Ψυχική Υγεία

Σχέσεις διαζύγιο: Πώς διαταράσσονται οι ισορροπίες μετά το διαζύγιο & ποια η βέλτιστη αντιμετώπιση;

Σχέσεις διαζύγιο: Πώς διαταράσσονται οι ισορροπίες μετά το διαζύγιο & ποια η βέλτιστη αντιμετώπιση;

Σχέσεις διαζύγιο: Το διαζύγιο σηματοδοτεί το τέλος του έγγαμου βίου για ένα ζευγάρι. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει απαραιτήτως το τέλος των σχέσεων ανάμεσα στους δύο, γεγονός που δυσκολεύει την εύρεση της κατάλληλης ισορροπίας.

Το διαζύγιο είναι το επίσημο νομικό τέλος και λήξη ενός γάμου. Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζεται να πάρεις διαζύγιο όταν χωρίζεις εκτός αν θέλεις να ξαναπαντρευτείς, αλλά το να μείνεις παντρεμένος μπορεί να επηρεάσει τις νομικές σου υποχρεώσεις. Είναι σημαντικό να λάβετε νομικές συμβουλές εάν δεν είστε σίγουροι για το τι θέλετε να κάνετε και είναι σημαντικό να έρθετε σε συνεννόηση με τον πρώην σύζυγο. Για να μπορέσετε να χωρίσετε, πρέπει να δείξετε σε νομικό πλαίσιο ότι ο γάμος σας έχει τελειώσει. Αυτό αποδεικνύεται με τον χωρισμό για 12 μήνες ή και περισσότερο και δεν υπάρχει πιθανότητα να ξαναρχίσει η σχέση. Πολλές φορές ο νόμος δεν εξετάζει ποιος φταίει που ο γάμος κατέρρευσε όταν έγινε η αίτηση διαζυγίου.

Η έννοια της καλής σχέσης με έναν πρώην μπορεί επίσης να κάνει τους άλλους να νιώσουν αρκετά άβολα. Οι άνθρωποι μπορούν εύκολα να αποδεχτούν την ιδέα ότι ένα ζευγάρι μπορεί να περάσει από την πραγματική αγάπη στη βαθιά απέχθεια, αλλά για να περάσουμε από το ρομαντισμό σε κάποια λιγότερο το ζευγάρι θα περάσει ορισμένα στάδια. Όταν αυτά τα στάδια περαστούν, τότε το πρώην ζευγάρι μπορεί να αποκτήσει πραγματικά καλές σχέσεις. Άλλοι πάλι επιμένουν ότι είναι καλύτερα να μισείς έναν πρώην σύζυγο και να δουλέψεις μόνος για να διατηρήσεις αυτόν τον θυμό σε καλά επίπεδα.

Για όσους πιστεύουν ότι οι καλές σχέσεις μετά το διαζύγιο πρέπει να υπάρχουν τότε ένα αξιοπρεπές διαζύγιο είναι πολύ πιο τίμιο και ρεαλιστικό από έναν συνεχιζόμενο πόλεμο. Θυμηθείτε ότι κάποτε αγαπήσατε αυτόν τον άνθρωπο που τώρα μισείτε και μάλιστα τον αγαπήσατε αρκετά τόσο όσο να τον παντρευτείτε. Προφανώς έχει κάποια χαρακτηριστικά που εκτιμάτε και θέλετε να τα περάσει και στη ζωή των παιδιών σας. Στις μέρες μας, υπάρχουν πολλά άλλα ζευγάρια που έχουν εργαστεί για να δημιουργήσουν ένα νέο είδος οικογένειας, με δύο διαφορετικά σπίτια χωρίς νομικούς κανόνες και περιορίσμους όσον αφορά τα παιδιά. Δεν είναι εύκολο, αλλά καμία σημαντική σχέση δεν είναι εύκολη όλη την ώρα.

Οι σχέσεις μετά το διαζύγιο είναι αρκετά δύσκολες, αλλά αν τα καταφέρουμε να τις κρατήσουμε τυπικές ή ακόμα καλύτερα καλές, τότε τα πράγματα θα γίνουν πολύ πιο εύκολα. Θα μπορούσαμε να συννενοηθούμε με τον πρώην καλύτερα. Για παράδειγμα θα μπορούσαμε να συννενοηθούμε πιο άνετα για τις ώρες με τα παιδιά ή για τις μέρες των διακοπών και τα ταξίδια. Σκεφτείτε πρώτα τον εαυτό σας και μετά τα παιδιά. Μην απορείτε γιατί αν εσείς δεν είστε καλά τότε ούτε και τα παιδιά μας θα μπορέσουν να είναι καλά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ετοιμαστείτε για μια νέα σχέση μετά από το διαζύγιο

Η πορεία της σχέσης Κατερίνας Καραβάτου και Κρατερού Κατσούλη

Όταν οι γονείς ξαναπαντρεύονται: Συναισθήματα και Αντιδράσεις των Παιδιών. Ο Ρόλος των Γονιών

