Πρωτοσέλιδο

Οι τριάντα «καυτές» υποθέσεις του Σ.Ε.Υ.Υ.Π. που βρίσκονται σε εξέλιξη

Οι τριάντα «καυτές» υποθέσεις του Σ.Ε.Υ.Υ.Π. που βρίσκονται σε εξέλιξη

Τις τριάντα ”καυτές” υποθέσεις του Σ.Ε.Υ.Υ.Π. που βρίσκονται σε εξέλιξη σας αποκαλύπτει το www.healthweb.gr.

Οι σημαντικές υποθέσεις του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Υ.Π.) για τις οποίες έχει εκδώσει έκθεση ελέγχου αλλά και όλες όσες βρίσκονται σε εξέλιξη παρουσιάστηκαν χθες από τον Δρ. Σταύρο  Α. Ευαγγελάτο– Γενικό  Επιθεωρητή Σ.Ε.Υ.Υ.Π. ,  στο κοινό μεγάλου συνεδρίου για την διαφθορά .

Δρ. Σταύρος Α. Ευαγγελάτος- Γενικός Επιθεωρητής Σ.Ε.Υ.Υ.Π.

Οι υποθέσεις για τις οποίες έχει εκδώσει το σώμα έκθεση ελέγχου αφορούν στον διαχειριστικό έλεγχο του ΚΕΕΛΠΝΟ, όπου αναδείχτηκαν ότι σπαταλήθηκαν εκατομμύρια ευρώ σε σποτάκια για τη δημόσια υγεία, ενώ θα έπρεπε να είναι δωρεάν μετά από γνωμάτευση του ΕΣΡ, (ο έλεγχος έχει επεκταθεί με εντολή Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας και συνεχίζεται) αλλά και στον έλεγχο του Εθνικού  Οργανισμού  Μεταμοσχεύσεων όπου αναδείχθηκε σπατάλη δημοσίου χρήματος.

 Δημόσια νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές

Οι έλεγχοι στα δημόσια νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές για την εξοικονόμηση ποσοτήτων φαρμάκων υψηλού κόστους, πληρωμένων από τον ΕΟΠΥΥ, και προώθησης τους στο εξωτερικό, σε συνεργασία με την Οικονομική Αστυνομία καθώς και οι Έλεγχοι στα νοσοκομεία για τις προμήθειες των ραδιοφαρμάκων – υπερτιμολογήσεις.

Στα χειρουργεία μεγάλων νοσοκομείων της χώρας γίνεται έρευνα όπου χειρουργούσαν ιδιώτες ιατροί με την ανοχή προσωπικού και διοίκησης αλλά και σε ιδιωτικές εταιρίες ασθενοφόρων που παρανομούν εισπράττοντας υψηλά κόμιστρα από ασθενείς .

Κυκλώματα της μαύρης εργασίας στο ΕΣΥ

Τα κυκλώματα της μαύρης εργασίας στο ΕΣΥ έχουν , επίσης , μπει στο στόχαστρο του Σ.Ε.Υ.Υ.Π., με τις παράνομες αποκλειστικές νοσοκόμες, σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση. Όπως και ο έλεγχος που κατέδειξε τις λανθασμένες υπέρ ιδιωτικής κλινικής χρεώσεις προς αποζημίωση από τον ΕΟΠΥΥ. Έχει, επίσης, εκδώσει έκθεση ελέγχου για : το Γηροκομείο Αθηνών όπου αναδείχθηκαν οι πολύ κακές συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων αλλά και σημαντικά προβλήματα κακοδιαχείρισης.

Έλεγχος σε Νοσοκομεία

• Έλεγχος σε Νοσοκομείο της Περιφέρειας αναφορικά με την προμήθεια ραδιοφαρμάκων. Από τον έλεγχο φάνηκε ότι Ιδιωτική Εταιρεία χρέωνε ραδιοφάρμακο για τουλάχιστον 6 έτη σε δεκαπλάσια τιμή. Το νοσοκομείο αποδεχόταν αυτή την τιμολόγηση. Η προμηθεύτρια εταιρεία απέδωσε την τιμολόγηση σε λάθος.

• Έλεγχος σε Νοσοκομείο της επαρχίας, όπου αναδείχθηκε μεταξύ άλλων ότι το Νοσοκομείο καλούσε για ιατρικές πράξεις ιδιώτες ιατρούς και έβαζε να τους πληρώνουν οι ασθενείς. Επίσης ο ΔΙΥ είχε δώσει εντολή να χειρουργούνται παιδιά χωρίς οι χειρουργοί και οι αναισθησιολόγοι να έχουν αντίστοιχη ειδικότητα.
• Έλεγχος σε Νοσοκομείο της επαρχίας σχετικά με την μη απόδοση ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων– δεν κινήθηκε η πειθαρχική διαδικασία για τους εμπλεκόμενους από το 2009 (προσπάθεια συγκάλυψης).

