Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Η Gilead Sciences Ελλάς στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας

Η Gilead Sciences Ελλάς στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας

Με αιχμή του δόρατος το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και τους εθελοντές – εργαζόμενούς της, η βιοφαρμακευτική εταιρεία υλοποίησε ένα πλέγμα δράσεων για την άμεση ανακούφιση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν.

Εφτά μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες από το πέρασμα του φαινομένου “Daniel” που σάρωσε τη Θεσσαλία, η βιοφαρμακευτική εταιρεία Gilead Sciences Ελλάς παραμένει στο πλευρό των δοκιμαζόμενων κοινοτήτων και πολιτών, υλοποιώντας ένα συνεκτικό σχέδιο δράσεων για την υποστήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν από τις φυσικές καταστροφές.

 Η εταιρεία κινητοποιήθηκε ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο, αμέσως μετά τις πλημμύρες, με τους ανθρώπους της να υλοποιούν μια πολύ λεπτομερή χαρτογράφηση των αναγκών των ανθρώπων στις περιοχές που επλήγησαν. Με βάσει τα συμπεράσματα, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε ο πρώτος κύκλος δράσεων στήριξης. Τα «αντανακλαστικά» της Gilead λειτούργησαν ταχύτατα στην πρωτοφανή καταστροφή, προχωρώντας στην άμεση οικονομική υποστήριξη και στην έκτακτη συλλογή και αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους των πληγεισών περιοχών. Δωρεές τροφίμων, κλινοσκεπασμάτων, ειδών καθαρισμού και άλλων χρειωδών, αποτελέσαν τις πρώτες, άμεσες πρωτοβουλίες, που ανέλαβε να υλοποιήσει η εταιρεία, με την υποστήριξη ομάδας εθελοντών εργαζομένων της.

Οι ενέργειες και πρωτοβουλίες της Gilead όμως δεν σταμάτησαν στην αντιμετώπιση του «επείγοντος» της κατάστασης. Αποφασισμένη να παραμείνει συνεπής στη δέσμευσή της να δημιουργεί πάντα θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία που δραστηριοποιείται, οι άνθρωποι της εταιρείας ήρθαν σε επαφή με τις τοπικές Αρχές της Θεσσαλίας, με σκοπό να ενεργοποιηθεί και να προχωρήσει η δεύτερη σειρά δράσεων, με έντονο κοινωνικό αποτύπωμα. Πιο συγκεκριμένα, η Εταιρεία προχώρησε στην «υιοθεσία» του Δημοτικού σχολείου του χωριού Μαραθέα στον Δήμο Παλαμά, αναλαμβάνοντας την υλικοτεχνική κάλυψη εργασιών επισκευής και ενίσχυσε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Παλαμά παρέχοντας στρώματα, υλικά καθαρισμού, κλινοσκεπάσματα και πετσέτες, για τις οικογένειες που έχουν ανάγκη.

  • Ο Γενικός Διευθυντής της Gilead Ελλάδος, κ. Σάββας Χαραλαμπίδης σημείωσε: «Όλοι εμείς στη Gilead Ελλάδος, πιστεύουμε στη δύναμη της Ομάδας για την ενίσχυση της κοινωνικής ευημερίας. Στηρίζουμε τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Αισθανόμαστε υπερήφανοι για τους εργαζόμενούς μας, την ενσυναίσθησή τους και το υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης που διακρίνει τον κάθε έναν και την κάθε μία από εμάς, το οποίο ταυτίζεται απόλυτα και ξεκάθαρα με την εταιρική μας κουλτούρα. Στο πλαίσιο αυτό, δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε θεατές απέναντι στην καταστροφή που συντελέστηκε στη Θεσσαλία. Είμαστε αποφασισμένοι να συμβάλλουμε όσο μπορούμε στην ανακούφιση και στην δημιουργία βιώσιμων συνθηκών για τους συνανθρώπους μας στις πληγείσες περιοχές».

 Στο πλαίσιο των παραπάνω, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη από τον κ. Σάββα Χαραλαμπίδη, Γενικό Διευθυντή της Gilead Ελλάδος και εκπροσώπους της εταιρείας, στο Γηροκομείο Βόλου και στο Δημοτικό Σχολείο Μαραθέας, ενώ ακολούθησε συνάντηση με τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Νικόλαο Σακκά, τον Αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτη Ντιντή και τον Δήμαρχο του Δ. Παλαμά κ. Σωκράτη Δασκαλόπουλο. Οι παραπάνω επισκέψεις επισφραγίζουν τη δέσμευση της εταιρείας και όλων των εργαζομένων της, να δημιουργηθεί ένας κόσμος καλύτερος, όπου θα παρέχεται φροντίδα σε όσους το έχουν ανάγκη.

