Παρασκήνιο

Διοικητές νοσοκομείων: Πάνω από 150 διοικητές διορίστηκαν παράνομα στα νοσοκομεία

Διοικητές νοσοκομείων: Πάνω από 150 διοικητές διορίστηκαν παράνομα στα νοσοκομεία

Στους 150 και πλέον είναι οι διοικητές που διορίστηκαν παράνομα στα νοσοκομεία . Η κυβέρνηση μετά από άρθρο του healthweb τους διορίζει ως προσωρινούς με το νόμο 4931/2022.

Πριν τρεις μήνες είχαμε γράψει ότι οι διορισμοί των διοικητών στα νοσοκομεία πραγματοποιήθηκαν χωρίς η  διαδικασία να γίνεται μέσω ΑΣΕΠ, όπως προβλέπεται στο νόμο 4735/2020 που ρυθμίζει τα θέματα επιλογής διοικήσεων στο  δημόσιο  τομέα. Είχαμε επισημάνει ότι η παράλειψη αυτής της  προβλεπόμενες διαδικασίας καθιστά παράνομους  τους διορισμούς των διοικητών των δημόσιων νοσοκομείων.

Η κυβέρνηση αντιλαμβανόμενη ότι αυτό που γράφει το healthweb είναι το σωστό, προσπάθησε να νομιμοποιήσει τους διοικητές που διορίστηκαν  μέχρι σήμερα με το νόμο 4931/2022 , ωστόσο  δεν ήθελε να φανεί ότι οι τοποθετήσεις των διοικητών που έγιναν μέχρι σήμερα είναι παράνομες , στο νομό αναγράφεται στο άρθρο 66 ότι όσες ‘’Προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος που είχαν εκδοθεί για την κάλυψη των θέσεων Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών φορέων του Υπουργείου Υγείας που έχουν κενωθεί πριν τις 12 Οκτωβρίου 2020 και των οποίων η πλήρωση εκκρεμεί, ακυρώνονται και ακολουθείται η οριζόμενη στα άρθρα 20 έως 23 του ν. 4735/2020 (Α΄197) διαδικασία κάλυψης.’’Μέχρι πρόσφατα όμως τοποθετούσε διοικητές στα νοσοκομεία και εάν υπάρχει κάποιος (Εμείς δεν γνωρίζουμε)  που δεν έχει τοποθετηθεί αυτό  θα γίνει με το νόμο 4735/2020. Στους 150 και πλέον διοικητές που διορίστηκαν παράνομα πιθανόν  κάποιος που δεν πρόλαβε σε ένα περιφερειακό νοσοκομείο, θα αξιολογηθεί ‘’αξιοκρατικά ‘’ αφού θα είναι μάλλον ο μοναδικός υποψήφιος.

  • Όλοι οι διοικητές μετά το άρθρο του healthweb διορίζονται ως προσωρινοί λες και αυτό νομιμοποιεί αυτούς και τις πράξεις τους.

 

  • Θα πρέπει το ΑΣΕΠ να μην λαμβάνει υπόψιν τους διορισμούς αυτούς,  ( αφού και ο νόμος 4931/2022 αναγνωρίζει πλέον ότι παράνομα έχουν τοποθετηθεί), στην μοριοδότηση των υποψηφίων όταν οι διορισμοί -ΚΑΠΟΤΕ- θα γίνονται νόμιμα. Μην νομιμοποιεί αθέμιτες πρακτικές και αθέμιτους ανταγωνισμούς μεταξύ των υποψηφίων. Θα πρέπει τουλάχιστον οι ανεξάρτητες αρχές να διαφυλάξουν τα ελάχιστα στην αξιοκρατία όχι μόνο για τους υποψήφιους αλλά και για να μην χρεοκοπήσουν τα νοσοκομεία και το σύστημα υγείας συνολικά.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι κυρίαρχοι Διοικητές ΥΠΕ στις προμήθειες των νοσοκομείων

Εξαίρεση των νοσοκομείων από την εκκαθάριση δαπανών στον ΕΟΠΥΥ

Τα ΚΕΝ είναι μία απλή μετάφραση, χωρίς άδεια χρήσης;  

Tο φάντασμα της Αξιολόγησης των Διοικητών και οι διορισμοί από το «παράθυρο»

Τα ληξιπρόθεσμα των νοσοκομείων και το Πόθεν Έσχες Διοικητών & Προέδρων   

Βαθύτερα το χέρι στην τσέπη θα βάζουν οι ασθενείς στο 'Νέο ΕΣΥ'

Άννα Μαστοράκου στο healthweb.gr : Προσφύγαμε στον εισαγγελέα για τις ψευδείς ειδήσεις των αντιεμβολιαστών

Δημόσια Νοσοκομεία: Τι συμβαίνει με τα οικονομικά τους;

Ο Γιώργος Γεωργακόπουλος στο Healthweb : Η Ελλάδα χρειάζεται ένα επιτελικό Υπουργείο Υγείας με πλούτο εμπειρογνωμόνων

900 ευρώ για … κουλουράκια με απευθείας ανάθεση σε catering από το Υπ. Υγείας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΕΚΑΠΥ: ‘’Βροχή’’ θα πέφτουν οι ενστάσεις στους διαγωνισμούς για  προμήθεια νοσοκομειακών φαρμάκων

ΕΚΑΠΥ : ‘’Βροχή’’ θα πέφτουν οι ενστάσεις στους διαγωνισμούς  για  προμήθεια νοσοκομειακών φαρμάκων . Ανεπίδεκτοι μαθήσεως οι υπεύθυνοι στο Υπουργείο Υγείας για το Φάρμακο .

Δικαίωση του healthweb.gr ότι οι ασθενείς θα πληρώνουν τα ιατροτεχνολογικά

Τελικά δικαιωθήκαμε στο www.healthweb.gr όταν γράφαμε πριν λίγο καιρό ότι οι ασθενείς θα πληρώνουν από την τσέπη τους τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα εάν επιλέξουν  κάτι άλλο από αυτό που προσφέρει το νοσοκομείο.

Το νόμιμο, το ηθικό για διοικητές νοσοκομείων & τον νέο Γεν. Γραμματέα του Υπ. Υγείας

Στο healthweb.gr έχουμε επισημάνει εδώ και καιρό ότι οι τοποθετήσεις των διοικητών στα νοσοκομεία δεν είναι νόμιμες αφού δεν έγιναν με τον νόμο ν.4622/2019 .Παρ’όλο που εμμέσως το υπουργείο υγείας το αποδέχθηκε αντί να διορίσει τους νέους διοικητές με βάση το νόμο (άρα νόμιμα), απλά τους άλλαξε όνομα και τους ονόμασε προσωρινούς διοικητές!