Παρασκήνιο

Το νόμιμο, το ηθικό για διοικητές νοσοκομείων & τον νέο Γεν. Γραμματέα του Υπ. Υγείας

Το νόμιμο, το ηθικό για διοικητές νοσοκομείων & τον νέο Γεν. Γραμματέα του Υπ. Υγείας

Στο healthweb.gr έχουμε επισημάνει εδώ και καιρό ότι οι τοποθετήσεις των διοικητών στα νοσοκομεία δεν είναι νόμιμες αφού δεν έγιναν με τον νόμο ν.4622/2019 .Παρ’όλο που εμμέσως το υπουργείο υγείας το αποδέχθηκε αντί να διορίσει τους νέους διοικητές με βάση το νόμο (άρα νόμιμα), απλά τους άλλαξε όνομα και τους ονόμασε προσωρινούς διοικητές!

Δηλαδή οι προσωρινοί  διοικητές δεν πρέπει να διορίζονται αξιοκρατικά; Γι’  αυτό δεν υπάρχει καμία βελτίωση στο ΕΣΥ αφού οι άνθρωποι δεν ξέρουν και δεν θέλουν να μάθουν καθώς τους αρκεί ότι έχουν την κομματική ταυτότητα και την κομματική στήριξη.

Δεν τους ενδιαφέρει να είναι ικανοποιημένοι οι  ασθενείς και πολίτες. Τους ενδιαφέρει να συλλέγουν ψήφους για αυτούς και τους άλλους που τους τοποθέτησαν. Δεν τους ενδιαφέρει να μειώσουν τα ληξιπρόθεσμα στα νοσοκομεία  ή να περιορίσουν τις σπατάλες που κάποιοι εξ’αυτών κάνουν. Τους ενδιαφέρει μόνο να παραγγέλνουν υλικά και φάρμακα που πιθανόν να μη χρησιμοποιηθούν ή να τα αγοράσουν σε υψηλές τιμές. Και εκεί που λέγαμε ότι αυτό αφορά μόνο τους Διοικητές των  νοσοκομείων τώρα διαβάζουμε ότι υπηρεσιακός γενικός γραμματέας τοποθετήθηκε ο πρώην ΓΔΟΥ του υπουργείου Υγείας χωρίς καμία διαδικασία! Δεν έπρεπε να προκηρυχθεί η θέση του σύμφωνα με το νόμο….;

Ο ΓΔΟΥ δεν ήταν αυτός που διαχειρίστηκε με λάθος τρόπο τα οικονομικά του υπουργείου υγείας και των νοσοκομείων και εκτοξεύτηκαν τα ληξιπρόθεσμα τους στο 1.2 δις ευρώ εκθέτοντας την χώρα; Και όμως για όλα αυτά τον τοποθέτησαν υπηρεσιακό Γενικό Γραμματέα! Δεν θα μας εκπλήξει αν στο υπουργείο υγείας επικρατήσει αναστάτωση στο προσωπικό και δούμε πολλά αρνητικά σχόλια από πολλούς. Τελικά ίσως αυτό και να επιδιώκουν από την φαίνεται.

  • Να γίνονται οι διαδικασίες νόμιμα και ηθικά δεν φαίνεται.

 

Ν. ΝΤΑΜΠΟΥ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πάνω από 150 διοικητές διορίστηκαν παράνομα στα νοσοκομεία

Tο φάντασμα της Αξιολόγησης των Διοικητών και οι διορισμοί από το «παράθυρο»

Οι μηδενικοί διαγωνισμοί της ΕΚΑΠΥ και οι απευθείας αναθέσεις των νοσοκομείων

Οι κυρίαρχοι Διοικητές ΥΠΕ στις προμήθειες των νοσοκομείων

Βαθύτερα το χέρι στην τσέπη θα βάζουν οι ασθενείς στο 'Νέο ΕΣΥ'

Τα ληξιπρόθεσμα των νοσοκομείων και το Πόθεν Έσχες Διοικητών & Προέδρων   

Εξαίρεση των νοσοκομείων από την εκκαθάριση δαπανών στον ΕΟΠΥΥ

Τα ΚΕΝ είναι μία απλή μετάφραση, χωρίς άδεια χρήσης;  

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΕΚΑΠΥ: ‘’Βροχή’’ θα πέφτουν οι ενστάσεις στους διαγωνισμούς για  προμήθεια νοσοκομειακών φαρμάκων

ΕΚΑΠΥ : ‘’Βροχή’’ θα πέφτουν οι ενστάσεις στους διαγωνισμούς  για  προμήθεια νοσοκομειακών φαρμάκων . Ανεπίδεκτοι μαθήσεως οι υπεύθυνοι στο Υπουργείο Υγείας για το Φάρμακο .

Δικαίωση του healthweb.gr ότι οι ασθενείς θα πληρώνουν τα ιατροτεχνολογικά

Τελικά δικαιωθήκαμε στο www.healthweb.gr όταν γράφαμε πριν λίγο καιρό ότι οι ασθενείς θα πληρώνουν από την τσέπη τους τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα εάν επιλέξουν  κάτι άλλο από αυτό που προσφέρει το νοσοκομείο.

Αποχρώσεις ‘Βασιλικότεροι του βασιλέως’ σε διοικητές ΥΠΕ

Είναι μερικοί διοικητές ΥΠΕ οι  οποίοι θέλουν να αποδείξουν ότι είναι βασιλικότεροι του βασιλέως χωρίς όμως να τεκμηριώνουν αυτά που λένε και γράφουν. Είναι 2-3 που λένε πολλά λόγια αλλά στην πράξη δεν φαίνεται να έχει γίνει κάτι.