Ψυχική Υγεία

Άθληση για όλους: Επηρεάζει την ψυχολογική ευημερία

Άθληση για όλους: Επηρεάζει την ψυχολογική ευημερία

Άθληση για όλους: Επηρεάζει την ψυχολογική ευημερία. Γιατί οι άνθρωποι που παίζουν σπορ απολαμβάνουν μεγαλύτερη ψυχολογική ευεξία;

Εάν θέλουμε να μειώσουμε το άγχος, να αυξήσουμε τα κίνητρα και την αυτοεκτίμησή μας, καθώς και να βελτιώσουμε τη συναισθηματική νοημοσύνη, ο αθλητισμός μπορεί να μας βοηθήσει να το επιτύχουμε. Λοιπόν, παρά το γεγονός ότι η άσκηση έχει πολλά φυσικά οφέλη, τα έχει και για το μυαλό μας . Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ) επισημαίνει ότι “περίπου το 23% των ενηλίκων και το 81% των εφήβων της σχολικής ηλικίας δεν παραμένουν αρκετά ενεργά”. Για να το αλλάξετε αυτό, είναι βολικό να ανακαλύψετε πώς δρα ο αθλητισμός στην ψυχολογική μας ευεξία. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να πάρουμε την απόφαση να το κάνουμε συνήθεια.

Η πρόταση για ένα επεξηγηματικό μοντέλο ψυχολογικής ευημερίας στο αθλητικό πλαίσιο δείχνει ότι «η συναισθηματική νοημοσύνη επηρεάζει άμεσα την ψυχολογική ευημερία» των ανθρώπων που κάνουν κάποιο είδος αθλητισμού. Αυτό είναι σημαντικό, καθώς πολλά συναισθήματα εμφανίζονται συχνά κατά τη διάρκεια του αθλητισμού. Η σωματική άσκηση μας επιτρέπει να έχουμε μεγαλύτερη συναισθηματική νοημοσύνη και αυτό, με τη σειρά του, κάνει τον αθλητισμό να επηρεάζει την ψυχολογική μας ευημερία. Το αίσθημα ασφάλειας στον εαυτό μας, η αυτοπεποίθηση και η μάθηση – που προέρχονται από την εμπειρία – επηρεάζουν την αυτοεκτίμηση, επιτρέποντάς μας να αισθανόμαστε καλύτερα.

Η άθληση επηρεάζει την ψυχολογική μας ευημερία και αυτό μπορούμε να το αντιληφθούμε αν περιβαλλόμαστε από  τους ανθρώπους που ασκούνται. Φαίνονται πιο χαρούμενοι, πιο παρακινημένοι και ενεργητικοί. Μπορούμε επίσης να τα επιτύχουμε όλα αυτά εάν αρχίσουμε να ασκούμε. Μια  ψυχολογική ευημερία που θα έχει θετικό αντίκτυπο στις σχέσεις μας, στον τρόπο αντιμετώπισης δυσκολιών στην εργασία και σε άλλες σειρές περιστάσεων που μπορούμε να βιώσουμε στην καθημερινή μας ζωή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αυτοσαμποτάζ, η τρικλοποδιά που βάζεις στον εαυτό σου

Σημαντική ανακάλυψη για τη λειτουργικότητα του εγκεφάλου

Πώς να μακραίνουν τα μαλλιά σου

Δίαιτα 8 ημερων εν όψει εορτών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να "σπάσω" την εξαρτητική μου σχέση με τη ζυγαριά

Όσο ανορθολογική κι αν είναι η επαγωγή, θεωρητικά, στην πράξη οι άνθρωποι τείνουν να περικλείονται από έναν φαύλο κύκλο αυτοσαμποταρίσματος, με το πρόσχημα «αφού πάχυνα, τι πειράζει να φάω λίγο παραπάνω και σήμερα; Θα τα χάσω όλα μαζί». Και έτσι παρασύρονται στον χείμαρρο των ερμητικά απογοητευτικών σκέψεων που δημιουργήθηκε από το υψηλότερο νούμερο της ζυγαριάς.

Γιατί οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το gaslighting;

Το gaslighting, ειδικά όταν το έχεις βιώσει επανειλημμένα, μπορεί να έχει αρνητικές ψυχολογικές επιδράσεις, όπως χρόνια αυτοαμφισβήτηση, τραύμα και σωματικά συμπτώματα που σχετίζονται με το στρες

Βρίσκοντας την ιδανική ισορροπία μετά το διαζύγιο

Σχέσεις διαζύγιο: Το διαζύγιο σηματοδοτεί το τέλος του έγγαμου βίου για ένα ζευγάρι. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει απαραιτήτως το τέλος των σχέσεων ανάμεσα στους δύο, γεγονός που δυσκολεύει την εύρεση της κατάλληλης ισορροπίας.

Το κολύμπι ως απαραίτητο συμπλήρωμα στη θεραπεία των ψυχικών παθήσεων

Κολύμβηση: Ένας στους τέσσερις ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετωπίζει πρόβλημα ψυχικής υγείας κάθε χρόνο σύμφωνα με το φιλανθρωπικό ίδρυμα Mind. "Όλοι γνωρίζουμε ότι η άσκηση όπως το κολύμπι κάνει καλό στο σώμα μας. Ωστόσο, η σωματική υγεία και η ψυχική μας υγεία είναι στενά συνδεδεμένες και γνωρίζουμε από το δικό μας πρόγραμμα Get Set to Go ότι η σωματική δραστηριότητα μπορεί επίσης να είναι πολύ ευεργετική για την ψυχική μας υγεία», δήλωσε ο Hayley Jarvis, επικεφαλής φυσικής δραστηριότητας στο πρόγραμμα.

Το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας Chapel Hill: δήλωσε ότι θα δημιουργήσει ένα ειδικό δίκτυο υποστήριξης για φοιτητές και καθηγητές.

Η αυτοκτονία είναι η δεύτερη κύρια αιτία θανάτου για άτομα ηλικίας 10 έως 34 ετών, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC). Οι αυτοκτονίες έχουν αυξηθεί μετά τον αποκλεισμό από την πανδημία COVID-19, ανέφερε ο οργανισμός

Η σωματική δραστηριότητα συνδέεται με μεγαλύτερη ευημερία και ανθεκτικότητα στο στες

Αθλητισμός οφέλη: Η άσκηση όχι μόνο έχει θετικό αντίκτυπο στη σωματική μας υγεία, αλλά μπορεί επίσης να αυξήσει την αυτοεκτίμησή μας. Η αυτοεκτίμηση είναι το πώς αισθανόμαστε για τον εαυτό μας και πώς αντιλαμβανόμαστε την αξία μας. Είναι ένας βασικός δείκτης της ψυχικής μας ευεξίας και της ικανότητάς μας να αντιμετωπίζουμε τους παράγοντες του στρες στη ζωή. 

Η πανδημία έχει διαταράξει τη ζωή και την οικονομική ευημερία για πολλούς

Η μελέτη διαπίστωσε ότι τα αυξημένα συμπτώματα κατάθλιψης ήταν πιο διαδεδομένα σε τέσσερις ομάδες: Οι νεότεροι ασθενείς, με το 43,9% των ασθενών ηλικίας 18-39 ετών να αναφέρουν αυξημένα συμπτώματα κατάθλιψης, σε σύγκριση με το 32,4% των ατόμων ηλικίας 40-59 ετών και το 19,1% των ασθενών ηλικίας 60 ετών και άνω.