Editorial

ΕΚΑΒ-ΕΣΥ:Τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν για να βελτιωθεί το σύστημα Υγείας και το ΕΚΑΒ

ΕΚΑΒ-ΕΣΥ:Τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν για να βελτιωθεί το σύστημα Υγείας και το ΕΚΑΒ

Στην Ελλάδα για να αναδειχθούν τα προβλήματα πρέπει είτε να γίνει κάτι τραγικό (  Τέμπη , θάνατοι συμπολιτών μας λόγω έλλειψης  ασθενοφόρων ) ή  εκλογές !Δυστυχώς αυτή την περίοδο συνέβησαν και τα δύο. Και συνάνθρωποι  μας έχασαν άδικα τη ζωή τους και εκλογές έχουμε που κυριαρχεί μια στείρα αντιπαράθεση για την Υγεία. Εμείς θα μείνουμε σε αυτό το άρθρο μόνο στο ΕΚΑΒ.

Όλοι θυμήθηκαν τώρα τις σημαντικές ελλείψεις που έχει το ΕΚΑΒ τόσο σε προσωπικό όσο και σε υλικοτεχνική υποδομή .Και βέβαια δεν φαίνεται κανείς από όσους υπόσχονται να γνωρίζει τα προβλήματα του ΕΚΑΒ. Υπάρχει μελέτη που να δικαιολογεί τις 1200 προσλήψεις; Όχι μάλλον. Μόνο με απλή (μπακαλίστικη) λογιστική και παλαιό οργανόγραμμα.

Όσοι θέλουν να βοηθήσουν το ΕΣΥ  και το ΕΚΑΒ θα πρέπει πριν διαγκωνιστούν για να κάνουν δηλώσεις να έχουν ρωτήσει και να έχουν λάβει απαντήσεις στα παρακάτω:

  • Πόσους εργαζόμενους απαιτεί το σύγχρονο ΕΚΑΒ και πόσοι απασχολούνται σήμερα σε αυτό. Όχι όμως αριθμητικά αλλά ποιοτικά και ουσιαστικά .
  • Όχι να προσλαμβάνονται διασώστες και λόγω ομορφιάς ή εντοπιότητας ή << μέσου >> να γίνονται σε ένα χρόνο (ή και λιγότερο) διοικητικοί υπάλληλοι.
  • Πόσα ασθενοφόρα απαιτεί ο σχεδιασμός του ΕΚΑΒ και πόσα είναι σε κυκλοφορία;
  • Πόσος χρόνος απαιτείται για την επισκευή ενός ασθενοφόρου ;
  • Γιατί δεν γίνεται άμεσα η επισκευή τους ; Εμείς δεν θα δεχτούμε ότι δεν έχει χρήματα το ΕΚΑΒ να πληρώσει για την συντήρησή τους γιατί παρατηρούμε ότι και πολλές απευθείας αναθέσεις κάνει και ξοδεύει σε μελέτες και συμβούλους.
  • Πόσοι διαγωνισμοί έχουν γίνει για απόκτηση νέων ασθενοφόρων, πόσοι έχουν ολοκληρωθεί, πόσα ασθενοφόρα καινούργια εντάχθηκαν στο στόλο, πόσα αναμένεται να ενταχθούν εάν ολοκληρωθούν όλοι οι διαγωνισμοί ( Αλήθεια θα ολοκληρωθούν σύντομα ή ποτέ;)

-Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ μπορεί να μας παρουσιάσει το σχέδιο του ΕΚΑΒ για τις θέσεις στις οποίες πρέπει να είναι αυτά όταν δεν είναι σε αποστολή;

-Γιατί τα ασθενοφόρα καθυστερούν στην παράδοση κάθε μίας  διακομιδής στις εφημερίες των νοσοκομείων και δεν αποδεσμεύονται άμεσα;

-Σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες τα ασθενοφόρα έχουν GPS . Στην Ελλάδα έχουν; Μάλλον όχι γιατί  θα τα εμποδίζουν τα προσωπικά δεδομένα που επικαλούνται οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ.

Και επειδή ήρθε το καλοκαίρι δεν θέλουμε να δούμε προκλητικές αποσπάσεις σε καλοκαιρινά πόστα  κοντά στα σπίτια αυτών που αποσπώνται και να λαμβάνουν και εκτός έδρας !( και πληρωμένες διακοπές το λες ). Όμως επειδή ακούμε για αεροκομιδές, βάσεις ελικοπτέρων και άλλα πολλά <<ενδιαφέροντα>> θα θέλαμε να μας ενημερώσει ο πρόεδρος  του ΕΚΑΒ, πόσα αεροπλάνα και πόσα ελικόπτερα παρέλαβε το 2023 το ΕΚΑΒ. Πόσα είναι συνολικά τα εναέρια μέσα; , που εδρεύουν ;. Ποιοι είναι οι χειριστές τους και πόσες αεροκομιδές έχουν κάνει μέχρι σήμερα ;

  • Γιατί εμείς δεν αντιλαμβανόμαστε σε τι εξυπηρετεί η πανάκριβη μίσθωση  ελικοπτέρων όταν έχει τόσα το ΕΚΑΒ και όταν η πολεμική αεροπορία κάνει εκατοντάδες αεροκομιδές  κάθε χρόνο.

