Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Editorial

Ληξιπρόθεσμα νοσοκομείων: Τα ληξιπρόθεσμα των  νοσοκομείων έχουν τετραπλασιαστεί από το 2018

Ληξιπρόθεσμα νοσοκομείων: Τα ληξιπρόθεσμα των  νοσοκομείων έχουν τετραπλασιαστεί από το 2018

Τα ληξιπρόθεσμα των νοσοκομείων  είναι σχεδόν όση η ετήσια επιχορήγηση τους στο κρατικό προϋπολογισμό . Δυστυχώς επτωχεύσα(ν) με τα νοσοκομεία . Ποιος φταίει ;

Έχουμε γράψει πολλές φορές  στο www.healthweb.gr , ότι το υπουργείο υγείας πρέπει να είναι το μοναδικό υπουργείο που έχει τους πιο λίγους συμβούλους – ειδικούς και τους πιο διαχρονικούς.Οι ίδιοι σύμβουλοι για 40 χρόνια, με όλες τις κυβερνήσεις με τα ίδια άσχημα αποτελέσματα κάθε χρόνο και μάλιστα κάθε χρόνο και χειρότερα !Και περνάνε  και σε δεύτερη γενιά αφού  η σκυτάλη μεταφέρεται από τους μπαμπάδες και τις μαμάδες στους γιούς και στις κόρες. Κάτι σαν  να  είναι θέμα DNA και μεταφέρεται από γενιά σε γενιά!


Πάντα υπάρχει ένας καθηγητής ο οποίος αυτοπροτείνεται ή τον προτείνουν συμφέροντα  ( πως έλεγε παλιά ο κύριος Παπαδόπουλος για τα πιράνχας ) και οι οποίοι παραμένουν σύμβουλοι  υπουργών. Η μόνη περίπτωση να απομακρυνθούν είναι να προκύψει ένα σκάνδαλο μεγατόνων παγκόσμιας εμβέλειας ή θα πεθάνουν . Αλλιώς δεν απομακρύνονται  για κανέναν άλλο λόγο.

Αναρωτιέται όμως κάποιος . Ποιος φταίει για την χρεωκοπία του συστήματος Υγείας ; Οι  σύμβουλοι-  καθηγητές ή οι υπουργοί που τους χρυσοπλήρωναν  για να τους ‘’ συμβουλεύουν.’’ ; Εμείς θα τολμήσουμε να πούμε αυτοί που τους διατηρούσαν ενώ ως αντιπολίτευση τους κατηγορούσαν. Όταν έγιναν οι ίδιοι οι υπουργοί τους έμπλεκαν εγκώμια για τις γνώσεις τους και τη συμβολή τους στο σύστημα υγείας . Και το χρεωκόπησαν και αυτοί λίγο περισσότερο απο τους προηγούμενους.

Έτσι έφτασαν  τα ληξιπρόθεσμα των  νοσοκομείων  να έχουν τετραπλασιαστεί από το 2018 (294 εκατομμύρια ευρώ ) το 2023 ( 1.273 εκατομμύρια ευρώ).  ). Ο ρυθμός αύξησης τους ήταν 17% την περίοδο 2019 / 2018 , 46% τη περίοδο 2020 / 2019, 49,7% τη περίοδο 2022 /2021 και 38,7% τη περίοδο 2023/2022.  . Ένας εκρηκτικά αυξημένος ρυθμός που θα έπρεπε στο Υπουργείο υγείας ο ΓΔΟΥ , ο αρμόδιος γενικός γραμματέας και υφυπουργός να το είχαν εντοπίσει και να το είχαν περιορίσει. Όπως θα έπρεπε να είχαν εντοπίσει ότι το σύνολο των αγορών στο υπουργείο αυξήθηκε κατά 1 δισ. ευρώ  αυτά τα τέσσερα χρόνια, από 2.072.526.095 ευρώ το 2018 σε 3.082216.428 ευρώ . Θα βιαστούν όπως πάντα κάποιοι για να δικαιολογηθούν να πουν ότι μέσα σ’ αυτή την περίοδο εντάσσεται και η πανδημία. Καλό θα ήταν να μην το επικαλεστούν αυτό το επιχείρημα γιατί τότε τα δεδομένα θα είναι ακόμα χειρότερα.

 

Εμείς πιστεύουμε ότι τα ληξιπρόθεσμα είναι ακόμα περισσότερα από αυτά που ανακοινώνονται γιατί οι πραγματικές δαπάνες των νοσοκομείων, σύμφωνα με το προϋπολογισμό ήταν από 1.345 εκατομμύρια ευρώ (2018) και 1.612 εκατομμύρια ευρώ (2022), το σύνολο των αγορών ήταν 2.072 εκατομμύρια ευρώ( 2018) και 3.082 εκατ. ευρώ (2022). Είναι κάτι που θα κοιτάξει και θα ελέγξει ο νέος υπουργός Υγείας , είμαστε σίγουροι.

