Αποκλειστικά

ΣΚΑΝΔΑΛΟ Πολιτεία Καινοτομίας στην ΧΡΩΠΕΙ: Η Καθυστέρηση τριών ετών και ο υπερδιπλασιασμός του κόστους

ΣΚΑΝΔΑΛΟ Πολιτεία Καινοτομίας στην ΧΡΩΠΕΙ: Η Καθυστέρηση τριών ετών και ο υπερδιπλασιασμός του κόστους

Όταν ξεκίνησε το μεγάλο στοίχημα της Πολιτείας Καινοτομίας στην ΧΡΩΠΕΙ τον Δεκέμβριο του 2020 είχε δοθεί ένας πανηγυρικός χαρακτήρας και όλοι θεωρούσαν ότι θα γινόταν με ΣΔΙΤ και ότι θα συμμετείχαν πολλές εταιρείες του χώρου ΄με προϋπολογισμό  100.000.000 ευρώ .Είχαν καταθέσει φάκελο τέσσερα (4) κοινοπρακτικά σχήματα και θα υπήρχε και χρηματοδότηση από  το ταμείο ανάκαμψης.

Το Νοέμβριο του 2021 ο υφυπουργός ανάπτυξης και επενδύσεων έγραφε ότι « Η β’ φάση του διεθνούς δημόσιου διαγωνισμού για τη δημιουργία της Πολιτείας Καινοτομίας , ξεκίνησε και ο ανταγωνιστικός διάλογος θα διεξαχθεί τους επόμενους μήνες ώστε στο β’ τρίμηνο του 2022 να προκύψει ο ανάδοχος του έργου. Παρόλα αυτά ο ΕΟΦ συνεχίζει και πληρώνει τη ΔΕΗ της ΧΡΩΠΕΙ, αν και έχει παραχωρηθεί για 49 χρόνια στο Ελληνικό Δημόσιο και υπό την διαχείριση του υπουργείου ανάπτυξης και επενδύσεων με απόφαση του υπουργού κυρίου Άδωνι Γεωργιάδη. Αναρωτιόμαστε μήπως την παραχώρηση έπρεπε να την κάνει ο αρμόδιος υπουργός Υγείας που έχει υπό την εποπτεία του τον ΕΟΦ ;

Επειδή όμως δεν προχωρούσε καθόλου διαδικασία αναρωτηθήκαμε στο www.healthweb.gr αν είναι fake news η ανάπτυξη του κέντρου καινοτομίας. Αποδείχτηκε ότι έχουμε δίκαιο και επιβεβαιωθήκε το www.healthweb.gr  αφού αντί να γίνει η κατακύρωση σε μία κοινοπραξία έγινε νέα προκήρυξη (!! ) από την Γενική Γραμματεία Ερευνάς και Τεχνολογίας και θα πρέπει να  επαναυποβληθούν νέες προσφορές με άλλους όρους και κόστος υπερδιπλάσιο 230.000.000 ευρώ !!

Είναι εύλογα λοιπόν τα ερωτήματα που αφορούν τη σημαντική αυτή η καθυστέρηση των τριών ετών, τον υπερδιπλασιασμό του κόστους χωρίς καμία αιτιολογία όπως και η παραχώρηση ενός ακινήτου στην Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας από έναν υπουργό που δεν εποπτεύει το υπουργείο που έχει στην κατοχή του το ακίνητο.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Άλυτος γρίφος ή fake news το κέντρο καινοτομίας στο Ν. Φάληρο;

Ο ΕΟΦ γιατί πληρώνει ακόμα την ΔΕΗ στο ακίνητο της ΧΡΩΠΕΙ -οδός Πειραιώς;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Στ.Κυμπουρόπουλος στο healthweb: Έχουμε μία κρίσιμη ευκαιρία να διαμορφώσουμε το μέλλον της υγείας στην Ευρώπ

Ο κ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος Ευρωβουλευτής και ψυχίατρος παραχώρησε συνέντευξη στο www.healthweb.gr και την δημοσιογράφο Νικολέτα Ντάμπου , μιλώντας για τις Σπάνιες παθήσεις και την νωτιαία μυϊκή ατροφία αναδεικνύοντας την ανάγκη να δημιουργηθεί μια ενιαία λίστα υποχρεωτικών νεογνικών ελέγχων στην Ε.Ε αλλά και για τις ελλείψεις φαρμάκων και πως μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα σε ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά και συγκεκριμένα στην Ελλάδα .

Αποκλειστικό : Στρεβλώσεις στις διαδικασίες αποζημίωσης Υγειονομικού  Υλικού  στον ΕΟΠΥΥ

Στρεβλώσεις στις διαδικασίες που αφορούν στην αποζημίωση αναλώσιμου Υγειονομικού υλικού, εντοπίζονται στον  ΕΟΠΥΥ , σύμφωνα με  το αποκλειστικό ρεπορτάζ του www.healthweb.gr.

Σκάνδαλο με τις υποψηφιότητες στις αρχαιρεσίες της ΠΕΦΝΙ

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του healthweb.gr φαίνεται να υπάρχει σοβαρό θέμα με ορισμένες υποψηφιότητες ενόψει των αρχαιρεσιών της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων (ΠΕΦΝΙ) που αναμένεται να διεξαχθούν την Κυριακή 29/5/ 2022.