Editorial

Το σκάνδαλο στο ΜΕΤΑΞΑ ,οι ευθύνες του ΟΔΙΠΥ & οι παράνομοι διοικητές νοσοκομείων

Το σκάνδαλο στο ΜΕΤΑΞΑ ,οι ευθύνες του ΟΔΙΠΥ & οι παράνομοι διοικητές νοσοκομείων

Ο διοικητής του νοσοκομείου «ΜΕΤΑΞΑ» αποπέμφθηκε από τον υπουργό υγείας καθώς υπήρχαν πάρα πολλά  αρνητικά σχόλια στον Τύπο . Αναρωτιόμαστε, η αξιολόγηση του ΟΔΙΠΥ τι έλεγε για τον διοικητή και τον αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου ; Τα έβρισκε όλα καλά στο νοσοκομείο ; Τι αναδείκνυαν οι δείκτες σαν προβλήματα και πόσο σοβαρά ήταν αυτά ; Εάν δεν ελάμβαναν τόσο μεγάλη έκταση τα σχόλια στο διαδίκτυο όλα θα πήγαιναν μια χαρά ;

Ρωτάμε όλα αυτά γιατί ήταν γνωστές οι καταγγελίες για κακοδιοίκηση και κακοδιαχείριση στο νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ . Και μάλιστα δεν ήταν ανώνυμες καταγγελίες ή από ‘’κακοήθεις’’ ανθρώπους ( Θυμάστε  το περιστατικό με το διοικητή του νοσοκομείου που πέταξε έξω από το αμφιθέατρο του ΜΕΤΑΞΑ  καρκινοπαθή επειδή διαμαρτυρήθηκε για τους ίδιους λόγους, αυτών των ελλείψεων φαρμάκων, σε μία κομματική φιέστα που είχε διοργανώσει ο πρώην διοικητής;).

Γενικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Μεταξά  Πειραιά.

Οι καταγγελίες προερχόντουσαν από τον αναπληρωτή διοικητή !! Και όχι μόνο. Και από έντιμους γιατρούς  και διοικητικούς υπαλλήλους. Και αντί να επέμβει άμεσα η δικαιοσύνη, η Αρχή Διαφάνειας, το Γενικό Λογιστήριο δεν έγινε απολύτως τίποτα . Στο υπουργείο υγείας κώφευαν και περίμεναν να περάσουν οι εκλογές για να μην γίνει καμιά ζημιά στην κυβέρνηση αφού ο διοικητής είχε σημαντική κομματική ταυτότητα και χιλιάδες ψήφους προς συγκεκριμένους βουλευτές. Όπως έλεγε και ο τότε υπουργός υγείας την επομένη των εκλογών θα τον διώξει! Και αφού δυόμιση μήνες μετά τις εκλογές κάνεις δεν τον  έδιωξε, αυτός έγινε ακόμη πιο αποτυχημένος .

Και πως διασώθηκε αυτός ο διοικητής και κάποιοι άλλοι ;

Μα φυσικά με το μύθο της επερχόμενης αξιοκρατίας. Όλοι αυτοί που έχουν ‘’ονομαστεί’’  διοικητές περιμένουν το νέο νομοσχέδιο για την αξιοκρατία . Όπως έχουμε γράψει  πολλές φορές στο www.healthweb.gr  χωρίς κανείς να θέλει όμως να ακούσει , θα πρέπει σ’ όλους όσους έχουν τοποθετηθεί διοικητές και αναπληρωτές στα νοσοκομεία να μην προσμετρηθεί ούτε ένα μόριο στην αξιολόγησή τους από το ΑΣΕΠ. Αλλιώς θα είναι μία παρωδία αξιοκρατίας και διασυρμού τους παγκοσμίως .

Γιατί όπως σας έχουμε γράψει σήμερα όλοι σχολιάζουν αρνητικά το διορισμό κομμωτηρίων, γυμναστών, βουλκανιζατέρ, φιλολόγων, αποτυχημένων  βουλευτών και δημοτικών συμβούλων κ.α . Σε μία όμως «αξιοκρατική» διαδικασία όπως πολυδιαφημίζεται, γι’ όλους αυτούς θα έχουν ξεχαστεί τα παραπάνω και θα έχουν εκατοντάδες «αξιοκρατικά» μόρια από την παράνομη τοποθέτηση τους ως διοικητές όλα τα προηγούμενα χρόνια!

