Παρασκήνιο

Το νόμιμο, το ηθικό για διοικητές νοσοκομείων & τον νέο Γεν. Γραμματέα του Υπ. Υγείας

Το νόμιμο, το ηθικό για διοικητές νοσοκομείων & τον νέο Γεν. Γραμματέα του Υπ. Υγείας

Στο healthweb.gr έχουμε επισημάνει εδώ και καιρό ότι οι τοποθετήσεις των διοικητών στα νοσοκομεία δεν είναι νόμιμες αφού δεν έγιναν με τον νόμο ν.4622/2019 .Παρ’όλο που εμμέσως το υπουργείο υγείας το αποδέχθηκε αντί να διορίσει τους νέους διοικητές με βάση το νόμο (άρα νόμιμα), απλά τους άλλαξε όνομα και τους ονόμασε προσωρινούς διοικητές!

Δηλαδή οι προσωρινοί  διοικητές δεν πρέπει να διορίζονται αξιοκρατικά; Γι’  αυτό δεν υπάρχει καμία βελτίωση στο ΕΣΥ αφού οι άνθρωποι δεν ξέρουν και δεν θέλουν να μάθουν καθώς τους αρκεί ότι έχουν την κομματική ταυτότητα και την κομματική στήριξη.

Δεν τους ενδιαφέρει να είναι ικανοποιημένοι οι  ασθενείς και πολίτες. Τους ενδιαφέρει να συλλέγουν ψήφους για αυτούς και τους άλλους που τους τοποθέτησαν. Δεν τους ενδιαφέρει να μειώσουν τα ληξιπρόθεσμα στα νοσοκομεία  ή να περιορίσουν τις σπατάλες που κάποιοι εξ’αυτών κάνουν. Τους ενδιαφέρει μόνο να παραγγέλνουν υλικά και φάρμακα που πιθανόν να μη χρησιμοποιηθούν ή να τα αγοράσουν σε υψηλές τιμές. Και εκεί που λέγαμε ότι αυτό αφορά μόνο τους Διοικητές των  νοσοκομείων τώρα διαβάζουμε ότι υπηρεσιακός γενικός γραμματέας τοποθετήθηκε ο πρώην ΓΔΟΥ του υπουργείου Υγείας χωρίς καμία διαδικασία! Δεν έπρεπε να προκηρυχθεί η θέση του σύμφωνα με το νόμο….;

Ο ΓΔΟΥ δεν ήταν αυτός που διαχειρίστηκε με λάθος τρόπο τα οικονομικά του υπουργείου υγείας και των νοσοκομείων και εκτοξεύτηκαν τα ληξιπρόθεσμα τους στο 1.2 δις ευρώ εκθέτοντας την χώρα; Και όμως για όλα αυτά τον τοποθέτησαν υπηρεσιακό Γενικό Γραμματέα! Δεν θα μας εκπλήξει αν στο υπουργείο υγείας επικρατήσει αναστάτωση στο προσωπικό και δούμε πολλά αρνητικά σχόλια από πολλούς. Τελικά ίσως αυτό και να επιδιώκουν από την φαίνεται.

  • Να γίνονται οι διαδικασίες νόμιμα και ηθικά δεν φαίνεται.

 

Ν. ΝΤΑΜΠΟΥ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πάνω από 150 διοικητές διορίστηκαν παράνομα στα νοσοκομεία

Tο φάντασμα της Αξιολόγησης των Διοικητών και οι διορισμοί από το «παράθυρο»

Οι μηδενικοί διαγωνισμοί της ΕΚΑΠΥ και οι απευθείας αναθέσεις των νοσοκομείων

Οι κυρίαρχοι Διοικητές ΥΠΕ στις προμήθειες των νοσοκομείων

Βαθύτερα το χέρι στην τσέπη θα βάζουν οι ασθενείς στο 'Νέο ΕΣΥ'

Τα ληξιπρόθεσμα των νοσοκομείων και το Πόθεν Έσχες Διοικητών & Προέδρων   

Εξαίρεση των νοσοκομείων από την εκκαθάριση δαπανών στον ΕΟΠΥΥ

Τα ΚΕΝ είναι μία απλή μετάφραση, χωρίς άδεια χρήσης;  

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιοι εμποδίζουν την εγκατάσταση GPS στα ασθενοφόρα;

Εμπόδια υπάρχουν στην εφαρμογή απλών τεχνολογιών στο ΕΚΑΒ. Ποιοι εμποδίζουν την εγκατάσταση GPS στα ασθενοφόρα; Πως θα επιτευχθεί η δημιουργία και εφαρμογή του Πύργου ελέγχου και αναβάθμιση των συστημάτων επικοινωνίας;

Ο κύριος υπεύθυνος για τις ελλείψεις φαρμάκων μέλος της νέας επιτροπής παρακολούθησης

Το υπουργείο Υγείας στην προσπάθεια να ελέγξει τις ελλείψεις φαρμάκων δημιούργησε μια νέα επιτροπή που θα  παρακολουθεί τις ελλείψεις φαρμάκων αλλά και τη διαθεσιμότητά τους και η οποία συνεδριάζει στον ΕΟΦ .

ΕΚΑΠΥ: Οι συνεχείς παρατάσεις για να ξεκινήσει το έργο της και οι εξοικονομήσεις που πέτυχαν ο νυν και πρώην πρόεδρος

Η ΕΚΑΠΥ έρχεται πάντα στην δημοσιότητα για δύο λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι ότι παίρνει συνεχώς παρατάσεις για να ξεκινήσει η εφαρμογή όλων όσων έγραφε η  νομοθεσία για το σκοπό και το έργο της .

Ο Ά. Αγγέλης που ανέλαβε τα φάρμακα είναι συγγενής με στέλεχος μεγάλης φαρμακευτικής

Υπουργείο Υγείας: Ο νέος Γενικός Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Υγείας Άρης Αγγέλης ο οποίος αναλαμβάνει τα φάρμακα είναι συγγενής πρώτου Βαθμού, με στέλεχος μεγάλης φαρμακευτικής εταιρείας.

ΗΔΙΚΑ: Διενεργεί διαγωνισμό για την βελτίωση Ψηφιακής Ετοιμότητας των Νοσοκομείων - Αναβάθμιση πληροφοριακών συστημάτων

Ανοικτό ηλεκτρονικό διεθνή διαγωνισμό διενεργεί η ΗΔΙΚΑ για τη ανάδειξη αναδόχου που θα αναλάβει το έργο «Βελτίωση της Ψηφιακής Ετοιμότητας των Νοσοκομείων - Αναβάθμιση πληροφοριακών συστημάτων & υποδομών νοσοκομείων».