Της Νικολέτας Ντάμπου

Δέκα επτά ημέρες μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του healthweb.gr , για σκάνδαλο στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) , που αφορά σε απευθείας ανάθεση διαγωνισμού για την ανατιμολόγηση του Νοεμβρίου 2018 , παραιτήθηκε η πρόεδρος του ΕΟΦ.

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα του healthweb.gr που οδήγησε σε παραίτηση την πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) Κατερίνα Αντωνίου, αποκάλυψε στις 6 Νοεμβρίου 2018 , ένα μεγάλο σκάνδαλο του ΕΟΦ για απευθείας ανάθεση που αφορά στην κατακύρωση συνοπτικού διαγωνισμού για την ανατιμολόγηση φαρμάκων του Νοεμβρίου 2018 στο τέλος του Οκτωβρίου, παρότι ο Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι δεν θα υπάρξει δεύτερη ανατιμολόγηση φαρμάκων μέσα στο 2018Διαβάστε εδώ ολόκληρη την Αποκάλυψη του healthweb: Παίρνει διδακτορικό ο ΕΟΦ στις απευθείας αναθέσεις. 

Τις έντονες αντιδράσεις των εμπλεκόμενων προκάλεσε το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του healthweb.gr , για το εν λόγω σκάνδαλο στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων . Αρχικά τηλεφώνησε στην Δημοσιογράφο Νικολέτα Ντάμπου που έκανε την αποκάλυψη, ο αναφερόμενος μέσα στο ρεπορτάζ ‘’εθνικός προμηθευτής του ΕΟΦ’’ , για να της πει να σταματήσει να γραφεί , κάτι το οποίο φυσικά είναι αδύνατο γιατί αυτή είναι η δουλειά του Δημοσιογράφου .

Στην συνέχεια , σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του www.healthweb.gr , προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση στο Υπουργείο Υγείας και συγκεκριμένα στο γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας ο οποίος αφού διάβασε το επίμαχο δημοσίευμα,  εκνευρίστηκε τόσο για το σκάνδαλο που συνέβαινε στον ΕΟΦ όσο και με την δημοσιογράφο που το αποκάλυψε .

Εξελίχθηκε, λοιπόν, σε μείζων θέμα για τον ΕΟΦ και το Υπουργείο Υγείας καθώς είναι εκτεθειμένοι , οπότε η πρόεδρος του ΕΟΦ βρέθηκε σε αδιέξοδο και οδηγήθηκε στο να υποβάλλει την παραίτηση της ,η οποία έγινε δεκτή από τον υπουργό Υγείας. Την θέση προς το παρόν καταλαμβάνει ο Α’ αντιπρόεδρος του οργανισμού, κτηνίατρος Ιωάννης Μαλέμης.

Να θυμίσουμε , ότι τον Μάιο 2018 που είχε λήξει η πρώτη θητεία της Προέδρου του ΕΟΦ Κατερίνας Αντωνίου, πήρε έγκριση για ανανέωση της δεύτερης θητείας από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.  Παρότι η ίδια τότε δήλωνε, χωρίς να είχε καταθέσει παραίτηση,  ότι θα ήθελε να αποχωρήσει , ωστόσο,  η ηγεσία του υπουργείου Υγείας την έπεισε να παραμείνει για άλλη μία θητεία που είναι για τρία (3) χρόνια.

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here