Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ημερίδες Νέα

Συνέδριο Κολλεγίου René Descartes: Το Διαρκώς Μεταβαλλόμενο Πεδίο της Διοίκησης Υγειονομικής Περίθαλψης

Συνέδριο Κολλεγίου René Descartes: Το Διαρκώς Μεταβαλλόμενο Πεδίο της Διοίκησης Υγειονομικής Περίθαλψης

Συνέδριο Κολλεγίου René Descartes: Συνέδριο με θέμα «Το Διαρκώς Μεταβαλλόμενο Πεδίο της Διοίκησης Υγειονομικής Περίθαλψης» την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 και ώρα 17:00 στο Αμφιθέατρο Théo Angelopoulos.

Το Κολλέγιο René Descartes, σε συνεργασία με το γαλλικό κρατικό Πανεπιστήμιο Conservatoire national des arts et métiers (CNAM Paris), διοργανώνει Συνέδριο με θέμα «Το Διαρκώς Μεταβαλλόμενο Πεδίο της Διοίκησης Υγειονομικής Περίθαλψης» την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 και ώρα 17:00 στο Αμφιθέατρο Théo Angelopoulos, του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, Σίνα 31.

Στόχος του Συνεδρίου είναι να αναλύσει τις ραγδαίες εξελίξεις που σημειώνονται στον τομέα της
διαχείρισης οργανισμών υγείας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, τις προκλήσεις και ευκαιρίες που
προκύπτουν από την εφαρμογή νέων τεχνολογιών στον κλάδο, τις αλλαγές στον τρόπο παροχής υπηρεσιών υγείας, και την ανάγκη για καινοτομία στη διοίκηση και την οργάνωση. Την έναρξη του συνεδρίου θα κηρύξουν ο Υφυπουργός Υγείας, Δρ. Μάριος Θεμιστοκλέους, η Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Ελλάδα, Λοράνς Άουερ και ο Πρόεδρος του Κολλεγίου René Descartes, Δρ. Κυριάκος Κενεβέζος.

Οι καθηγητές του Conservatoire national des arts et métiers Δρ. Ζερόμ Λαρτιγκό και Δρ. Φατίμα Γιατίμ Ντομάς θα μιλήσουν για νέα μοντέλα διοίκησης και τις διεθνείς τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα της υγείας. Επιπλέον, ειδικοί του χώρου της υγείας, της τεχνολογίας και συναφών τομέων θα αναφερθούν στην ενσωμάτωση καινοτομιών στη διαχείριση υγειονομικών μονάδων, στη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, καθώς και σε εξελίξεις στους τομείς των φαρμάκων και των ασφαλίσεων υγείας.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, ο Δρ Κυριάκος Σουλιώτης, Καθηγητής Πολιτικής Υγείας, Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Πολιτικής Υγείας θα παρουσιάσει μια πρόταση για τη διακυβέρνηση του ΕΣΥ, η οποία σχεδιάστηκε στο πλαίσιο μελέτης της διαΝΕΟσις με επικεφαλής τον Ομότιμο Καθηγητή Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ, Δρ. Γιάννη Τούντα. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, με ηλεκτρονική προεγγραφή στο cnam.gr, ενώ θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Το Συνέδριο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Ελληνογαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού
Επιμελητηρίου, του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας και της
Ελληνικής Εταιρείας Management Υπηρεσιών Υγείας, καθώς και με την υποστήριξη των εταιρειών Hellenic Healthcare Group A.E. , Groupama Ασφαλιστική A.E., Καινοτομία Α.Ε., Siba Soft A.Ε., Public Soft ΙΚΕ, Proopsis Consulting Α.Ε, ADVANCE Pharmacies SA, Zita Congress and Events Management A.E. και REdI4HEALTH. Χορηγός Επικοινωνίας του Συνεδρίου είναι το Health Daily.

Λίγα λόγια για το Κολλέγιο Rene Descartes

Το Κολλέγιο René Descartes, λειτουργεί από το 2000, στεγάζεται στην έδρα του Γαλλικού Ινστιτούτου στην Αθήνα και έχει την αποκλειστική εκπροσώπηση του κρατικού γαλλικού Πανεπιστημίου CNAM στην Ελλάδα. Παρέχει Μεταπτυχιακά για επαγγελματίες, συμπεριλαμβανομένων των Προγραμμάτων “Διοίκηση Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας” και “Δίκαιο και Διοίκηση της Υγείας. Το CNAM (Conservatoire national des arts et métiers), αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Γαλλίας αλλά και της Ευρώπης. Απονέμει παγκοσμίως αναγνωρισμένους προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους σπουδών, προσφέροντας επιστημονική και επαγγελματική εξειδίκευση σε περισσότερα από 300 επαγγέλματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management Pharmadise - Leading healthcare intelligence

Άδωνις Γεωργιάδης: Οι επενδύσεις και η φαρμακευτική δαπάνη

Η Μεγάλη Μετάβαση το κύριο θέμα του 9ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών

Παγκόσμια Ημέρα ΠΑΡΚΙΝΣΟΝ : «Μη μένεις OFF. Δήλωσε ‘παρΟΝ’»

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ημερίδα : Αγάπη και Φροντίδα για τα Zώα- Ομιλία Μάρσας Δημοπούλου

Με την ομιλία της Ειδικής Γραμματέως του ΥΠΕΣ για τα Ζώα Συντροφιάς Μάρσας Δημοπούλου θα ανοίξει η ημερίδα με θέμα "Αγάπη και Φροντίδα για τα Zώα -Ενσυναίσθηση, Ευαισθητοποίηση και Χαρά για τους Ανθρώπους" που διοργανώνει η Ρίτα Μωραϊτάκη Πικρού Εντεταλμένη Σύμβουλος Παρκών-Αλσων & Υγείας Ζώων.

Λεμφοίδημα και Λεμφικές Παθήσεις

Εκπαιδευτική Ημερίδα: Στην Ημερίδα αυτή θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις και στρογγυλά εκπαιδευτικά τραπέζια που καλύπτουν όλο το φάσμα της Λεμφολογίας

ΕΚΑΠΤΥ – ΕΚΠΑ : Ημερίδα για την διασύνδεση υγείας και τεχνολογίας

Η σύγχρονη τεχνολογική έρευνα και η καινοτομία καθώς και την εκπαίδευση αλλά και την εξέλιξη των υπηρεσιών υγείας θα βρεθούν  στο επίκεντρο της ενδιαφέρουσας επιστημονικής ημερίδας υπό τον τίτλο «Υγεία και Τεχνολογία: Διασύνδεση Πανεπιστημίου – καινοτομίας – βιομηχανίας – ποιότητας», που διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Αξιολόγησης της Ποιότητας και Τεχνολογίας Υγείας (ΕΚΑΠΤΥ) σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 15.00 – 20.00 στο Κεντρικό Κτήριο του ΕΚΠΑ (Πανεπιστημίου 30).

Ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων προχωρά σε βελτιώσεις και αλλαγές στον χώρο των μεταμοσχεύσεων

Οι βασικές διαδικασίες και αρχές ποιότητας των μεταμοσχεύσεων, καθώς και οι όροι και προϋποθέσεις λειτουργίας όλων των εμπλεκομένων φορέων, θα συζητηθούν σε επιστημονική διημερίδα, με τίτλο «Βελτιώνοντας τις Διαδικασίες και την Ποιότητα των Μεταμοσχεύσεων στην Ελλάδα», που πραγματοποιεί ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων ΕΟΜ στις 14-15 Οκτωβρίου στο Μουσείο Μπενάκη.

Close Icon