Αυτοφροντίδα

Μοίρα ή τύχη: Μήπως τελικά είναι θέμα επιλογής

Μοίρα ή τύχη: Μήπως τελικά είναι θέμα επιλογής

Μοίρα ή τύχη: Μήπως τελικά είναι θέμα επιλογής. Ο προορισμός δεν είναι γραμμένος στα αστέρια, τον άνεμο ή τη γη . Το μέλλον μας μπορεί να φυτευτεί, να ποτιστεί, να φροντιστεί και να συλλεχθεί μόνοι μας. Επομένως, είναι καλύτερα να σταματήσετε να αφήνετε τον εαυτό σας να σκεφτεί ότι είναι ο άνεμος που σας σπρώχνει, γιατί δεν είναι έτσι, αφού είστε ο μόνος καπετάνιος του σκάφους σας.

Δεν πρέπει να πιστεύουμε ότι το πεπρωμένο είναι κάτι αδρανές, ακίνητο. Δεν πρέπει να είμαστε θύματα αρχαίων πεποιθήσεων που κατηγορούν μεγάλες και παντοδύναμες θεότητες για ό, τι συμβαίνει σε εμάς. Δεν υπάρχει τεράστια δύναμη που να αποφασίζει για εμάς. Είναι η καρδιά μας που ακολουθεί τα μονοπάτια που ακολουθούν, και τα πόδια μας προχωρούν κατά μήκος αυτών.

Είναι αλήθεια ότι κατά τη γέννηση, όλοι έχουμε μια σειρά από χαρτιά με τα οποία πρέπει να παίξουμε . Μπορεί να έχετε δει το φως στο στήθος μιας πλούσιας και πλούσιας οικογένειας. Είναι επίσης πιθανό ότι η παράδοσή σας πραγματοποιήθηκε σε πολύ χειρότερες συνθήκες. Ωστόσο, αυτά τα γεγονότα δεν πρέπει να αποτελούν εμπόδιο ή λόγο για να συμμορφωθείτε και να παρασυρθείτε από τις περιστάσεις. Ανεξάρτητα από το περιβάλλον στο οποίο έχετε μεγαλώσει και ζήσετε, είστε ο μοναδικός ιδιοκτήτης του πεπρωμένου σας. Τα φύλλα που έχουν πέσει στα χέρια σας από τύχη έχουν άσους, βασιλιάδες και ιππότες. Ποτέ μην εγκαταλείπετε αυτό που νομίζετε ότι είναι ακίνητο, γιατί τότε μπορείτε να καταλήξετε σε μια σκληρή, βαρετή και θλιβερή ζωή.

Στις καρδιές μας και στις προσωπικές μας ικανότητες υπάρχει αρκετή δύναμη για να αρνηθούμε ένα πεπρωμένο που δεν μας αρέσει και που μας κάνει δυσαρεστημένους. Πρέπει πάντα να βρούμε την ενέργεια μέσα στον καθένα μας για να βελτιωθούμε και να κοιτάξουμε το μέλλον με ελπίδα και ενθουσιασμό. Είμαστε οι μόνοι ιδιοκτήτες του πεπρωμένου μας. Αποφασίζουμε τι θέλουμε να κάνουμε με τη ζωή μας, τον κόσμο μας και το περιβάλλον μας. Η ζωή είναι ένα όμορφο δώρο που μας έχει δοθεί . Και μόνο η ψυχή μας, η καρδιά μας και οι σκέψεις μας εξαρτώνται από το τι να κάνουμε με αυτό. Ο χρόνος που μας δίνεται είναι ένα πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο που πρέπει να σεβόμαστε και να αγαπάμε, κάνοντας τον κόσμο γύρω μας όμορφο, όμορφο και γοητευτικό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Το μυστικό για τις πετυχημένες σχέσεις είναι...

Αποκτήστε λαμπερό και όμορφο δέρμα σε μόλις 7 ημέρες

Μπορεί να μας θεραπεύσει ο αισθησιασμός;

Πικρή συμπεριφορά αλλά γλυκά λόγια...

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Θεραπευτικές ιδιότητες της Θάλασσας

Η θάλασσα προσφέρει θετική ενέργεια στους ανθρώπους και συμβάλλει στην γενικότερη ευεξία . Το θαλασσινό νερό έχει πολλέςΘεραπευτικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας .

