Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Επιχειρηματικά

Επανεκλέχθηκε για τρίτη θητεία Πρόεδρος του ΣΦΕΕ ο κ. Ολύμπιος Παπαδημητρίου

Επανεκλέχθηκε για τρίτη θητεία Πρόεδρος του ΣΦΕΕ ο κ. Ολύμπιος Παπαδημητρίου

Επανεκλέχθηκε για τρίτη θητεία Πρόεδρος του ΣΦΕΕ ο κ. Ολύμπιος Παπαδημητρίου.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΦΕΕ, το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής: Πρόεδρος εξελέγη ο κ. Ολύμπιος Παπαδημητρίου, Γενικός Διευθυντής της Novo Nordisk Ελλάς.Αναπληρωτής Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος Υπεύθυνος Οικονομικών Θεμάτων, Ανάπτυξης, Νοσοκομείων, Εργασιακών Θεμάτων και Τιμολόγησης εξελέγη ο κ. Κωνσταντίνος Παναγούλιας, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. της VIANEX και Γενικός Διευθυντής της VIAN.

Αντιπρόεδροι εξελέγησαν οι κ.κ.

  • Έλενα Χουλιάρα, υπεύθυνη Αποζημίωσης, ΗΤΑ, Διαπραγμάτευσης και Φαρμακευτικής Δαπάνης (Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της AstraZeneca) και Αναπληρωματικός ο Σπύρος Φιλιώτης (Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της Pharmaserve–Lilly), ,
  • Δημήτρης Αναγνωστάκης, υπεύθυνος Επιστημονικών Θεμάτων και Κλινικών Μελετών (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Boehringer Ingelheim Ελλάδας & Κύπρου) και Αναπληρωματική η Agata Jakoncic (Πρόεδρος της MSD Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας).

 

Γενικός Γραμματέας και υπεύθυνος για θέματα Τεκμηρίωσης εξελέγη o κ. Κωνσταντίνος Παπαγιάννης (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Hellas).

  •  Ταμίας εξελέγη ο κ. Χρήστος Σωτηρίου (Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Win Medica).

Μέλη του Δ.Σ. είναι οι κ.κ.:

  • Παναγιώτης Γιαννουλέας (Chief Operating Officer & Country Manager του Ομίλου Lavipharm),
  • Κυριάκος Μπερμπεριάν (Γενικός Διευθυντής της Genesis Pharma Ελλάδας, Κύπρου & Μάλτας),
  • Cornelia Zanetti (Γενική Διευθύντρια της Takeda Ελλάδας, Κύπρου & Μάλτας).

Σημειώνεται ότι την ευθύνη των Επιτροπών Επικοινωνίας και Public Affairs διατηρεί ο Πρόεδρος, ενώ της Επιτροπής Δεοντολογίας και Διαφάνειας, καθώς και την ευθύνη της επικοινωνίας με την EFPIA, θα εξακολουθήσει να έχει ο Γενικός Διευθυντής ΣΦΕΕ, κ. Μιχάλης Χειμώνας.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΦΕΕ επικεντρώνεται σε τέσσερεις βασικές προτεραιότητες και θα αναπτύξει ανάλογες στρατηγικές δράσεις και πολιτικές:

  1. Ενίσχυση της χρηματοδότησης και αντιμετώπιση του προβλήματος των υπέρογκων επιστροφών – Αποδοτικότερη διάθεση πόρων μέσω ψηφιακών εργαλείων και ελέγχων.
  2. Πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες.
  3. Ενίσχυση του αποτυπώματος της φαρμακοβιομηχανίας στην Εθνική οικονομία, μέσω επενδύσεων σε παραγωγή, έρευνα και ανάπτυξη, συνεργασίες μεταξύ Ελληνικών και Διεθνών εταιριών και παροχή υπηρεσιών.
  4. Αναθεώρηση της Ευρωπαϊκής Φαρμακευτικής Νομοθεσίας.

Πρόεδρος του ΣΦΕΕ, κ. Ολύμπιος Παπαδημητρίου

Ο νέος Πρόεδρος του ΣΦΕΕ, κ. Ολύμπιος Παπαδημητρίου, σημείωσε σχετικά: «Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, ανανεωμένο, συνεχίζει την προσπάθεια του προηγουμένου για την αντιμετώπιση σημαντικών προκλήσεων. Η διαφορά είναι πως τα χρονικά περιθώρια για την δημιουργία ενός βιώσιμου, προβλέψιμου περιβάλλοντος για τον χώρο του φαρμάκου έχουν στενέψει αφόρητα. Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις αυτές είναι ένας ενωμένος ΣΦΕΕ που θα εργάζεται για τη δημιουργία μιας ενιαίας και ισχυρής φωνής στο χώρο της υγείας, και θα αποτελεί σημαντικό εταίρο της Πολιτείας στη χάραξη πολιτικής υγείας. Η συνεργασία μεταξύ Κυβέρνησης και βιομηχανίας είναι απαραίτητη για την επίτευξη βιώσιμων λύσεων που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες της κοινωνίας και της οικονομίας.»

