Παρασκήνιο

Διοικητές νοσοκομείων: Πάνω από 150 διοικητές διορίστηκαν παράνομα στα νοσοκομεία

Διοικητές νοσοκομείων: Πάνω από 150 διοικητές διορίστηκαν παράνομα στα νοσοκομεία

Στους 150 και πλέον είναι οι διοικητές που διορίστηκαν παράνομα στα νοσοκομεία . Η κυβέρνηση μετά από άρθρο του healthweb τους διορίζει ως προσωρινούς με το νόμο 4931/2022.

Πριν τρεις μήνες είχαμε γράψει ότι οι διορισμοί των διοικητών στα νοσοκομεία πραγματοποιήθηκαν χωρίς η  διαδικασία να γίνεται μέσω ΑΣΕΠ, όπως προβλέπεται στο νόμο 4735/2020 που ρυθμίζει τα θέματα επιλογής διοικήσεων στο  δημόσιο  τομέα. Είχαμε επισημάνει ότι η παράλειψη αυτής της  προβλεπόμενες διαδικασίας καθιστά παράνομους  τους διορισμούς των διοικητών των δημόσιων νοσοκομείων.

Η κυβέρνηση αντιλαμβανόμενη ότι αυτό που γράφει το healthweb είναι το σωστό, προσπάθησε να νομιμοποιήσει τους διοικητές που διορίστηκαν  μέχρι σήμερα με το νόμο 4931/2022 , ωστόσο  δεν ήθελε να φανεί ότι οι τοποθετήσεις των διοικητών που έγιναν μέχρι σήμερα είναι παράνομες , στο νομό αναγράφεται στο άρθρο 66 ότι όσες ‘’Προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος που είχαν εκδοθεί για την κάλυψη των θέσεων Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών φορέων του Υπουργείου Υγείας που έχουν κενωθεί πριν τις 12 Οκτωβρίου 2020 και των οποίων η πλήρωση εκκρεμεί, ακυρώνονται και ακολουθείται η οριζόμενη στα άρθρα 20 έως 23 του ν. 4735/2020 (Α΄197) διαδικασία κάλυψης.’’Μέχρι πρόσφατα όμως τοποθετούσε διοικητές στα νοσοκομεία και εάν υπάρχει κάποιος (Εμείς δεν γνωρίζουμε)  που δεν έχει τοποθετηθεί αυτό  θα γίνει με το νόμο 4735/2020. Στους 150 και πλέον διοικητές που διορίστηκαν παράνομα πιθανόν  κάποιος που δεν πρόλαβε σε ένα περιφερειακό νοσοκομείο, θα αξιολογηθεί ‘’αξιοκρατικά ‘’ αφού θα είναι μάλλον ο μοναδικός υποψήφιος.

  • Όλοι οι διοικητές μετά το άρθρο του healthweb διορίζονται ως προσωρινοί λες και αυτό νομιμοποιεί αυτούς και τις πράξεις τους.

 

  • Θα πρέπει το ΑΣΕΠ να μην λαμβάνει υπόψιν τους διορισμούς αυτούς,  ( αφού και ο νόμος 4931/2022 αναγνωρίζει πλέον ότι παράνομα έχουν τοποθετηθεί), στην μοριοδότηση των υποψηφίων όταν οι διορισμοί -ΚΑΠΟΤΕ- θα γίνονται νόμιμα. Μην νομιμοποιεί αθέμιτες πρακτικές και αθέμιτους ανταγωνισμούς μεταξύ των υποψηφίων. Θα πρέπει τουλάχιστον οι ανεξάρτητες αρχές να διαφυλάξουν τα ελάχιστα στην αξιοκρατία όχι μόνο για τους υποψήφιους αλλά και για να μην χρεοκοπήσουν τα νοσοκομεία και το σύστημα υγείας συνολικά.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι κυρίαρχοι Διοικητές ΥΠΕ στις προμήθειες των νοσοκομείων

