Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Παρασκήνιο

Το νόμιμο, το ηθικό για διοικητές νοσοκομείων & τον νέο Γεν. Γραμματέα του Υπ. Υγείας

Το νόμιμο, το ηθικό για διοικητές νοσοκομείων & τον νέο Γεν. Γραμματέα του Υπ. Υγείας

Στο healthweb.gr έχουμε επισημάνει εδώ και καιρό ότι οι τοποθετήσεις των διοικητών στα νοσοκομεία δεν είναι νόμιμες αφού δεν έγιναν με τον νόμο ν.4622/2019 .Παρ’όλο που εμμέσως το υπουργείο υγείας το αποδέχθηκε αντί να διορίσει τους νέους διοικητές με βάση το νόμο (άρα νόμιμα), απλά τους άλλαξε όνομα και τους ονόμασε προσωρινούς διοικητές!

Δηλαδή οι προσωρινοί  διοικητές δεν πρέπει να διορίζονται αξιοκρατικά; Γι’  αυτό δεν υπάρχει καμία βελτίωση στο ΕΣΥ αφού οι άνθρωποι δεν ξέρουν και δεν θέλουν να μάθουν καθώς τους αρκεί ότι έχουν την κομματική ταυτότητα και την κομματική στήριξη.

Δεν τους ενδιαφέρει να είναι ικανοποιημένοι οι  ασθενείς και πολίτες. Τους ενδιαφέρει να συλλέγουν ψήφους για αυτούς και τους άλλους που τους τοποθέτησαν. Δεν τους ενδιαφέρει να μειώσουν τα ληξιπρόθεσμα στα νοσοκομεία  ή να περιορίσουν τις σπατάλες που κάποιοι εξ’αυτών κάνουν. Τους ενδιαφέρει μόνο να παραγγέλνουν υλικά και φάρμακα που πιθανόν να μη χρησιμοποιηθούν ή να τα αγοράσουν σε υψηλές τιμές. Και εκεί που λέγαμε ότι αυτό αφορά μόνο τους Διοικητές των  νοσοκομείων τώρα διαβάζουμε ότι υπηρεσιακός γενικός γραμματέας τοποθετήθηκε ο πρώην ΓΔΟΥ του υπουργείου Υγείας χωρίς καμία διαδικασία! Δεν έπρεπε να προκηρυχθεί η θέση του σύμφωνα με το νόμο….;

Ο ΓΔΟΥ δεν ήταν αυτός που διαχειρίστηκε με λάθος τρόπο τα οικονομικά του υπουργείου υγείας και των νοσοκομείων και εκτοξεύτηκαν τα ληξιπρόθεσμα τους στο 1.2 δις ευρώ εκθέτοντας την χώρα; Και όμως για όλα αυτά τον τοποθέτησαν υπηρεσιακό Γενικό Γραμματέα! Δεν θα μας εκπλήξει αν στο υπουργείο υγείας επικρατήσει αναστάτωση στο προσωπικό και δούμε πολλά αρνητικά σχόλια από πολλούς. Τελικά ίσως αυτό και να επιδιώκουν από την φαίνεται.

  • Να γίνονται οι διαδικασίες νόμιμα και ηθικά δεν φαίνεται.

 

Ν. ΝΤΑΜΠΟΥ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πάνω από 150 διοικητές διορίστηκαν παράνομα στα νοσοκομεία

Tο φάντασμα της Αξιολόγησης των Διοικητών και οι διορισμοί από το «παράθυρο»

Οι μηδενικοί διαγωνισμοί της ΕΚΑΠΥ και οι απευθείας αναθέσεις των νοσοκομείων

Οι κυρίαρχοι Διοικητές ΥΠΕ στις προμήθειες των νοσοκομείων

Βαθύτερα το χέρι στην τσέπη θα βάζουν οι ασθενείς στο 'Νέο ΕΣΥ'

Τα ληξιπρόθεσμα των νοσοκομείων και το Πόθεν Έσχες Διοικητών & Προέδρων   

Εξαίρεση των νοσοκομείων από την εκκαθάριση δαπανών στον ΕΟΠΥΥ

Τα ΚΕΝ είναι μία απλή μετάφραση, χωρίς άδεια χρήσης;  

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Απάντηση του ΕΟΦ σε δημοσίευμα του healthweb για αυξήσεις σοκ σε 461 φάρμακα

Μετά το δημοσίευμα του healthweb.gr για αυξήσεις σοκ σε τιμές 461 φαρμάκων ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων έβγαλε ανακοίνωση. Καμία αναφορά στα θέματα της νομιμότητας της ανατιμολόγησης των φαρμάκων.

O Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφτεί  το Υπουργείο Υγείας

O Πρωθυπουργός προσπαθεί να αφουγκραστεί τα προβλήματα που υπάρχουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας γι΄ αυτό χθες βρέθηκε αιφνιδιαστικά στο νοσοκομείο «Λαϊκό» και αύριο θα επισκεφτεί το Υπουργείο Υγείας.

Διαγωνισμός για διοικήσεις ΥΠΕ και Νοσοκομείων: Τα διδακτορικά με 4ετή διάρκεια δεν μοριοδοτήθηκαν αλλά μοριοδοτήθηκαν τα ενός έτους μεταπτυχιακά

Διαγωνισμός για διοικήσεις Νοσοκομείων- ΥΠΕ : Τα διδακτορικά με 4ετή διάρκεια δεν μοριοδοτήθηκαν , αντίθετα μοριοδοτήθηκαν τα ενός έτους μεταπτυχιακά .

H επιλογή των νέων διοικήσεων των οργανισμών μέσω ΑΣΕΠ οδηγείται σε ακύρωση ;

H επιλογή των νέων διοικήσεων των Οργανισμών που θα έπρεπε να έχουν γίνει μέσω διαγωνισμού του  ΑΣΕΠ μάλλον οδηγείται  σε ακύρωση είτε μέσω συνεχών παρατάσεων είτε με την προτεινόμενη νομοθετική ρύθμιση που ακούγεται,  θα θέλαμε να ρωτήσουμε. Οι διορισμένοι πρόεδροι, αντιπρόεδροι σε ΕΟΦ και  ΙΦΕΤ  αποδείχτηκαν αποτελεσματικοί ή αναποτελεσματικοί ; Το σύστημα υγείας βελτιώθηκε ή […]

Κάτι παράξενο συμβαίνει με τα στοιχεία πωλήσεων των φαρμάκων

Κάτι παράξενο συμβαίνει με τα στοιχεία των πωλήσεων των φαρμάκων. Σε πρόσφατη μελέτη της η IQVIA αναφέρει ότι ήπια ανοδικά κινείται η αγορά των φαρμάκων στα ιδιωτικά φαρμακεία τους τελευταίους δώδεκα μήνες, ενισχυμένη κατά 2,4% σε αξίες, αλλά με οριακή υποχώρηση 0,5% σε ό,τι αφορά τον όγκο.

Η κακοδιαχείριση των νοσοκομείων αύξησε τα ληξιπρόθεσμα

Η έρευνα του ΙΟΒΕ στα τέλη του 2023 που αφορούσε τα λογιστικά των νοσοκομείων και αναδείκνυε ποια στοιχεία για δαπάνες, προμήθειες και εξοπλισμό δεν καταγράφονται από μονάδες του ΕΣΥ δεν φαίνεται να διαβάστηκε από κανέναν στο υπουργείο υγείας. Μάλλον ήταν σαν να μην έγινε ποτέ!

Close Icon