Παθήσεις

Κανόνες για γρήγορη ανακούφιση πόνου μέσης

Κανόνες για γρήγορη ανακούφιση πόνου μέσης

Οι καθημερινές δραστηριότητες που κάνεις χωρίς να σκέφτεσαι –όταν κάθεσαι στον υπολογιστή, φοράς τα παπούτσια σου ή ξαπλώνεις στο κρεβάτι τη νύχτα– μπορεί να βελτιώσουν ή να επιδεινώσουν την υγεία της σπονδυλικής σου στήλης. Οι περισσότεροι πόνοι προκαλούνται από καταπόνηση ή πρόκειται για διαστρέμματα.

Οι τραυματισμοί αυτοί προκαλούνται συνήθως από υπερβολική δραστηριότητα, ατύχημα, ένα νέο χόμπι ή όταν σηκώνεις μεγάλα βάρη. Άλλες φορές για τον πόνο φταίει ένα νεύρο που πιέζεται, όπως, για παράδειγμα, από μια κήλη δίσκου. Παρά τις προόδους στα διαγνωστικά μέσα, στο 85% των προβλημάτων στην πλάτη οι γιατροί δεν μπορούν να εντοπίσουν μια αιτία, γεγονός που κάνει πιο δύσκολη τη θεραπεία.

Η χειροπρακτική παρέμβαση στη σπονδυλική στήλη, για παράδειγμα, είναι αμφισβητούμενη – ορισμένοι γιατροί λένε πως μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Ακόμη και η άσκηση, για την οποία οι ειδικοί συμφωνούν πως είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να έχεις υγιή πλάτη και να κρατήσεις μακριά πόνους και ενοχλήσεις, μπορεί να είναι προβληματική.

Κανόνες για γρήγορη ανακούφιση

Σήκω από το κρεβάτι. Αν πρέπει να είσαι ξαπλωμένη, κάν’ το για μερικές ώρες και όχι για περισσότερο από 2 ημέρες. Η ελαφριά δραστηριότητα είναι το καλύτερο αντίδοτο.

Πάρε ένα παυσίπονο. Μην περιμένεις να φτάσει ο πόνος στο απροχώρητο και παίρνε τα φάρμακα σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σου.

Κράτα ισορροπία. Σκύψε λυγίζοντας τα γόνατα αν θες να σηκώσεις ένα αντικείμενο και μετάφερέ το κρατώντας το κοντά στο σώμα σου για να ελαχιστοποιήσεις την πίεση στην πλάτη σου.

Μην κάθεσαι και μη σηκώνεσαι πολύ γρήγορα.

Χρησιμοποίησε εναλλάξ ζεστό και κρύο. Βάλε μια κρύα κομπρέσα μετά από έναν τραυματισμό για να μουδιάσουν οι αισθητήρες του πόνου και να μειωθεί το πρήξιμο. Μετά τις 48 ώρες βάζε ζεστές κομπρέσες για να διεγερθεί η κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Πρόληψη καρδιακών παθήσεων ηλικιωμένων με αντιφλεγμονώδεις θεραπείες

Νέα μελέτη για το συσχετισμό κορωνοϊού - καρδιοπάθειας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αποτελεσματική η σωματική άσκηση για την πρόληψη του διαβήτη τύπου 2

Μια προηγούμενη μελέτη έδειξε επίσης ότι οι ρύποι που εισπνέονται κατά τη διάρκεια της άσκησης είναι μόνο ένα μικρό κλάσμα αυτών που εισπνέονται συνολικά από ένα άτομο, κάτι που θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί η επίδραση της σωματικής δραστηριότητας στον κίνδυνο διαβήτη είναι παρόμοια ακόμη και σε διαφορετικά επίπεδα ρύπανσης.

Διάλογος με τον ιδιωτικό τομέα φαρμάκου για τη φροντίδα του διαβήτη και άλλων μη μεταδοτικών νοσημάτων

Η βελτίωση της πρόσβασης σε φάρμακα και προϊόντα τεχνολογίας υγείας για τη διάγνωση, τη διαχείριση και τη θεραπεία του διαβήτη είναι πολύπλευρη και αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης πρόκλησης της εξασφάλισης πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη.

Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την τριχόπτωση με φυσικό τρόπο

Το στρες μπορεί να προκαλέσει τριχόπτωση με μυριάδες τρόπους. Ένα οξύ τραυματικό γεγονός – η απώλεια ενός αγαπημένου, ακόμα και το σοκ της γέννας, μπορεί να προκαλέσει μια μεγάλη, ξαφνική απώλεια μαλλιών μέχρι και δύο μήνες μετά.

Προσδιορίστηκαν οι υποτύποι του προδιαβήτη

Με βάση τις βασικές μεταβολικές παραμέτρους όπως τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, το λίπος του ήπατος, την κατανομή του σωματικού λίπους, τα επίπεδα των λιπιδίων στο αίμα και τον γενετικό κίνδυνο, οι ερευνητές μπόρεσαν να εντοπίσουν έξι υποτύπους του προδιαβήτη