Παθήσεις

Λεύκη δέρμα: Συμβουλές για όσους έχουν λεύκη

Λεύκη δέρμα: Συμβουλές για όσους έχουν λεύκη

Λεύκη δέρμα: Η ασθένεια του δέρματος που αφήνει άσπρα σημάδια στο δέρμα και τα μάτια. Συμβουλευτείτε για τη δερματική ασθένεια.

Η λεύκη είναι μια ασθένεια στην οποία η χρωστική των κυττάρων του δέρματος, τα μελανοκύτταρα, καταστρέφονται σε ορισμένα σημεία του σώματος. Η λεύκη οδηγεί σε αποχρωματισμένες ή λευκές κηλίδες στο δέρμα σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος. Η λεύκη μπορεί να είναι εστιακή ή εντοπισμένη και να εντοπίζεται σε μία περιοχή ή μπορεί να επηρεάσει διάφορες περιοχές του σώματος, όπως τους βλεννογόνους, δηλαδή τον ιστό μέσα στο στόμα και τη μύτη, καθώς και τα μάτια.

Οι περισσότεροι ασθενείς με λεύκη αισθάνονται υγιείς. Τους περισσότερους τους ενοχλεί το κομμάτι της αισθητικής και κάποιοι αισθάνονται τον ήλιο να τους καίει, ειδικά τους μήνες του καλοκαιριού.

Ποιος μπορεί να εμφανίσει λεύκη;

Το φαινόμενο της λεύκης παρατηρείται σε παγκόσμιο επίπεδο. Σχεδόν στους μισούς θα εμφανιστεί πριν γίνουν 20 ετών και οι περισσότεροι θα πορεύονται με αυτή για το υπόλοιπο της ζωής τους. Η λεύκη εμφανίζεται περίπου σε ίδια συχνότητα σε ανθρώπους όλων των χρωμάτων του δέρματος και των φυλών. Η αναλογία ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες είναι σχεδόν 50-50.

Ο κίνδυνος εμφάνισης λεύκης αυξάνει αν ένα άτομο:

  • Έχει ένα στενό συγγενή εξ αίματος με λεύκη.
  • Πάσχει από κάποια αυτοάνοση ασθένεια, ειδικά νόσο του Hashimoto (μια ασθένεια του θυρεοειδούς) ή γυροειδή αλωπεκία (προκαλεί αιφνίδια απώλεια μαλλιών).

Διαβάστε ΕΔΩ για τη συσχέτιση μεταξύ εκζέματος και λεύκης.

Συμβουλές για όσους έχουν λεύκη

  • Προστατέψτε το δέρμα σας από τον ήλιο. Ο καθένας που έχει λεύκη μπορεί να επωφεληθεί από την προστασία κατά της ηλιακής ακτινοβολίας γιατί το δέρμα που έχει χάσει το χρώμα του κινδυνεύει πολύ περισσότερο να παρουσιάσει εγκαύματα από τον ήλιο.
  • Μη χρησιμοποιείτε solarium και αντίστοιχους ηλιακούς λαμπτήρες.
  • Μην κάνετε τατουάζ. Ουσιαστικά πρόκειται για ενεργοποίηση της λεύκης στο σημείο που γίνεται το τατουάζ και μπορεί να εμφανιστεί περίπου 10 έως 14 ημέρες αργότερα.
  • Μην παραβλέπετε τις συναισθηματικές πτυχές της λεύκης. Είναι ένα σοβαρό πρόβλημα για τη ψυχολογία. Οι άνθρωποι μπορούν να σας κοιτάζουν επίμονα και να σας αποφεύγουν.
  • Μοιραστείτε το πρόβλημά μας με ανθρώπους που το βιώνουν. Η επαφή με άλλους ασθενείς που έχουν λεύκη μπορεί να βοηθήσει.

Δείτε και στο video που ακολουθεί πως αντιμετωπίζεται η λεύκη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Τελικά ο ήλιος είναι φίλος ή εχθρός;

Πώς να εξαλείψετε τις κηλίδες που προδίδουν την ηλικία σας

Προσδιορίστηκαν οι υποτύποι του προδιαβήτη

Με βάση τις βασικές μεταβολικές παραμέτρους όπως τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, το λίπος του ήπατος, την κατανομή του σωματικού λίπους, τα επίπεδα των λιπιδίων στο αίμα και τον γενετικό κίνδυνο, οι ερευνητές μπόρεσαν να εντοπίσουν έξι υποτύπους του προδιαβήτη

Ένζυμο ενεργοποιεί τα καρδιακά κύτταρα για ανάκαμψη από καρδιακή προσβολή

Σε μια νέα μελέτη, οι ερευνητές της Johns Hopkins Medicine έχουν δείξει πώς ένα ένζυμο μπορεί να ενεργοποιήσει τα καρδιακά κύτταρα για να βοηθήσει τους ασθενείς να ανακάμψουν καλύτερα από καρδιακή προσβολή.

Ταυτοποιήθηκε πρωτεΐνη που ρυθμίζει τη φλεγμονή στην αθηροσκλήρωση

Η πρωτεΐνη CARD8 ρυθμίζει αρκετές φλεγμονώδεις πρωτεΐνες σε άτομα με αθηροσκλήρωση. Αυτό φαίνεται σε μια νέα μελέτη από ερευνητές του Örebro που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Scientific Reports .

Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία: ‘’Ασπίδα ‘’ προστασίας ο διαγνωστικός έλεγχος νεογνών

Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία:  Ένα γενικευμένο πρόγραμμα διαγνωστικού ελέγχου μετά τον τοκετό, αποτελεί πραγματικά μία αποτελεσματική λύση για την αντιμετώπιση της σπάνιας ασθένειας. Η καθυστέρηση της θεραπείας έχει ως συνέπεια την καταστροφή του 95% των κινητικών νευρώνων ενός νεογνού με τύπο Ι, μέσα στους 6 πρώτους μήνες της ζωής του.