  •  Έλεγχος νομιμότητας χορήγησης ιατρικών βεβαιώσεων στο ΨΝΑ

Τα εργοστάσια εμφιάλωσης πόσιμου νερού ελέγχονται σε όλη τη χώρα καθώς υπάρχουν προβλήματα ελέγχων ποιότητας νερού. Ο έλεγχος στο Ε.Κ.ΕΠ.Υ. όπου καταγράφηκαν σημαντικά προβλήματα κακοδιοίκησης αναμένεται να ολοκληρωθεί .

Σημαντικές υποθέσεις σε εξέλιξη

Οι σημαντικές υποθέσεις του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Υ.Π.) που βρίσκονται σε εξέλιξη αφορούν στους ελέγχους των προγραμμάτων της ψυχικής υγείας όπου έχει αποδοθεί δημόσιο χρήμα.

Οι έλεγχοι στον ΟΚΑΝΑ όπου φαίνεται πως έχουν κατασπαταληθεί χρήματα για προγράμματα προς τοξικομανείς

Σημαντικός επίσης είναι και ο διαχειριστικός έλεγχος στον ΕΟΦ καθώς και οι έλεγχοι για τις τιμές των ραδιοφαρμάκων που προμηθεύονται τα δημόσια νοσοκομεία.

Παράλληλα σε εξέλιξη είναι οι έλεγχοι για την προμήθεια ακριβών συσκευών PET-CT στα δημόσια νοσοκομεία βρίσκονται στο επίκεντρο των Ράμπο της Υγείας αλλά και για την αξιοποίηση των διαγνωστικών μηχανημάτων υψηλού κόστους σε Δημόσια Νοσοκομεία. Αγοράζονται και δεν χρησιμοποιούνται. Έλεγχος σχετικά με α) διαδικασίες και τιμών προμήθειας αντισυμφυτικών και αιμοστατικών υλικών β) τα κριτήρια επιλογής και χρήσης των υλικών αυτών, τα 3 τελευταία έτη σε Δημόσια Νοσοκομεία.

Ο Έλεγχος σε συγχρηματοδοτούμενες από το ΕΣΠΑ πράξεις στις οποίες συμμετέχει η ΕΣΔΥ είναι σε εξέλιξη αλλά και η διενέργεια έρευνας για τις αναθέσεις νομικών υποθέσεων σε ιδιωτικά δικηγορικά γραφεία από όλες τις Υγειονομικές Περιφέρειες και τα δημόσια νοσοκομεία της Χώρας στα οποία λειτουργεί έμμισθη νομική υπηρεσία, καθώς και το ύψος των χρημάτων που δαπανήθηκαν για αυτό από το 2010 έως σήμερα.

Επιπρόσθετα σε εξέλιξη βρίσκεται και ο έλεγχος λειτουργούντων Ιδρυμάτων Ιστών, (Τράπεζες ιστών και κυττάρων, Ιδιωτικές Τράπεζες Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος και Μονάδες ιστών και κυττάρων), σχετικά με την τήρηση της νομοθεσίας για την ποιότητα και την ασφάλεια των ιστών των κυττάρων, τις ακολουθούμενες διαδικασίες δωρεάς, προμήθειας, ελέγχου, επεξεργασίας, συντήρησης, αποθήκευσης, διανομής ανθρώπινων ιστών και κυττάρων και την τήρηση των προβλεπόμενων διαδικασιών ενημέρωσης και προστασίας των χρηστών αυτού του είδους υπηρεσιών υγείας.

Επίσης την διερεύνηση ανάπτυξης τυχόν φαινομένων αθέμιτου και παράνομου πλουτισμού που σχετίζεται με την παροχή αυτού του είδους υπηρεσιών υγείας.Έλεγχοι διενεργούνται και για συστηματική ροή χρήματος από φαρμακευτικές εταιρείες προς δημόσιους λειτουργούς με στόχο την προώθηση συμφερόντων.

Δεκάδες άλλοι έλεγχοι που τρέχουν στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, στο Ινστιτούτο Παστέρ, στον Ε.Ο.Φ., στην Ε.Π.Υ., σε ΜΚΟ, σε δημόσια νοσοκομεία, κ.λπ.. είναι σε εξέλιξη.

Ν.ΝΤΑΜΠΟΥ 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Από την τσέπη τους πληρώνουν τις γονιδιακές εξετάσεις οι καρκινοπαθείς  

Νέα έρευνα συνδέει το διαβήτη με νέο παράγοντα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πρωτοποριακή τεχνική για την αιμοκάθαρση

Μια νέα πρωτοποριακή τεχνική εφαρμόστηκε πρόσφατα από το Τμήμα Επεμβατικής Ακτινολογίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών σε αιμοκαθαιρόμενους ασθενείς για την ενδαγγειακή δημιουργία αρτηριο-φλεβικής πρόσβασης αιμοκάθαρσης, χωρίς χειρουργική επέμβαση. Η δημιουργία της αναστόμωσης γίνεται με τη χρήση ραδιοσυχνοτήτων, χωρίς νυστέρι, χωρίς ράμματα και χωρίς ουλές και συγκεκριμένα με το AVF Everlinq Endo System με δύο οπές […]

