Ψυχική Υγεία

Σχέσεις από απόσταση: Μηδενίστε τα χιλιόμετρα και νικήστε τις πιθανότητες να είστε μαζί με το ταίρι σας

Σχέσεις από απόσταση: Μηδενίστε τα χιλιόμετρα και νικήστε τις πιθανότητες να είστε μαζί με το ταίρι σας

Σχέσεις από απόσταση: Αν και η πλειοψηφία των σχέσεων εξ αποστάσεως είναι καταδικασμένες από την αρχή, μπορείτε να ανατρέψετε τα δεδομένα!

Είναι σίγουρο ότι οι σχέσεις από απόσταση δεν είναι εύκολες. Δημιουργούνται σημαντικές προκλήσεις που πρέπει να αγνοήσει το ζευγάρι, ενώ υπάρχουν και πολλά προβλήματα που πρέπει να ξεπεραστούν. Συνήθως αυτά τα προβλήματα επιτάσσουν το ζευγάρι να αποκτήσει κάποιες ειδικές δεξιότητες για να λειτουργήσουν με επιτυχία. Αν συναντιέστε σπάνια, τότε το κλειδί για κάθε χωρισμό είναι να μετράτε τις μέρες μέχρι την επόμενη συνάντηση. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να κρατήσει τη σχέση ζωντανή. Σημαίνει ότι ενδιαφέρεστε για τον σύντρόφό σας που είναι μακριά και σας λείπει κάθε λεπτό της ημέρας.
Για τις σχέσεις από απόσταση, ο σωστός σχεδιασμός και οι επιπλέον δεξιότητες επικοινωνίας θα σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε με επιτυχία ενός τέτοιου είδους σχέση. Είναι πολλοί και διαφορετικοί οι λόγοι που μπορούν να οδηγήσουν σε σχέσεις από απόσταση. Η εργασία είναι ένας απο τους πιο γνωστούς λόγους. Κάποιο από τα δύο μέλη του ζευγαριού μπορεί να πάει για παράδειγμα στο εξωτερικό. Ένας άλλος λόγος για τις σχέσεις εξ αποστάσεως είναι η γνωριμία ενός ζευγαριού μέσω διαδικτύου. Αυτό σημαίνει ότι ο σύντροφός σας μπορεί να βρίσκεται στην άλλη άκρη της γης.
Οι λόγοι μπορεί να υπήρξαν από την αρχή ή μπορεί να εμφανίστηκαν μετά. Και στις δύο όμως περιπτώσεις υπάρχουν πολλά προβλήματα που μπορεί να εμφανιστουν. Κάποιες απο τις αποφάσεις ζωής για τις σχέσεις εξ αποστάσεως μπορεί να εισβάλλουν και να σας οδηγήσουν σε μια νέα κατεύθυνση. Επίσης, ο σημερινός κόσμος των κλειστών διεθνών συνόρων λόγω της COVID-19 σημαίνει ότι πολύ περισσότεροι άνθρωποι τους τελευταίους 18 μήνες έχουν χωριστεί από τους συντρόφους και τις οικογένειές τους.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για να κάνετε σχέση εξ αποστάσεως

Για να πετύχει μια σχέση από απόσταση, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να συζητήσετε και να συμφωνήσετε, όσο το δυνατόν νωρίτερα στη σχέση: Αποφασίστε ποιος θα είναι ο χρονικός ορίζοντας της σχέσης Πόσο καιρό χρειάζεστε για να το κάνετε αυτό; Είναι βραχυπρόθεσμη ή μακροπρόθεσμη; Οι προσωρινές καταστάσεις απαιτούν διαφορετικές δεξιότητες και στρατηγικές από ό, τι εάν η σχέση πρόκειται να είναι μακροπρόθεσμη, όπως σε περιπτώσεις που αφορούν απασχόληση σε μεταλλευτικό ρόλο ή ένοπλες δυνάμεις. Βεβαιωθείτε ότι είστε και οι δύο στην ίδια σελίδα. Εάν πιστεύετε ότι η νέα ευκαιρία δεν αξίζει τον αντίκτυπο στη σχέση σας ή αν πιστεύετε ότι έχει επιλογές σχετικά με το ποσό των ταξιδιών, τότε η δυσαρέσκεια μπορεί να αρχίσει να έρχεται. Θα μπορούσατε να χάσετε την εμπιστοσύνη σας σχετικά με την απόσταση , και αρχίστε να πιστεύετε ότι σημαίνει κάτι άλλο – όπως ο σύντροφός σας δεν πειράζει να είναι μακριά σας, ή ίσως δεν είστε αρκετά σημαντικοί για να μείνετε κοντά.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Άρση του lockdown στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας μετά από 106 ημέρες

Ο ερχομός του πρώτου εγγονιού επαναπροσδιορίζει τις σχέσεις σας

Τα 5 στάδια που περνά κάθε σχέση

Είναι η σχέση σας τοξική; Ερμηνεύστε τα σημάδια!

