Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Παρασκήνιο

Διοικητές ΥΠΕ : Αποχρώσεις ‘Βασιλικότεροι του βασιλέως’ σε διοικητές ΥΠΕ

Διοικητές ΥΠΕ : Αποχρώσεις ‘Βασιλικότεροι του βασιλέως’ σε διοικητές ΥΠΕ

Είναι μερικοί διοικητές ΥΠΕ οι  οποίοι θέλουν να αποδείξουν ότι είναι βασιλικότεροι του βασιλέως χωρίς όμως να τεκμηριώνουν αυτά που λένε και γράφουν. Είναι 2-3 που λένε πολλά λόγια αλλά στην πράξη δεν φαίνεται να έχει γίνει κάτι.

Στη συνάντηση των διοικητών των νοσοκομείων που έγινε στην Αθήνα στις 2 Οκτωβρίου ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ αναφέρθηκε στα ΣΔΙΤ και συγκεκριμένα είπε ότι έγιναν  το 2022 στην περιφέρεια του, 1150 χειρουργικά περιστατικά στον ιδιωτικό τομέα από γιατρούς του ΕΣΥ , χωρίς οι ασθενείς να καταβάλουν πρόσθετες αμοιβές! Αλήθεια πως ξέρει τον αριθμό των χειρουργείων ο ΥΠΕαρχης ; Ποιος τον ενημέρωσε; Υπάρχει τέτοια βάση δεδομένων στην 5η ΥΠΕ ; Πως ξέρει  ότι οι ασθενείς δεν κατέβαλαν  πρόσθετες αμοιβές , τους ρώτησε έναν έναν; Οι γιατροί  του ΕΣΥ μπορούν να χειρουργούν σε ιδιωτικά θεραπευτήρια υπάρχει τέτοιος νόμος;

Τελικά ο διοικητής της ΥΠΕ μας αποκάλυψε πως ωθούνται οι ασθενείς στα ιδιωτικά θεραπευτήρια και πως γιατροί του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) έχουν ιατρεία εκτός νοσοκομείου αλλά και ότι  χειρουργούν σε ιδιωτικά θεραπευτήρια. Ο διοικητής μιας ΥΠΕ σε μία ευνοούμενη  χώρα θα έψαχνε να δει γιατί τα νοσοκομεία της περιφέρειας του, δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τον πληθυσμό της περιοχής τους ,  τι μπορεί να κάνει για να βελτιώσει την κατάσταση που υπάρχει, πόσα χειρουργεία κάνουν οι ίδιοι οι γιατροί στο νοσοκομείο του Εθνικού Συστήματος Υγείας και πόσα στα  ιδιωτικά θεραπευτήρια.

  • Εάν οι  ασθενείς  ικανοποιούνται στα νοσοκομεία που διοικεί και πολλά άλλα ενδιαφέροντα  για το σύστημα υγείας,  μιας και ο ίδιος συμμετέχει και σε επιτροπές του υπουργείου υγείας για να τους διαφωτίσει. Αλλά είπαμε, σημεία των καιρών!
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Υπουργείο Υγείας: Πλεύρης & Γκάγκα συναντήθηκαν με τους ΥΠΕάρχες

Ομιλία του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη στην Ολομέλεια της Βουλής

Εγκαίνια του περιπτέρου του Υπουργείου Υγείας στη ΔΕΘ

Συναντήσεις Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη και Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα στη Θεσσαλονίκη

Οι μηδενικοί διαγωνισμοί της ΕΚΑΠΥ και οι απευθείας αναθέσεις των νοσοκομείων

Συμμετοχή της Ένωσης Ασθενών στo 13th Pharma & Health Conference

Οι κυρίαρχοι Διοικητές ΥΠΕ στις προμήθειες των νοσοκομείων

Άννα Μαστοράκου στο healthweb.gr : Προσφύγαμε στον εισαγγελέα για τις ψευδείς ειδήσεις των αντιεμβολιαστών

Αποκλειστικό Διοικητές ΥΠΕ : Πελατειακές σχέσεις δείχνει η παράταση της θητείας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η κακοδιαχείριση των νοσοκομείων αύξησε τα ληξιπρόθεσμα

Η έρευνα του ΙΟΒΕ στα τέλη του 2023 που αφορούσε τα λογιστικά των νοσοκομείων και αναδείκνυε ποια στοιχεία για δαπάνες, προμήθειες και εξοπλισμό δεν καταγράφονται από μονάδες του ΕΣΥ δεν φαίνεται να διαβάστηκε από κανέναν στο υπουργείο υγείας. Μάλλον ήταν σαν να μην έγινε ποτέ!

Νοσοκομεία – Διοικήσεις: Τα φροντιστήρια των υποψηφίων και τα παιδιά του κομματικού σωλήνα

Σε φροντιστήρια ‘’τρέχουν’’ κάποιοι υποψήφιοι διοικητές νοσοκομείων και Υγειονομικών Περιφερειών  ώστε  να ανταπεξέλθουν στις γραπτές  εξετάσεις του ΑΣΕΠ και να περάσουν στην επόμενη φάση της διαδικασίας .  

Νομιμοποιούνται για 49η φορά όλες οι παράνομες  προμήθειες των δημόσιων νοσοκομείων

Νομιμοποιούνται για 49η φορά όλες οι παράνομες  προμήθειες των δημόσιων νοσοκομείων ,με το άρθρο 41 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας που είναι σε διαβούλευση .

Ιατροί σε ρόλο συμβούλων φαρμακευτικών και ιατρικών επιχειρήσεων

Στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του υπουργείου υγείας,  οι γιατροί του ΕΣΥ ,  εκτός από τη δυνατότητα να κάνουν ιδιωτικό ιατρείο , τους δίνεται και η δυνατότητα να παρέχουν συμβουλές ως εμπειρογνώμονες ή τεχνικοί σύμβουλοι σε φαρμακευτικές  εταιρείες και εταιρείες ιατροτεχνολογικων προϊόντων

Διοικητές ΥΠΕ και νοσοκομείων υπονομεύουν την εξέλιξη του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ

Η αξιολόγηση για τους διοικητές και υποδιοικητές ΥΠΕ και νοσοκομείων καθυστερεί και κυκλοφορούν πολλά σχόλια για την εξέλιξη τους. Όλα είναι αρνητικά αφού φροντίζουν γι’ αυτό οι νυν διοικητές διαδίδοντας σκόπιμα ότι ο υπουργός τους διαβεβαίωσε ότι δεν θα γίνει , αν γίνει είναι εξασφαλισμένη η θέση τους κι άλλα τέτοια καλά .

ΙΦΕΤ: Τα σκάνδαλα, το clawback και η προκήρυξη για την πρόσληψη Διευθ. Συμβούλου και Προέδρου

Ο Υπουργός Υγείας, δικαίως  αποφάσισε ν’ ασχοληθεί με το ΙΦΕΤ και την διακίνηση φαρμάκων μέσω αυτού. Τα τελευταία χρόνια το ΙΦΕΤ βρίσκεται στη δίνη σκανδάλων, καταγγελιών και υποθέσεων που έχουν σταλεί στην δικαιοσύνη και τα οποία τον έχουν ζημιώσει.

Εννιά χρόνια και δεν έχει τεθεί σε εφαρμογή το Αpplication του ΕΟΦ για την υποβολή ανεπιθύμητων ενεργειών φαρμάκων

Συνεχίζει να υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στην συλλογή πληροφοριών σχετικά με τις ανεπιθύμητες ενέργειες των φαρμάκων μέσα από την Κίτρινη Κάρτα .

Close Icon