Η Κίνα χρησιμοποιεί DNA για να παρακολουθεί τους πολίτες

Οι αρχές το ονόμασαν δωρεάν έλεγχο υγείας. Ο Tahir Imin είχε τις αμφιβολίες του. Πήραν αίμα από έναν 38χρονο μουσουλμάνο, σάρωσαν τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, κατέγραψαν τη φωνή του και πήραν τα δακτυλικά αποτυπώματα του. Δεν μπήκαν καν στον κόπο να ελέγξουν την καρδιά ή τα νεφρά του, και απέρριψαν το αίτημά του για […]

Αυξάνονται οι δαπάνες υγείας των ΗΠΑ την προσεχή δεκαετία

Της Γεωργίας Σκιτζή  Οι δαπάνες για την υγεία των ΗΠΑ αναμένεται να αυξηθούν κατά μέσο όρο 5,5% ετησίως από το 2018 στην επόμενη δεκαετία και θα φτάσουν σχεδόν 6 τρισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2027, καθώς περισσότεροι άνθρωποι γίνονται επιλέξιμοι για το Medicare, σύμφωνα με κυβερνητική υπηρεσία υγείας. Η αύξηση των εισοδηματικών επιπέδων, η αύξηση του […]

Πρωτοποριακή μέθοδος βελτιώνει τη μνήμη στη νόσο Αλτσχάιμερ

Η ελάττωσης της ροής του αίματος στον εγκέφαλο ασθενών με τη νόσο Αλτσχάιμερ είναι γνωστή εδώ και δεκαετίες, ενώ υπάρχουν και πρόσφατες μελέτες που υποδεικνύουν ότι αποτελεί και ένα από τα πρώτα ανιχνεύσιμα συμπτώματα της άνοιας. Ωστόσο, η ακριβής συσχέτιση της μειωμένης ροής του αίματος στον εγκέφαλο με την εξασθενημένη γνωστική λειτουργία δεν έχει κατανοηθεί […]

Επιχειρηματική συνεργασία Bayer-Geisinger για αποδοτικότερη αντισύλληψη

Η Bayer συνεργάζεται με την Geisinger για να μειώσει προοδευτικά το ποσοστό των ανεπιθύμητων εγκυμοσύνων με μια νέα γυναικεία αντισυλληπτική ιατρική πρωτοβουλία.  Η Bayer και η Geisinger Health συνεργάζονται στον τομέα της αντισύλληψης με πρώτο στάδιο τις επισκέψεις των γυναικών στο γιατρό και ξεκινώντας με συλλογή πληροφοριών πριν ο ασθενής οδηγηθεί σε κλινική. Ο στόχος; […]

“Χρυσή” εξαγορά εγκατάστασης παραγωγής βλαστοκυττάρων από Κορεάτες

Δύο Κορεάτες βιοτεχνολόγοι έχουν πληρώσει 11,1 εκατομμύρια δολάρια για να αγοράσουν τις εγκαταστάσεις παραγωγής βλαστοκυττάρων της Argos Therapeutics στο Durham της Βόρειας Καρολίνας. Ένα ζευγάρι κορεατικών βιοτεχνολογιών συνεργάστηκε για να αγοράσει εγκαταστάσεις κατασκευής βλαστικών κυττάρων και άλλα περιουσιακά στοιχεία ενός αποτυχημένου βιοτεχνολόγου των ΗΠΑ για να δημιουργήσει μια σημαντική έδρα στις ΗΠΑ. Η SCM Life […]

Νευρικότητα στη wall street λόγω αυξημένου κόστους υγειονομικής περίθαλψης

Η UnitedHealth είναι η πρώτη ασφαλιστική εταιρεία για την υγεία που δείχνει κέρδη και οι επενδυτές της Wall Street έλαβαν το μήνυμα από το μικρό κόστος που χάνουν να πουλήσουν μετοχές στις εταιρείες Anthem Inc, Cigna Corp και Humana Inc. Η διοίκηση Trump έχει ξεκινήσει να εκδίδει νέους κανονισμούς για να ανατρέψει μέρος της επέκτασης της […]

‘Eρευνα της MRB :Oι Έλληνες ξαναγίνονται συντηρητικοί

Της Αρετής Διαμάντη Αυξήθηκαν από το 30% στο 44% οι ομάδες  Eλλήνων που έχουν  χαμηλή μόρφωση νοικοκυρές και συνταξιούχοι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της MRB την οποία παρουσίασε ο πρόεδρος της Δημήτρης Μαύρος στην 5η ετήσια οικονομική διάσκεψη της ΕΕΝΕ (Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών).  Ποιες είναι οι ομάδες  Ελλήνων που ανεβαίνουν;  Η λαϊκή βάση, η παραγωγική και οι ευρωπαϊστές φιλελεύθεροι. Θεωρούν ότι πρέπει να μείνουμε […]