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το κολύμπι ως μέσο θεραπείας για άτομα με PTSD

Κολύμβηση: Η κολύμβηση προάγει τη διαδικασία που είναι γνωστή ως νευρογένεση του ιππόκαμπου. Η νευρογένεση του ιππόκαμπου είναι η αναγέννηση νέων εγκεφαλικών κυττάρων σε περιοχές του εγκεφάλου που ατροφούν κάτω από παρατεταμένες περιόδους στρες.

Το multitasking οδηγεί τα παιδιά σε περισσότερο άγχος

Multitasking άγχος παιδιά: Σε αντίθεση με τον συνολικό χρόνο πολυμέσων, το multitasking των μέσων σχετίζεται με πιο συχνή συμπεριφορά παρόμοια με τη ΔΕΠΥ, όπως αξιολογείται από τους δασκάλους τους.

Ποιες σχέσεις κινδυνεύουν από το folie à deux

Folie à deux σχέσεις: Οι Γάλλοι επινόησαν για πρώτη φορά τη φράση για να περιγράψουν την περίπτωση της Margaret και του Michael, ενός παντρεμένου ζευγαριού. Οι γιατροί δεν ήξεραν ποιος από τους δύο ξεκίνησε τον κύκλο της ψύχωσης. Όμως μπήκαν σε έναν βρόχο ανατροφοδότησης που ενίσχυε ο ένας τις αυταπάτες του άλλου.

Πώς επηρεάζει η φιλία την ψυχολογία;

Φιλικές σχέσεις: Ένας φίλος μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικά σημαντικό στήριγμα, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να προσφέρει χαρά, ευτυχία και πολύ γέλιο, που ως γνωστόν, είναι το καλύτερο φάρμακο.

Η άσκηση οφελεί το σώμα, την εγκεφαλική λειτουργία και συναισθηματική ευεξία των παιδιών σας

Αθλητισμός παιδιά: Ανακαλύψτε πώς η σωματική δραστηριότητα μπορεί να βελτιώσει τη σωματική υγεία, τη λειτουργία του εγκεφάλου και τη διάθεση του παιδιού σας.

Πώς λειτουργεί η σχέση όταν ο ένας σύντροφος πάσχει από ψυχικό νόσημα;

Γάμος ψυχική υγεία: Σε κάθε περίπτωση, η κατάσταση όταν υπάρχει ψυχική ασθένεια γίνεται περίπλοκη, με τον σύζυγο που δεν πάσχει να μπαίνει συνήθως στην θέση του φροντιστή, από μόνος του. Γι’ αυτό και πλέον στην ψυχοθεραπεία θεωρείται δεδομένο ότι χρειάζεται βοήθεια εξίσου και ο σύντροφος που δεν πάσχει.

Μερικοί τρόποι που το κολύμπι σας ενδυναμώνει ψυχικά

Κολύμβηση: Η συμμετοχή σε μια ομάδα κολύμβησης στην πισίνα ή απλώς το να κολυμπάτε με παρέα στη θάλασσα, μπορεί όχι μόνο να είναι ευεργετικό για την υγεία σας, αλλά και για την προσωπικότητά σας και την κοινωνική σας ζωή. Έχοντας μια ομάδα ανθρώπων στο πλευρό σας που είναι έτοιμοι να σας στηρίξουν, ενισχύετε το αίσθημα του ανήκειν, και νιώθοντας πιο ασφαλείς, αυξάνετε την αυτοπεποίθησή σας. Η υποστήριξη και η ενθάρρυνση από τους άλλους είναι γνωστό ότι συμβάλουν στην καλή ψυχική κατάσταση.

25 Νοεμβρίου: Παγκόσμια ημέρα κατά της βίας των γυναικών

25 Νοεμβρίου: Σε περιόδους κρίσεων, οι αριθμοί αυξάνονται, όπως φαίνεται κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 και των πρόσφατων ανθρωπιστικών κρίσεων, των συγκρούσεων και των κλιματικών καταστροφών.