Παρασκήνιο

Νομιμοποιούνται για 49η φορά όλες οι παράνομες  προμήθειες των δημόσιων νοσοκομείων

Νομιμοποιούνται για 49η φορά όλες οι παράνομες  προμήθειες των δημόσιων νοσοκομείων

Νομιμοποιούνται για 49η φορά όλες οι παράνομες  προμήθειες των δημόσιων νοσοκομείων ,με το άρθρο 41 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας που είναι σε διαβούλευση .

Το προτεινόμενο άρθρο 41  του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας που είναι σε διαβούλευση εάν ψηφιστεί νομιμοποιεί όλες τις παράνομες προμήθειες των δημόσιων νοσοκομείων, συνεχίζοντας την ιστορία αφού 48 φορές από το 2009 έως σήμερα έχουν νομιμοποιηθεί όλες οι παράνομες προμήθειες και κάποιοι αθώωναν όσους οδηγούσαν σε χρεοκοπία το σύστημα δημόσιας υγείας.

Είναι αντιληπτή απ’΄ όλους πλέον η χρεοκοπία των νοσοκομείων η οποία αγγίζει την αποκατάσταση της υγείας των ασθενών. Οι ευθύνες της χρεοκοπίας τους είναι διαχρονικές και οφείλονται σ’ όλους όσους πέρασαν από το υπουργείο υγείας και νομιμοποίησαν τις προμήθειες που έχω γίνει παράνομα !

Κύριε Υπουργέ ένας  διοικητής που είναι γνώστης του αντικειμένου του και των υποχρεώσεων προκειμένου να λειτουργεί εύρυθμα το νοσοκομείο του δεν έχει ανάγκη την νομιμοποίηση των παρανομιών του απλά επειδή δεν έχει διαπράξει τέτοιες. Ανάγκη των εν λόγω ρυθμίσεων έχουν μόνο όσοι διορίστηκαν ενώ ήταν άσχετοι , όσοι  ήταν κομματικοί η πήγαν να κάνουν τους ταμίες τους υποψήφιους βουλευτές, ήταν κομμωτές φιλόλογοι , ζαχαροπλάστες και οτιδήποτε άλλο από τα νοσοκομεία που πήγαν να διοικήσουν.

Όλοι αυτοί παρανομούν και οι υπουργοί  υγείας τους αθωώνουν  τακτικότατα . 48 φορές από το 2009 έως σήμερα.Όπως διαπιστώνει εύκολα κάνεις έως και 5 φορές το χρόνο κάποιοι  αθώωναν  όσους οδηγούσαν  σε χρεοκοπία το σύστημα δημόσιας υγείας .Όχι μόνο δεν τους οδηγούσαν στην δικαιοσύνη για τις παράνομες και απευθείας αναθέσεις τους αλλά άπλωναν και ένα ισχυρό τείχος προστασίας για να μην τιμωρηθούν .

Έχουμε γράψει πολλές φορές για την ιστορία που εξελίχθηκε στο ΜΕΤΑΞΑ οι παρανομίες δεν ισχύουν αφού από το 2019 μέχρι σήμερα έχουν πει νομιμοποιηθεί οι προμήθειες που έχει κάνει 20 φορές! Και αν εσείς ψηφίστε το προτεινόμενο άρθρο 41 του νομοσχεδίου σας όλες οι προμήθειες που έχει κάνει θα είναι νόμιμες! ΟΛΕΣ! Και σ’ όλα τα άλλα νοσοκομεία που έχουν γίνει παρόμοιες  αναθέσεις .

  • Κύριε υπουργέ θα είστε αυτός που θα νομιμοποιήσει για 49η φορά όλες τις παράνομες  προμήθειες και θα βοηθήσετε να αυξηθούν τα ατιμολόγητα προϊόντα και τα  ληξιπρόθεσμα ;

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το νομοσχέδιο του Υπ. Υγείας νομιμοποιεί όλες τις παράνομες προμήθειες των νοσοκομείων

Επιβεβαίωση του ΗealthWeb: Η Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας ήταν ‘’ζόμπι ‘’

Νέος νόμος για τις προμήθειες, διορισμοί στην Υγεία και παλαιές τακτικές.Της Νικολέτας Ντάμπου

ΕΚΑΠΥ: Πως δικαιολογεί τους μισθούς σε σχέση με την εξοικονόμηση που έχει κάνει μέχρι σήμερα;

