Greek English French German Italian
Pin It

Γράφει ο Νικόλαος  Παπαδόπουλος

Το Ιατρικό Marketing στις μέρες μας έχει αρχίσει ήδη να χτίζει την φήμη του, καθώς πλέον όλα γίνονται μέσω του διαδικτύου και τουλάχιστον το 85% των ασθενών αναζητούν και επιλέγουν τους ιατρούς τους μέσω της μηχανής αναζήτησης της Google.

Η ForthRight, είναι διαφημιστική εταιρεία και πιστοποιημένος συνεργάτης της Google, καθώς και είναι εξειδικευμένη στο ιατρικό μάρκετινγκ, έχοντας αυτήν τη στιγμή στην διαχείριση της πάνω από 150 ιατρούς μηνιαίως, κλινικές και νοσοκομεία τόσο της Αθήνας, όσο και της Θεσσαλονίκης.

Ρωτήσαμε τον διευθύνων σύμβουλο και ιδρυτή της ForthRight, κ.Παπαδόπουλο Νικόλαο και μας εξήγησε τα πάντα για το ιατρικό marketing, τι είναι, πως μπορεί να βοηθήσει έναν ιατρό να πετύχει τους στόχους του και τι απαιτείται για να γίνει σωστά.

istoselides

Τι είναι το Ιατρικό Marketing;

Το Ιατρικό Marketing, μας εξηγεί ο κ. Παπαδόπουλος, είναι ο τρόπος με τον οποίο ένας ιατρός , μία κλινική ή ένα νοσοκομείο πλησιάζει και συνδέετε καλύτερα με τους ασθενείς που έχει ήδη, αλλά κυρίως με τους πιθανούς ασθενείς που αναζητούν έναν εξειδικευμένο ιατρό για να δώσουν ένα οριστικό τέλος στο πρόβλημα τους.

Όπως μας αναφέρει, άνω του 85% των ασθενών αναζητούν πληροφορίες ιατρικές πληροφορίες, πιο συγκεκριμένα μέσω της μηχανής αναζήτησης της Google, οπότε είναι πολύ σημαντικό η digital παρουσία του ιατρού να είναι σωστά δομημένη, με τους σωστούς μηχανισμούς και το σωστό περιεχόμενο, ώστε να τους επιλέξει ένας πιθανός ασθενής.

Από τι αποτελείται το σωστό Ιατρικό Marketing;

Το ιατρικό marketing ενώ έχει πολλά στοιχεία κοινά με το marketing έχει αρκετές ιδιαιτερότητές που πρέπει να προσέξει ο γιατρός για να έχει αποτέλεσμα

 1. Κατασκευή Ιστοσελίδων

Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται όχι μόνο ο ιατρός που επιδιώκει να βγει στις πρώτες θέσεις τις Google, αλλά ο οποιοσδήποτε ιατρός, είναι η κατασκευή ιστοσελίδων.

Η κατασκευή ιστοσελίδων είναι η βάση όλης της διαδικτυακής παρουσίας ενός ιατρού και είναι κρίσιμο, η εταιρεία που κάνει την κατασκευή ιστοσελίδας πρέπει να γνωρίζει τις ανάγκες αλλά και τα νομικά πλαίσια τα οποία πρέπει να δομούν μία ιατρική ιστοσελίδα, καθώς ο ιατρικός σύλλογος έχει διαφορετικές απαιτήσεις από μία απλή ιστοσελίδα άλλου τομέα.

Η ForthRight, πιστοποιημένος συνεργάτης της Google και εταιρεία εξειδίκευσης στον τομέα του ιατρικού marketing, διαθέτει ένα τεράστιο portfolio ιατρικών ιστοσελίδων, από ιατρούς όλων των ειδικοτήτων και ανεξαρτήτως αναγκών.

 1. SEO (Search Engine Optimization)

Ο κ. Παπαδόπουλος, αναφέρει πως η εταιρεία ForthRight, πιστοποιημένος συνεργάτης της Google, έχει επενδύσει χτίζοντας ένα πολύ καλά δομημένο και εκπαιδευμένο τμήμα Performance Marketing, το οποίο εξειδικεύεται στο κομμάτι του SEO (Search Engine Optimization).

To SEO, όπως μας εξηγεί ο κ. Παπαδόπουλος είναι ο τρόπος με τον οποίο οι μηχανές αναζήτησης ταξινομούν την ιστοσελίδα σας και τις πληροφορίες της σε έναν συγκεκριμένο τρόπο κατάταξης στην μηχανή αναζήτησης της Google.

Πιο συγκεκριμένα μας λέει: “Φανταστείτε την μηχανή αναζήτησης της Google σαν μία βιβλιοθηκάριο. Όσο περισσότερες πληροφορίες της δώσετε για ένα συγκεκριμένο βιβλίο, εκείνη θα το τοποθετήσει στην ανάλογη θέση της βιβλιοθήκης, έτσι κάπως και η Google, κρίνει μια ιστοσελίδα με βάση την σχετικότητα και την ποιότητα του περιεχομένου της και την κατατάσσει στις θέσεις της στα ανάλογα οργανικά αποτελέσματα.”

