Παρασκήνιο

ΙΦΕΤ: Τα σκάνδαλα, το clawback και η προκήρυξη για την πρόσληψη Διευθ. Συμβούλου και Προέδρου

ΙΦΕΤ: Τα σκάνδαλα, το clawback και η προκήρυξη για την πρόσληψη Διευθ. Συμβούλου και Προέδρου

Ο Υπουργός Υγείας, δικαίως  αποφάσισε ν’ ασχοληθεί με το ΙΦΕΤ και την διακίνηση φαρμάκων μέσω αυτού. Τα τελευταία χρόνια το ΙΦΕΤ βρίσκεται στη δίνη σκανδάλων, καταγγελιών και υποθέσεων που έχουν σταλεί στην δικαιοσύνη και τα οποία τον έχουν ζημιώσει.

Η αύξηση  τζίρου του ΙΦΕΤ στα 265 εκατομμύρια € δεν αποδεικνύει ότι λειτουργεί και αναπτύσσεται θεσμικά και επιχειρηματικά αλλά το αντίθετο. Όποιες στρεβλώσεις στην αδειοδότηση και κυκλοφορία των φαρμάκων υπερχρέωναν τον ΕΟΠΠΥ και τα νοσοκομεία και κάνουν εκατομμυριούχους κάποιους.

Η ανεξέλεγκτη δαπάνη των εκτός ενδείξεων φαρμάκων τα τελευταία χρόνια γιγάντωσε το τζίρο του ΙΦΕΤ . Αν είναι απαραίτητα θα πρέπει να αδειοδοτηθούν , να τιμολογηθούν και να ενταχθούν στο σύστημα.

Υπάρχει ακούγεται η σκέψη να εφαρμοσθεί clawback στο ΙΦΕΤ. Όλοι γνωρίζουν ότι ήδη έχει καταλογιστεί όλα αυτά τα χρόνια από τον ΕΟΠΠΥ εκατοντάδων εκατομμυρίων το οποίο αποστέλλεται σ’ όλους τους υπουργούς υγείας τα τελευταία χρόνια χωρίς αυτοί να κάνουν κάτι. Αυτό επιβαρύνει τον ΕΟΠΠΥ και κατ’ επέκταση το δημόσιο. Το μόνο που αντιλαμβάνεται κανείς είναι η χωρίς όρια κάλυψη στους διευθύνοντες συμβούλους και προέδρους που κατηγορούνται, η τοποθέτηση άλλων οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με το χώρο του φαρμάκου. Η μόνη σχέση που έχουν είναι η προέλευση τους από τα Δυτικά προάστια και η στήριξη σε πολιτευτές και υπουργούς.

Η δε εναλλαγή  Φαρμακαποθηκαρίων με φαρμακοποιούς σε ρόλους συμβούλου που είναι υπεράνω όλων των υπηρεσιακών υπαλλήλων και της νομικής υπηρεσίας ενισχύει, όλα τα «κακά» σενάρια. Συμφωνίες χωρίς τήρηση διαδικασιών, νυκτερινές έρευνες αγοράς και άλλα παρόμοια αφήνουν ένα άρωμα « διαφθοράς» .

Περιμένουμε κύριε Υπουργέ να μας ανακοινώσετε πόσο είναι το clawback που οφείλει το ΙΦΕΤ , πότε θα το καταβάλλει και πότε θα προκηρυχθεί η πρόσληψη διευθύνοντος συμβούλου και προέδρου ;

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΙΦΕΤ: Έφυγε ο φαρμακαποθηκάριος σύμβουλος και ήρθε ο φαρμακοποιός, με ιδιωτικό φαρμακείο στα Δυτικά Προάστια

ΙΦΕΤ: Πολύς θόρυβος για το τίποτα ή το μεγάλο κόλπο ;

Το νέο ΔΣ του ΙΦΕΤ - Πρόεδρος η Νάντια Παπακώστα

Το σκάνδαλο στο ΜΕΤΑΞΑ,οι ευθύνες του ΟΔΙΠΥ & οι παράνομοι διοικητές νοσοκομείων

Κ. Γκογκοζώτου : Για το 2023 έχουν δεσμευθεί σε κλειστούς προϋπολογισμούς 772 εκ. €

Τέλος η προμήθεια φαρμάκων των νοσοκομείων από το ΙΦΕΤ αναλαμβάνει ΕΚΑΠΥ

Γιάννης Σωτηρίου: Είμαστε ήδη σε αναζήτηση για την εξορθολόγηση των φαρμάκων σε έλλειψη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νοσοκομεία – Διοικήσεις: Τα φροντιστήρια των υποψηφίων και τα παιδιά του κομματικού σωλήνα

Σε φροντιστήρια ‘’τρέχουν’’ κάποιοι υποψήφιοι διοικητές νοσοκομείων και Υγειονομικών Περιφερειών  ώστε  να ανταπεξέλθουν στις γραπτές  εξετάσεις του ΑΣΕΠ και να περάσουν στην επόμενη φάση της διαδικασίας .  

Ιατροί σε ρόλο συμβούλων φαρμακευτικών και ιατρικών επιχειρήσεων

Στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του υπουργείου υγείας,  οι γιατροί του ΕΣΥ ,  εκτός από τη δυνατότητα να κάνουν ιδιωτικό ιατρείο , τους δίνεται και η δυνατότητα να παρέχουν συμβουλές ως εμπειρογνώμονες ή τεχνικοί σύμβουλοι σε φαρμακευτικές  εταιρείες και εταιρείες ιατροτεχνολογικων προϊόντων

Διοικητές ΥΠΕ και νοσοκομείων υπονομεύουν την εξέλιξη του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ

Η αξιολόγηση για τους διοικητές και υποδιοικητές ΥΠΕ και νοσοκομείων καθυστερεί και κυκλοφορούν πολλά σχόλια για την εξέλιξη τους. Όλα είναι αρνητικά αφού φροντίζουν γι’ αυτό οι νυν διοικητές διαδίδοντας σκόπιμα ότι ο υπουργός τους διαβεβαίωσε ότι δεν θα γίνει , αν γίνει είναι εξασφαλισμένη η θέση τους κι άλλα τέτοια καλά .

Εννιά χρόνια και δεν έχει τεθεί σε εφαρμογή το Αpplication του ΕΟΦ για την υποβολή ανεπιθύμητων ενεργειών φαρμάκων

Συνεχίζει να υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στην συλλογή πληροφοριών σχετικά με τις ανεπιθύμητες ενέργειες των φαρμάκων μέσα από την Κίτρινη Κάρτα .

Πωλήσεις των φαρμάκων: Ο ΕΟΦ διόρθωσε το λάθος μετά το δημοσίευμα του healthweb

Ο ΕΟΦ μετά το δημοσίευμα του healthweb το οποίο ανέδειξε ότι τα στοιχεία για τις πωλήσεις των φαρμάκων που ανακοινώθηκαν είναι λάθος , διόρθωσε το σφάλμα , όπως η διοίκηση μας επιβεβαίωσε  και παραδέχθηκε  ότι η παρέμβαση μας τους βοήθησε να το εντοπίσουν . Τελικά οι πωλήσεις φαρμάκων αυξήθηκαν κατά 17,66 % για το 2020 […]