Εξαίρεση των νοσοκομείων από την εκκαθάριση δαπανών στον ΕΟΠΥΥ

Τα ΚΕΝ είναι μία απλή μετάφραση, χωρίς άδεια χρήσης;  

Tο φάντασμα της Αξιολόγησης των Διοικητών και οι διορισμοί από το «παράθυρο»

Τα ληξιπρόθεσμα των νοσοκομείων και το Πόθεν Έσχες Διοικητών & Προέδρων   

Βαθύτερα το χέρι στην τσέπη θα βάζουν οι ασθενείς στο 'Νέο ΕΣΥ'

Άννα Μαστοράκου στο healthweb.gr : Προσφύγαμε στον εισαγγελέα για τις ψευδείς ειδήσεις των αντιεμβολιαστών

Δημόσια Νοσοκομεία: Τι συμβαίνει με τα οικονομικά τους;

Ο Γιώργος Γεωργακόπουλος στο Healthweb : Η Ελλάδα χρειάζεται ένα επιτελικό Υπουργείο Υγείας με πλούτο εμπειρογνωμόνων

900 ευρώ για … κουλουράκια με απευθείας ανάθεση σε catering από το Υπ. Υγείας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο Χρυσοχοΐδης θα είναι το όργανο για δημόσιες συμβάσεις προμήθειας μονοκλωνικών αντισωμάτων

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα ασκεί ο ίδιος την αρμοδιότητα της τελικής υπογραφής για δημόσιες συμβάσεις προμήθειας μονοκλωνικών αντισωμάτων και άλλων φαρμάκων για την αντιμετώπιση της νόσου COVID- 19.

Ποιοι εμποδίζουν την εγκατάσταση GPS στα ασθενοφόρα;

Εμπόδια υπάρχουν στην εφαρμογή απλών τεχνολογιών στο ΕΚΑΒ. Ποιοι εμποδίζουν την εγκατάσταση GPS στα ασθενοφόρα; Πως θα επιτευχθεί η δημιουργία και εφαρμογή του Πύργου ελέγχου και αναβάθμιση των συστημάτων επικοινωνίας;

Ο κύριος υπεύθυνος για τις ελλείψεις φαρμάκων μέλος της νέας επιτροπής παρακολούθησης

Το υπουργείο Υγείας στην προσπάθεια να ελέγξει τις ελλείψεις φαρμάκων δημιούργησε μια νέα επιτροπή που θα  παρακολουθεί τις ελλείψεις φαρμάκων αλλά και τη διαθεσιμότητά τους και η οποία συνεδριάζει στον ΕΟΦ .

ΕΚΑΠΥ: Οι συνεχείς παρατάσεις για να ξεκινήσει το έργο της και οι εξοικονομήσεις που πέτυχαν ο νυν και πρώην πρόεδρος

Η ΕΚΑΠΥ έρχεται πάντα στην δημοσιότητα για δύο λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι ότι παίρνει συνεχώς παρατάσεις για να ξεκινήσει η εφαρμογή όλων όσων έγραφε η  νομοθεσία για το σκοπό και το έργο της .

Ο Ά. Αγγέλης που ανέλαβε τα φάρμακα είναι συγγενής με στέλεχος μεγάλης φαρμακευτικής

Υπουργείο Υγείας: Ο νέος Γενικός Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Υγείας Άρης Αγγέλης ο οποίος αναλαμβάνει τα φάρμακα είναι συγγενής πρώτου Βαθμού, με στέλεχος μεγάλης φαρμακευτικής εταιρείας.

ΗΔΙΚΑ: Διενεργεί διαγωνισμό για την βελτίωση Ψηφιακής Ετοιμότητας των Νοσοκομείων - Αναβάθμιση πληροφοριακών συστημάτων

Ανοικτό ηλεκτρονικό διεθνή διαγωνισμό διενεργεί η ΗΔΙΚΑ για τη ανάδειξη αναδόχου που θα αναλάβει το έργο «Βελτίωση της Ψηφιακής Ετοιμότητας των Νοσοκομείων - Αναβάθμιση πληροφοριακών συστημάτων & υποδομών νοσοκομείων».