Editorial

ΣΔΙΤ προς αποφυγή και ‘Γεφύρι της Άρτας’

ΣΔΙΤ προς αποφυγή και ‘Γεφύρι της Άρτας’

Η δημιουργία του ΣΔΙΤ ‘’ Δημιουργία Κέντρου Καινοτομίας στην Αθήνα» , η παλαιά  ΧΡΩΠΕΙ θα αποτελέσει ένα έργο προς αποφυγή , ειδικά για να εφαρμοστεί και στα νοσοκομεία όπως εξαγγέλλεται.

Και ενώ σας  είχαμε ενημερώσει ότι το κόστος υπερδιπλασιάστηκε και από 100.000.000 ευρώ εκτοξεύτηκε στα 230. 000.000 ευρώ , ξαφνικά στο νέο διαγωνισμό πήγε στα 280.000.000 ευρώ . Η διυπουργική  Επιτροπή  στις 7 Απριλίου 2023 αποφάσισε η διάρκεια της σύμβασης σύμπραξης να γίνει 90 χρόνια αντί 45 χρόνια! Η διακήρυξη όμως που δημοσιεύτηκε έχει όμως και την μείωση του ποσοστού μεταβλητού οικονομικού ανταλλάγματος σε 0,5% από 1% ( μείωση 50%) και το ελάχιστο εγγυημένο αντάλλαγμα να γίνει 30.000 ευρώ από 75.000 €( μείωση 60%) .Η απόφαση της διυπουργικής  δεν συμπεριλαμβάνει αυτές τις μειώσεις προς όφελος  του αναδόχου ούτε την αύξηση του ποσού από 230 σε 280.000.000 ευρώ .Τέτοιες μειώσεις προς όφελος του αναδόχου δεν βλέπουμε  ούτε στις εκπτώσεις που γίνονται στα εμπορικά είδη.

Τελικά, θα πάρει την έκταση για διπλάσια χρόνια από ότι είχε αρχικά προβλεφθεί( 90 από 45 ) και θα πληρωθεί τα μισά.

Με αυτό το τρόπο που θα γίνουν και τα ΣΔΙΤ στα νοσοκομεία ; Θα μας λένε ότι όλα κοστίζουν διπλάσια τιμή από την κανονική και θα έχουν υπερκέρδη !

Το διαπιστώσαμε και με την κατασκευή των τριών νοσοκομείων που θα χρηματοδοτούσε το ίδρυμα ΝΙΑΡΧΟΣ (ΙΣΝ) , οι τιμές ήταν κατά πολύ υψηλότερες από τον προϋπολογισμό και γι’ αυτό τις ακύρωσε .

Η ελληνική κυβέρνηση αμέσως έσπευσε να δηλώσει ότι θα κατασκευάσει με ιδίους πόρους! Για το κόστος δεν είπε κουβέντα!

Δύσκολα τα ΣΔΙΤ στην Ελλάδα, πανάκριβα, κερδοφόρα  μόνο για λίγους και εκλεκτούς.

Εμείς μάλλον θα πληρώνουμε μόνο σε διπλάσιες τιμές

Αυτά ευαγγελίζονται κάποιοι ;

 

N.N

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο ΕΟΦ γιατί πληρώνει ακόμα την ΔΕΗ στο ακίνητο της ΧΡΩΠΕΙ -οδός Πειραιώς;

ΣΚΑΝΔΑΛΟ στην ΧΡΩΠΕΙ: Η Καθυστέρηση τριών ετών και ο υπερδιπλασιασμός του κόστους

Άλυτος γρίφος ή fake news το κέντρο καινοτομίας στο Ν. Φάληρο;

Οι γόρδιοι δεσμοί του ΕΣΥ

Νοσοκομεία : Αυξήθηκαν 33,6% τα ληξιπρόθεσμα σε δύο μήνες. Οδεύουν προς χρεοκοπία ;  

Λίστα ελλειπτικών φαρμάκων: Ο ΕΟΦ δεν γνωρίζει ποια φάρμακα δεν κυκλοφορούν ή είναι σε Sunset Clause

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα έργα για την Υγεία που τροποποιούνται ή απεντάσσονται από το Ταμείο Ανάκαμψης

Ποια έργα για την Υγεία θα υλοποιηθούν τελικά  μέχρι το τέλος του 2025 από το Ταμείο Ανάκαμψης;. Η Ευρωπαϊκή  Ένωση για να συγκρατήσει τις απώλειες που είχαν τα κράτη -μέλη της, λόγω του κορωνοϊού και μετά από πολλές ενστάσεις σύστησε το Ταμείο Ανάκαμψης με το οποίο τα χρηματοδοτεί.

Η λύση των απογευματινών χειρουργείων δεν φαίνεται να είναι η πιο ρεαλιστική

Πολύς λόγος γίνεται για τη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων από 1ης Μαρτίου . Συνεχώς ανακύπτουν όμως προβλήματα τα οποία δεν φαίνεται ν’ αντιμετωπίζονται ρεαλιστικά.

Διαγωνισμός για διοικητές ΥΠΕ και Νοσοκομείων: Στοίχημα αλά ΟΠΑΠ ή πραγματικές διαδικασίες ΑΣΕΠ

Ο αριθμός των υποψηφίων διοικητών – υποδιοικητών ΥΠΕ και νοσοκομείων δεν ήταν τόσο μεγάλος όσο αναμενόταν.Τα « ειδικά» πτυχία που απαιτούσε η πρόσκληση ενδιαφέροντος και η « ειδική» προϋπηρεσία απέτρεψε πάρα πολλούς να δηλώσουν αφού τα εξέλαβαν ως σημάδια για συγκεκριμένους υποψήφιους που θα επανατοποθετηθούν νόμιμα αυτή τη φορά.

Ο  ΕΟΦ ανακοίνωσε τις πωλήσεις των φαρμάκων μετά από 3 χρόνια και τα ποσά είναι λάθος

Τελικά μέχρι να ανακοινώσει ο ΕΟΦ τις πωλήσεις των φαρμάκων ( μετά από  3 χρόνια και συνεχή δημοσιεύματα του healthweb) , οι πωλήσεις τους αυξήθηκαν κατά 17,66 % από το 2020 έως το 2023. Δεν μπορούμε να είμαστε όμως και σίγουροι για τα ποσά της φαρμακευτικής δαπάνης αφού αυτά που αναγράφονται είναι λάθος! Ναι, μετά […]