Παρασκήνιο

Διοικητές ΥΠΕ : Αποχρώσεις ‘Βασιλικότεροι του βασιλέως’ σε διοικητές ΥΠΕ

Διοικητές ΥΠΕ : Αποχρώσεις ‘Βασιλικότεροι του βασιλέως’ σε διοικητές ΥΠΕ

Είναι μερικοί διοικητές ΥΠΕ οι  οποίοι θέλουν να αποδείξουν ότι είναι βασιλικότεροι του βασιλέως χωρίς όμως να τεκμηριώνουν αυτά που λένε και γράφουν. Είναι 2-3 που λένε πολλά λόγια αλλά στην πράξη δεν φαίνεται να έχει γίνει κάτι.

Στη συνάντηση των διοικητών των νοσοκομείων που έγινε στην Αθήνα στις 2 Οκτωβρίου ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ αναφέρθηκε στα ΣΔΙΤ και συγκεκριμένα είπε ότι έγιναν  το 2022 στην περιφέρεια του, 1150 χειρουργικά περιστατικά στον ιδιωτικό τομέα από γιατρούς του ΕΣΥ , χωρίς οι ασθενείς να καταβάλουν πρόσθετες αμοιβές! Αλήθεια πως ξέρει τον αριθμό των χειρουργείων ο ΥΠΕαρχης ; Ποιος τον ενημέρωσε; Υπάρχει τέτοια βάση δεδομένων στην 5η ΥΠΕ ; Πως ξέρει  ότι οι ασθενείς δεν κατέβαλαν  πρόσθετες αμοιβές , τους ρώτησε έναν έναν; Οι γιατροί  του ΕΣΥ μπορούν να χειρουργούν σε ιδιωτικά θεραπευτήρια υπάρχει τέτοιος νόμος;

Τελικά ο διοικητής της ΥΠΕ μας αποκάλυψε πως ωθούνται οι ασθενείς στα ιδιωτικά θεραπευτήρια και πως γιατροί του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) έχουν ιατρεία εκτός νοσοκομείου αλλά και ότι  χειρουργούν σε ιδιωτικά θεραπευτήρια. Ο διοικητής μιας ΥΠΕ σε μία ευνοούμενη  χώρα θα έψαχνε να δει γιατί τα νοσοκομεία της περιφέρειας του, δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τον πληθυσμό της περιοχής τους ,  τι μπορεί να κάνει για να βελτιώσει την κατάσταση που υπάρχει, πόσα χειρουργεία κάνουν οι ίδιοι οι γιατροί στο νοσοκομείο του Εθνικού Συστήματος Υγείας και πόσα στα  ιδιωτικά θεραπευτήρια.

  • Εάν οι  ασθενείς  ικανοποιούνται στα νοσοκομεία που διοικεί και πολλά άλλα ενδιαφέροντα  για το σύστημα υγείας,  μιας και ο ίδιος συμμετέχει και σε επιτροπές του υπουργείου υγείας για να τους διαφωτίσει. Αλλά είπαμε, σημεία των καιρών!
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Υπουργείο Υγείας: Πλεύρης & Γκάγκα συναντήθηκαν με τους ΥΠΕάρχες

Ομιλία του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη στην Ολομέλεια της Βουλής

Εγκαίνια του περιπτέρου του Υπουργείου Υγείας στη ΔΕΘ

Συναντήσεις Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη και Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα στη Θεσσαλονίκη

Οι μηδενικοί διαγωνισμοί της ΕΚΑΠΥ και οι απευθείας αναθέσεις των νοσοκομείων

Συμμετοχή της Ένωσης Ασθενών στo 13th Pharma & Health Conference

Οι κυρίαρχοι Διοικητές ΥΠΕ στις προμήθειες των νοσοκομείων

Άννα Μαστοράκου στο healthweb.gr : Προσφύγαμε στον εισαγγελέα για τις ψευδείς ειδήσεις των αντιεμβολιαστών

Αποκλειστικό Διοικητές ΥΠΕ : Πελατειακές σχέσεις δείχνει η παράταση της θητείας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιοι εμποδίζουν την εγκατάσταση GPS στα ασθενοφόρα;

Εμπόδια υπάρχουν στην εφαρμογή απλών τεχνολογιών στο ΕΚΑΒ. Ποιοι εμποδίζουν την εγκατάσταση GPS στα ασθενοφόρα; Πως θα επιτευχθεί η δημιουργία και εφαρμογή του Πύργου ελέγχου και αναβάθμιση των συστημάτων επικοινωνίας;

Ο κύριος υπεύθυνος για τις ελλείψεις φαρμάκων μέλος της νέας επιτροπής παρακολούθησης

Το υπουργείο Υγείας στην προσπάθεια να ελέγξει τις ελλείψεις φαρμάκων δημιούργησε μια νέα επιτροπή που θα  παρακολουθεί τις ελλείψεις φαρμάκων αλλά και τη διαθεσιμότητά τους και η οποία συνεδριάζει στον ΕΟΦ .

ΕΚΑΠΥ: Οι συνεχείς παρατάσεις για να ξεκινήσει το έργο της και οι εξοικονομήσεις που πέτυχαν ο νυν και πρώην πρόεδρος

Η ΕΚΑΠΥ έρχεται πάντα στην δημοσιότητα για δύο λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι ότι παίρνει συνεχώς παρατάσεις για να ξεκινήσει η εφαρμογή όλων όσων έγραφε η  νομοθεσία για το σκοπό και το έργο της .

Ο Ά. Αγγέλης που ανέλαβε τα φάρμακα είναι συγγενής με στέλεχος μεγάλης φαρμακευτικής

Υπουργείο Υγείας: Ο νέος Γενικός Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Υγείας Άρης Αγγέλης ο οποίος αναλαμβάνει τα φάρμακα είναι συγγενής πρώτου Βαθμού, με στέλεχος μεγάλης φαρμακευτικής εταιρείας.

ΗΔΙΚΑ: Διενεργεί διαγωνισμό για την βελτίωση Ψηφιακής Ετοιμότητας των Νοσοκομείων - Αναβάθμιση πληροφοριακών συστημάτων

Ανοικτό ηλεκτρονικό διεθνή διαγωνισμό διενεργεί η ΗΔΙΚΑ για τη ανάδειξη αναδόχου που θα αναλάβει το έργο «Βελτίωση της Ψηφιακής Ετοιμότητας των Νοσοκομείων - Αναβάθμιση πληροφοριακών συστημάτων & υποδομών νοσοκομείων».