Αυτοφροντίδα

Αυτο-σαμποτάζ: Γιατί βάζεις εμπόδια στον εαυτό σου

Αυτο-σαμποτάζ: Γιατί βάζεις εμπόδια στον εαυτό σου

Αυτοσαμποτάζ: Γιατί βάζεις εμπόδια στον εαυτό σου. Η αναβλητικότητα είναι μια μορφή συναισθηματικής αυτο-σαμποτάζ, εκείνη στην οποία κρύβονται πολλοί φόβοι: φόβος για αποτυχία, λάθη, δεν ανταποκρίνεται σε αυτό που περιμένουμε ή αυτό που οι άλλοι περιμένουν από εμάς.

Πρόκειται να παρουσιάσετε τον εαυτό σας σε αυτήν τη συνέντευξη εργασίας για την οποία έχετε τόσες πολλές προσλαμβάνουσες και… μόλις μια μέρα πριν  αποφασίσετε ότι δεν πρόκειται να πάτε. Πήγατε ραντεβού με κάποιον με τον οποίο είχατε πολλή καλή σύνδεση, αλλά στο τέλος επιλέγετε να μην συναντήσετε ξανά αυτό το άτομο. Αυτά είναι μόνο δύο παραδείγματα της αυτο-σαμποτάζ προσωπικότητας, ενός πολύ κοινού τύπου προφίλ.

Εάν έχετε βιώσει κάποια από αυτές τις καταστάσεις στο πετσί σας, αυτό που έχετε νιώσατε είναι θυμός με τον εαυτό σας. Γιατί το κάνω; Γιατί έχασα τόσες πολλές ευκαιρίες; Τι με κάνει να έχω τόσο μικρή εμπιστοσύνη στις ικανότητές μου παρά το γεγονός ότι ορισμένοι στόχοι με ενθαρρύνουν πολύ; Σχεδόν χωρίς να γνωρίζουμε πώς, καταλήγουμε εγκατεστημένοι σε μια αιώνια και κολλώδη ζώνη άνεσης στην οποία τίποτα δεν αλλάζει και οι ανασφάλειες γίνονται χρόνιες. Σε αυτήν τη συμπεριφορά υπάρχει ένας πολύ επιβλαβής συνδυασμός στον οποίο συνδυάζονται δύο αποφασιστικά συστατικά: αφενός, φόβος και αφετέρου, παράλογες σκέψεις. Κοστίζει πολύ για την απολύμανση αυτών των στοιχείων του μυαλού μας, ειδικά επειδή αυτή η ψυχική εστίαση έχει καθιερωθεί εδώ και πολλά χρόνια.

Πρέπει να σταματήσετε να φοβάστε την αποτυχία, το λάθος . Εάν δεν πάρουμε αυτήν την εργασία ή την ώθηση των ονείρων, δεν συμβαίνει τίποτα, θα εμφανιστεί κάτι άλλο. Εάν στο τέλος εκείνο το ραντεβού με αυτό το άτομο που μας προσελκύει δεν πάει καλά, δεν έχει σημασία. Θα παραμείνουμε οι ίδιοι. Μια απογοήτευση ή ένα λάθος δεν είναι τέλος, είναι μια τελεία και μια νέα αρχή! Σταματήστε επίσης να είστε ο χειρότερος κριτικός σας. Αξίζετε να περιποιηθείτε τον εαυτό σας με στοργή και σεβασμό! Εκτιμήστε τα επιτεύγματά σας και απολαύστε τις μικρές καθημερινές νίκες!

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Δεν είναι εγωιστικό να φροντίζεις τον εαυτό σου

Φροντίδα εαυτός κόπωση: Επτά ενδείξεις έλλειψης αυτοφροντίδας

Συμβουλές για να μην χαλάσει η ψυχολογία σας στην καραντίνα

Ό,τι δεν εκφράζεται βραχυκυκλώνει τα καλώδια της ζωής μας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ασκήστε φαντασία και σώμα παίζοντας με τα παιδιά στο σπίτι

