Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Σεξουαλική Υγεία

Δονητής υγεία: Ποια είναι τα οφέλη των δονητών για τη σεξουαλική υγεία;

Δονητής υγεία: Ποια είναι τα οφέλη των δονητών για τη σεξουαλική υγεία;

Δονητής υγεία: Ο ηλεκτρικός δονητής εφευρέθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1880 από έναν Άγγλο γιατρό που ονομαζόταν Joseph Mortimer Granville. Τον ευχαριστούμε!

Ο ηλεκτρικός δονητής εφευρέθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1880 από έναν Άγγλο γιατρό που ονομαζόταν Joseph Mortimer Granville. Αρχικά, σχεδιάστηκε για να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο για την ανακούφιση από μυϊκούς πόνους και πόνους των ανδρών ασθενών. Ωστόσο, ορισμένοι ιστορικοί ισχυρίζονται ότι οι γιατροί χρησιμοποιούσαν δονητές ως αποτελεσματικό τρόπο για να κάνουν «πυελικό μασάζ» σε γυναίκες που είχαν διαγνωστεί ως υστερικές, μια διαδικασία που προηγουμένως πραγματοποιούσαν με το χέρι.

Παρά τη φήμη του ως σεξουαλικού παιχνιδιού, η προέλευση του δονητή είναι βαθιά ριζωμένη στη θεραπευτική χρήση και αυτό το εργαλείο συνεχίζει να έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Υπάρχει περιορισμένος αριθμός επιστημονικών μελετών για τα οφέλη των δονητών για την υγεία, αλλά τα προκαταρκτικά στοιχεία δείχνουν ότι μπορεί να προκαλέσουν βελτιώσεις στη ροή του αίματος στα γεννητικά όργανα, τη σεξουαλική διέγερση, τη σεξουαλική ικανοποίηση και την οργασμική απόκριση. Μπορεί επίσης να οδηγήσουν σε βελτιώσεις στη δύναμη των μυών της πυέλου και στον μυϊκό τόνο των γεννητικών οργάνων.

Τέλος, οι δονητές μπορεί να μειώσουν τον πόνο που σχετίζεται με την αιδοιοδυνία και τη σεξουαλική δυσφορία. Πρόσφατα, μια ομάδα ειδικών σεξουαλικής ιατρικής ανέλαβε μια συστηματική βιβλιογραφική ανασκόπηση μελετών σχετικά με τα οφέλη για την υγεία των δονητών. Αυτή η ανασκόπηση αποκάλυψε συνολικά 17 σχετικές μελέτες που πληρούσαν τα κριτήρια ένταξης (δηλαδή, πρωτότυπη έρευνα που μελέτησε τα οφέλη για την υγεία των δονητών σε γυναίκες). Οκτώ (8) από τις μελέτες ασχολήθηκαν με τη γυναικεία σεξουαλική λειτουργία, 2 με μύες του πυελικού εδάφους, 6 με ακράτεια και 1 με αιδοιοδυναμία. Εν συντομία, ορίστε τι βρήκαν οι ερευνητές:

Γυναικεία σεξουαλική λειτουργία

Οι δονητές μπορεί να ενισχύσουν τη συνολική σεξουαλική εμπειρία μιας γυναίκας. Συνδέονται με αυξημένη σεξουαλική επιθυμία, διέγερση, ικανοποίηση και βελτιωμένη σεξουαλική λειτουργία. Αυτά τα εργαλεία σεξ μπορεί να βοηθήσουν στη διευκόλυνση της διεύρυνσης των αιμοφόρων αγγείων (αγγειοδιαστολή) και στην αύξηση της ροής του αίματος στα γεννητικά όργανα. Τέλος, μπορούν να προάγουν τη χαλάρωση και να ενισχύσουν τις αισθήσεις των γεννητικών οργάνων, οδηγώντας δυνητικά σε καλύτερη λειτουργία του οργασμού επίσης.

Λειτουργία πυελικού εδάφους/Ακράτεια

Σύμφωνα με τις μελέτες που επικεντρώθηκαν στους δονητές και τη λειτουργία των μυών του πυελικού εδάφους, οι γυναίκες που χρησιμοποίησαν αυτά τα εργαλεία παρουσίασαν σημαντικές βελτιώσεις στον μυϊκό τόνο του πυελικού εδάφους. Αυτές οι αλλαγές θα μπορούσαν να συμβάλουν στον καλύτερο έλεγχο των ούρων και σε λιγότερες τυχαίες διαρροές ούρων, κάτι που μπορεί να ήταν ο λόγος για τη μείωση των επιθεμάτων υγιεινής που χρησιμοποίησαν οι γυναίκες σε αυτές τις μελέτες για το σκοπό αυτό.

Vulvodynia

Η μοναδική μελέτη για την αιδοιοδυναμία έδειξε βελτιώσεις στον πόνο και τη σεξουαλική απόλαυση των ασθενών μετά από 4 έως 6 εβδομάδες χρήσης δονητή. Είναι σημαντικό ότι η πλειοψηφία των γυναικών (80%) εξέφρασε ικανοποίηση για τη χρήση του δονητή ως θεραπεία.

Αν και αυτά τα αποτελέσματα είναι σίγουρα θετικά, είναι μόνο η αρχή. Περαιτέρω επιστημονική έρευνα σχετικά με τα οφέλη για την υγεία των δονητών θα λάμψει πώς αυτές οι συσκευές μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη θεραπεία διαφόρων παθήσεων γυναικείας σεξουαλικής υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σεξουαλικά παιχνίδια για ζευγάρια που βρίσκονται μακριά

Οι δονητές προκαλούν απώλεια ευαισθησίας;

Επιστημονικά αποδεδειγμένα οφέλη του σεξ στις γυναίκες

Είναι φυσιολογική η επιθυμία για αυνανισμό;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σταματήστε να τρώτε πολύ αν θέλετε μια συγκλονιστική σεξουαλική ζωή

Φαγητό σεξ: Η υπερκατανάλωση τροφής μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη σεξουαλική σας ζωή, και αν στοχεύετε σε μια πιο συγκλονιστική σεξουαλική εμπειρία, η μείωση της πρόσληψης τροφής μπορεί να είναι ένας βασικός παράγοντας.

Close Icon