Όπως και το γιατί φτάσαμε έως εδώ με τους διαχρονικούς συμβούλους όλων των κυβερνήσεων και τους κλώνους αυτών . Και θα πρέπει να δουν όλοι κατάματα την αλήθεια : Τα ληξιπρόθεσμα είναι σχεδόν όση η ετήσια επιχορήγηση των νοσοκομείων στο κρατικό προϋπολογισμό .

  • Πως το είπε ο Τρικούπης; Δυστυχώς επτωχεύσα(ν) με τα νοσοκομεία .

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Αδύνατο να πραγματοποιηθούν οι προσλήψεις στην Υγεία το 2024

Νοσοκομεία : Αυξήθηκαν 33,6% τα ληξιπρόθεσμα σε δύο μήνες. Οδεύουν προς χρεοκοπία ;  

ΣΕΙΒ: Διογκώνονται οι νοσοκομειακές οφειλές

Το νόμιμο, το ηθικό για διοικητές νοσοκομείων & τον νέο Γεν. Γραμματέα του Υπ. Υγείας

Οι γόρδιοι δεσμοί του ΕΣΥ

Μίνα Γκάγκα στο healthweb: Στόχος μας η διακριτή διοίκηση του Νοσοκομείου ‘’ΕΛΠΙΔΑ’’ από το ΠΑΙΔΩΝ

Οι μηδενικοί διαγωνισμοί της ΕΚΑΠΥ και οι απευθείας αναθέσεις των νοσοκομείων

Με μύθους και με ψέματα δεν κάνεις εξοικονόμηση, μόνο σπατάλες και υπερχρεωμένα νοσοκομεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αυξάνονται τα οικονομικά των δημόσιων νοσοκομείων και φορέων της ΠΦΥ το 2025

Ευχάριστα νέα για την υγεία από την κατάθεση του προϋπολογισμού για το 2025. Τα χρηματικά όρια των δημόσιων νοσοκομείων και φορέων της ΠΦΥ αυξάνονται κατά 725 εκατομμύρια € το 2025

Αυξήσεις  σοκ σε 461 φάρμακα

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν οι αυξήσεις σε 461 φαρμακευτικά σκευάσματα οι οποίες δεν αφορούν μόνο στα φθηνά φάρμακα αλλά και ακριβά που η λιανική του τιμή θα φτάσει τα 1276,56 ευρώ ! Συνολικά τα φαρμακευτικά σκευάσματα που αυξάνονται οι λιανικές τους τιμές είναι 126 , ενώ οι αυξήσεις θα φτάσουν έως και  457,4 %.

Έρχονται αυξήσεις των τιμών φαρμάκων: Πώς κάποια σκευάσματα είχαν χαμηλότερη τιμή από το μέσο όρο των 2 χαμηλότερων τιμών;

Εντός των προσεχών ημερών θα ανακοινωθούν οι αυξήσεις των τιμών των φαρμάκων οι οποίες είχαν δρομολογηθεί από τον Ιανουάριο του 2024

Επιβάρυνση με επιπλέον rebate 3% σε ακριβά φάρμακα

Οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις που διαθέτουν ακριβά φάρμακα θα επιβαρυνθούν με επιπλέον rebate 3% , όπως αναγράφεται στην υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στις 13 Ιουνίου 2024, στο ΦΕΚ 3413Β .

Το Συμβούλιο της ΕΕ εγκρίνει νέους κανόνες για τις ουσίες ανθρώπινης προέλευσης

Το Συμβούλιο της ΕΕ ενέκρινε νέους κανόνες που αποσκοπούν στη βελτίωση της ασφάλειας και της ποιότητας του αίματος, των ιστών και των κυττάρων που χρησιμοποιούνται στην υγειονομική περίθαλψη και στη διευκόλυνση της διασυνοριακής κυκλοφορίας αυτών των ουσιών στην ΕΕ.

Ιστορική εξέλιξη: Επετεύχθη συμφωνία της Παγκ. Συνέλευσης Υγείας για ευρεία, δέσμη τροπολογιών για τη βελτίωση των Διεθνών Κανονισμών Υγείας

Επετεύχθη συμφωνία της Παγκόσμιας Συνέλευσης Υγείας για ευρεία, αποφασιστική δέσμη τροπολογιών για τη βελτίωση των Διεθνών Κανονισμών Υγείας.

Έρχονται τα QALY’s στην Ελλάδα; Νέες μέθοδοι ελέγχου από τον ΕΟΠΥΥ

Με το ν. 5107-2024 ψηφίστηκε  ο δείκτης εξομάλυνσης προκειμένου να  μειωθούν οι δαπάνες υγείας μέσω της θεσμοθέτησης σύγχρονων μορφών ελέγχου της αιτούμενης προς αποζημίωση δαπάνης υγείας. Με το νέο σύστημα εισάγεται δείκτης εξομάλυνσης, η υπέρβαση του οποίου ανά περιφερειακή ενότητα και κατηγορία διαγνωστικής εξέτασης/ιατρικής υπηρεσίας οδηγεί σε μη αποζημίωση της καθ’ υπέρβαση αιτηθείσας δαπάνης.

Close Icon