Άθλητισμός lockdown παιδιά: Μετατρέψτε το καθιστικό ή το σαλόνι του σπιτιού σας σε φανταστικό τόπο παραμυθιού. Μπορείτε να δοκιμάστε ασκήσεις εξισορρόπησης, υποδυόμενοι τους ακροβάτες ή ζογκλέρ. Γιατί όχι, βάλτε ακόμη και το κατοικίδιο ζώο σας στη δράση, αν φυσικά απολαμβάνει να πηδά από στεφάνι σε στεφάνι ή να συνοδεύει τους μικρούς σας "μάγους" την ώρα των παραστάσεων. Εάν μάλιστα το πάρετε στα σοβαρά, μπορείτε να το κάνετε μια εβδομαδιαία δραστηριότητα ποιοτικής συνεύρεσης με την οικογένειά σας. Αφήστε τη φαντασία σας να πάρει τα ηνία της δράσης και εξασκηθείτε στα κόλπα σας κάθε φορά που έχετε λίγο χρόνο, προσκαλώντας και τα υπόλοιπα μέλη του οικογενειακού "τσίρκου" να ακονίζουν τα ταλέντα τους τακτικά.

Εναλλακτικοί τρόπου για να αντιμετωπίσετε την κακή ψυχολογία λόγω καραντίνας

Η ανάπτυξη και εγκαθίδρυση ορισμένων πρωινών συνηθειών θα δημιουργήσει σταδιακά αυξημένη ενέργεια που θα διαρκεί περισσότερο. Και είναι σημαντικό να τονιστεί ότι μιλάμε για συνήθεια• αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται αρκετή εξάσκηση και επιμονή για να εγκαθιδρυθεί και χρειάζεται να συνίσταται σε ορισμένες καθημερινές κινήσεις και ακολουθίες δραστηριοτήτων.

Τι είναι ο chakra διαλογισμός

Διαλογισμός: Μπορεί να μην είναι ξεκάθαρο ποιος διαλογίστηκε πρώτος, ωστόσο ο διαλογισμός ως πρακτική χρησιμοποιείται εδώ και τουλάχιστον 3.000 χρόνια. Με δυσκολία ωστόσο θα φανταζόταν εκείνος που τον ανακάλυψε ότι όχι μόνο θα επιβίωνε, αλλά θα γνώριζε νέες δόξες, εν μέσω πανδημίας.

Πέντε πυλώνες αυτοεκτίμησης στην εφηβεία

Αυτοεκτίμηση Εφηβεία: Η υγιής αυτοεκτίμηση παίζει ρόλο σε όλα όσα κάνετε. Οι έφηβοι με υψηλή αυτοεκτίμηση έχουν καλύτερες σχέσεις με συνομηλίκους και ενήλικες, αισθάνονται πιο ευτυχισμένοι για τα επιτεύγματά τους και βρίσκουν ευκολότερο να αντιμετωπίσουν απογοητεύσεις και αποτυχίες στη ζωή.

Θεραπευτικές ιδιότητες της Θάλασσας

Η θάλασσα προσφέρει θετική ενέργεια στους ανθρώπους και συμβάλλει στην γενικότερη ευεξία . Το θαλασσινό νερό έχει πολλέςΘεραπευτικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας .

Κατάθλιψη: Βήματα για να ισορροπήσετε τη διάθεσή σας

Κατάθλιψη Αυτοφροντίδα: Το μοίρασμα όσων αισθάνεστε και σας προβληματίζουν με ανθρώπους που εμπιστεύεστε μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε καλύτερα. Το να βλέπετε έναν επαγγελματία ψυχικής υγείας, όπως ψυχολόγο ή κοινωνικό λειτουργό, είναι μια υπέροχη ιδέα, αφού αποτελεί ένα σημαντικό πλαίσιο υποστήριξης. Αλλά μην σταματάτε εκεί. Μιλήστε επίσης με φίλους και αγαπημένους σας ανθρώπους. Μπορείτε επίσης να συμμετάσχετε σε μια ομάδα υποστήριξης για άτομα που μοιράζονται κοινούς προβληματισμούς με εσάς. Όντας κοντά σε άτομα που αντιμετωπίζουν την κατάθλιψη μπορεί να σας υπενθυμίσει ότι δεν είστε μόνοι και να σας δώσει επιπλέον νέες ιδέες για την διαχείριση θεμάτων που σας απασχολούν.

Πώς να επιτύχουμε απώλεια βάρους με ένα απλό πείραμα

Στο τέλος του πειράματος, χρειάζεται να έχετε καταγράψει τουλάχιστον εννιά γεύματα, κάθε ένα σε διαφορετική ημέρα και περίπου την ίδια ώρα. Κοιτάξτε τις τελευταίες τέσσερις στήλες: επίπεδα ενέργειας, ενεργειακή σταθερότητα, όρεξη και διάθεση.