Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πολιτική Φαρμάκoυ

K. Παπαγιάννης- Novartis Hellas : Ανάγκη η ενίσχυση της αποδοτικότητας των συστημάτων υγείας

K. Παπαγιάννης- Novartis Hellas : Ανάγκη η ενίσχυση της αποδοτικότητας των συστημάτων υγείας

Η Novartis Hellas στηρίζει πρωτοβουλίες με στόχο την οικοδόμηση του υγειονομικού οικοσυστήματος του 21ου αιώνα. Ο Κώστας Παπαγιάννης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Hellas, συμμετείχε στο9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και στο πάνελ με τίτλο “Future-Proofing Businesses, Humans, Tech, and Innovation at Scale” και αναφέρθηκε στην ανάγκη μετασχηματισμού των εταιρειών με στόχο την αντιμετώπιση των μελλοντικών προκλήσεων και την ενίσχυση της αποδοτικότητας των συστημάτων υγείας.

H Novartis Hellas  ανταποκρίνεται στις σύγχρονες προκλήσεις, προετοιμάζεται για το μέλλον και υποστηρίζει πρωτοβουλίες που ενισχύουν τον δημόσιο διάλογο, με στόχο την οικοδόμηση του υγειονομικού οικοσυστήματος του 21ου αιώνα.

Η ραγδαία πρόοδος της επιστημονικής έρευνας και οι ανάγκες των ασθενών, υπό το βάρος των δημογραφικών προκλήσεων, καθιστούν αναγκαία την προσαρμογή των εταιρειών, με επέκταση των συνεργασιών, νέα τμήματα, και νέα επιχειρηματικά μοντέλα. Ο Κώστας Παπαγιάννης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Hellas, συμμετείχε στο πάνελ με τίτλο “Future-Proofing Businesses, Humans, Tech, and Innovation at Scale” και αναφέρθηκε στην ανάγκη μετασχηματισμού των εταιρειών με στόχο την αντιμετώπιση των μελλοντικών προκλήσεων και την ενίσχυση της αποδοτικότητας των συστημάτων υγείας. Επιπρόσθετα, ανέδειξε τη σπουδαιότητα εκσυγχρονισμού του υγειονομικού οικοσυστήματος το οποίο οφείλει να υπερβαίνει τη θεραπευτική προσέγγιση και να εμβαθύνει σε ζητήματα προαγωγής της υγείας, πρόληψης και εγγραμματοσύνης των πολιτών. Στη βάση αυτού του οικοσυστήματος, όπως τόνισε, «πρέπει να βρίσκεται η συνεργασία μεταξύ των φορέων, προκειμένου να κατανοήσουμε τις προκλήσεις που τυχόν αντιμετωπίζει o ασθενής καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού του με απώτερο σκοπό να συν-δημιουργούνται λύσεις που θα συμβάλλουν στη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του ασθενή.»

Κώστας Παπαγιάννης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Hellas.

O κ. Παπαγιάννης αναφέρθηκε επίσης στην ψηφιοποίηση και την αξιοποίηση των δεδομένων για την ενίσχυση της βιωσιμότητας και της διαφάνειας στον τομέα της υγείας. Η Novartis στρατηγικά επενδύει στον ψηφιακό μετασχηματισμό μέσα από τη δημιουργία αντίστοιχων τμημάτων αλλά κυρίως μέσα από την επικέντρωση στην αλλαγή της κουλτούρας των ανθρώπων της, ενσωματώνοντας τη δυναμική και τις δυνατότητες της τεχνολογίας σε λύσεις προς τους ασθενείς, το σύστημα υγείας και την κοινωνία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η πρόσφατη πρωτοβουλία της Νοvartis Hellas PAVE*, η οποία προτείνει ένα πλαίσιο αξιοποίησης των δεδομένων υγείας στην Ελλάδα με στόχο καλύτερες υγειονομικές εκβάσεις και αποδοτικότερα συστήματα υγείας

 

  • Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Hellas κύριος Κώστας Παπαγιάννης είναι υποψήφιος για το νέο ΔΣ του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ). Οι εκλογές θα διεξαχθούν  19 Απριλίου .

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

H Novartis Hellas για ακόμα μια χρονιά είναι χορηγός στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Σημαντικές διακρίσεις για την Novartis Hellas

Εμβολιασμός & Δημόσια Υγεία: Χτίζοντας μια κουλτούρα με έμφαση στην πρόληψη

14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management Pharmadise - Leading healthcare intelligence

Novartis Hellas: Ξεκινάει ο δεύτερος κύκλος του καινοτόμου Προγράμματος Ενδυνάμωσης Ενώσεων Ασθενών σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης

Novartis Hellas: Η αξιοποίηση των ψηφιακών δεδομένων υγείας δημιουργεί προστιθέμενη αξία για τους ασθενείς

Η Sandoz Hellas υποδέχεται μία νέα εποχή ως ανεξάρτητη εταιρεία με την ολοκλήρωση της απόσχισης από τη Novartis Hellas

Η Novartis Hellas στο πλευρό των γυναικών με καρκίνο του μαστού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κλειστός προϋπολογισμός για τα σκευάσματα Ριτουξιμάμπης καιΤραστουζουμάμπης για 2024 και 2025

Θέσπιση κλειστού προϋπολογισμού για τα σκευάσματα Ριτουξιμάμπης καιΤραστουζουμάμπης για τα έτη 2024 και 2025, για τις ποσότητες που διατίθενται στα νοσοκομεία του ΕΣΥ - Γ.Ν. Θεσσαλονίκης .«Παπαγεωργίου».

Κλειστός προϋπολογισμός για γονιδιακή θεραπεία αντιμετώπισης κληρονομικής μορφής απώλειας όρασης

Θέσπιση κλειστού προϋπολογισμού για το προϊόν LUXTURNA για τα έτη 2024 και 2025, για τις ποσότητες που διατίθενται στο πιστοποιημένο για τη χορήγησή του δημόσιο νοσοκομείο.

Κλειστός προϋπολογισμός για γονιδιακή θεραπεία-Τι προβλέπει το ΦΕΚ 

Θέσπιση κλειστού προϋπολογισμού για το προϊόν ZOLGENSMA για τα έτη 2024 και 2025, για τις ποσότητες που διατίθενται στα πιστοποιημένα για τη χορήγησή του δημόσια νοσοκομεία,αποφάσισε το υπουργείο Υγείας.

Έναρξη λειτουργίας της συμμαχίας της Ε.Ε. για τα κρίσιμα φάρμακα

Στην τελετή επίσης παρευρέθηκαν από πλευράς ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας  ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), κ. Θεόδωρος Τρύφων, και οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι των εταιρειών ΕΛΠΕΝ και DEMOS.

Close Icon