Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πολιτική Υγείας

Υπογραφή συμβάσεων για την ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση 8 Κέντρων Υγείας στην 7η Υ.ΠΕ. Κρήτης

Υπογραφή συμβάσεων για την ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση 8 Κέντρων Υγείας στην 7η Υ.ΠΕ. Κρήτης

Τους διαγωνισμούς για τα έργα ωρίμασε και διενήργησε η Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ, με αναθέτουσα αρχή την 7η Υγειονομική Περιφέρεια του Υπουργείου Υγείας.

Ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη παρέστησαν σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, στην υπογραφή δύο συμβάσεων για την ενεργειακή αναβάθμιση 8 Κέντρων Υγείας της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης. Τις συμβάσεις υπέγραψαν ο Διοικητής της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Νεκτάριος Παπαβασιλείου και οι εκπρόσωποι των ανάδοχων εταιρειών «ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Τ.Ε.Β.Ε.» και «ΔΙΑΛΥΝΑΣ ΑΕ», παρουσία του Εντεταλμένου Συμβούλου και Επικεφαλής της Μονάδας Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ, Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

Το ύψος των συμβάσεων ανέρχεται σε 7,5 εκατ. ευρώ. Τους διαγωνισμούς για τα έργα ωρίμασε και διενήργησε η Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ, με αναθέτουσα αρχή την 7η Υγειονομική Περιφέρεια του Υπουργείου Υγείας.

Ειδικότερα, οι συμβάσεις που υπεγράφησαν αφορούν:

  • Στην ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση και ανακαίνιση των Κέντρων Υγείας Αγ. Βαρβάρας, Καστελλίου, Αρκαλοχωρίου, συνολικής αξίας 2.614.447,65 ευρώ.
  • Στην ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση και ανακαίνιση των Κέντρων Υγείας Αγ. Φωτεινής, Κισσάμου, Βάμου, Σφακίων, Χανίων, συνολικής αξίας 4.924.539,65 ευρώ.
  • Το Έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης –NextGenerationEU και υπάγεται στους ειδικούς όρους εκτέλεσης των Δράσεων και Έργων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Μετά τις υπογραφές των συμβάσεων ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:

«H ριζική αναμόρφωση του ΕΣΥ, προχωρά με γοργούς ρυθμούς και χωρίς καθυστερήσεις. Με τη βοήθεια του ΤΑΙΠΕΔ και του Ταμείου Ανάκαμψης, υλοποιούμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού στις υποδομές των νοσοκομείων και κέντρων υγείας όλης της χώρας. Με την υπογραφή των σημερινών συμβάσεων για την ενεργειακή αναβάθμιση 8 Κέντρων Υγείας της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης, ερχόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στη Δημόσια Υγεία που οραματιζόμαστε. Είμαι πολύ χαρούμενος από την πορεία του συνολικού προγράμματος που στο τέλος θα αλλάξει εντελώς την εικόνα 90 νοσοκομείων και 156 Κέντρων Υγείας σε όλη τη χώρα».

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη δήλωσε:

«Το σημαντικό έργο ενίσχυσης και ανακαίνισης των 156 Κέντρων Υγείας συνεχίζεται αδιάκοπα σε όλη τη χώρα. Ως Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας με καταγωγή από την Κρήτη, σήμερα είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη για την υπογραφή συμβάσεων για την ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση των 8 Κέντρων Υγείας στην Κρήτη. Μέρα με τη μέρα κάνουμε σημαντικά βήματα προς τη βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης στην χώρα μας. Επενδύουμε και αναβαθμίζουμε ριζικά τη Δημόσια Υγεία, δίνοντας αποτελέσματα σε βάθος χρόνου. Αυτές οι επενδύσεις αποδεικνύουν τη δέσμευσή μας για παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας προς όλους τους πολίτες, σε κάθε γωνιά της χώρας».

