Παρασκήνιο

Διοικητές Νοσοκομείων: Tο φάντασμα της Αξιολόγησης των Διοικητών και οι διορισμοί από το «παράθυρο»

Διοικητές Νοσοκομείων: Tο φάντασμα της Αξιολόγησης των Διοικητών και οι διορισμοί από το «παράθυρο»

Μία συζήτηση που γίνεται κάθε φορά που το Σύστημα Υγείας βρίσκεται σε αδιέξοδο είναι η αξιολόγηση των Διοικητών των νοσοκομείων .

ADMAN

Μία αξιολόγηση που δεν έγινε ποτέ από κανέναν. Όλοι λένε ότι την έχουν κάνει αλλά μόνο για το συρτάρι τους. Ούτε ένας διοικητής δεν αποπέμφθηκε  γιατί  στην αξιολόγηση δεν ήταν επαρκής. Ο αρμόδιος Γενικός Γραμματέας λέει πάντα ότι την έχει, ότι θα την δούμε αλλά ποτέ δεν την βλέπουμε. Όμως ποια επιτροπή μπορεί να αξιολογήσει τους διοικητές όταν όλοι οι διορισθέντες έχουν  κομματικά αξιώματα , ( αποτυχημένοι βουλευτές ,περιφερειάρχες, δήμαρχοι, τομεάρχης στο κόμμα..κ.α) Και είναι ανώτεροι  των κριτών τους; Περιμένουμε όλοι να δούμε κάποτε (ίσως αργήσει πάρα πολύ αυτό ) , κάποιος Διοικητής /τρια να μην έχει κομματική προέλευση.

Λίγοι εξ’ αυτών που διορίζονται έχουν τα κατάλληλα προσόντα και την τεχνογνωσία. Γι’ αυτό και διορίζονται από το ‘’παράθυρο’’. Και για να το εξηγήσουμε ώστε  να μην υπάρχουν παρερμηνείες για τους διοικητές που διορίζονται τελευταία δεν έχουμε δει καμιά προκήρυξη όπως θα έπρεπε. Δεν είδαμε την εφαρμογή του νόμου 4735 / 2020 που ρυθμίζει θέματα επιλογής διοικήσεων στο δημόσιο τομέα. Δεν είδαμε από το υπουργείο υγείας να υποβάλει αίτημα στο ΑΣΕΠ για την κάλυψη των θέσεων αυτών ,ούτε υποψήφιους να υποβάλουν αίτηση υποψηφιότητας ηλεκτρονικά στο ΑΣΕΠ. Ούτε είδαμε η επιλογή τους να γίνεται από πενταμελή επιτροπή επιλογής στελεχών του δημοσίου. Ούτε μοριοδότηση είδαμε, ούτε προεπιλογή. Μόνο μία ανακοίνωση για τον ορισμό του νέου διοικητή σε κάθε νοσοκομείο .

  • Ισχύει η παραπάνω διαδικασία επιλογής όπως την περιγράφουμε ή όχι; Γιατί αν δεν ισχύει τότε όλοι αυτοί οι διορισμοί είναι παράνομοι όπως επίσης και οι αποφάσεις που έχουν λάβει  για το προσωπικό τους και για τις προμήθειες του νοσοκομείου που διοικούν.
  • Μήπως αυτός είναι και ο  λόγος που θέλουν να κάνουν τα νοσοκομεία ΝΠΙΔ και όχι για την καλύτερη λειτουργία τους προς όφελος των ασθενών όπως διατείνονται. Για να μπορούν να διορίζουν τα ”μπουμπούκια” των κομματικών στρατών τους χωρίς προσόντα, χωρίς κριτήρια άρα χωρίς κανένα εμπόδιο.

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Δημόσια Νοσοκομεία: Τι συμβαίνει με τα οικονομικά τους;

Διορίζονται αυτήν την εβδομάδα οι νέοι διοικητές νοσοκομείων

Μαύρη γάτα- άσπρη γάτα και τα κριτήρια διοικητών των νοσοκομείων

Οι ορατοί σκόπελοι των νέων Διοικητών νοσοκομείων

Ιδού οι νέοι διοικητές των νοσοκομείων της Αθήνας .Επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ του healthweb

Δεκαπέντε Νοεμβρίου ανακοινώνονται οι διοικητές της 1ης ΥΠΕ

Διοικητές Νοσοκομείων: Ο υπουργός Υγείας να φέρει ξένους εμπειρογνώμονες για την επιλογή

Φουντώνει η αντιπαράθεση για την ‘καρατόμηση’ 10 διοικητών νοσοκομείων

Ακέφαλα παραμένουν ακόμη κάποια νοσοκομεία του ΕΣΥ

Προκήρυξη θέσεων διοικητών:Αλλάζει ο Μανωλιός & βάζει τα ρούχα του αλλιώς.Της Νικολέτας Ντάμπου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αποχρώσεις ‘Βασιλικότεροι του βασιλέως’ σε διοικητές ΥΠΕ

Είναι μερικοί διοικητές ΥΠΕ οι  οποίοι θέλουν να αποδείξουν ότι είναι βασιλικότεροι του βασιλέως χωρίς όμως να τεκμηριώνουν αυτά που λένε και γράφουν. Είναι 2-3 που λένε πολλά λόγια αλλά στην πράξη δεν φαίνεται να έχει γίνει κάτι.

Υπουργός υγείας: Διαβάζοντας healthweb ανακάλυψε την πραγματική λίστα αναμονής χειρουργείων στο ‘Παίδων Αγία Σοφία’

Υπουργός υγείας:  Διαβάζοντας healthweb ενήργησε άμεσα και  ανακάλυψε την πραγματική λίστα αναμονής χειρουργείων στο ‘Παίδων Αγία Σοφία’.

Ψηφιακές προμήθειες στο υπουργείο υγείας

Σαν ανέκδοτο ακούγεται ότι το υπουργείο υγείας θα πραγματοποιήσει ψηφιακές προμήθειες. Ωραίο  ακούγεται να το λέει κανείς σε κάποιο συνέδριο ( αφού δεν θα ρωτήσουν σίγουρα από κάτω οι παριστάμενοι) , να το γράφεις σε καμιά εφημερίδα για να καταλαμβάνει περισσότερο χώρο σ’ αυτή αλλά μέχρι εκεί.