Σάββας Χαραλαμπίδης, Γενικός Διευθυντής Gilead, Νικόλαος Σακκάς, Δήμαρχος Τρικκαίων, Παναγιώτης Ντιντής, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Τρικκαίων, Βίκυ Τσάμη Director Public Affairs Gilead

 

«Για εμάς στη Gilead ήταν ευθύς εξαρχής αυτονόητο ότι θα αναλαμβάναμε δράση για να βοηθήσουμε τους πληγέντες, εστιάζοντας στις ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, τους ηλικιωμένους και τις οικογένειες με μικρά παιδιά. Προς αυτή την κατεύθυνση κινητοποιηθήκαμε άμεσα και οι εθελοντές μας ανέλαβαν δράση. Γι’ αυτό, στηρίξαμε το Γηροκομείο του Βόλου με την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης -αναλώσιμα, κλινοσκεπάσματα και υγειονομικό υλικό και είδη προσωπικής υγιεινής και τηλεοράσεις- σε μια προσπάθεια να ανακουφίσουμε τους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται εκεί. Επίσης, προσφέραμε οικονομική υποστήριξη για την πλήρη επίπλωση 9 διαμερισμάτων του Δήμου Τρικκαίων, τα οποία παραχωρήθηκαν για την προσωρινή στέγαση οικογενειών, τα σπίτια των οποίων καταστράφηκαν ολοσχερώς από τις πλημμύρες», εξήγησε ο κ. Χαραλαμπίδης.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Gilead Sciences Ελλάς:Υπέγραψε συμφωνία με το ΙΦΕΤ για προμήθεια του remdesivir

Η Gilead Sciences Ελλάς στηρίζει τον αγώνα κατά του κοινωνικού στίγματος των ασθενών με HIV

#ZeroStigma: Εκστρατεία ενάντια στο κοινωνικό στίγμα του AIDS από την Gilead Sciences Ελλάς

Δημοσίευμα του Healthweb για το clawback στα εμβόλια προκάλεσε επερώτηση στην Βουλή 

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

NEO almora PLUS® ENERGY για ενέργεια και ενυδάτωση

Ένα νέο σκεύασμα για τη διατήρηση υψηλών επιπέδων ενέργειας και τη σωστή ενυδάτωση του οργανισμού κυκλοφόρησε πρόσφατα η ΕLPEN, εμπλουτίζοντας την ήδη επιτυχημένη σειρά προϊόντων almora PLUS®. 

Για 7η συνεχή χρονιά η Servier Hellas ρωγός στην  ευαισθητοποίηση των πολιτών για τον τακτικό έλεγχο της αρτηριακής πίεσης

Με στόχο να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει το ευρύ κοινό για την καίρια σημασία της έγκαιρης διάγνωσης της υπέρτασης μέσω του τακτικού ελέγχου της αρτηριακής πίεσης και με αφορμή τη 17η Μαΐου, η οποία έχει ορισθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης, η Servier Hellas στηρίζει για ακόμη μία χρονιά την εκστρατεία #BecauseIsayso του Ομίλου Servier.

Πες το ΔΥΝΑΤΑ – Μίλα για τον Πόνο της Αξονικής Σπονδυλοαρθρίτιδας

ΠΕΣ ΤΟ ΔΥΝΑΤΑ. Μίλα για την Αξονική Σπονδυλοαρθρίτιδα». Η AbbVie, η παγκόσμια βιοφαρμακευτική εταιρεία, μέσω της εκστρατείας ενημέρωσης προτρέπει τους ασθενείς, να κάνουν το πρώτο βήμα, να μιλήσουν για τη νόσο, για τα συμπτώματα και πώς αυτά επιβαρύνουν την ποιότητα της ζωής τους, εξαιτίας της δυσκαμψίας, του πόνου, της κόπωσης, του ελλιπούς ύπνου.

Διπλός μαραθώνιος από τους Παιδιάτρους Β. Ελλάδος για τα παιδιά της Μαδαγασκάρης

Διπλός… Μαραθώνιος από την Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Βορείου Ελλάδος  για την εθελοντική ανθρωπιστική αποστολή στην Επισκοπή Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης

«Μαζί στη ζωή»… και το 2024: Συνεχίζεται η εκστρατεία ενημέρωσης για το Πολλαπλό Μυέλωμα από τη Sanofi Ελλάδας

Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για το Πολλαπλό Μυέλωμα με τίτλο «Μαζί στη ζωή» από την καινοτόμο βιοφαρμακευτική εταιρεία Sanofi Ελλάδας.

Servier 'Μια γεύση από ζωή' : Ενα μήνυμα ζωής από όσους βίωσαν τον καρκίνο

Μία ξεχωριστή πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης με τίτλο «Μια γεύση από ζωή» για την καίρια σημασία της πρόληψης, αλλά και ένα μήνυμα ζωής από όσους βίωσαν τον καρκίνο εγκαινίασε η Servier Hellas με την παρουσίαση του ομότιτλου βιβλίου και της ομότιτλης ταινίας*.

Συναυλία της Pfizer Hellas Band στo Κατάστημα Κράτησης Γυναικών στον Ελεώνα Θήβας 

Την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιόρτασε η Pfizer Hellas Band, η ερασιτεχνική εθελοντική ορχήστρα των εργαζόμενων της Pfizer Hellas, για μία ακόμα φορά στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελεώνα στη Θήβα.

Close Icon