Ψυχική Υγεία

Σχέσεις εργασία: Πώς να διαχειριστείτε τις σχέσεις στο εργασιακό σας περιβάλλον

Σχέσεις εργασία: Πώς να διαχειριστείτε τις σχέσεις στο εργασιακό σας περιβάλλον

Σχέσεις εργασία: Οι σχέσεις στον χώρο εργασίας είναι συνηθισμένες και μπορούν να ευδοκιμήσουν, αρκεί να τηρούνται ορισμένες προϋποθέσεις.

Είναι ένα πολύ σύνηθες φαινόμενο να δημιουργούνται σχέσεις μέσα στο χώρο εργασίας. Το μόνο που πρέπει να κάνει ένας εργοδότης, είναι να διασφαλιστεί ότι αυτές οι συνθήκες δεν πρόκειται να οδηγήσουν σε περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης. Η σεξουαλική παρενόχληση είναι σε όλες της τις μορφές ανεπιθύμητη. Ένα λογικό άτομο θα είχε προβλέψει την πιθανότητα το άτομο που παρενοχλήθηκε να αισθάνεται προσβεβλημένο, ταπεινωμένο ή εκφοβισμένο και αυτό δεν έχει καμία σχέση με αμοιβαία έλξη ή συναινετική συμπεριφορά.

Το γεγονός ότι δύο άτομα είχαν συναινετική σεξουαλική σχέση δεν σημαίνει ότι η σεξουαλική παρενόχληση μπορεί να μην συμβεί μετά το τέλος της σχέσης. Ένα ανεπιθύμητο αίτημα για έξοδο σε ραντεβού μπορεί επίσης να είναι σεξουαλική παρενόχληση. Η σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο εργασίας είναι παράνομη. Ένα άτομο που παρενοχλεί σεξουαλικά κάποιον άλλο είναι υπεύθυνο για τη συμπεριφορά του. Οι εργοδότες πρέπει να διασφαλίσουν ότι αντιμετωπίζουν όλα τα παράπονα για σεξουαλική παρενόχληση με προσοχή. Θα πρέπει επίσης να διασφαλίσουν ότι η σεξουαλική συμπεριφορά μεταξύ των εργαζομένων, ακόμη και αν είναι συναινετική, δεν δημιουργεί έναν δυσάρεστο χώρο εργασίας για τους άλλους.

Από την άλλη μεριά υπάρχουν λίγες σχέσεις που σε αναγκάζουν να αντιμετωπίσεις ζητήματα εξουσίας, σεξουαλικότητας, φύλου, νομιμότητας και φήμης όπως το να κοιμάσαι με το ίδιο το αφεντικό σου. Τα ιεραρχικά ειδύλλια στον εργασιακό χώρο είναι πιο συχνά από τις σχέσεις μεταξύ ισότιμων συναδέλφων. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι κάτι σπάνιο αλλά είναι κάτι που πλέον βρίσκεται στο μυαλό όλων των ανθρώπων που εργάζονται σε ένα χώρο, ιδιαίτερα αν παρατηρήσουν μια πιο έντονη «φιλική σχέση» ενός συναδέλφου με το αφεντικό. Δεν είναι κατακριτέα μια σχέση σε έναν εργασιακό χώρο, ούτε καν αν ο ένας από τους δύο είναι το αφεντικό. Απλά πρέπει να υπάρχει μεγάλη προσοχή και να να ξέρουν και οι δύο να διαχωρίζουν το εργασιακό κομμάτι από το προσωπικό κομμάτι.

Δυστυχώς το σύνηθες στις μέρες μας είναι να μην γίνεται αυτός ο διαχωρισμός και μία ερωτική σχέση στον εργασιακό χώρο να δημιουργεί προβλήματα και άβολες καταστάσεις σε όλους τους εργαζομένους. Όλο αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην υπάρχει εργασιακή πρόοδος και να δημιουργούνται κουτσομπολια.