Κατάθλιψη: Βήματα για να ισορροπήσετε τη διάθεσή σας

Κατάθλιψη Αυτοφροντίδα: Το μοίρασμα όσων αισθάνεστε και σας προβληματίζουν με ανθρώπους που εμπιστεύεστε μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε καλύτερα. Το να βλέπετε έναν επαγγελματία ψυχικής υγείας, όπως ψυχολόγο ή κοινωνικό λειτουργό, είναι μια υπέροχη ιδέα, αφού αποτελεί ένα σημαντικό πλαίσιο υποστήριξης. Αλλά μην σταματάτε εκεί. Μιλήστε επίσης με φίλους και αγαπημένους σας ανθρώπους. Μπορείτε επίσης να συμμετάσχετε σε μια ομάδα υποστήριξης για άτομα που μοιράζονται κοινούς προβληματισμούς με εσάς. Όντας κοντά σε άτομα που αντιμετωπίζουν την κατάθλιψη μπορεί να σας υπενθυμίσει ότι δεν είστε μόνοι και να σας δώσει επιπλέον νέες ιδέες για την διαχείριση θεμάτων που σας απασχολούν.

Πώς να επιτύχουμε απώλεια βάρους με ένα απλό πείραμα

Στο τέλος του πειράματος, χρειάζεται να έχετε καταγράψει τουλάχιστον εννιά γεύματα, κάθε ένα σε διαφορετική ημέρα και περίπου την ίδια ώρα. Κοιτάξτε τις τελευταίες τέσσερις στήλες: επίπεδα ενέργειας, ενεργειακή σταθερότητα, όρεξη και διάθεση.

Συμβουλές αυτοφροντίδας για να μεγαλώνετε υγιώς

Αυτοφροντίδα στη μέση ηλικία: Θέλετε να κρατήσετε το μυαλό σας αιχμηρό καθώς μεγαλώνετε; Εκπλήξατε τον εαυτό σας. Οι νέες εμπειρίες θα δημιουργήσουν νέες οδούς στον εγκέφαλό σας, διατηρώντας το μυαλό σας υγιές καθώς μεγαλώνετε. Ο ενθουσιασμός είναι επίσης ένας παράγοντας ενίσχυσης της ευτυχίας.

Πώς να "κολλήσετε" στις υγιείς σας συνήθειες

Αυτοφροντίδα: Νιώθετε συχνά ότι παρά τις προσπάθειές σας να οργανώσετε τη μέρα και να ακολουθήσετε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, τα πράγματα δεν πάνε ακριβώς όπως προγραμματίζετε; Δεν πειράζει! Μην κατηγορείτε τον εαυτό σας για έλλειψη θέλησης ή αναποφασιστικότητα. Στην πραγματικότητα, ίσως να χρειάζεστε απλώς υπενθυμίσεις για να θέσετε σε εφαρμογή όσα θέλετε να κάνετε. Με άλλα λόγια, δημιουργείστε μια συνθήκη ώστε να κάνετε τη συνήθεια που θέλετε να υιοθετήσετε μια σκέψη που είναι αδύνατο να ξεχαστεί. Η αλήθεια είναι πως φαίνεται πιο εύκολο να κάνουμε πράγματα όταν τα θυμόμαστε και όταν τα συνδέουμε με άλλες δραστηριότητες που κάνουμε μέσα στην ημέρα.

Τι να κάνετε αν υποστείτε τραυματισμό στα σπορ

Οι αθλητικοί τραυματισμοί ‘’ καραδοκούν ‘’ κατά την διάρκεια άσκησης ή κάποιου αθλήματος ή σπορ , για αυτό πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και εάν δεν γνωρίζουμε τις ασκήσεις ή το άθλημα να επιλέγουμε κάποιον έμπειρο προπονητή.

Ο απαραίτητος ρόλος του καλού ύπνου στην αθλητική απόδοση

Ύπνος Οφέλη: Άπαντες γνωρίζουμε τη σημασία του ύπνου από τη στιγμή της γέννησής μας, κατά το δημοφιλές γνωμικό ο ύπνος θρέφει τα μωρά. Η αλήθεια είναι όμως ότι εξακολουθεί μας μας θρέφει καθ’ όλη τη διάρκεια της ύπαρξής μας, πόσο μάλλον εκείνους που ασχολούνται σοβαρά με τον αθλητισμό.