Γ. Λειβαδάς στο Healthweb: Οι παράνομες προμήθειες στα νοσοκομεία συνεχίζονται κυρίως στο ‘Ιπποκράτειο’ και ’ Ευαγγελισμό ‘

Η Δέσποινα Μακριδάκη σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης

Οι τριάντα «καυτές» υποθέσεις του Σ.Ε.Υ.Υ.Π. που βρίσκονται σε εξέλιξη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νοσοκομεία – Διοικήσεις: Τα φροντιστήρια των υποψηφίων και τα παιδιά του κομματικού σωλήνα

Σε φροντιστήρια ‘’τρέχουν’’ κάποιοι υποψήφιοι διοικητές νοσοκομείων και Υγειονομικών Περιφερειών  ώστε  να ανταπεξέλθουν στις γραπτές  εξετάσεις του ΑΣΕΠ και να περάσουν στην επόμενη φάση της διαδικασίας .  

Ιατροί σε ρόλο συμβούλων φαρμακευτικών και ιατρικών επιχειρήσεων

Στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του υπουργείου υγείας,  οι γιατροί του ΕΣΥ ,  εκτός από τη δυνατότητα να κάνουν ιδιωτικό ιατρείο , τους δίνεται και η δυνατότητα να παρέχουν συμβουλές ως εμπειρογνώμονες ή τεχνικοί σύμβουλοι σε φαρμακευτικές  εταιρείες και εταιρείες ιατροτεχνολογικων προϊόντων

Διοικητές ΥΠΕ και νοσοκομείων υπονομεύουν την εξέλιξη του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ

Η αξιολόγηση για τους διοικητές και υποδιοικητές ΥΠΕ και νοσοκομείων καθυστερεί και κυκλοφορούν πολλά σχόλια για την εξέλιξη τους. Όλα είναι αρνητικά αφού φροντίζουν γι’ αυτό οι νυν διοικητές διαδίδοντας σκόπιμα ότι ο υπουργός τους διαβεβαίωσε ότι δεν θα γίνει , αν γίνει είναι εξασφαλισμένη η θέση τους κι άλλα τέτοια καλά .

ΙΦΕΤ: Τα σκάνδαλα, το clawback και η προκήρυξη για την πρόσληψη Διευθ. Συμβούλου και Προέδρου

Ο Υπουργός Υγείας, δικαίως  αποφάσισε ν’ ασχοληθεί με το ΙΦΕΤ και την διακίνηση φαρμάκων μέσω αυτού. Τα τελευταία χρόνια το ΙΦΕΤ βρίσκεται στη δίνη σκανδάλων, καταγγελιών και υποθέσεων που έχουν σταλεί στην δικαιοσύνη και τα οποία τον έχουν ζημιώσει.

Εννιά χρόνια και δεν έχει τεθεί σε εφαρμογή το Αpplication του ΕΟΦ για την υποβολή ανεπιθύμητων ενεργειών φαρμάκων

Συνεχίζει να υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στην συλλογή πληροφοριών σχετικά με τις ανεπιθύμητες ενέργειες των φαρμάκων μέσα από την Κίτρινη Κάρτα .

ΙΦΕΤ: Έφυγε ο φαρμακαποθηκάριος σύμβουλος και ήρθε ο φαρμακοποιός, με ιδιωτικό φαρμακείο στα Δυτικά Προάστια

Τελικά μερικά πράγματα στην Ελλάδα δεν αλλάζουν, στο ΙΦΕΤ έφυγε ένας φαρμακαποθηκάριος σύμβουλος και πήγε ένας φαρμακοποιός ως σύμβουλος,  ο οποίος διατηρεί και το ιδιωτικό  φαρμακείο στα Δυτικά Προάστια.

Πωλήσεις των φαρμάκων: Ο ΕΟΦ διόρθωσε το λάθος μετά το δημοσίευμα του healthweb

Ο ΕΟΦ μετά το δημοσίευμα του healthweb το οποίο ανέδειξε ότι τα στοιχεία για τις πωλήσεις των φαρμάκων που ανακοινώθηκαν είναι λάθος , διόρθωσε το σφάλμα , όπως η διοίκηση μας επιβεβαίωσε  και παραδέχθηκε  ότι η παρέμβαση μας τους βοήθησε να το εντοπίσουν . Τελικά οι πωλήσεις φαρμάκων αυξήθηκαν κατά 17,66 % για το 2020 […]