Αυτοφροντίδα

Αυτοεκτίμηση: Επίλεξε την τεχνική του “Μόνο για σήμερα”

Αυτοεκτίμηση: Επίλεξε την τεχνική του “Μόνο για σήμερα”

Αυτοεκτίμηση: Επέλεξε την τεχνική του “Μόνο για σήμερα”. Για σήμερα σταμάτα να κρίνεις τον ευατό σου και να θυμάσαι ότι  αξίζεις περισσότερο από ό, τι νομίζετε. Εάν θέλεις  να ανακαλύψεις μια απλή και πρακτική τεχνική για να βελτιώσεις την αυτοεκτίμησή σου σιγά-σιγά και να σταματήσεις να σαμποτάρεις τις δυνατότητές σου, σημείωσε αυτήν την άσκηση.

Η χαμηλή αυτοεκτίμηση είναι, στην πραγματικότητα, μέρος πολλών από τα προβλήματά μας (διαταραχών άγχους, της κατάθλιψης, προβλημάτων στις σχέσεις) και, στην ουσία, της καθημερινής ταλαιπωρίας. Υπάρχουν πολλές ψυχολογικές προσεγγίσεις και σχολές που έχουν εμβαθύνει σε αυτόν τον τομέα για να μας παρέχουν γνώσεις.

Η αυτοεκτίμηση δεν είναι μια σταθερή έννοια. Δεν είναι κάτι που κάποιος πετυχαίνει και διατηρεί μέχρι το τέλος της ύπαρξής του. Αυτός ο τομέας της ψυχικής και συναισθηματικής αρχιτεκτονικής μας είναι συχνά πολύ ασταθής. Μια κακή εμπειρία και ο τρόπος που την ερμηνεύουμε ή ακόμα και μια επώδυνη συναισθηματική σχέση μπορεί να την αποδυναμώσει. Πολλοί από εμάς ανησυχούμε για τη γνώμη των άλλων και κατά καιρούς, κρύβουμε πτυχές της προσωπικότητάς μας για να γίνουμε αποδεκτοί και να μην μας απορρίψουν.  Η καλύτερη τεχνική για την αύξηση της αυτοεκτίμησης είναι αυτή που επικεντρώνεται στην καθημερινή εσωτερική εργασία. Δεν μπορούμε να κοιτάξουμε έξω για ό, τι δεν είναι μέσα. Ας μάθουμε έναν απλό τρόπο για να το πετύχουμε.

Τεχνική ενίσχυσης της αυτοεκτίμησης: “Μόνο για σήμερα.”

  • “Μόνο για σήμερα” Θα μιλήσω στον εαυτό μου με καλοσύνη , υπενθυμίζοντας στον εαυτό μου ότι είμαι πολύτιμος, ότι πρέπει να αγαπώ τον εαυτό μου όπως μου αξίζει.
  • “Ακριβώς για σήμερα” Θα θέσω στον εαυτό μου έναν στόχο, θα τον εκπληρώσω και θα θυμάμαι ότι είμαι ικανός, ότι είμαι γενναίος και ικανός να μεταμορφώσω την πραγματικότητά μου.
  • Σήμερα θα αποστασιοποιηθώ από αυτό που με πονάει, από αυτό που δημιουργεί αμφιβολίες ή δυστυχία. Μόνο για σήμερα αφήνω τον εαυτό μου να μου δώσει αυτό που με κάνει να γελάω, αυτό που θέλω και να εμπλουτίσω την αυτοεκτίμηση μου.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Πως να απαλλαγείτε από το άγχος μέσα στο σπίτι

Πως θα αντιμετωπίσετε την κόπωση, φροντίζοντας τον εαυτό σας

Η αυτοφροντίδα στην εποχή του κοροναϊού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τσάι από βότανα για να καταπραΰνετε το άγχος

Άγχος Βότανα: Να θυμάστε πως πέραν των ευεργετικών και αγχολυτικών συστατικών που περιέχουν ορισμένα βότανα και αφεψήματα, εξίσου χαλαρωτική είναι και η διαδικασία παρασκευής τους.

Εξουθένωση : Τρόποι να την αποτρέψετε

Εξουθένωση : Η εξάντληση είναι μια κατάσταση πνευματικής και σωματικής εξάντλησης που μπορεί να χαροποιήσει τη χαρά από την καριέρα σας, τις φιλίες και τις οικογενειακές αλληλεπιδράσεις.

Αμέθυστος : Οι θεραπευτικές του ιδιότητες

Αμέθυστος : Οι επαγγελματίες συμπληρωματικής και εναλλακτικής ιατρικής χρησιμοποιούν συχνά κρύσταλλους για να βοηθήσουν στη θεραπεία του νου και του σώματος.

Self care tips για τις ημέρες περιόδου

Περίοδος Αυτοφροντίδα: Η αυτοφροντίδα είναι πρακτική κλειδί για μια πιο αισιόδοξη, ευήμερη και ανθεκτική ζωή. Η συμβολή της δε είναι απαραίτητη κατά τη διάρκεια της περιόδου.

Αυτοφροντίδα : Τονώστε την αυτοπεποίθηση σας

Αυτοφροντίδα : Σου βρήκαμε και σου παρουσιάζουμε ένα άρθρο το οποίο σου δίνει χρήσιμε συμβουλές προκειμένου να στραφείς στις εσωτερικές σου δεξιότητες και να χτίσεις την αυτοπεποίθηση σου.

Αντιμετώπισε έγκαιρα και αποτελεσματικά την έλλειψη σιδήρου με τα συμπληρώματα της Active Iron

Active Iron: Η έλλειψη σιδήρου αποτελεί τη συχνότερη μορφή δυσθρεψίας σήμερα, επηρεάζοντας περίπου το 30% του παγκόσμιου πληθυσμού, αλλά και περισσότερες από τις μισές γυναίκες ηλικίας 18-50 ετών στην Ελλάδα. Η καινοτόμος σύνθεση της σειράς συμπληρωμάτων διατροφής Active Iron επιτρέπει στον σίδηρο να μεταφέρεται ακέραιος στο πιο ενεργό σημείο απορρόφησης του, δηλαδή στο ανώτερο τμήμα του λεπτού εντέρου, αποφεύγοντας με αυτόν τον τρόπο τον ερεθισμό του στομάχου.