Μόνο με άμεσες  και ειλικρινείς απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά μπορεί να βελτιωθεί το σύστημα Υγείας και το ΕΚΑΒ .Διαφορετικά θα είναι δηλώσεις προεκλογικές , χωρίς αντίκρισμα και με μεγάλη σπατάλη . Και ναι μεν επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ  το πρόγραμμα σταθερότητας στις προεκλογικές εξαγγελίες αλλά αυτό αφορά και τον ίδιο αφού οι οικονομική περιορισμοί ισχύουν και για αυτόν. Μην υπόσχεται ότι θα τα θα το αλλάξει γιατί θα είναι άλλο ένα μνημόνιο ‘’που δεν έσκισε’’  και θα χάσει άλλο ένα 10% .

  • Ο λαός και οι ασθενείς τον πιο αξιόπιστο ψηφίζουν  στο τέλος. Για  αυτό προσοχή στις υποσχέσεις.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ν. Παπαευσταθίου στο Healthweb: Στόχος μας η διασύνδεση των ΤΕΠ με το ΕΚΑΒ

Προς αναζήτηση άμεσης λύσης για το ΕΚΑΒ οδεύει το Υπουργείο Υγείας μέχρι τις ριζικές αλλαγές που πρόκειται να γίνουν

Ζώτος ΠΑΣΟΚ : Το 10% των χρημάτων του Ταμείου Ανάκαμψης να διατεθεί στις υπηρεσίες υγείας

Εκδήλωση μνήμης για την ημέρα «Θυσίας του Διασώστη»

Πλεύρης: Στην ημερίδα ΕΚΑΒ ΚΕΠΥ για επιχειρησιακά σχέδια έκτακτων αναγκών

Ιωάννα Σιαφάκα: Τα ιατρεία πόνου λειτουργούν με εθελοντές αναισθησιολόγους

Απαιτητικό το χαρτοφυλάκιο της Υγείας για τον νέο υπουργό

Ανακοινώθηκε στάση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας και Πειραιά για τις 14 Ιουνίου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το νομοσχέδιο του Υπ. Υγείας νομιμοποιεί όλες τις παράνομες προμήθειες των νοσοκομείων

Το προτεινόμενο άρθρο 15 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας που είναι σε διαβούλευση εάν ψηφιστεί νομιμοποιεί όλες τις παράνομες προμήθειες των δημόσιων νοσοκομείων, συνεχίζοντας την ιστορία αφού 47 φορές από το 2009 έως σήμερα έχουν νομιμοποιηθεί όλες οι παράνομες προμήθειες και κάποιοι αθώωναν όσους οδηγούσαν σε χρεοκοπία το σύστημα δημόσιας υγείας.

Η ανατομία μιας χρεοκοπίας

Πολλοί «ειδήμονες» του χώρου της υγείας και όχι μόνο ανακάλυψαν τη χρεοκοπία του νοσοκομείου  ‘’ΜΕΤΑΞΑ’’  το οποίο έχει 5000 € για να προμηθευτεί φάρμακα ενώ απαιτούνται 5.330.000 ευρώ και 28.000 ευρώ αντί των 150.000 ευρώ για να προμηθευτεί τρόφιμα για τους νοσηλευόμενους.

Το σκάνδαλο στο ΜΕΤΑΞΑ,οι ευθύνες του ΟΔΙΠΥ & οι παράνομοι διοικητές νοσοκομείων

Ο διοικητής του νοσοκομείου «ΜΕΤΑΞΑ» αποπέμφθηκε από τον υπουργό υγείας καθώς υπήρχαν πάρα πολλά  αρνητικά σχόλια στον Τύπο . Αναρωτιόμαστε, η αξιολόγηση του ΟΔΙΠΥ τι έλεγε για τον διοικητή και τον αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου ; Τα έβρισκε όλα καλά στο νοσοκομείο ; Τι αναδείκνυαν οι δείκτες σαν προβλήματα και πόσο σοβαρά ήταν αυτά ; Εάν δεν ελάμβαναν τόσο μεγάλη έκταση τα σχόλια στο διαδίκτυο όλα θα πήγαιναν μια χαρά ;