Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Editorial

Η μετατροπή των δημόσιων νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ θα εξελιχθεί σε Κόλπο Γκρόσο;

Η μετατροπή των δημόσιων νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ θα εξελιχθεί σε Κόλπο Γκρόσο;

Πολύ συζήτηση γίνεται τους τελευταίους μήνες για το εάν τα δημόσια νοσοκομεία θα γίνουν ΝΠΙΔ ή όχι ;

Μετά τις εκλογές όλοι πίστεψαν ότι θα γίνουν άμεσα αφού το κυβερνών κόμμα το είχε προαναγγείλει . Όμως ο έμπειρος πολιτικός και υπουργός υγείας είπε ότι δεν θα γίνουν .Ενώ  άλλος λιγότερο έμπειρος στο υπουργείο του, που αναφέρεται απευθείας στον πρωθυπουργού , είπε το τρόπο που θα ξεκινήσουν να γίνονται .Και τι είπε ; Ότι κάποιο ίδρυμα που χρηματοδοτεί τη κατασκευή νοσοκομείων  θα βοηθήσει εμμέσως το να περάσει στους  πολίτες ότι πρέπει αυτά να γίνουν ΝΠΙΔ .

Θυμάστε εκείνη τη περιβόητη δωρεά του ιδρύματος τ’ οποίο θα κατασκεύαζε τρία καινούργια νοσοκομεία σε Θεσσαλονίκη, Σπάρτη και Κομοτηνή; και τελικά η προσφορά των κατασκευαστών ήταν πάρα πολύ ακριβή;

Ε τώρα ακούσαμε ότι θα συνεχίσουν τη προσφορά τους αλλά τελικά δε θα κατασκευάσουν δύο καινούργια νοσοκομεία αλλά θα τ’ ανακαινίσουν .Ότι γράφαμε κι εμείς στο www.healthweb.gr πριν λίγους μήνες. Όμως τι είπε το μεγαλοστέλεχος  του υπουργείου υγείας ; Ότι ο νόμος που ψηφίστηκε για να γίνει αποδεκτή η αρχική δωρεά προέβλεπε ότι αυτά θα είναι ΝΠΙΔ οπότε και τα ανακαινισμένα θα πρέπει να είναι κι αυτά ΝΠΙΔ !

Για περισσότερες πληροφορίες μας παρέπεμψε σε ανακοίνωση που θα κάνει το ίδρυμα Νιάρχου σύντομα .

Θα έχουν πολύ ενδιαφέρον εάν όντως ένα ίδρυμα κάνει το ‘λαγό’ για να γίνουν τα νοσοκομεία ΝΠΙΔ χωρίς να το χρεωθεί η κυβέρνηση.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

14,2 % θα μειωθεί η χρηματοδότηση του συστήματος υγείας τα επόμενα τέσσερα χρόνια

ΣΚΑΝΔΑΛΟ στην ΧΡΩΠΕΙ: Η Καθυστέρηση τριών ετών και ο υπερδιπλασιασμός του κόστους

Επαναλειτουργεί το Ερευνητικό Εργαστήριο του ΙΦΕΤ

Το έκλεισε το « μαγαζί» η επιτροπή Αξιολόγησης και Αποζημίωσης Φαρμάκων;

ΙΦΕΤ: Πολύς θόρυβος για το τίποτα ή το μεγάλο κόλπο ;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αυξάνονται τα οικονομικά των δημόσιων νοσοκομείων και φορέων της ΠΦΥ το 2025

Ευχάριστα νέα για την υγεία από την κατάθεση του προϋπολογισμού για το 2025. Τα χρηματικά όρια των δημόσιων νοσοκομείων και φορέων της ΠΦΥ αυξάνονται κατά 725 εκατομμύρια € το 2025

Αυξήσεις  σοκ σε 461 φάρμακα

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν οι αυξήσεις σε 461 φαρμακευτικά σκευάσματα οι οποίες δεν αφορούν μόνο στα φθηνά φάρμακα αλλά και ακριβά που η λιανική του τιμή θα φτάσει τα 1276,56 ευρώ ! Συνολικά τα φαρμακευτικά σκευάσματα που αυξάνονται οι λιανικές τους τιμές είναι 126 , ενώ οι αυξήσεις θα φτάσουν έως και  457,4 %.

Έρχονται αυξήσεις των τιμών φαρμάκων: Πώς κάποια σκευάσματα είχαν χαμηλότερη τιμή από το μέσο όρο των 2 χαμηλότερων τιμών;

Εντός των προσεχών ημερών θα ανακοινωθούν οι αυξήσεις των τιμών των φαρμάκων οι οποίες είχαν δρομολογηθεί από τον Ιανουάριο του 2024

Επιβάρυνση με επιπλέον rebate 3% σε ακριβά φάρμακα

Οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις που διαθέτουν ακριβά φάρμακα θα επιβαρυνθούν με επιπλέον rebate 3% , όπως αναγράφεται στην υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στις 13 Ιουνίου 2024, στο ΦΕΚ 3413Β .

Το Συμβούλιο της ΕΕ εγκρίνει νέους κανόνες για τις ουσίες ανθρώπινης προέλευσης

Το Συμβούλιο της ΕΕ ενέκρινε νέους κανόνες που αποσκοπούν στη βελτίωση της ασφάλειας και της ποιότητας του αίματος, των ιστών και των κυττάρων που χρησιμοποιούνται στην υγειονομική περίθαλψη και στη διευκόλυνση της διασυνοριακής κυκλοφορίας αυτών των ουσιών στην ΕΕ.

Ιστορική εξέλιξη: Επετεύχθη συμφωνία της Παγκ. Συνέλευσης Υγείας για ευρεία, δέσμη τροπολογιών για τη βελτίωση των Διεθνών Κανονισμών Υγείας

Επετεύχθη συμφωνία της Παγκόσμιας Συνέλευσης Υγείας για ευρεία, αποφασιστική δέσμη τροπολογιών για τη βελτίωση των Διεθνών Κανονισμών Υγείας.

Έρχονται τα QALY’s στην Ελλάδα; Νέες μέθοδοι ελέγχου από τον ΕΟΠΥΥ

Με το ν. 5107-2024 ψηφίστηκε  ο δείκτης εξομάλυνσης προκειμένου να  μειωθούν οι δαπάνες υγείας μέσω της θεσμοθέτησης σύγχρονων μορφών ελέγχου της αιτούμενης προς αποζημίωση δαπάνης υγείας. Με το νέο σύστημα εισάγεται δείκτης εξομάλυνσης, η υπέρβαση του οποίου ανά περιφερειακή ενότητα και κατηγορία διαγνωστικής εξέτασης/ιατρικής υπηρεσίας οδηγεί σε μη αποζημίωση της καθ’ υπέρβαση αιτηθείσας δαπάνης.

Close Icon