Κύριε Χρυσοχοΐδη στην κατάσταση του <<ΜΕΤΑΞΑ>> βρίσκεται  το 80% των δημόσιων νοσοκομείων . Αφήστε την αξιολόγηση του ΟΔΙΠΥ για αργότερα. ( παρεμπιπτόντως αυξάνεται πάρα πολύ ο προϋπολογισμός του ΟΔΙΠΥ  και οι απευθείας αναθέσεις σε πολύ συγκεκριμένες εταιρείες! . Μην έχουμε κι άλλο ένα ΙΦΕΤ!) Δείτε τα πραγματικά προβλήματα με άλλους συμβούλους και γενικούς γραμματείς. Όχι με αυτούς που σαν ΓΔΟΥ έφτασαν  τα χρέη των νοσοκομείων στο 1,2 δις ευρώ( Όσο ένας ετήσιος προϋπολογισμός).Μην αναβαθμίζετε  όσους διαχρονικά βούλιαξαν και χρεοκόπησαν το ΕΣΥ . Πρέπει να είναι υπόλογοι και όχι τιμητές και σύμβουλοι .

Κύριε Χρυσοχοΐδη το ΕΣΥ έχει χρεοκοπήσει. Εσείς το είπατε και ζητήσατε από τους υγειονομικούς να βάλουν πλάτη. Μπράβο και πολύ σωστά πράξατε!
Όμως μην δίνεται παράταση στους ήδη υπεύθυνους της χρεοκοπίας του με το πρόσχημα της αξιοκρατίας και ενός νόμου που θα ψηφιστεί και για να υλοποιηθεί θα περάσουν μήνες ή ακόμη και χρόνια . Νομός υπάρχει . Είναι ο ν. 4622/2019 που δεν τηρήθηκε ποτέ. Ούτε ένας διοικητής δεν διορίστηκε με αυτόν. Σε εσάς εναπόκειται η εφαρμογή του νόμου και η απομάκρυνση ανίκανων  και παράνομων διοικήσεων νοσοκομείων και οργανισμών και υπουργείου σας.

Καλή επιτυχία!

 

ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΝΤΑΜΠΟΥ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αδύνατο να πραγματοποιηθούν οι προσλήψεις στην Υγεία το 2024

Νοσοκομεία : Αυξήθηκαν 33,6% τα ληξιπρόθεσμα σε δύο μήνες. Οδεύουν προς χρεοκοπία ;  

Πανεπιστημιακά  νοσοκομεία:Παράνομοι οι διορισμοί των αναπληρωτών  διοικητών  

Tο φάντασμα της Αξιολόγησης των Διοικητών και οι διορισμοί από το «παράθυρο»

Αξιολόγηση στα νοσοκομεία και στο προσωπικό από κλιμάκια εμπειρογνωμόνων σχεδιάζει να κάνει το Υπουργείο Υγείας

Ο Μάκης Βορίδης στο healthweb: Θα θεσπιστεί νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων στην επόμενη θητεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το νομοσχέδιο του Υπ. Υγείας νομιμοποιεί όλες τις παράνομες προμήθειες των νοσοκομείων

Το προτεινόμενο άρθρο 15 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας που είναι σε διαβούλευση εάν ψηφιστεί νομιμοποιεί όλες τις παράνομες προμήθειες των δημόσιων νοσοκομείων, συνεχίζοντας την ιστορία αφού 47 φορές από το 2009 έως σήμερα έχουν νομιμοποιηθεί όλες οι παράνομες προμήθειες και κάποιοι αθώωναν όσους οδηγούσαν σε χρεοκοπία το σύστημα δημόσιας υγείας.

Η ανατομία μιας χρεοκοπίας

Πολλοί «ειδήμονες» του χώρου της υγείας και όχι μόνο ανακάλυψαν τη χρεοκοπία του νοσοκομείου  ‘’ΜΕΤΑΞΑ’’  το οποίο έχει 5000 € για να προμηθευτεί φάρμακα ενώ απαιτούνται 5.330.000 ευρώ και 28.000 ευρώ αντί των 150.000 ευρώ για να προμηθευτεί τρόφιμα για τους νοσηλευόμενους.

Ο διαγωνισμός 14 εκ.€ και οι αργομισθίες διασωστών στο ΕΚΑΒ

Τα προβλήματα , όπως όλοι παραδέχονται, στο ΕΚΑΒ είναι πολλά και διαχρονικά. Εμείς πέρα από κάθε αντιπαλότητα και φωνασκία θέσαμε τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν για να βελτιωθεί το ΕΚΑΒ.

Τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν για να βελτιωθεί το σύστημα Υγείας και το ΕΚΑΒ

Στην Ελλάδα για να αναδειχθούν τα προβλήματα πρέπει είτε να γίνει κάτι τραγικό (  Τέμπη , θάνατοι συμπολιτών μας λόγω έλλειψης  ασθενοφόρων ) ή  εκλογές !Δυστυχώς αυτή την περίοδο συνέβησαν και τα δύο. Και συνάνθρωποι  μας έχασαν άδικα τη ζωή τους και εκλογές έχουμε που κυριαρχεί μια στείρα αντιπαράθεση για την Υγεία. Εμείς θα μείνουμε σε αυτό το άρθρο μόνο στο ΕΚΑΒ.