Ψυχική Υγεία

Άθληση για όλους: Επηρεάζει την ψυχολογική ευημερία

Άθληση για όλους: Επηρεάζει την ψυχολογική ευημερία

Άθληση για όλους: Επηρεάζει την ψυχολογική ευημερία. Γιατί οι άνθρωποι που παίζουν σπορ απολαμβάνουν μεγαλύτερη ψυχολογική ευεξία;

Εάν θέλουμε να μειώσουμε το άγχος, να αυξήσουμε τα κίνητρα και την αυτοεκτίμησή μας, καθώς και να βελτιώσουμε τη συναισθηματική νοημοσύνη, ο αθλητισμός μπορεί να μας βοηθήσει να το επιτύχουμε. Λοιπόν, παρά το γεγονός ότι η άσκηση έχει πολλά φυσικά οφέλη, τα έχει και για το μυαλό μας . Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ) επισημαίνει ότι “περίπου το 23% των ενηλίκων και το 81% των εφήβων της σχολικής ηλικίας δεν παραμένουν αρκετά ενεργά”. Για να το αλλάξετε αυτό, είναι βολικό να ανακαλύψετε πώς δρα ο αθλητισμός στην ψυχολογική μας ευεξία. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να πάρουμε την απόφαση να το κάνουμε συνήθεια.

Η πρόταση για ένα επεξηγηματικό μοντέλο ψυχολογικής ευημερίας στο αθλητικό πλαίσιο δείχνει ότι «η συναισθηματική νοημοσύνη επηρεάζει άμεσα την ψυχολογική ευημερία» των ανθρώπων που κάνουν κάποιο είδος αθλητισμού. Αυτό είναι σημαντικό, καθώς πολλά συναισθήματα εμφανίζονται συχνά κατά τη διάρκεια του αθλητισμού. Η σωματική άσκηση μας επιτρέπει να έχουμε μεγαλύτερη συναισθηματική νοημοσύνη και αυτό, με τη σειρά του, κάνει τον αθλητισμό να επηρεάζει την ψυχολογική μας ευημερία. Το αίσθημα ασφάλειας στον εαυτό μας, η αυτοπεποίθηση και η μάθηση – που προέρχονται από την εμπειρία – επηρεάζουν την αυτοεκτίμηση, επιτρέποντάς μας να αισθανόμαστε καλύτερα.

Η άθληση επηρεάζει την ψυχολογική μας ευημερία και αυτό μπορούμε να το αντιληφθούμε αν περιβαλλόμαστε από  τους ανθρώπους που ασκούνται. Φαίνονται πιο χαρούμενοι, πιο παρακινημένοι και ενεργητικοί. Μπορούμε επίσης να τα επιτύχουμε όλα αυτά εάν αρχίσουμε να ασκούμε. Μια  ψυχολογική ευημερία που θα έχει θετικό αντίκτυπο στις σχέσεις μας, στον τρόπο αντιμετώπισης δυσκολιών στην εργασία και σε άλλες σειρές περιστάσεων που μπορούμε να βιώσουμε στην καθημερινή μας ζωή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Αυτοσαμποτάζ, η τρικλοποδιά που βάζεις στον εαυτό σου

Σημαντική ανακάλυψη για τη λειτουργικότητα του εγκεφάλου

Πώς να μακραίνουν τα μαλλιά σου

Δίαιτα 8 ημερων εν όψει εορτών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα φυτά εσωτερικού χώρου βελτιώνουν την ψυχολογική μας κατάσταση στο lockdown

Lockdown: Τα τρία τέταρτα των συμμετεχόντων (74%) στην έρευνα δήλωσαν ότι τα φυτά στο σπίτι τους βοήθησαν να νιώσουν καλύτερα, όσο καιρό ήταν περιορισμένοι και δεν μπορούσαν να βγουν έξω ελεύθερα για να πάνε σε ανοικτούς χώρους και στη φύση.

Πέντε πυλώνες αυτοεκτίμησης στην εφηβεία

Αυτοεκτίμηση Εφηβεία: Η υγιής αυτοεκτίμηση παίζει ρόλο σε όλα όσα κάνετε. Οι έφηβοι με υψηλή αυτοεκτίμηση έχουν καλύτερες σχέσεις με συνομηλίκους και ενήλικες, αισθάνονται πιο ευτυχισμένοι για τα επιτεύγματά τους και βρίσκουν ευκολότερο να αντιμετωπίσουν απογοητεύσεις και αποτυχίες στη ζωή.

Η έλξη ενισχύεται από τη συναισθηματική κατανόηση

Σχέσεις: Όσο καλύτερα πιστεύει κάποιος ότι καταλαβαίνει τα συναισθήματα του άλλου, τόσο μεγαλύτερη έλξη νιώθει γι' αυτό το πρόσωπο - το οποίο θα μπορούσε να είναι είτε ένας ερωτικός σύντροφος, είτε ένας συνέταιρος σε μια επιχείρηση ή ακόμα και ένας άγνωστος πρόσφυγας.

Κατάθλιψη: Βήματα για να ισορροπήσετε τη διάθεσή σας

Κατάθλιψη Αυτοφροντίδα: Το μοίρασμα όσων αισθάνεστε και σας προβληματίζουν με ανθρώπους που εμπιστεύεστε μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε καλύτερα. Το να βλέπετε έναν επαγγελματία ψυχικής υγείας, όπως ψυχολόγο ή κοινωνικό λειτουργό, είναι μια υπέροχη ιδέα, αφού αποτελεί ένα σημαντικό πλαίσιο υποστήριξης. Αλλά μην σταματάτε εκεί. Μιλήστε επίσης με φίλους και αγαπημένους σας ανθρώπους. Μπορείτε επίσης να συμμετάσχετε σε μια ομάδα υποστήριξης για άτομα που μοιράζονται κοινούς προβληματισμούς με εσάς. Όντας κοντά σε άτομα που αντιμετωπίζουν την κατάθλιψη μπορεί να σας υπενθυμίσει ότι δεν είστε μόνοι και να σας δώσει επιπλέον νέες ιδέες για την διαχείριση θεμάτων που σας απασχολούν.

Κορωνοϊός: Η πανδημία επιβαρύνει την ψυχική υγεία 85% των φοιτητών στις ΗΠΑ

Επιστήμη Κορωνοϊός Ψυχική Υγεία: Σύμφωνα με νέα μελέτη, η πανδημία του κορωνοϊού είχε αρνητικές επιδράσεις στην ψυχική υγεία των φοιτητών στις ΗΠΑ. Οι σπουδαστές που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης προβλημάτων ψυχικής υγείας που οφείλονται στην πανδημία περιλαμβάνουν γυναίκες, ασιατικής καταγωγής, ηλικίας κάτω των 25 ετών, άτομα που γνώριζαν κάποιον με λοίμωξη COVID-19 και είναι χαμηλού εισοδηματικού προφίλ, ανέφεραν οι ερευνητές - που συνέταξαν τη μελέτη - στο επιστημονικό περιοδικό PLOS ONE.

10 σημάδια για να αναγνωρίσεις του τοξικούς ανθρώπους γύρω σου

Τοξικοί Άνθρωποι: Πρόκειται για ανθρώπους που εκδηλώνουν την τάση να δυσαρεστούν και να απογοητεύουν με τη συμπεριφορά τους, τους άλλους, με αποτέλεσμα να μη λειτουργούν μέσα σε σχέσεις και να προκαλούν συναισθηματική ή ψυχολογική φθορά σε όσους τους έχουν στη ζωή τους.