Συμπερασματικά, καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουν και δημιουργούνται εδώ και χρόνια τέτοιου είδους σχέσεις. Αυτό που πρέπει να βάλουμε κατά νου είναι ότι αν είμαστε ένα από τα δύο μέλη του ζευγαριού και είμαστε ερωτευμένοι με το αφεντικό μας, το εργασιακό μας μέλλον είναι αβέβαιο ειδικότερα αν επέλθει χωρισμός.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μηδενίστε τα χιλιόμετρα με μια σχέση από απόσταση

Οι 4 βασικοί τύποι σχέσεων και η βιωσιμότητά τους

Βρίσκοντας την ιδανική ισορροπία μετά το διαζύγιο

Το συναίσθημα της μοναξιάς μέσα σε μια σχέση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το κολύμπι ως μέσο θεραπείας για άτομα με PTSD

Κολύμβηση: Η κολύμβηση προάγει τη διαδικασία που είναι γνωστή ως νευρογένεση του ιππόκαμπου. Η νευρογένεση του ιππόκαμπου είναι η αναγέννηση νέων εγκεφαλικών κυττάρων σε περιοχές του εγκεφάλου που ατροφούν κάτω από παρατεταμένες περιόδους στρες.

Το multitasking οδηγεί τα παιδιά σε περισσότερο άγχος

Multitasking άγχος παιδιά: Σε αντίθεση με τον συνολικό χρόνο πολυμέσων, το multitasking των μέσων σχετίζεται με πιο συχνή συμπεριφορά παρόμοια με τη ΔΕΠΥ, όπως αξιολογείται από τους δασκάλους τους.

Ποιες σχέσεις κινδυνεύουν από το folie à deux

Folie à deux σχέσεις: Οι Γάλλοι επινόησαν για πρώτη φορά τη φράση για να περιγράψουν την περίπτωση της Margaret και του Michael, ενός παντρεμένου ζευγαριού. Οι γιατροί δεν ήξεραν ποιος από τους δύο ξεκίνησε τον κύκλο της ψύχωσης. Όμως μπήκαν σε έναν βρόχο ανατροφοδότησης που ενίσχυε ο ένας τις αυταπάτες του άλλου.

Πώς επηρεάζει η φιλία την ψυχολογία;

Φιλικές σχέσεις: Ένας φίλος μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικά σημαντικό στήριγμα, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να προσφέρει χαρά, ευτυχία και πολύ γέλιο, που ως γνωστόν, είναι το καλύτερο φάρμακο.

Η άσκηση οφελεί το σώμα, την εγκεφαλική λειτουργία και συναισθηματική ευεξία των παιδιών σας

Αθλητισμός παιδιά: Ανακαλύψτε πώς η σωματική δραστηριότητα μπορεί να βελτιώσει τη σωματική υγεία, τη λειτουργία του εγκεφάλου και τη διάθεση του παιδιού σας.

Πώς λειτουργεί η σχέση όταν ο ένας σύντροφος πάσχει από ψυχικό νόσημα;

Γάμος ψυχική υγεία: Σε κάθε περίπτωση, η κατάσταση όταν υπάρχει ψυχική ασθένεια γίνεται περίπλοκη, με τον σύζυγο που δεν πάσχει να μπαίνει συνήθως στην θέση του φροντιστή, από μόνος του. Γι’ αυτό και πλέον στην ψυχοθεραπεία θεωρείται δεδομένο ότι χρειάζεται βοήθεια εξίσου και ο σύντροφος που δεν πάσχει.

Μερικοί τρόποι που το κολύμπι σας ενδυναμώνει ψυχικά

Κολύμβηση: Η συμμετοχή σε μια ομάδα κολύμβησης στην πισίνα ή απλώς το να κολυμπάτε με παρέα στη θάλασσα, μπορεί όχι μόνο να είναι ευεργετικό για την υγεία σας, αλλά και για την προσωπικότητά σας και την κοινωνική σας ζωή. Έχοντας μια ομάδα ανθρώπων στο πλευρό σας που είναι έτοιμοι να σας στηρίξουν, ενισχύετε το αίσθημα του ανήκειν, και νιώθοντας πιο ασφαλείς, αυξάνετε την αυτοπεποίθησή σας. Η υποστήριξη και η ενθάρρυνση από τους άλλους είναι γνωστό ότι συμβάλουν στην καλή ψυχική κατάσταση.

25 Νοεμβρίου: Παγκόσμια ημέρα κατά της βίας των γυναικών

25 Νοεμβρίου: Σε περιόδους κρίσεων, οι αριθμοί αυξάνονται, όπως φαίνεται κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 και των πρόσφατων ανθρωπιστικών κρίσεων, των συγκρούσεων και των κλιματικών καταστροφών.