Φυσικά μας λέει, δεν έχει να κάνει μόνο το περιεχόμενο της ιστοσελίδας, δηλαδή το On-Site SEO, αλλά το σωστό SEO αποτελείται από άλλα 2 κομμάτια, το Off-Site SEO και το Technical SEO, όπου η εταιρεία μας έχει στην ομάδα της έναν organic search expert, ο οποίος είναι από τους λίγους επαγγελματίες του χώρου που διαθέτει πιστοποίηση στο Technical SEO.

 • Technical SEO

Το Technical SEO, είναι το SEO το οποίο έχει να κάνει με την τροποποίηση του τεχνικού κομματιού της ιστοσελίδας σας, ώστε να μπορεί:

 • Να είναι γρήγορη
 • Να μην έχει crawl λάθη
 • Να μην έχει broken links
 • Να είναι mobile-friendly
 • Να έχει τα κατάλληλα URL’s
 • Να έχει το σωστό robots.txt
 • Να έχει το σωστό sitemap
 • Off-Site SEO

seo

Το Off-Site SEO έχει να κάνει με τους εξωτερικούς παράγοντες που επηρεάζουν την οργανική κατάταξη της ιστοσελίδας σας στην μηχανή αναζήτησης της Google , δηλαδή:

 • Το Domain Authority της ιστοσελίδας που σας κάνει το backlink
 • Την σχετικότητα που έχει με εσάς η ιστοσελίδα που σας κάνει το backlink
 • Το πόσο “φρέσκο” είναι το backlink
 • Πόσο σχετικό είναι το κείμενο το οποίο έχει το backlink
 • Την αξιοπιστία που έχει το site που σας κάνει το backlink

Φυσικά, είναι και άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν τα links, όπως ο τύπος των link, δηλαδή αν είναι Φυσικά Link, Χειροκίνητα Link ή Αυτοσχεδιασμένα Link (Ανήκουν στο Black Hat SEO).

 1. Γραφιστικές Υπηρεσίες

Η ForthRight, επισημαίνει ο κ. Παπαδόπουλος πως είναι μία εταιρεία η οποία τα έχει όλα In-House, πράγμα το οποίο σημαίνει πως οτιδήποτε και να χρειαστείτε, θα μπορείτε να το βρείτε με ένα μόνο τηλεφώνημα.

Ο ίδιος τόνισε πως ένα σημαντικό κομμάτι μίας ιατρικής ιστοσελίδας είναι το γραφιστικό κομμάτι, καθώς η εταιρεία μας διαθέτει γραφιστικές υπηρεσίες κορυφαίας ποιότητας από έμπειρους στον χώρο graphic designers και motion designers.

“Η παρουσία ενός ιατρού πρέπει να είναι λεπτομερώς προσεγμένη, με την σωστή στρατηγική και τα κατάλληλα μέσα, ώστε να πετύχει”, τονίζει ο κ. Παπαδόπουλος.

Στην ForthRight, όπως μας είπε και ο ίδιος, μπορείτε να βρείτε όλων των ειδών τις γραφιστικές υπηρεσίες, από μία απλή επαγγελματική φωτογράφιση, ως και τον σχεδιασμό συσκευασίας και την δημιουργία εταιρικής ταυτότητας.

social media

 1. Διαφημίσεις σε Google & Social Media

Όπως όλοι γνωρίζουμε, οι διαφημίσεις είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στην προβολή ενός επαγγελματία, πόσο μάλλον του ιατρού, που δεν έχει εμπορικό επάγγελμα.

Η απάντηση του κ. Παπαδόπουλου σε όσον αφορά την διαφήμιση ενός ιατρού, μας είπε πως: “Η ομάδα των διαφημίσεων της ForthRight, είναι άρτια εκπαιδευμένη, τόσο στα Google AdWords, όσο και στα Social Media. Καθημερινά πραγματοποιούμε δεκάδες διαφημίσεις για τους συνεργάτες μας, με απόλυτη προσοχή, λεπτομέρεια και δημιουργικότητα, με σκοπό να πετύχουμε το μεγαλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, αξιοποιώντας και το τελευταίο ευρώ που μας εμπιστεύονται οι συνεργάτες μας.

 1. Γιατί να επιλέξετε την ForthRight

Όπως αναφέρθηκε το ιατρικό marketing είναι ένας από τους σοβαρότερους και κρισιμότερους τομείς του μάρκετινγκ, καθώς απαιτεί μεγάλη προσοχή και λεπτομέρεια.

Η εταιρεία ForthRight μας λέει ο κ. Παπαδόπουλος, πως απαρτίζεται από 20 επαγγελματίες του χώρου του marketing και διαθέτει όλες τις υπηρεσίες της In-House, πράγμα το οποίο σημαίνει πως ότι και να χρειαστείτε, η ομάδα της θα είναι δίπλα σας να σας στηρίξει σε οποιαδήποτε πληροφορία ή πρόκληση έχετε.

Μπορείτε να επισκεφθείτε τα γραφεία της ForthRight, τα οποία βρίσκονται σε Αθήνα και Λάρισα και να επικοινωνήστε μαζί της στο 210 6082271 ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Pin It

Cook name