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ολύμπιος Παπαδημητρίου στο healthweb: Το 2022 δεν προδιαγράφεται αισιόδοξο για την είσοδο νέων φαρμάκων στην Ελλάδα

Tα ονόματα των εκλεγμένων μελών του νέου 11μελούς Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΦΕΕ

Ολ. Παπαδημητρίου (ΣΦΕΕ): Η συμπίεση του data protection θα οδηγήσει σε μείωση της ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης

14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management Pharmadise - Leading healthcare intelligence

Κοπή πίτας ΣΦΕΕ: H επένδυση στην υγεία και την φαρμακευτική καινοτομία οδηγός για τον σχεδιασμό της επόμενης μέρας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

NEO almora PLUS® ENERGY για ενέργεια και ενυδάτωση

Ένα νέο σκεύασμα για τη διατήρηση υψηλών επιπέδων ενέργειας και τη σωστή ενυδάτωση του οργανισμού κυκλοφόρησε πρόσφατα η ΕLPEN, εμπλουτίζοντας την ήδη επιτυχημένη σειρά προϊόντων almora PLUS®. 

Για 7η συνεχή χρονιά η Servier Hellas ρωγός στην  ευαισθητοποίηση των πολιτών για τον τακτικό έλεγχο της αρτηριακής πίεσης

Με στόχο να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει το ευρύ κοινό για την καίρια σημασία της έγκαιρης διάγνωσης της υπέρτασης μέσω του τακτικού ελέγχου της αρτηριακής πίεσης και με αφορμή τη 17η Μαΐου, η οποία έχει ορισθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης, η Servier Hellas στηρίζει για ακόμη μία χρονιά την εκστρατεία #BecauseIsayso του Ομίλου Servier.

Vodafone Business και Osmos Hellas εγκαθιστούν έξυπνες εφαρμογές για την προληπτική συντήρηση 250 γεφυρών

Το Vodafone Business και η Osmos Hellas ανέλαβαν την υλοποίηση του έργου “Έξυπνες Γέφυρες” που προκηρύχθηκε από το ΤΕΕ και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης – Ελλάδα 2.0 με συνολική αξία 95,3 εκατ. ευρώ, 24μηνη διάρκεια σύμβασης και αντικείμενο την προμήθεια και εγκατάσταση έξυπνων συστημάτων για την παρακολούθηση των υποδομών σε 150 γέφυρες του οδικού […]

Πες το ΔΥΝΑΤΑ – Μίλα για τον Πόνο της Αξονικής Σπονδυλοαρθρίτιδας

ΠΕΣ ΤΟ ΔΥΝΑΤΑ. Μίλα για την Αξονική Σπονδυλοαρθρίτιδα». Η AbbVie, η παγκόσμια βιοφαρμακευτική εταιρεία, μέσω της εκστρατείας ενημέρωσης προτρέπει τους ασθενείς, να κάνουν το πρώτο βήμα, να μιλήσουν για τη νόσο, για τα συμπτώματα και πώς αυτά επιβαρύνουν την ποιότητα της ζωής τους, εξαιτίας της δυσκαμψίας, του πόνου, της κόπωσης, του ελλιπούς ύπνου.

2η Εκπαιδευτική Ημερίδα Market Access for non «Σύγχρονες Προκλήσεις και Εξελίξεις στην Πρόσβαση των Ασθενών στις Θεραπείες τους»

H Ελληνική Ένωση Market Access (ΕΛ.Ε.Μ.Α.) διοργανώνει τη 2η Εκπαιδευτική Ημερίδα Market Access for non - Market Access, με τίτλο «Σύγχρονες Προκλήσεις και Εξελίξεις στην Πρόσβαση των Ασθενών στις Θεραπείες τους» που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο CROWNE PLAZA, την Πέμπτη 16 Μαΐου 2024

Διπλός μαραθώνιος από τους Παιδιάτρους Β. Ελλάδος για τα παιδιά της Μαδαγασκάρης

Διπλός… Μαραθώνιος από την Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Βορείου Ελλάδος  για την εθελοντική ανθρωπιστική αποστολή στην Επισκοπή Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης

Close Icon