Απεγνωσμένες προσπάθειες Αιμίλιου να επικοινωνήσει με τη Μάγδα χωρίς καμία ανταπόκριση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η έναρξη του κολεγίου εγκυμονεί αυξημένο άγχος και κατάθλιψη

Καναδάς κολέγιο κατάθλιψη: Περίπου το 32% των ερωτηθέντων είχε άγχος στην αρχή του ακαδημαϊκού έτους και το 27% είχε συμπτώματα κατάθλιψης. Έξι μήνες αργότερα, το 37% των μαθητών είχε συμπτώματα άγχους και το 33% παρουσίασε συμπτώματα κατάθλιψης.

Υπάρχει σχέση μεταξύ του διαβήτη και των ψυχιατρικών παθήσεων

Διαβήτης τύπου 2 και ψυχολογία: Οι επιστήμονες ερεύνησαν πρόσφατα τη σχέση μεταξύ διαβήτη και ψυχιατρικών παθήσεων. Διαπίστωσαν ότι τα άτομα με ψυχιατρικές διαταραχές έχουν περισσότερες πιθανότητες από τον γενικό πληθυσμό να έχουν διαβήτη τύπου 2. Λένε ότι απαιτείται περαιτέρω έρευνα για τη διερεύνηση των υποκείμενων μηχανισμών πίσω από τη σύνδεση. 

Συμβουλές αυτοβοήθειας για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης

Κατάθλιψη Αντιμετώπιση: Επηρεάζοντας όλες τις πτυχές της επαγγελματικής, κοινωνικής και προσωπικής σας ζωής, η κατάθλιψη μπορεί να έχει εξουθενωτικό αντίκτυπο στον τρόπο λειτουργίας σας σε καθημερινή βάση. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά αποδεδειγμένα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ξεπεράσετε τα συμπτώματα και να συνεχίσετε να ζείτε μια υγιή, παραγωγική ζωή.

Πότε πρέπει να μιλήσουμε με το παιδί μας για την φυλή;

Γονείς παιδιά φυλή: Ήδη από την προσχολική ηλικία, τα παιδιά αρχίζουν να δείχνουν αυτό που ονομάζεται ευνοιοκρατία φυλετικής ομάδας. Ακριβώς επειδή δεν έχετε ακούσει το παιδί σας να λέει κάτι που θυμίζει προκατάληψη, δεν σημαίνει ότι αυτές οι στάσεις δεν διαμορφώνονται.

Τα γραπτά μηνύματα πηγή άγχους για όλους

Μηνύματα SMS άγχος: Διαπιστώθηκε ότι 1 στους 5 ανθρώπους αγωνίζεται να συμβαδίσει με τις απαντήσεις των μηνυμάτων και σχεδόν 1 στους 6 αγνοούν όλα τα μηνύματα επειδή αισθάνονται καταβεβλημένοι.

5 Ψυχικά Οφέλη της Άσκησης

Αθλητισμός ψυχικά οφέλη: Από το λιγότερο άγχος μέχρι την τόνωση της αυτοεκτίμησης, η τακτική σωματική δραστηριότητα είναι ευεργετική τόσο για τον εγκέφαλό σας και την ψυχή, όσο και για το σώμα. 

Οι μισοί ενήλικες στη Βρετανία αποκρύπτουν την ψυχική τους κατάσταση από τον ασφαλιστικό τους πάροχο

Ψυχική υγεία ασφάλιση: Σχεδόν οι μισοί ενήλικες (47%) σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετώπισαν προκλήσεις ψυχικής υγείας κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς εκατομμύρια αντιμετώπισαν οικονομικές δυσκολίες, άγχος στις σχέσεις και άγρυπνες νύχτες.

Η κλιματική αλλαγή είναι μία απειλητική πραγματικότητα με σαφείς διαστάσεις στην ψυχική υγεία και ευεξία

Κλιματική αλλαγή ψυχική υγεία: Η σύνδεση μεταξύ της κλιματικής αλλαγής και της ψυχικής υγείας και ευεξίας δεν έχει ακόμη καλά εμπεδωθεί, τόσο στο κοινό όσο και τους ειδικούς στην κοινότητα της κλιματικής αλλαγής. Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που εργάζονται στον τομέα είναι βιοφυσικοί επιστήμονες ή ειδικοί στη δημόσια υγεία που δεν γνωρίζουν απαραίτητα την ψυχολογική έρευνα που έχει συγκεντρωθεί τις τελευταίες δεκαετίες, με αποτέλεσμα πολλοί ερευνητές να μιλούν για τις ανθρώπινες διαστάσεις της κλιματικής αλλαγής, αλλά η συζήτηση να μην είναι τόσο συχνά ψυχολογικά πλαισιωμένη ή/και τεκμηριωμένη.