Ψυχική Υγεία

Σχέση διαζύγιο ψυχική υγεία: Νέα σχέση μετά από ένα οδυνηρό διαζύγιο

Σχέση διαζύγιο ψυχική υγεία: Νέα σχέση μετά από ένα οδυνηρό διαζύγιο

Σχέση διαζύγιο ψυχική υγεία: Πώς προχωράμε στη ζωή μετά από ένα διαζύγιο; Πότε είναι η ιδανική στιγμή για μια νέα σχέση, πώς το επικοινωνούμε στα παιδιά και στο κοινωνικό μας περιβάλλον;

Το διαζύγιο είναι ένα πολύ οδυνηρό γεγονός για όλους. Ανεξάρτητα από την αιτία του διαζυγίου, το σίγουρο είναι ότι επηρεάζεται η συναισθηματική υγεία του ζευγαριού αλλά και των παιδιών τους. Όποια και αν είναι η αιτία ενός διαζυγίου, επηρεάζει την αυτοεκτίμηση και τη συναισθηματική υγεία και των δύο συντρόφων. Όταν μια βαθιά επένδυση συναισθημάτων, αγάπης και φροντίδας χάνεται στο τέλος μιας σχέσης μπορεί να κλονίσει την προσωπικότητα και την εμπιστοσύνη και των δύο μερών. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες που βιώνουν μία τέτοια κατάσταση είναι πιο ευάλωτες και είναι πιο δύσκολο να δείξουν εμπιστοσύνη σε μια καινούργια σχέση.

Νέα σχέση: Και τώρα τι;

Η έναρξη μιας νέας σχέσης δεν είναι ποτέ εύκολη απόφαση για μια διαζευγμένη γυναίκα. Αλλά δεν είναι εύκολη ούτε για τον άνδρα που θέλει να συνάψει σχέση μαζί της. Αν η γυναίκα έχει και παιδιά, η ιδέα να ξαναπαντρευτεί τις περισσότερες φορές φαντάζει τρομακτική. Από την άλλη ο άνδρας που θα συνάψει σχέση μαζί της, φέρει μεγάλη ευθύνη στο να κάνει την γυναίκα να εμπιστευτεί εκ νέου, να νιώσει ασφαλής και πραγματικά ερωτευμένη. Μπορεί όμως εύκολα να:

  1. Kατανοήσει τις ανάγκες της

Μια γυναίκα που προέρχεται από έναν διαλυμένο γάμο έχει τελείως διαφορετικές ανάγκες από τις υπόλοιπες. Η αυτοεκτίμησή της έχει δοκιμαστεί. Χρειάζεται αρκετό χρόνο και χώρο για να ξεπεράσει αυτό το τραύμα. Η υποστήριξη όμως αλλά και η φροντίδα του αγαπημένου της, μπορεί να την απελευθερώσει και στο τέλος να γίνει και καλύτερο άτομο.

  1. Aποδεχθεί τον αλλαγμένο εαυτό της

Οι δυσκολίες που μια διαζευγμένη γυναίκα μπορεί να είχε, την μετέτρεψαν σε σκληρή και άμεση γυναίκα που κατάφερε να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του διαζυγίου. Δείξτε της ότι εκτιμάτε τις προσπάθειές της και εστιάστε στα θετικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς της. Μπορεί να δείχνει δυναμική αλλά δεν σημαίνει ότι δεν ανησυχεί για αυτή τη νέα σχέση και για την ειλικρίνειά σας.

  1. Aποδεχτεί τα παιδιά και τις ευθύνες της

Πρέπει να έχετε πάντα κατά νου ότι βγαίνετε με μια γυναίκα που είναι πρώτα μητέρα και μετά σύντροφος. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να είστε κτητικοί. Αντιθέτως, πρέπει να δίνετε χρόνο ώστε να τακτοποιεί τις εκκρεμότητες και αν είναι δυνατό να προσπαθήσετε να βοηθήσετε.

 

Η αληθινή αγάπη είναι πάντα η καλύτερη λύση για σχεδόν όλα τα πράγματα. Αν αυτό είναι και δικό σας μότο, τότε δεν πρέπει να φοβάστε τίποτα. Θυμηθείτε ότι ο τρόπος που εκφράζετε την αγάπη σας έχει τη μεγαλύτερη σημασία και ο θαυμασμός σας προς τα επιτεύγματα και την ομορφιά της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η πορεία της σχέσης Κατερίνας Καραβάτου και Κρατερού Κατσούλη

Η Κατερίνα Καραβάτου και ο Κρατερός Κατσούλης ανακοίνωσαν την απόφασή τους να χωρίσουν ύστερα από 10 χρόνια γάμου και δύο παιδιά.          

