Editorial

Ο διαγωνισμός 14 εκ.€ και οι αργομισθίες διασωστών στο ΕΚΑΒ

Ο διαγωνισμός 14 εκ.€ και οι αργομισθίες διασωστών στο ΕΚΑΒ

Τα προβλήματα , όπως όλοι παραδέχονται, στο ΕΚΑΒ είναι πολλά και διαχρονικά. Εμείς πέρα από κάθε αντιπαλότητα και φωνασκία θέσαμε τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν για να βελτιωθεί το ΕΚΑΒ.

Δεν είδαμε καμία έμμεση έστω απάντηση σ’ αυτά τα ερωτήματα του healthweb.gr στις προγραμματικές δηλώσεις για την Υγεία. Μία απόδειξη ότι οι συνεργάτες του νέου και εντίμου  Υπουργού Υγείας δεν έχουν κάτι να του προτείνουν και να τον ενημερώσουν για να μπορεί και αυτός με τη σειρά του να απαντήσει. Μόνο μία ΠΝΠ που ξεσήκωσε θύελλα, εν μέρει δικαίως , από στελέχη του Στρατού, της Πυροσβεστικής και των δήμων.

Αφού σιγά-σιγά αναδεικνύονται οι αργομισθίες κάποιον διασωστών στο ΕΚΑΒ που αντί να είναι στα ασθενοφόρα, είναι σε δευτερεύουσες βοηθητικές εργασίες νοσοκομείων . Μαζί με τις ρουσφετολογικές αποσπάσεις σε τουριστικά μέρη που είναι τόποι  καταγωγής των αποσπασμένων,  συμπληρώνεται το παζλ για την κάλυψη μέρους των ελλείψεων και που οφείλονται .
Και βέβαια κύριε Υπουργέ ενώ μιλάμε για έλλειψη χρηματοδότησης και διασωστών,  το ΕΚΑΒ έχει  προκηρύξει διαγωνισμό 13. 404.960,00 ευρώ για δράσεις ανάπτυξης δεξιοτήτων και ικανοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού του.Είναι εξωφρενικά μεγάλος ο αριθμός αυτών που θα εκπαιδευτούν και εξαιρετικά μικρό το χρονικό διάστημα για να υλοποιηθεί σε τέσσερις μήνες.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης περιλαμβάνει:

‘’Την κατάρτιση των εργαζομένων διασωστών πληρωμάτων ασθενοφόρων , των νοσηλευτών  και των ιατρών του ΕΚΑΒ και την υποστήριξη του προσωπικού που απασχολείται ως διασώστες  πληρώματα ασθενοφόρων , ως πληρώματα ασθενοφόρων. Νοσηλευτές και γιατροί στο ΕΚΑΒ.Αντικείμενο της πράξης είναι υλοποίηση εξειδικευμένων προγραμμάτων για τις ιδιαίτερες απαιτήσεις της επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας και διακομιδής ατόμων σε κίνδυνο υγείας και εξαιτίας του Covid 19 , η οποία έχει ανατεθεί από το Υπουργείο Υγείας στο ΕΚΑΒ.Το εν λόγω εξειδικευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο του βασικού στρατηγικού στόχου για την βελτίωση της αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας του Συστήματος Υγείας, μέσω της αναβάθμισης της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών από το ανθρώπινο κεφάλαιο του τομέα υγείας. Για τον λόγο αυτό το πρόγραμμα θα το παρακολουθήσουν όλοι οι Εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ που ανήκουν στις παραπάνω ειδικότητες.’’

Όλες οι ενότητες του προγράμματος περιλαμβάνουν  την αντιμετώπιση του COVID 19 . Εάν δεν κάνουμε λάθος κύριε Υπουργέ Υγείας, δεν έχει δοθεί τέλος στις ιδιαίτερες συνθήκες αντιμετώπισης του COVID 19;

Τα 13 εκατομμύρια ευρώ επαρκούν για τη πρόσληψη 1000 διασωστών για 10 χρόνια κύριε Υπουργέ. Λεφτά λοιπόν υπάρχουν, πολλά άλλα γίνονται μαθήματα όπως τη δεκαετία του 1980 και το 1990 όπου γινόντουσαν  τα μαθήματα ακόμα  και στα χωράφια .

