Editorial

Το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο και το οφειλόμενο clawback

Το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο και το οφειλόμενο clawback

Στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο υπάρχουν πάρα πολλά ζητήματα Υγείας που αξίζει κάποιος να διαβάσει και να αναλύσει το βασικότερο να προβληματιστεί… δυσάρεστα .!

Ένα απ’ αυτά είναι η επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του www.healthweb.gr σχετικά με το οφειλόμενο  clawback κάποιων εταιρειών τα τελευταία τέσσερα χρόνια ( 2019-2023 ) . Κανείς δεν μίλαγε για αυτή τη στρέβλωση που υπήρχε και τις συνέπειες της. Αναγκάζεται όμως τώρα και γίνεται ρύθμιση για τα συγκεκριμένα τέσσερα έτη.  Αναρωτιέται κανείς αν σ’ αυτά συμπεριλαμβάνονται και χρέη του ΙΦΕΤ; Θα αναζητήσει ο υπουργός Υγείας ευθύνες από τους διοικητές νοσοκομείων που δεν θα έπρεπε να προμηθεύονται φάρμακα από εταιρείες που οφείλουν και να συμψηφίζουν τις οφειλές αυτές με φάρμακα ; ( ή είναι φίλοι και δεν πρέπει;).

Δεν μας δίνει περισσότερες πληροφορίες το νομοσχέδιο για το ύψος των οφειλών του  clawback  για  τα τέσσερα χρόνια -2019-2023   . Μήπως να μας ενημερώσει  ο Yπουργός Υγείας για να γνωρίζουμε κι εμείς ποιοι οφείλουν και πόσα ώστε να υπάρχει μία σχετική διαφάνεια και να μην μας αναφέρουν οι διεθνείς οργανισμοί για έλλειψη διαφάνειας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Έρχονται περικοπές δαπανών για την υγεία για τα έτη 2025 -2028

H αύξηση φαρμάκων εκτός ενδείξεων ευθύνεται για την υπερβολικά μεγάλη δαπάνη του ΙΦΕΤ

Υπογραφή συμβάσεων για την αναβάθμιση των υποδομών στην 3η ΥΠΕ

ΙΦΕΤ: Τα σκάνδαλα, το clawback και η προκήρυξη για την πρόσληψη Διευθ. Συμβούλου και Προέδρου

Τα έργα για την Υγεία που τροποποιούνται ή απεντάσσονται από το Ταμείο Ανάκαμψης

ΙΦΕΤ: Έφυγε ο φαρμακαποθηκάριος σύμβουλος και ήρθε ο φαρμακοποιός, με ιδιωτικό φαρμακείο στα Δυτικά Προάστια

ΦΥΚ: Κάθε ένα φάρμακο θα έχει διαφορετικό τρόπο επιμερισμού του clawback ανάλογα την συμφωνία

ΣΦΕΕ: Αιφνιδιαστικά εξαιρέθηκαν από το clawback τα φθηνά φάρμακα

Έναρξη παραγωγικής λειτουργίας του Ηλεκτρονικού Συστήματος Παρακολούθησης Διακίνησης Φαρμάκων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πριν το 2026 δεν θα ιδρυθεί το Κέντρο Ακτινοθεραπείας στο 'Σωτηρία'

Στο ταμείο ανάκαμψης εντάχθηκε η ίδρυση κέντρου ακτινοθεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο «H Σωτηρία» για να καλύψει τις ανάγκες των ασθενών με καρκίνο και την έλλειψη τμημάτων ακτινοθεραπείας στη χώρα.  

Τα ληξιπρόθεσμα στα νοσοκομεία έφτασαν τον Ιανουάριο του 2024 στα 1451 εκατομμύρια ευρώ

Έχουμε γράψει έγκαιρα για τον εκτροχιασμό των  ληξιπρόθεσμων στα νοσοκομεία τα οποία έχουν σχεδόν πενταπλασιαστεί από το 2018 ( 294 εκατομμύρια ευρώ ) τον Ιανουάριο του 2024 (1451 εκατομμύρια ευρώ).

Η λύση των απογευματινών χειρουργείων δεν φαίνεται να είναι η πιο ρεαλιστική

Πολύς λόγος γίνεται για τη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων από 1ης Μαρτίου . Συνεχώς ανακύπτουν όμως προβλήματα τα οποία δεν φαίνεται ν’ αντιμετωπίζονται ρεαλιστικά.

Διαγωνισμός για διοικητές ΥΠΕ και Νοσοκομείων: Στοίχημα αλά ΟΠΑΠ ή πραγματικές διαδικασίες ΑΣΕΠ

Ο αριθμός των υποψηφίων διοικητών – υποδιοικητών ΥΠΕ και νοσοκομείων δεν ήταν τόσο μεγάλος όσο αναμενόταν.Τα « ειδικά» πτυχία που απαιτούσε η πρόσκληση ενδιαφέροντος και η « ειδική» προϋπηρεσία απέτρεψε πάρα πολλούς να δηλώσουν αφού τα εξέλαβαν ως σημάδια για συγκεκριμένους υποψήφιους που θα επανατοποθετηθούν νόμιμα αυτή τη φορά.

Ο  ΕΟΦ ανακοίνωσε τις πωλήσεις των φαρμάκων μετά από 3 χρόνια και τα ποσά είναι λάθος

Τελικά μέχρι να ανακοινώσει ο ΕΟΦ τις πωλήσεις των φαρμάκων ( μετά από  3 χρόνια και συνεχή δημοσιεύματα του healthweb) , οι πωλήσεις τους αυξήθηκαν κατά 17,66 % από το 2020 έως το 2023. Δεν μπορούμε να είμαστε όμως και σίγουροι για τα ποσά της φαρμακευτικής δαπάνης αφού αυτά που αναγράφονται είναι λάθος! Ναι, μετά […]

Αληθεύει ότι προϋπολογισμοί είναι χαμηλότεροι των πραγματικών δαπανών στα νοσοκομεία στο τέλος του 2023;

Ανακοινώθηκε από το υπουργείο υγείας ότι τα  νοσοκομεία θα έχουν για πρώτη φορά τους προϋπολογισμούς τους από την αρχή του έτους και με αυτό τον τρόπο θα ωφεληθεί και το σύστημα υγείας και οι ασθενείς.