Editorial

Ληξιπρόθεσμα νοσοκομείων: Τα ληξιπρόθεσμα των  νοσοκομείων έχουν τετραπλασιαστεί από το 2018

Ληξιπρόθεσμα νοσοκομείων: Τα ληξιπρόθεσμα των  νοσοκομείων έχουν τετραπλασιαστεί από το 2018

Τα ληξιπρόθεσμα των νοσοκομείων  είναι σχεδόν όση η ετήσια επιχορήγηση τους στο κρατικό προϋπολογισμό . Δυστυχώς επτωχεύσα(ν) με τα νοσοκομεία . Ποιος φταίει ;

Έχουμε γράψει πολλές φορές  στο www.healthweb.gr , ότι το υπουργείο υγείας πρέπει να είναι το μοναδικό υπουργείο που έχει τους πιο λίγους συμβούλους – ειδικούς και τους πιο διαχρονικούς.Οι ίδιοι σύμβουλοι για 40 χρόνια, με όλες τις κυβερνήσεις με τα ίδια άσχημα αποτελέσματα κάθε χρόνο και μάλιστα κάθε χρόνο και χειρότερα !Και περνάνε  και σε δεύτερη γενιά αφού  η σκυτάλη μεταφέρεται από τους μπαμπάδες και τις μαμάδες στους γιούς και στις κόρες. Κάτι σαν  να  είναι θέμα DNA και μεταφέρεται από γενιά σε γενιά!


Πάντα υπάρχει ένας καθηγητής ο οποίος αυτοπροτείνεται ή τον προτείνουν συμφέροντα  ( πως έλεγε παλιά ο κύριος Παπαδόπουλος για τα πιράνχας ) και οι οποίοι παραμένουν σύμβουλοι  υπουργών. Η μόνη περίπτωση να απομακρυνθούν είναι να προκύψει ένα σκάνδαλο μεγατόνων παγκόσμιας εμβέλειας ή θα πεθάνουν . Αλλιώς δεν απομακρύνονται  για κανέναν άλλο λόγο.

Αναρωτιέται όμως κάποιος . Ποιος φταίει για την χρεωκοπία του συστήματος Υγείας ; Οι  σύμβουλοι-  καθηγητές ή οι υπουργοί που τους χρυσοπλήρωναν  για να τους ‘’ συμβουλεύουν.’’ ; Εμείς θα τολμήσουμε να πούμε αυτοί που τους διατηρούσαν ενώ ως αντιπολίτευση τους κατηγορούσαν. Όταν έγιναν οι ίδιοι οι υπουργοί τους έμπλεκαν εγκώμια για τις γνώσεις τους και τη συμβολή τους στο σύστημα υγείας . Και το χρεωκόπησαν και αυτοί λίγο περισσότερο απο τους προηγούμενους.

Έτσι έφτασαν  τα ληξιπρόθεσμα των  νοσοκομείων  να έχουν τετραπλασιαστεί από το 2018 (294 εκατομμύρια ευρώ ) το 2023 ( 1.273 εκατομμύρια ευρώ).  ). Ο ρυθμός αύξησης τους ήταν 17% την περίοδο 2019 / 2018 , 46% τη περίοδο 2020 / 2019, 49,7% τη περίοδο 2022 /2021 και 38,7% τη περίοδο 2023/2022.  . Ένας εκρηκτικά αυξημένος ρυθμός που θα έπρεπε στο Υπουργείο υγείας ο ΓΔΟΥ , ο αρμόδιος γενικός γραμματέας και υφυπουργός να το είχαν εντοπίσει και να το είχαν περιορίσει. Όπως θα έπρεπε να είχαν εντοπίσει ότι το σύνολο των αγορών στο υπουργείο αυξήθηκε κατά 1 δισ. ευρώ  αυτά τα τέσσερα χρόνια, από 2.072.526.095 ευρώ το 2018 σε 3.082216.428 ευρώ . Θα βιαστούν όπως πάντα κάποιοι για να δικαιολογηθούν να πουν ότι μέσα σ’ αυτή την περίοδο εντάσσεται και η πανδημία. Καλό θα ήταν να μην το επικαλεστούν αυτό το επιχείρημα γιατί τότε τα δεδομένα θα είναι ακόμα χειρότερα.

 

Εμείς πιστεύουμε ότι τα ληξιπρόθεσμα είναι ακόμα περισσότερα από αυτά που ανακοινώνονται γιατί οι πραγματικές δαπάνες των νοσοκομείων, σύμφωνα με το προϋπολογισμό ήταν από 1.345 εκατομμύρια ευρώ (2018) και 1.612 εκατομμύρια ευρώ (2022), το σύνολο των αγορών ήταν 2.072 εκατομμύρια ευρώ( 2018) και 3.082 εκατ. ευρώ (2022). Είναι κάτι που θα κοιτάξει και θα ελέγξει ο νέος υπουργός Υγείας , είμαστε σίγουροι.

