Editorial

Υπουργείο Υγείας:Το νομοσχέδιο του Υπ. Υγείας νομιμοποιεί όλες τις παράνομες προμήθειες των νοσοκομείων

Υπουργείο Υγείας:Το νομοσχέδιο του Υπ. Υγείας νομιμοποιεί όλες τις παράνομες προμήθειες των νοσοκομείων

Το προτεινόμενο άρθρο 15 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας που είναι σε διαβούλευση εάν ψηφιστεί νομιμοποιεί όλες τις παράνομες προμήθειες των δημόσιων νοσοκομείων, συνεχίζοντας την ιστορία αφού 47 φορές από το 2009 έως σήμερα έχουν νομιμοποιηθεί όλες οι παράνομες προμήθειες και κάποιοι αθώωναν όσους οδηγούσαν σε χρεοκοπία το σύστημα δημόσιας υγείας.

Όλοι πλέον φαίνεται ν’ αντιλαμβάνονται τη χρεοκοπία των νοσοκομείων η οποία αγγίζει την αποκατάσταση της υγείας των ασθενών. Οι ευθύνες της χρεοκοπίας τους είναι διαχρονικές και οφείλονται σ’ όλους όσους πέρασαν από το υπουργείο υγείας και νομιμοποίησαν τις προμήθειες που έχω γίνει παράνομα !

Κύριε Χρυσοχοΐδη ένας  διοικητής που είναι γνώστης του αντικειμένου του και των υποχρεώσεων προκειμένου να λειτουργεί εύρυθμα το νοσοκομείο του δεν έχει ανάγκη την νομιμοποίηση των παρανομιών του απλά επειδή δεν έχει διαπράξει τέτοιες.Ανάγκη των εν λόγω ρυθμίσεων έχουν μόνο όσοι διορίστηκαν ενώ ήταν άσχετοι , όσοι  ήταν κομματικοί η πήγαν να κάνουν τους ταμίες τους υποψήφιους βουλευτές, ήταν κομμωτές φιλόλογοι , ζαχαροπλάστες και οτιδήποτε άλλο από τα νοσοκομεία που πήγαν να διοικήσουν.

Όλοι αυτοί παρανομούν και οι υπουργοί  υγείας τους αθωώνουν  τακτικότατα . 47 φορές από το 2009 έως σήμερα.Όπως διαπιστώνει εύκολα κάνεις έως και 5 φορές το χρόνο κάποιοι  αθώωναν  όσους οδηγούσαν  σε χρεοκοπία το σύστημα δημόσιας υγείας.Όχι μόνο δεν τους οδηγούσαν στην δικαιοσύνη για τις παράνομες και απευθείας αναθέσεις τους αλλά άπλωναν και ένα ισχυρό τείχος προστασίας για να μην τιμωρηθούν .

Το ξέρετε ότι όλα όσα προσάπτονται στο διοικητή του ΜΕΤΑΞΑ δεν ισχύουν αφού από το 2019 μέχρι σήμερα έχουν πει νομιμοποιηθεί οι προμήθειες που έχει κάνει 20 φορές! Και αν εσείς ψηφίστε το προτεινόμενο άρθρο 15 του νομοσχεδίου σας όλες οι προμήθειες που έχει κάνει θα είναι νόμιμες! ΟΛΕΣ! Και σ’ όλα τα άλλα νοσοκομεία που έχουν γίνει παρόμοιες  αναθέσεις . Και ταυτόχρονα στο ίδιο νομοσχέδιο παρατείνεται και η θητεία όλων, ακόμα και αυτόν που απέτυχαν !

Κύριε υπουργέ θα είστε αυτός που θα νομιμοποιήσει για 48η φορά όλες τις παράνομες  προμήθειες ή θα αποδείξετε ότι επιθυμείτε να επιβάλλεται τη σωστή λειτουργία των νοσοκομείων  και τη νομιμότητα;

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το σκάνδαλο στο ΜΕΤΑΞΑ,οι ευθύνες του ΟΔΙΠΥ & οι παράνομοι διοικητές νοσοκομείων

Η ανατομία μιας χρεοκοπίας

Η επιτροπή αξιολόγησης των διοικητών και οι  συγκρούσεις  συμφερόντων

Τα ληξιπρόθεσμα των  νοσοκομείων έχουν τετραπλασιαστεί από το 2018

Η task force ,το clawback και οι φορολογικές παραβάσεις από την μη είσπραξη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο διαγωνισμός 14 εκ.€ και οι αργομισθίες διασωστών στο ΕΚΑΒ

Τα προβλήματα , όπως όλοι παραδέχονται, στο ΕΚΑΒ είναι πολλά και διαχρονικά. Εμείς πέρα από κάθε αντιπαλότητα και φωνασκία θέσαμε τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν για να βελτιωθεί το ΕΚΑΒ.

Τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν για να βελτιωθεί το σύστημα Υγείας και το ΕΚΑΒ

Στην Ελλάδα για να αναδειχθούν τα προβλήματα πρέπει είτε να γίνει κάτι τραγικό (  Τέμπη , θάνατοι συμπολιτών μας λόγω έλλειψης  ασθενοφόρων ) ή  εκλογές !Δυστυχώς αυτή την περίοδο συνέβησαν και τα δύο. Και συνάνθρωποι  μας έχασαν άδικα τη ζωή τους και εκλογές έχουμε που κυριαρχεί μια στείρα αντιπαράθεση για την Υγεία. Εμείς θα μείνουμε σε αυτό το άρθρο μόνο στο ΕΚΑΒ.

Κακή διαχείριση της υπόθεσης ελλείψεων των ηπαρινών από τον ΕΟΦ

Κακή διαχείριση της υπόθεσης ελλείψεων των ηπαρινών  έχει κάνει ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) ο οποίος ευθύνεται ως αρμόδια ρυθμιστική αρχή του κράτους και αντί να αντιδράσει άμεσα στέλνοντας επιστολή στο Υπουργείο Yγείας για να γνωστοποιήσει το ενδεχόμενο ανεπαρκούς κάλυψης των ασθενών ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της ηπαρίνης , άφησε να αγοραστούν από το ΙΦΕΤ  15.000 συσκευασίες κλασικής ηπαρίνης (5.000 με 150 ευρώ/συσκευασία και 10.000 με 200 ευρώ/συσκευασία), ενώ έχει ήδη δοθεί εντολή για διερεύνηση αγοράς άλλων 35.000 με άγνωστη τιμή  προς το παρόν. Οι ευθύνες της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης.

ΣΔΙΤ προς αποφυγή και 'Γεφύρι της Άρτας'

Η δημιουργία του ΣΔΙΤ ‘’ Δημιουργία Κέντρου Καινοτομίας στην Αθήνα» , η παλαιά  ΧΡΩΠΕΙ θα αποτελέσει ένα έργο προς αποφυγή , ειδικά για να εφαρμοστεί και στα νοσοκομεία όπως εξαγγέλλεται.

Νοσοκομεία : Αυξήθηκαν 33,6% τα ληξιπρόθεσμα σε δύο μήνες. Οδεύουν προς χρεοκοπία ;  

Η πορεία των οικονομικών των νοσοκομείων πάει από το κακό στο χειρότερο. Κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει πλέον αφού τα ληξιπρόθεσμα έχουν ανέλθει στα 1.215 εκατ. ευρώ μέχρι το Φεβρουάριο του 2023. Αύξηση 33,6% μέσα σε δύο μήνες από 909 εκατ. ευρώ το Δεκέμβριο του 2022 έφτασαν στα 1.215 εκατομμύρια ευρώ .