Σεξουαλική Υγεία

Σεξ στα 20: Με ποιον τρόπο πρέπει να φροντίζετε τη σεξουαλική σας υγεία στα 20 σας

Σεξ στα 20: Με ποιον τρόπο πρέπει να φροντίζετε τη σεξουαλική σας υγεία στα 20 σας

Σεξ στα 20: Η φροντίδα της σεξουαλικής σας υγείας είναι σημαντική εάν θέλετε να προστατεύσετε τον εαυτό σας από δυσάρεστες λοιμώξεις και σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα.

Η φροντίδα της σεξουαλικής σας υγείας είναι σημαντική εάν θέλετε να προστατεύσετε τον εαυτό σας από δυσάρεστες λοιμώξεις και σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα. Τα 20 σου μπορεί να είναι μια διασκεδαστική και συναρπαστική φάση. Μπορείτε να βιώσετε πολλά και επίσης να μάθετε μερικά καταπληκτικά πράγματα. Ωστόσο, είναι επίσης ζωτικής σημασίας να φροντίζετε τη σεξουαλική σας υγεία και το πιο σημαντικό να παραμένετε ασφαλείς. Εάν είστε σεξουαλικά ενεργοί, εδώ είναι μερικά από τα πράγματα στα οποία πρέπει να προσέχετε, για να διασφαλίσετε ότι θα παραμείνετε ασφαλείς ενώ απολαμβάνετε τον εαυτό σας.

1. Γνωρίστε το σώμα σας
Πριν βγείτε έξω και διασκεδάσετε με κάποιον άλλο, πρέπει να διασκεδάσετε με τον εαυτό σας. Και με τον όρο διασκέδαση, εννοούμε να γνωρίζεις και να κατανοείς το σώμα σου, τι λειτουργεί για σένα, τι απολύτως όχι και πόσο είσαι διατεθειμένος να πειραματιστείς. Μην φοβάστε να αγγίξετε και να κοιτάξετε τον κόλπο σας, ανακαλύψτε τα σημεία ευχαρίστησής σας και ανακαλύψτε τους καλύτερους τρόπους για να απολαύσετε τον εαυτό σας.

2. Επιλέξτε ένα είδος προστασίας
Είτε επιλέξετε να πάρετε το χάπι είτε ζητήσετε από τον σύντροφό σας να χρησιμοποιήσει προστασία – πρέπει να μιλήσετε με έναν γυναικολόγο και να κατανοήσετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της επιλογής σας. Αν και η απόφαση είναι εξ ολοκλήρου δική σας να το κάνετε, δεν βλάπτει να έχετε γνώση για καθεμία από τις μεθόδους ελέγχου των γεννήσεων εκεί έξω.

Αφού επιλέξετε μία μέθοδο, θα σας συμβουλεύαμε να την ακολουθήσετε. Η συχνή αλλαγή του ελέγχου των γεννήσεων μπορεί να οδηγήσει σε πολλές ανεπιθύμητες σωματικές αλλαγές , όπως ο εμμηνορροϊκός σας κύκλος.

3. Μιλήστε στον σύντροφό σας σχετικά με την οικεία υγιεινή
«Έχετε κάνει σεξ πριν»
«Είχατε ποτέ πολλούς συντρόφους»
«Έχετε υποφέρει ποτέ από ΣΜΝ»

Αυτές οι ερωτήσεις είναι απολύτως φυσιολογικές και έχετε κάθε δικαίωμα να το ρωτήσετε στον σύντροφό σας πριν κάνετε σεξ. Πρέπει να προσέχετε τη σεξουαλική σας υγεία και ο σύντροφός σας έχει υποχρέωση απέναντί ​​σας να είναι απόλυτα ειλικρινής σχετικά με τη σεξουαλική του υγεία και να σας ενημερώνει για τυχόν αλλαγές.

4. Βρείτε έναν καλό γυναικολόγο

Η εύρεση ενός καλού γυναικολόγου που θα σας κάνει να αισθάνεστε ασφαλείς και άνετα είναι ζωτικής σημασίας. Εάν κάνετε σεξ συχνά, ανεξάρτητα από το πόσο προσεκτικοί και αν είστε, θέτετε τον εαυτό σας σε κίνδυνο για ορισμένες ουρολοιμώξεις και ΣΜΝ. Οπότε προγραμματίστε τακτικά ραντεβού με το γυναικείο σας και να είστε ειλικρινείς μαζί τους για όλα όσα συμβαίνουν στη ζωή σας… ή πιο συγκεκριμένα στην κρεβατοκάμαρα. Επίσης, μιλήστε με το γιατρό σας σχετικά με τον προγραμματισμό τακτικών εξετάσεων για να βεβαιωθείτε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή υγεία. 

5. Προστατέψτε την αναπαραγωγική σας υγεία
Η λήψη ενός χαπιού επείγουσας αντισύλληψης κάθε φορά που κάνετε σεξ χωρίς προστασία μπορεί να φαίνεται ευκολότερη λύση από το να μιλήσετε με το γιατρό σας για τον έλεγχο των γεννήσεων – αλλά πιστέψτε μας, δεν είναι. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε το καλύτερο δυνατό αντισυλληπτικό που κάνει τη μικρότερη ζημιά στην αναπαραγωγική σας υγεία. Μπορεί να θέλετε ή να μην θέλετε να κάνετε μωρά στο μέλλον, αλλά δεν υπάρχει λόγος να υπονομεύσετε την αναπαραγωγική σας υγεία στα 20 σας.

Φροντίστε αυτά τα πράγματα στα 20 σας για να διασφαλίσετε ότι θα παραμείνετε ασφαλείς και υγιείς και θα έχετε τη μέγιστη δυνατή διασκέδαση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πόσο εύκολο είναι να κάνεις σεξ στο camping;

Ποια είναι τα οφέλη των δονητών για τη σεξουαλική υγεία;

Συμβουλές για να αποκτήσετε περισσότερη οικειότητα στη σχέση σας

Ποιο είναι το καλύτερο αλκοόλ για υπέροχο σεξ;

Η χαμηλή σεξουαλική ικανοποίηση συνδέεται με την πτώση της μνήμης αργότερα στη ζωή

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι καλύτερες στάσεις σεξ για νέα ζευγάρια

Στάσεις σεξ: Για να βοηθήσουμε εσάς και τον σύντροφό σας να ξεκινήσετε μια αισθησιακή περιπέτεια, συγκεντρώσαμε μια λίστα με μερικές από τις καλύτερες στάσεις σεξ για νέα ζευγάρια.

Τι είναι η διεμφυλικότητα;

Bisexual: Η κατανόηση της αμφισεξουαλικότητας αποτελεί μέρος της αναγνώρισης και του σεβασμού του ποικίλου φάσματος των ανθρώπινων σεξουαλικών προσανατολισμών.