Όπως και το γιατί φτάσαμε έως εδώ με τους διαχρονικούς συμβούλους όλων των κυβερνήσεων και τους κλώνους αυτών . Και θα πρέπει να δουν όλοι κατάματα την αλήθεια : Τα ληξιπρόθεσμα είναι σχεδόν όση η ετήσια επιχορήγηση των νοσοκομείων στο κρατικό προϋπολογισμό .

  • Πως το είπε ο Τρικούπης; Δυστυχώς επτωχεύσα(ν) με τα νοσοκομεία .

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αδύνατο να πραγματοποιηθούν οι προσλήψεις στην Υγεία το 2024

Νοσοκομεία : Αυξήθηκαν 33,6% τα ληξιπρόθεσμα σε δύο μήνες. Οδεύουν προς χρεοκοπία ;  

ΣΕΙΒ: Διογκώνονται οι νοσοκομειακές οφειλές

Το νόμιμο, το ηθικό για διοικητές νοσοκομείων & τον νέο Γεν. Γραμματέα του Υπ. Υγείας

Οι γόρδιοι δεσμοί του ΕΣΥ

Μίνα Γκάγκα στο healthweb: Στόχος μας η διακριτή διοίκηση του Νοσοκομείου ‘’ΕΛΠΙΔΑ’’ από το ΠΑΙΔΩΝ

Οι μηδενικοί διαγωνισμοί της ΕΚΑΠΥ και οι απευθείας αναθέσεις των νοσοκομείων

Με μύθους και με ψέματα δεν κάνεις εξοικονόμηση, μόνο σπατάλες και υπερχρεωμένα νοσοκομεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το νομοσχέδιο του Υπ. Υγείας νομιμοποιεί όλες τις παράνομες προμήθειες των νοσοκομείων

Το προτεινόμενο άρθρο 15 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας που είναι σε διαβούλευση εάν ψηφιστεί νομιμοποιεί όλες τις παράνομες προμήθειες των δημόσιων νοσοκομείων, συνεχίζοντας την ιστορία αφού 47 φορές από το 2009 έως σήμερα έχουν νομιμοποιηθεί όλες οι παράνομες προμήθειες και κάποιοι αθώωναν όσους οδηγούσαν σε χρεοκοπία το σύστημα δημόσιας υγείας.

Η ανατομία μιας χρεοκοπίας

Πολλοί «ειδήμονες» του χώρου της υγείας και όχι μόνο ανακάλυψαν τη χρεοκοπία του νοσοκομείου  ‘’ΜΕΤΑΞΑ’’  το οποίο έχει 5000 € για να προμηθευτεί φάρμακα ενώ απαιτούνται 5.330.000 ευρώ και 28.000 ευρώ αντί των 150.000 ευρώ για να προμηθευτεί τρόφιμα για τους νοσηλευόμενους.

Το σκάνδαλο στο ΜΕΤΑΞΑ,οι ευθύνες του ΟΔΙΠΥ & οι παράνομοι διοικητές νοσοκομείων

Ο διοικητής του νοσοκομείου «ΜΕΤΑΞΑ» αποπέμφθηκε από τον υπουργό υγείας καθώς υπήρχαν πάρα πολλά  αρνητικά σχόλια στον Τύπο . Αναρωτιόμαστε, η αξιολόγηση του ΟΔΙΠΥ τι έλεγε για τον διοικητή και τον αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου ; Τα έβρισκε όλα καλά στο νοσοκομείο ; Τι αναδείκνυαν οι δείκτες σαν προβλήματα και πόσο σοβαρά ήταν αυτά ; Εάν δεν ελάμβαναν τόσο μεγάλη έκταση τα σχόλια στο διαδίκτυο όλα θα πήγαιναν μια χαρά ;

Ο διαγωνισμός 14 εκ.€ και οι αργομισθίες διασωστών στο ΕΚΑΒ

Τα προβλήματα , όπως όλοι παραδέχονται, στο ΕΚΑΒ είναι πολλά και διαχρονικά. Εμείς πέρα από κάθε αντιπαλότητα και φωνασκία θέσαμε τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν για να βελτιωθεί το ΕΚΑΒ.

Τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν για να βελτιωθεί το σύστημα Υγείας και το ΕΚΑΒ

Στην Ελλάδα για να αναδειχθούν τα προβλήματα πρέπει είτε να γίνει κάτι τραγικό (  Τέμπη , θάνατοι συμπολιτών μας λόγω έλλειψης  ασθενοφόρων ) ή  εκλογές !Δυστυχώς αυτή την περίοδο συνέβησαν και τα δύο. Και συνάνθρωποι  μας έχασαν άδικα τη ζωή τους και εκλογές έχουμε που κυριαρχεί μια στείρα αντιπαράθεση για την Υγεία. Εμείς θα μείνουμε σε αυτό το άρθρο μόνο στο ΕΚΑΒ.