Όταν οι γονείς ξαναπαντρεύονται: Συναισθήματα και Αντιδράσεις των Παιδιών. Ο Ρόλος των Γονιών

Το διαζύγιο έχει άμεσες αρνητικές επιπτώσεις στη σωματική και ψυχική υγεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πότε πρέπει να μιλήσουμε με το παιδί μας για την φυλή;

Γονείς παιδιά φυλή: Ήδη από την προσχολική ηλικία, τα παιδιά αρχίζουν να δείχνουν αυτό που ονομάζεται ευνοιοκρατία φυλετικής ομάδας. Ακριβώς επειδή δεν έχετε ακούσει το παιδί σας να λέει κάτι που θυμίζει προκατάληψη, δεν σημαίνει ότι αυτές οι στάσεις δεν διαμορφώνονται.

Τα γραπτά μηνύματα πηγή άγχους για όλους

Μηνύματα SMS άγχος: Διαπιστώθηκε ότι 1 στους 5 ανθρώπους αγωνίζεται να συμβαδίσει με τις απαντήσεις των μηνυμάτων και σχεδόν 1 στους 6 αγνοούν όλα τα μηνύματα επειδή αισθάνονται καταβεβλημένοι.

5 Ψυχικά Οφέλη της Άσκησης

Αθλητισμός ψυχικά οφέλη: Από το λιγότερο άγχος μέχρι την τόνωση της αυτοεκτίμησης, η τακτική σωματική δραστηριότητα είναι ευεργετική τόσο για τον εγκέφαλό σας και την ψυχή, όσο και για το σώμα. 

Οι μισοί ενήλικες στη Βρετανία αποκρύπτουν την ψυχική τους κατάσταση από τον ασφαλιστικό τους πάροχο

Ψυχική υγεία ασφάλιση: Σχεδόν οι μισοί ενήλικες (47%) σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετώπισαν προκλήσεις ψυχικής υγείας κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς εκατομμύρια αντιμετώπισαν οικονομικές δυσκολίες, άγχος στις σχέσεις και άγρυπνες νύχτες.

Η κλιματική αλλαγή είναι μία απειλητική πραγματικότητα με σαφείς διαστάσεις στην ψυχική υγεία και ευεξία

Κλιματική αλλαγή ψυχική υγεία: Η σύνδεση μεταξύ της κλιματικής αλλαγής και της ψυχικής υγείας και ευεξίας δεν έχει ακόμη καλά εμπεδωθεί, τόσο στο κοινό όσο και τους ειδικούς στην κοινότητα της κλιματικής αλλαγής. Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που εργάζονται στον τομέα είναι βιοφυσικοί επιστήμονες ή ειδικοί στη δημόσια υγεία που δεν γνωρίζουν απαραίτητα την ψυχολογική έρευνα που έχει συγκεντρωθεί τις τελευταίες δεκαετίες, με αποτέλεσμα πολλοί ερευνητές να μιλούν για τις ανθρώπινες διαστάσεις της κλιματικής αλλαγής, αλλά η συζήτηση να μην είναι τόσο συχνά ψυχολογικά πλαισιωμένη ή/και τεκμηριωμένη. 

Πώς το ντύσιμο επιδρά στην ψυχολογία μας;

Ντύσιμο ψυχολογία: Περισσότερο από το 96% των ανθρώπων αναφέρουν μια αλλαγή στην συναισθηματική τους κατάσταση με μια αλλαγή στο στυλ ντυσίματός τους.

Αντιμετωπίστε την ψυχική και συναισθηματική κόπωση με Pilates

Αθλητισμός ψυχική υγεία: Η πρακτική δίνει έμφαση στην αναπνοή, την εστίαση και την επίγνωση για να βοηθήσει στην ενίσχυση του δεσμού μεταξύ νου και σώματος. Η εστίαση στη χαλάρωση και η μείωση του στρες βοηθά περαιτέρω να καθαρίσει το μυαλό και να ανέβει η διάθεση.

Η επιλόχεια κατάθλιψη συνδέεται συχνά και με οικονομικά προβλήματα για τις γυναίκες

Επιλόχεια κατάθλιψη: Αυτά τα ευρήματα που συσχετίζουν την κατάθλιψη με τις οικονομικές δυσκολίες υπογραμμίζουν τη σημασία του προσυμπτωματικού ελέγχου και της επέκτασης της πρόσβασης σε υπηρεσίες υποστήριξης ψυχικής υγείας για εγκύους και γυναίκες μετά τον τοκετό χαμηλού εισοδήματος.