Editorial

ΣΔΙΤ προς αποφυγή και ‘Γεφύρι της Άρτας’

ΣΔΙΤ προς αποφυγή και ‘Γεφύρι της Άρτας’

Η δημιουργία του ΣΔΙΤ ‘’ Δημιουργία Κέντρου Καινοτομίας στην Αθήνα» , η παλαιά  ΧΡΩΠΕΙ θα αποτελέσει ένα έργο προς αποφυγή , ειδικά για να εφαρμοστεί και στα νοσοκομεία όπως εξαγγέλλεται.

Και ενώ σας  είχαμε ενημερώσει ότι το κόστος υπερδιπλασιάστηκε και από 100.000.000 ευρώ εκτοξεύτηκε στα 230. 000.000 ευρώ , ξαφνικά στο νέο διαγωνισμό πήγε στα 280.000.000 ευρώ . Η διυπουργική  Επιτροπή  στις 7 Απριλίου 2023 αποφάσισε η διάρκεια της σύμβασης σύμπραξης να γίνει 90 χρόνια αντί 45 χρόνια! Η διακήρυξη όμως που δημοσιεύτηκε έχει όμως και την μείωση του ποσοστού μεταβλητού οικονομικού ανταλλάγματος σε 0,5% από 1% ( μείωση 50%) και το ελάχιστο εγγυημένο αντάλλαγμα να γίνει 30.000 ευρώ από 75.000 €( μείωση 60%) .Η απόφαση της διυπουργικής  δεν συμπεριλαμβάνει αυτές τις μειώσεις προς όφελος  του αναδόχου ούτε την αύξηση του ποσού από 230 σε 280.000.000 ευρώ .Τέτοιες μειώσεις προς όφελος του αναδόχου δεν βλέπουμε  ούτε στις εκπτώσεις που γίνονται στα εμπορικά είδη.

Τελικά, θα πάρει την έκταση για διπλάσια χρόνια από ότι είχε αρχικά προβλεφθεί( 90 από 45 ) και θα πληρωθεί τα μισά.

Με αυτό το τρόπο που θα γίνουν και τα ΣΔΙΤ στα νοσοκομεία ; Θα μας λένε ότι όλα κοστίζουν διπλάσια τιμή από την κανονική και θα έχουν υπερκέρδη !

Το διαπιστώσαμε και με την κατασκευή των τριών νοσοκομείων που θα χρηματοδοτούσε το ίδρυμα ΝΙΑΡΧΟΣ (ΙΣΝ) , οι τιμές ήταν κατά πολύ υψηλότερες από τον προϋπολογισμό και γι’ αυτό τις ακύρωσε .

Η ελληνική κυβέρνηση αμέσως έσπευσε να δηλώσει ότι θα κατασκευάσει με ιδίους πόρους! Για το κόστος δεν είπε κουβέντα!

Δύσκολα τα ΣΔΙΤ στην Ελλάδα, πανάκριβα, κερδοφόρα  μόνο για λίγους και εκλεκτούς.

Εμείς μάλλον θα πληρώνουμε μόνο σε διπλάσιες τιμές

Αυτά ευαγγελίζονται κάποιοι ;

 

N.N

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο ΕΟΦ γιατί πληρώνει ακόμα την ΔΕΗ στο ακίνητο της ΧΡΩΠΕΙ -οδός Πειραιώς;

ΣΚΑΝΔΑΛΟ στην ΧΡΩΠΕΙ: Η Καθυστέρηση τριών ετών και ο υπερδιπλασιασμός του κόστους

Άλυτος γρίφος ή fake news το κέντρο καινοτομίας στο Ν. Φάληρο;

Οι γόρδιοι δεσμοί του ΕΣΥ

Νοσοκομεία : Αυξήθηκαν 33,6% τα ληξιπρόθεσμα σε δύο μήνες. Οδεύουν προς χρεοκοπία ;  

Λίστα ελλειπτικών φαρμάκων: Ο ΕΟΦ δεν γνωρίζει ποια φάρμακα δεν κυκλοφορούν ή είναι σε Sunset Clause

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο αντίκτυπος στην Υγεία από την επαναφορά δημοσιονομικών κανόνων στην ΕΕ

Γενικές κατευθυντήριες γραμμές για τη δημοσιονομική πολιτική του 2024, έδωσε η Κομισιόν και τον Μάιο θα κάνει συστάσεις για κάθε χώρα ξεχωριστά, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του χρέους της, οι οποίες θα καθορίζουν το μέγεθος της δημοσιονομικής προσαρμογής που θα πρέπει να γίνει με τον προϋπολογισμό του 2024. Καταργείται από το 2024 η ρήτρα διαφυγής.

Ελλείψεις φαρμάκων : Ερωτήματα για να βελτιωθεί η κατάσταση σε μόνιμη βάση

Συχνά πυκνά εμφανίζονται ελλείψεις φαρμάκων στην ελληνική αγορά τα τελευταία 10 - 12 χρόνια, όμως δεν ασχολήθηκε κανείς επισταμένα να εξετάσει ποια είναι η γενεσιουργός αιτία αυτού του προβλήματος.

Η εξοικονόμηση ‘’ φάντασμα ‘’ που πέτυχε το Υπ. Υγείας για το φάρμακο

Είναι να απορεί κανείς με τις γνώσεις οικονομικών που έχουν στο υπουργείο Υγείας. Μιλάνε για εξοικονόμηση που πέτυχαν οι πολυμελείς και ανομοιογενείς  επιτροπές για το φάρμακο με τη  μείωση των τιμών που πέτυχαν στις συμφωνίες για τους κλειστούς προϋπολογισμούς.

Έρχεται συμμετοχή των ασθενών στα ιατροτεχνολογικά;

Ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε πρόσφατα σε συνέδριο ότι ο λήπτης υπηρεσιών υγείας θα συμμετέχει στην αγορά ιατροτεχνολογικών ‘’ Εφόσον δεν επαρκεί ο προϋπολογισμός. « Δεν υπάρχει λύση.» , τόνισε.