Editorial

Η μετατροπή των δημόσιων νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ θα εξελιχθεί σε Κόλπο Γκρόσο;

Η μετατροπή των δημόσιων νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ θα εξελιχθεί σε Κόλπο Γκρόσο;

Πολύ συζήτηση γίνεται τους τελευταίους μήνες για το εάν τα δημόσια νοσοκομεία θα γίνουν ΝΠΙΔ ή όχι ;

Μετά τις εκλογές όλοι πίστεψαν ότι θα γίνουν άμεσα αφού το κυβερνών κόμμα το είχε προαναγγείλει . Όμως ο έμπειρος πολιτικός και υπουργός υγείας είπε ότι δεν θα γίνουν .Ενώ  άλλος λιγότερο έμπειρος στο υπουργείο του, που αναφέρεται απευθείας στον πρωθυπουργού , είπε το τρόπο που θα ξεκινήσουν να γίνονται .Και τι είπε ; Ότι κάποιο ίδρυμα που χρηματοδοτεί τη κατασκευή νοσοκομείων  θα βοηθήσει εμμέσως το να περάσει στους  πολίτες ότι πρέπει αυτά να γίνουν ΝΠΙΔ .

Θυμάστε εκείνη τη περιβόητη δωρεά του ιδρύματος τ’ οποίο θα κατασκεύαζε τρία καινούργια νοσοκομεία σε Θεσσαλονίκη, Σπάρτη και Κομοτηνή; και τελικά η προσφορά των κατασκευαστών ήταν πάρα πολύ ακριβή;

Ε τώρα ακούσαμε ότι θα συνεχίσουν τη προσφορά τους αλλά τελικά δε θα κατασκευάσουν δύο καινούργια νοσοκομεία αλλά θα τ’ ανακαινίσουν .Ότι γράφαμε κι εμείς στο www.healthweb.gr πριν λίγους μήνες. Όμως τι είπε το μεγαλοστέλεχος  του υπουργείου υγείας ; Ότι ο νόμος που ψηφίστηκε για να γίνει αποδεκτή η αρχική δωρεά προέβλεπε ότι αυτά θα είναι ΝΠΙΔ οπότε και τα ανακαινισμένα θα πρέπει να είναι κι αυτά ΝΠΙΔ !

Για περισσότερες πληροφορίες μας παρέπεμψε σε ανακοίνωση που θα κάνει το ίδρυμα Νιάρχου σύντομα .

Θα έχουν πολύ ενδιαφέρον εάν όντως ένα ίδρυμα κάνει το ‘λαγό’ για να γίνουν τα νοσοκομεία ΝΠΙΔ χωρίς να το χρεωθεί η κυβέρνηση.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

14,2 % θα μειωθεί η χρηματοδότηση του συστήματος υγείας τα επόμενα τέσσερα χρόνια

ΣΚΑΝΔΑΛΟ στην ΧΡΩΠΕΙ: Η Καθυστέρηση τριών ετών και ο υπερδιπλασιασμός του κόστους

Επαναλειτουργεί το Ερευνητικό Εργαστήριο του ΙΦΕΤ

Το έκλεισε το « μαγαζί» η επιτροπή Αξιολόγησης και Αποζημίωσης Φαρμάκων;

ΙΦΕΤ: Πολύς θόρυβος για το τίποτα ή το μεγάλο κόλπο ;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η ανατομία μιας χρεοκοπίας

Πολλοί «ειδήμονες» του χώρου της υγείας και όχι μόνο ανακάλυψαν τη χρεοκοπία του νοσοκομείου  ‘’ΜΕΤΑΞΑ’’  το οποίο έχει 5000 € για να προμηθευτεί φάρμακα ενώ απαιτούνται 5.330.000 ευρώ και 28.000 ευρώ αντί των 150.000 ευρώ για να προμηθευτεί τρόφιμα για τους νοσηλευόμενους.

Το σκάνδαλο στο ΜΕΤΑΞΑ,οι ευθύνες του ΟΔΙΠΥ & οι παράνομοι διοικητές νοσοκομείων

Ο διοικητής του νοσοκομείου «ΜΕΤΑΞΑ» αποπέμφθηκε από τον υπουργό υγείας καθώς υπήρχαν πάρα πολλά  αρνητικά σχόλια στον Τύπο . Αναρωτιόμαστε, η αξιολόγηση του ΟΔΙΠΥ τι έλεγε για τον διοικητή και τον αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου ; Τα έβρισκε όλα καλά στο νοσοκομείο ; Τι αναδείκνυαν οι δείκτες σαν προβλήματα και πόσο σοβαρά ήταν αυτά ; Εάν δεν ελάμβαναν τόσο μεγάλη έκταση τα σχόλια στο διαδίκτυο όλα θα πήγαιναν μια χαρά ;

Ο διαγωνισμός 14 εκ.€ και οι αργομισθίες διασωστών στο ΕΚΑΒ

Τα προβλήματα , όπως όλοι παραδέχονται, στο ΕΚΑΒ είναι πολλά και διαχρονικά. Εμείς πέρα από κάθε αντιπαλότητα και φωνασκία θέσαμε τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν για να βελτιωθεί το ΕΚΑΒ.

Τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν για να βελτιωθεί το σύστημα Υγείας και το ΕΚΑΒ

Στην Ελλάδα για να αναδειχθούν τα προβλήματα πρέπει είτε να γίνει κάτι τραγικό (  Τέμπη , θάνατοι συμπολιτών μας λόγω έλλειψης  ασθενοφόρων ) ή  εκλογές !Δυστυχώς αυτή την περίοδο συνέβησαν και τα δύο. Και συνάνθρωποι  μας έχασαν άδικα τη ζωή τους και εκλογές έχουμε που κυριαρχεί μια στείρα αντιπαράθεση για την Υγεία. Εμείς θα μείνουμε σε αυτό το άρθρο μόνο στο ΕΚΑΒ.