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος και Επικεφαλής της Μονάδας Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, δήλωσε:

«Η Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας ολοκλήρωσε με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα όλες τις διαδικασίες ώστε να έχουμε σήμερα την υπογραφή δύο συμβάσεων ύψους 7,5 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση και την ανακαίνιση 8 Κέντρων Υγείας σε ολόκληρη την Κρήτη. Πρόκειται για παρεμβάσεις που εκσυγχρονίζουν τη Δημόσια Υγεία στην Περιφέρεια και θα προσφέρουν σε όλους τους κατοίκους του νησιού ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. Η Κρήτη βρίσκεται σήμερα στο επίκεντρο των προσπαθειών μας και των δράσεων μας. Στόχος μας είναι να συνδράμουμε ως ΤΑΙΠΕΔ στον συνολικό αναπτυξιακό μετασχηματισμό του νησιού με βιώσιμο τρόπο και βιώσιμες υποδομές. Η Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ υλοποιεί στρατηγικά έργα στην Κρήτη συνολικού προϋπολογισμού 46,5 εκατ. ευρώ, με απτό κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό πρόσημο για όλους τους πολίτες».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Υπογραφή συμβάσεων για την ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση του Γ. Ν. Κεφαλληνίας και 7 Κέντρων Υγείας στην 6η ΥΠΕ

Μητσοτάκης: Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης προς το ΕΣΥ κατά 50%

Επίσκεψη του πρωθυπουργού στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» στη Θεσσαλονίκη

Υπογραφή συμβάσεων για την ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση 3 Νοσοκομείων και 26 Κέντρων Υγείας στην 3η και 4η Υ.ΠΕ Μακεδονίας και Θράκης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο FDA προτρέπει τη χαλάρωση των περιορισμών της δωρεάς ιστού δεκαετιών για τους ομοφυλόφιλους και τους αμφιφυλόφιλους άνδρες

«Ελπίζουμε ειλικρινά σε μια αλλαγή στην πολιτική του FDA ώστε να ευθυγραμμιστεί με την πιο περιεκτική προσέγγιση που φαίνεται στις οδηγίες αιμοδοσίας, επιτρέποντάς μας να τιμήσουμε την απόφαση όλων των ατόμων που θέλουν να σώσουν ζωές μέσω της δωρεάς οργάνων και ιστών».

Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας: Τελετή Εγκαινίων του έργου επέκτασης και αναδιαρρύθμισης

Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας: Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης παρευρέθηκε σήμερα, Τετάρτη 29 Μαΐου 2024, στην τελετή εγκαινίων του έργου επέκτασης και αναδιαρρύθμισης του Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας.

Γεωργιάδης: "Οι συνδικαλιστές επιμένουν να μην πειθαρχούν σε κανέναν απολύτως"

Γεωργιάδης: Οι συνδικαλιστές επιμένουν να μην πειθαρχούν σε κανέναν απολύτως, εσείς τώρα τί πιστεύετε ότι πρέπει να κάνει το Υπουργείο Υγείας και εγώ προσωπικά σε όλο αυτό, που κρατά ομήρους τα παιδιά;

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ προτρέπει τις χώρες να κλείσουν γρήγορα τη συμφωνία για την πανδημία

Οι προτεινόμενες τροποποιήσεις στον Διεθνή Κανονισμό Υγείας ΔΚΥ, συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης περισσότερων αποχρώσεων σε ένα σύστημα που προορίζεται να προειδοποιεί τις χώρες για πιθανές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης για την υγεία παγκόσμιας ανησυχίας, ενδέχεται να έχουν περισσότερες πιθανότητες να εγκριθούν κατά τη διάρκεια της συνέλευσης αυτής της εβδομάδας, είπαν οι παρατηρητές.

Άδωνις Γεωργιάδης: Στα Γρεβενά και στην Κοζάνη ο Υπουργός Υγείας

Άδωνις Γεωργιάδης: Στο πλαίσιο της περιοδείας του στα Γρεβενά, ο Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφθηκε την Κιβωτό, όπου δεσμεύτηκε για την περαιτέρω αναβάθμιση των υγειονομικών δομών της περιοχής.

Close Icon