Ας σταματήσουν οι μελέτες των δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που γίνονται στο υπουργείο Υγείας  και που με αυτά τα σημαντικά ποσά θα μπορούσαν να γίνουν προσλήψεις και υποδομές για την υγεία και όχι μελέτες λίγων δεκάδων σελίδων που θα στοιβαχτούν πάνβ σε μια ντουλάπα . Πόσες φορές θα πληρώσουμε το Χάρτη Υγείας με δεκάδες εκατομμύρια και χωρίς κανένα αποτέλεσμα;

Από εσάς περιμένουμε πολλά κύριε Χρυσοχοΐδη . Διατηρούμε όμως πολλές επιφυλάξεις για όλους αυτούς που θα σπεύσουν να σας ενημερώσουν προσπαθώντας να δικαιολογήσουν την δική τους αδράνεια και τους διαγωνισμούς εκατομμυρίων ευρώ  χωρίς κανένα αντίκρισμα για τον πολίτη και την υγεία.

Καλή επιτυχία!

ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΝΤΑΜΠΟΥ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν για να βελτιωθεί το σύστημα Υγείας και το ΕΚΑΒ

Τι θα αλλάξει στα Επείγοντα των νοσοκομείων ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Δ.Πιστόλας:Αποκάλυψε στο Healthweb την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»

Κορυφώνεται απόψε η πρώτη μάχη της νέας Βουλής

Τι δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για ΕΚΑΒ, προσλήψεις και νέο ΕΣΥ

Κακή διαχείριση της υπόθεσης ελλείψεων των ηπαρινών από τον ΕΟΦ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το νομοσχέδιο του Υπ. Υγείας νομιμοποιεί όλες τις παράνομες προμήθειες των νοσοκομείων

Το προτεινόμενο άρθρο 15 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας που είναι σε διαβούλευση εάν ψηφιστεί νομιμοποιεί όλες τις παράνομες προμήθειες των δημόσιων νοσοκομείων, συνεχίζοντας την ιστορία αφού 47 φορές από το 2009 έως σήμερα έχουν νομιμοποιηθεί όλες οι παράνομες προμήθειες και κάποιοι αθώωναν όσους οδηγούσαν σε χρεοκοπία το σύστημα δημόσιας υγείας.

Η ανατομία μιας χρεοκοπίας

Πολλοί «ειδήμονες» του χώρου της υγείας και όχι μόνο ανακάλυψαν τη χρεοκοπία του νοσοκομείου  ‘’ΜΕΤΑΞΑ’’  το οποίο έχει 5000 € για να προμηθευτεί φάρμακα ενώ απαιτούνται 5.330.000 ευρώ και 28.000 ευρώ αντί των 150.000 ευρώ για να προμηθευτεί τρόφιμα για τους νοσηλευόμενους.

Το σκάνδαλο στο ΜΕΤΑΞΑ,οι ευθύνες του ΟΔΙΠΥ & οι παράνομοι διοικητές νοσοκομείων

Ο διοικητής του νοσοκομείου «ΜΕΤΑΞΑ» αποπέμφθηκε από τον υπουργό υγείας καθώς υπήρχαν πάρα πολλά  αρνητικά σχόλια στον Τύπο . Αναρωτιόμαστε, η αξιολόγηση του ΟΔΙΠΥ τι έλεγε για τον διοικητή και τον αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου ; Τα έβρισκε όλα καλά στο νοσοκομείο ; Τι αναδείκνυαν οι δείκτες σαν προβλήματα και πόσο σοβαρά ήταν αυτά ; Εάν δεν ελάμβαναν τόσο μεγάλη έκταση τα σχόλια στο διαδίκτυο όλα θα πήγαιναν μια χαρά ;