην ανώμαλη οστεοποίηση. Τα μικροσωματίδια της ηπαρίνης περιέχουν γραμμικούς πολυσακχαρίτες μακράς αλύσου ηπαρίνης, με θειικές ομάδες οι οποίες οδηγούν σε ισχυρότερη συνδετική συγγένεια με ΒΜΡ.

Η ηπαρίνη και η ΒΜΡ, αναμεμιγμένες σε υδρογέλη αλγινικού, εγχύθηκαν σε ένα σωλήνα από πλέγμα νανοφιλμπέρ που δημιουργήθηκε στο εργαστήριο του Guldberg για να απομονωθεί μια περιοχή επισκευής και αποκαλύφθηκε στο Biosciences το 2011 - ήδη παρεμβληθεί σε ελαττώματα μηριαίων στους αρουραίους. Οι ανθρώπινες ιατρικές πρακτικές βασίστηκαν σε υψηλές δόσεις ΒΜΡ που εγχύθηκαν σε σπόγγο κολλαγόνου, πράγμα που οδηγεί σε μη φυσιολογική οστεοποίηση στον περιβάλλοντα μαλακό ιστό καθώς η ΒΜΡ γρήγορα διαφεύγει από τον σπόγγο.

Τα ευρήματα αντιπροσωπεύουν μια απόδειξη της ιδέας για την τελειοποίηση της προσέγγισης και όχι μια διαδρομή σε κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους, δήλωσε ο Hettiaratchi. Ο τελικός στόχος, είπε, είναι να δημιουργηθούν συνθετικά μικροσωματίδια τύπου ηπαρίνης που επιτυγχάνουν τα ίδια αποτελέσματα, αποφεύγοντας παράλληλα πιθανές παρενέργειες της ηπαρίνης.

"Το πρόβλημα με τη θεραπεία μεγάλων οστικών ελαττωμάτων κλινικά είναι ότι η ΒΜΡ που χορηγείται χρησιμοποιώντας σφουγγάρια κολλαγόνου οδηγεί σε ανώμαλο σχηματισμό οστού επειδή το φάρμακο δεν παραμένει στο υλικό", δήλωσε ο Hettiaratchi. "Το νέο μας υλικό διατηρεί πολύ περισσότερα από το BMP, διατηρώντας το εντοπισμένο. Δεν έχετε σχηματισμό οστών εκτός της στοχευόμενης περιοχής".

Ο Hettiaratchi εντάχθηκε στο UO μετά την ολοκλήρωση μεταδιδακτορικής υποτροφίας στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο. Ο Γκουλντμπεργκ εντάχθηκε στο Πανεπιστημιακό Πανεπιστημιακό Πανεπιστημιακό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα ως εκτελεστικός διευθυντής τον Αύγουστο του 2018. Ο McDevitt είναι τώρα στο Σαν Φρανσίσκο, συνδέεται με το Ινστιτούτο Καρδιαγγειακών Νοσημάτων Gladstone και το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας.

Pin It

Cook name