Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πολιτική Φαρμάκoυ

Ολ.Παπαδημητρίου (ΣΦΕΕ): Η συμπίεση του data protection θα οδηγήσει σε μείωση της ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης

Ολ.Παπαδημητρίου (ΣΦΕΕ): Η συμπίεση του data protection θα οδηγήσει σε μείωση της ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης

Ο κλάδος της φαρμακευτικής καινοτομίας στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια στενάζει από την υποχρηματοδότηση αλλά οι κυβερνήσεις δεν έκαναν τίποτα ή σχεδόν τίποτα για να διασφαλίσουν τον εξορθολογισμό της ζήτησης, ανέφερε ο Ολύμπιος Παπαδημητρίου.

Οι πολιτικές που δημιουργούν ευνοϊκό περιβάλλον για την ανάπτυξη της φαρμακευτικής καινοτομίας στην Ελλάδα, συζητήθηκαν στο πλαίσιο του 9oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφώνπου πραγματοποιείται στους Δελφούς 10-13 Απριλίου και τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

«Ο κλάδος τα τελευταία χρόνια στενάζει από την υποχρηματοδότηση αλλά οι κυβερνήσεις δεν έκαναν τίποτα ή σχεδόν τίποτα για να διασφαλίσουν τον εξορθολογισμό της ζήτησης» ανέφερε ο Ολύμπιος Παπαδημητρίου, Πρόεδρος, Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας. Όπως είπε, χαρακτηριστικά, ενώ οι ανάγκες των ασθενών αυξήθηκαν κατά 65% από το 2012 μέχρι το 2023, η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη μειώθηκε κατά 23%. Εξέφρασε ωστόσο την ικανοποίησή του για την αναγνώριση του προβλήματος από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και την διάθεσή της να δημιουργήσει ένα περιβάλλον προβλεψιμότητας για το μέγεθος της φαρμακευτικής δαπάνης και το πώς αυτή εξελίσσεται σε σχέση με τις υποχρεωτικές επιστροφές της φαρμακοβιομηχανίας.

«Αρχικά πρέπει να μπούμε σε μία φάση σταθερότητας και δυνητικής μείωσης του επιπέδου των επιστροφών, ώστε η αγορά να γίνει πιο βιώσιμη για όλους μας, οι ασθενείς να έχουν τα φάρμακά τους, οι ελλείψεις να είναι λιγότερες, τα φάρμακα να έρχονται στην αγορά, τα γενόσημα να αυξήσουν το μερίδιό τους, κ.λπ.» υπογράμμισε ο κος Παπαδημητρίου. Σχολιάζοντας δε την πρόταση της Επιτροπής για το data protection, ανέφερε: «Είναι εντελώς λάθος αυτή η αντίληψη. Η συμπίεση της προστασίας των δεδομένων θα οδηγήσει στην μείωση της ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης που είναι ήδη προβληματική. Ελπίζουμε να διατηρηθεί έστω το ισχύον καθεστώς.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σάββατο με Φίλους 13/04: Ο Χρήστος Φερεντίνος υποδέχεται τον Κώστα Μακεδόνα [trailer]

14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management Pharmadise - Leading healthcare intelligence

Όλος ο κόσμος της Υγείας στο 9o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Συνάντηση του Υπουργού Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με το Δ.Σ. του ΣΦΕΕ

Novo Nordisk Hellas : Η ομάδα «Τρέχουμε για να αλλάξουμε το Διαβήτη / Run to Change Diabetes» της Novo Nordisk Hellas συμμετείχε στο Lycabettus Run 2023.

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κλειστός προϋπολογισμός για τα σκευάσματα Ριτουξιμάμπης καιΤραστουζουμάμπης για 2024 και 2025

Θέσπιση κλειστού προϋπολογισμού για τα σκευάσματα Ριτουξιμάμπης καιΤραστουζουμάμπης για τα έτη 2024 και 2025, για τις ποσότητες που διατίθενται στα νοσοκομεία του ΕΣΥ - Γ.Ν. Θεσσαλονίκης .«Παπαγεωργίου».

Κλειστός προϋπολογισμός για γονιδιακή θεραπεία αντιμετώπισης κληρονομικής μορφής απώλειας όρασης

Θέσπιση κλειστού προϋπολογισμού για το προϊόν LUXTURNA για τα έτη 2024 και 2025, για τις ποσότητες που διατίθενται στο πιστοποιημένο για τη χορήγησή του δημόσιο νοσοκομείο.

Κλειστός προϋπολογισμός για γονιδιακή θεραπεία-Τι προβλέπει το ΦΕΚ 

Θέσπιση κλειστού προϋπολογισμού για το προϊόν ZOLGENSMA για τα έτη 2024 και 2025, για τις ποσότητες που διατίθενται στα πιστοποιημένα για τη χορήγησή του δημόσια νοσοκομεία,αποφάσισε το υπουργείο Υγείας.

Έναρξη λειτουργίας της συμμαχίας της Ε.Ε. για τα κρίσιμα φάρμακα

Στην τελετή επίσης παρευρέθηκαν από πλευράς ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας  ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), κ. Θεόδωρος Τρύφων, και οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι των εταιρειών ΕΛΠΕΝ και DEMOS.

Close Icon