Σεξουαλική Υγεία

Ευτυχισμένες σχέσεις: Ποιο είναι το μυστικό τους

Ευτυχισμένες σχέσεις: Ποιο είναι το μυστικό τους

Η μοναξιά μπορεί να είναι τρομακτική για μερικούς ανθρώπους που απλώς συνοδεύονται, θυσιάζουν την ποιότητα των σχέσεων. Αυτός ο φόβος της μοναξιάς κρύβει συχνά τον φόβο της επαφής με τα πιο οικεία συναισθήματα, τα οποία μπορεί να είναι δυσάρεστα ή επώδυνα.

Το πρωταρχικό μας έργο, είναι να μάθουμε να βλέπουμε, να αγαπάμε και να εκτιμούμε το πιο πολύτιμο πράγμα που έχουμε, που είναι η ουσία μας. Όσο περισσότερο μαθαίνουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας, τόσο μεγαλύτερη είναι η επιθυμία να μοιραστούμε την αγάπη μας με άλλους, γιατί η αυθεντική αγάπη είναι εκ φύσεως εκτεταμένη. Σε αυτό βασίζονται οι ευτυχισμένες σχέσεις. Σε μια αυθεντική αγάπη που γεννιέται από/για  τον εαυτό μας.

Το να αγαπάς τον εαυτό σου παρέχει σε κάθε μέλος του ζευγαριού την ασφάλεια και την εμπιστοσύνη που συχνά αναζητούνται στο άλλο. Αλλά, αντί να προσπαθούν να πάρουν την αγάπη από τον άλλο, και να το απαιτήσουν, μοιράζονται την αγάπη που έχουν για τον εαυτό τους με τον σύντροφό τους. Κατά ειρωνικό τρόπο, δίνουν στον άλλο αυτό που πάντα ήθελαν από αυτόν και πριν δεν μπορούσαν να δώσουν. Η αυτοεγκατάλειψη και η απόρριψη είναι μια από τις μεγαλύτερες αιτίες αποτυχίας στα ζευγάρια και η εκμάθηση να αγαπάς τον εαυτό σου βοηθά πραγματικά στην επούλωση των σχέσεων.

Υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που περνούν τη ζωή τους σε έναν τρελό αγώνα ενάντια στο ρολόι , βυθισμένοι στη ρουτίνα, απασχολημένοι να κάνουν χιλιάδες πράγματα και, στον ελεύθερο χρόνο τους, αποσπούν την προσοχή τους μπροστά από την τηλεόραση, συνδέονται με κοινωνικά δίκτυα ή περιβάλλονται από άτομα, θόρυβο και θαμπό από αλκοόλ ή ναρκωτικά. Ωστόσο, δεν ενδιαφέρονται για ευτυχισμένες σχέσεις. Η αγάπη είναι το πιο υπέροχο πράγμα που υπάρχει, αλλά δεν μπορείτε να δώσετε αυτό που δεν έχετε. Μέχρι να μάθουμε να αγαπάμε , δεν μπορούμε να αγαπάμε τον άλλο. Εάν δεν αποδεχθούμε ανεπιφύλακτα τις αδυναμίες και τα δυνατά μας σημεία, θα περάσουμε στη ζωή φορώντας μάσκα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Από την αυτοφροντίδα στις σχέσεις φροντίδας

Τέσσερις τρόποι για να επιστρέφετε στο τώρα

Είναι αναπόφευκτη η σεξουαλική πλήξη;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μάθετε πώς να διαχειρίζεστε τα σκαμπανεβάσματα στην καμπύλη της σεξουαλικής επιθυμίας

Σεξ: Γνωρίζετε την περίοδο που λέμε «μήνα του μέλιτος» σε μία σχέση; Είναι αυτή η εκστατική, τρελά ερωτική περίοδος μιας καινούργιας σχέσης, που το μόνο που θέλετε να κάνετε είναι να σκίζετε τα ρούχα του άλλου και να κάνετε έρωτα 24/7;

Σεξ: Η συζήτηση για τη συγκατάθεση μπορεί να μην είναι τόσο απλή όσο νομίζετε

Σεξ και συναίνεση: Πόσο συχνά σκέφτεστε τη συγκατάθεση; Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι εύκολο και απλό. Επομένως δεν αξίζει να το σκεφτούμε πάρα πολύ. Αλλά ως κοινωνία, κατανοούμε πραγματικά την έννοια της συγκατάθεσης και της συναίνεσης;

Τα τρία χαρακτηριστικά της αληθινής αγάπης

Συντροφικές σχέσεις: Τα τρία χαρακτηριστικά της αληθινής αγάπης. Σύμφωνα με τον Walter Riso, ένα ζευγάρι που απολαμβάνει μια πλήρη, ικανοποιητική και ευχάριστη αγάπη απαιτεί την ένωση τριών παραγόντων: επιθυμία ( Έρωτας ), τρυφερότητα (αγάπη) και συμπάθεια( Φιλία ). Κάθε ένα από αυτά τα συστατικά είναι ένα σημαντικό μέρος αυτού που γνωρίζουμε ως αληθινή αγάπη και διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στην εμφάνιση της φυσικής έλξης και στην επακόλουθη ανάπτυξή της στη συγγένεια.

Υπάρχει το ιδανικό ζευγάρι

Το ιδανικό ζευγάρι: Μύθος ή η πραγματικότητα; Τείνουμε να εξιδανικεύουμε τον σύντροφό μας ή τη σχέση μας, με τέτοιο τρόπο ώστε όταν τα πράγματα δεν είναι όπως περιμένουμε, η απόρριψη και η απογοήτευση μπορούν να γίνουν πολύ έντονα. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν υπάρχει κανένας ορισμός για να βρούμε τον «ιδανικό σύντροφο» και ότι υπάρχουν πολλά χαρακτηριστικά που μπορούν να κάνουν μια σχέση «τέλεια», μόνο για εμάς.

Με πόσους ερωτικούς συντρόφους γινόμαστε ευτυχισμένοι

Σεξ: Όταν η συζήτηση έρχεται στο σεξ, τότε σίγουρα σκεφτόμαστε ότι πρόκειται με βεβαιότητα για μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής μας. Το σεξ είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής, προφανώς όχι σε επίπεδο επιβίωσης, αλλά σε επίπεδο ποιότητας.

Ελεύθερη σχέση ... Τι σημαίνει αυτό

Ελεύθερη σχέση: Τι σημαίνει αυτή η "συμφωνία". Οι ανοιχτές σχέσεις εμπίπτουν στην ευρύτερη κατηγορία των συναινετικά μη μονογαμικών σχέσεων. Είναι σχέσεις στις οποίες ο ένας ή και οι δύο σύντροφοι μπορούν να επιδιώξουν σεξ, και μερικές φορές συναισθηματικά δεσμά, με άλλους ανθρώπους.