Διαβήτης

Πως να ελέγξετε το σάκχαρο στο σπίτι με απλό τρόπο;

Πως να ελέγξετε το σάκχαρο στο σπίτι με απλό τρόπο;

Ο αυτοέλεγχος του σακχάρου αίματος παίζει σημαντικό ρόλο στην ρύθμιση του σακχαρώδους διαβήτη για τους ανθρώπους με διαβήτη .

Στόχος της σύγχρονης αντιμετώπισης του σακχαρώδους διαβήτη είναι η καλή γλυκαιμική ρύθμιση. Παρόλα αυτά πολλοί είναι οι ασθενείς που δεν αυτοελέγχονται συχνά και με πρόγραμμα λόγω της δυσκολίας τους να χειριστούν τους μετρητές σακχάρου αφού είναι οι περισσότεροι πολύπλοκοι στη χρήση, είτε γιατί συχνά το υψηλό κόστος των ποιοτικών αυτομετρήσεων μπορεί να είναι ένα σημαντικό εμπόδιο για όσους θέλουν να διαχειρίζονται καλύτερα τον διαβήτη τους.

Για την αποφυγή των σοβαρών επιπλοκών των ασθενών από τύφλωση, νεφροπάθεια, χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, νευροπάθεια, ακρωτηριασμοί κάτω άκρων, στεφανιαία νόσος, οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, περιφερική αγγειοπάθεια κ.α. είναι απαραίτητος ο αυτοέλεγχος του σακχάρου τριχοειδικού αίματος με την μέθοδο εκτίμησης της γλυκαιμίας , σημειώνουν οι επιστήμονες.

Οι τελευταίες ευρωπαϊκές και διεθνείς οδηγίες του 2013, οι μετρητές σακχάρου δείχνουν ότι θα πρέπει να διαθέτουν ακρίβεια στα αποτελέσματά τους μεγαλύτερη από 95%. Ωστόσο, οι μετρητές που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά δεν διαθέτουν όλοι την ανάλογη αξιοπιστία. Θα πρέπει να απευθυνθείτε στον θεράποντα ιατρό σας ώστε ο μετρητής σας να διαθέτει τα τελευταία κριτήρια αξιοπιστίας και ακρίβειας, σύμφωνα με τις διεθνείς, πλέον, οδηγίες.

Καινοτόμος μετρητής υψηλής ακρίβειας έχει ειδικό ενδιαφέρον στον χώρο της διαβητολογίας.

Καινοτόμος μετρητής υψηλής ακρίβειας έχει ειδικό ενδιαφέρον στον χώρο της διαβητολογίας.

Καινοτόμος μετρητής υψηλής ακρίβειας. Έχοντας ειδικό ενδιαφέρον στον χώρο της διαβητολογίας, η WinMedica συνεργάστηκε με την αμερικανική πολυεθνική εταιρεία υψηλής τεχνολογίας ACON Laboratories Inc

Η καλή γλυκαιμική ρύθμιση είναι ο κύριος στόχος της σύγχρονης αντιμετώπισης του σακχαρώδη διαβήτη. Είναι σαφές λοιπόν, ότι αυτός ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί μόνο με συχνό αυτοέλεγχο του σακχάρου αίματος

Η εταιρεία WinMedica μέσω της συνεργασίας της με την Αμερικανική πολυεθνική εταιρεία ACON Laboratories Inc. εξασφαλίζει την αποκλειστική διάθεση στην Ελλάδα του διεθνώς καταξιωμένου μετρητή σακχάρου On Call ® Vivid που αναπτύχθηκε για να προσφέρει απλές, γρήγορες και κυρίως αξιόπιστες μετρήσεις του σακχάρου.

Αντίθετα με τους περισσότερους μετρητές που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά ο μετρητής On Call ® Vivid, είναι πιστοποιημένος με ISO 15197:2013 και διαθέτει ακρίβεια 100% στις μετρήσεις σε όλο το φάσμα των τιμών σακχάρου. Έτσι οι διαβητικοί ασθενείς μπορούν να αισθάνονται απόλυτη εμπιστοσύνη και ασφάλεια στην διαχείριση του διαβήτη τους.
Ο μετρητής On Call Vivid διατίθεται ήδη στις περισσότερες χώρες του κόσμου.

ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΗΤΗ – On Call ® Vivid.  ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι οι έγκυες που γεννούν μεγάλα μωρά διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη αργότερα στη ζωή τους

Η κακή ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα επηρεάζει την ικανότητα του σώματος να χάνει θερμότητα κατά τη διάρκεια της άσκησης;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το φάρμακο για τον διαβήτη τύπου 2 μειώνει τα μείζονα καρδιαγγειακά επεισόδια στους άνδρες περισσότερο από ό,τι στις γυναίκες

"Η ελπίδα μας είναι ότι τα ευρήματα αυτής της μεγάλης πληθυσμιακής μελέτης θα οδηγήσουν σε μια βαθύτερη εμβάθυνση στις πιο αποτελεσματικές συστάσεις φαρμακολογικής θεραπείας με βάση παράγοντες όπως το φύλο, η ηλικία και το ιστορικό καρδιακής ανεπάρκειας", κατέληξε ο καθηγητής Ritchie.

Παλιά αντιψυχωσικά φάρμακα μπορεί να προσφέρουν νέα επιλογή για τη θεραπεία του διαβήτη τύπου 2

Το εργαστήριο του Ussher σχεδιάζει να προσπαθήσει να δημιουργήσει μια τροποποιημένη έκδοση της κατηγορίας φαρμάκων που δεν φτάνει στον εγκέφαλο και έχει λιγότερες πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες. "Για εμάς, ο ενθουσιασμός είναι ότι φαίνεται πως ολόκληρη η οικογένεια αυτών των ενώσεων αλληλεπιδρά με αυτή την πρωτεΐνη [SCOT] και μπορεί να βελτιώσει τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα στον διαβήτη τύπου 2".

Ζήτημα τρόπου προετοιμασίας τα προβλήματα υγείας που σχετίζονται με τις πατάτες

"Οι άνθρωποι μιλούν για τους υδατάνθρακες που είναι κακοί, αλλά το θέμα είναι περισσότερο το είδος των υδατανθράκων που καταναλώνετε- σε σύγκριση με κάτι όπως το λευκό ρύζι, οι βραστές πατάτες είναι καλής ποιότητας υδατάνθρακες.

Ορισμένες δίαιτες με μειωμένους υδατάνθρακες μπορεί να μειώνουν τον κίνδυνο διαβήτη, αλλά άλλες μπορεί να τον αυξάνουν

Η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία συνιστά μια διατροφή που περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία φρούτων και λαχανικών και υγιεινές πηγές πρωτεΐνης, όπως ψάρια και θαλασσινά, όσπρια και ξηρούς καρπούς, γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλών λιπαρών ή μη λιπαρών και άπαχα κρέατα. Ενθαρρύνει την επιλογή ελάχιστα επεξεργασμένων τροφίμων έναντι των εξαιρετικά επεξεργασμένων τροφίμων και τον περιορισμό της ζάχαρης, του αλατιού και του αλκοόλ.

Πρωτεΐνη της παραλλαγής του γονιδίου MAP3K15 βρέθηκε να είναι ένας πιθανός στόχος για τη διαχείριση του διαβήτη

Οι ερευνητές προτείνουν ότι μια θεραπεία που θα στοχεύει σε τέτοιες πρωτεΐνες θα μπορούσε να αποδειχθεί χρήσιμη τόσο για την πρόληψη της εμφάνισης του διαβήτη όσο και για τη μείωση των βλαβών που προκαλεί σε όσους πάσχουν.

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι η έκθεση σε εξωτερικό τεχνητό φως τη νύχτα συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο διαβήτη

Οι συγγραφείς καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι "απαιτούνται περαιτέρω μελέτες που περιλαμβάνουν την άμεση μέτρηση της ατομικής έκθεσης στο LAN για να επιβεβαιωθεί εάν η σχέση του με τον διαβήτη είναι αιτιώδης".

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα MEDDIET - Tελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις για τον διαβήτη

Άρα, θα μπορέσουν να τα πάρουν και τα μη διαβητικά παχύσαρκα άτομα κι έτσι να προλάβουν την εξέλιξη της παχυσαρκίας σε διαβήτη. Η γνώση μας για το χάπι είναι πάνω από δεκαετία και όχι μόνο για την απώλεια σωματικού βάρους, αλλά και για την προστασία από στεφανιαία επεισόδια».

Αμερικανική επιτροπή διαπιστώνει ότι ο διαβήτης τύπου 2 είναι πολύ σπάνιος μεταξύ των παιδιών για να εξετάζονται ως ασυμπτωματικά.

Τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ αναλαμβάνουν μια μελέτη που θα βοηθήσει να βελτιωθεί ποιοι νέοι μπορεί να ωφεληθούν από έναν τέτοιο έλεγχο, έγραψαν η Shah και οι συνεργάτες της στο κύριο άρθρο τους.