Διαβήτης

Διαβήτης τύπου 2 τιμές: Θετικά επιστημονικά στατιστικά στοιχεία

Διαβήτης τύπου 2 τιμές: Θετικά επιστημονικά στατιστικά στοιχεία

Διαβήτης τύπου 2 τιμές: Ο αριθμός των ατόμων με προ-διαβήτη που συνεχίζουν να αναπτύσσουν διαβήτη τύπου 2 έχει μειωθεί τις τελευταίες δύο δεκαετίες, σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από επιδημιολόγους του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ. Ωστόσο, οι αλλαγές, υποστηρίζει ο επικεφαλής συγγραφέας Dr. Rathi Ravindrarajah, είναι πιθανό να αποδοθούν σε αλλαγές στον ορισμό του προ-διαβήτη και των πρακτικών καταγραφής, αλλά και στην προληπτική εργασία του NHS.

Η μελέτη φαίνεται επίσης να δείχνει ότι ο κίνδυνος μετατροπής , από τον προ-διαβήτη (πιο πρόσφατα επισημοποιήθηκε ως μη διαβητική υπεργλυκαιμία ή NDH) έως τον διαβήτη τύπου 2, για τα άτομα ηλικίας άνω των 85 ετών είναι πολύ χαμηλός. Η μελέτη που χρηματοδοτήθηκε από το NIHR δείχνει, βάσει δεδομένων από το Clinical Practice Research Datalink 148.363 συμμετεχόντων με προ-διαβήτη / NDH από το 2000 έως το 2015, πόσο γρήγορα αυτοί οι άνθρωποι αναπτύσσουν διαβήτη τύπου 2 και ποια είναι τα χαρακτηριστικά τους.

 

type-2-diabetes-49a3ee.jpg

Μεταξύ 2000 και 2015, πριν από την εισαγωγή του προγράμματος πρόληψης του διαβήτη NHS, 1,6% του δείγματος μετατράπηκε στην ασθένεια μετά από ένα μήνα, 4,2% μετατράπηκε μετά από έξι μήνες και 20,4% μετατράπηκε μετά από τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο BMJ Open. Η μελέτη διαπίστωσε ότι η διάγνωση προ-διαβήτη / NDH έγινε πολύ πιο συχνή με την πάροδο του χρόνου, από 0,07% το 2000 σε 1,85% το 2015.

Παρόλο που οι περιπτώσεις προ-διαβήτη / NDH αυξάνονται, λιγότεροι από αυτούς μετατράπηκαν σε διαβήτη τύπου 2, με τον ετήσιο ρυθμό μετατροπής να πέφτει από 8% το 2000 σε 4% το 2014. Το NHS rightcare pathway εκτιμά ότι περίπου 5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν NDH και το Diabetes UK εκτιμά ότι τον Ιανουάριο του 2019, 3,9 εκατομμύρια άτομα είχαν διαβήτη στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα άτομα με προ-διαβήτη / NDH είναι συνήθως ασυμπτωματικά αλλά συχνά θα είναι κλινικά παχύσαρκα. Πολλοί διαγιγνώσκονται τυχαία και λαμβάνουν συμβουλές διατροφής και τρόπου ζωής. Διαβάστε ακόμη για το διαβητικό πόδι, τα συμπτώματα και τη σύγχρονη αντιμετώπισή του.

type-2-diabetes.jpg

 

Ο Δρ Ravindrarajah από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ τόνισε: “Αυτό το δείγμα είναι αρκετά μεγάλο για να δώσει μια καλή αναπαράσταση του τι συμβαίνει σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο. Και είναι ενδιαφέρον, τα στοιχεία μας δείχνουν ότι ο αριθμός αυτών των ατόμων με προ-διαβήτη / NDH που πηγαίνουν για να αναπτυχθεί ο διαβήτης τύπου 2. Δεν είμαστε σίγουροι γιατί συμβαίνει αυτό, αλλά υποψιαζόμαστε ότι είναι ένας συνδυασμός καλής προληπτικής εργασίας από το NHS και των μεταβαλλόμενων ορισμών της μη διαβητικής υπεργλυκαιμίας. Η μείωση των ποσοστών μετατροπής αντικατοπτρίζει τις αλλαγές στον ορισμό του προ-διαβήτη και σε κάποιο βαθμό NDH, τουλάχιστον στο Ηνωμένο Βασίλειο, με άτομα που έχουν διαγνωστεί με NDH πιο πρόσφατα που έχουν χαμηλότερους κινδύνους μετατροπής. Αυτό έχει επιπτώσεις σε παρεμβάσεις, όπως το Πρόγραμμα πρόληψης του διαβήτη NHS “.

 

Πρόσθεσε: “Η μη διαβητική υπεργλυκαιμία αναφέρεται σε επίπεδα γλυκόζης στο αίμα που αυξάνονται από το φυσιολογικό εύρος αλλά δεν είναι αρκετά υψηλά ώστε να βρίσκονται στο διαβητικό εύρος. Ελπίζουμε ότι αυτή η μελέτη θα ενθαρρύνει τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να είναι συνεπείς στον ορισμό και την καταγραφή των προ-διαβήτη, η οποία έχει αλλάξει μερικές φορές την τελευταία δεκαετία. Τα προγράμματα πρόληψης του διαβήτη μπορεί να χρειαστεί να στοχεύσουν τα άτομα που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο μετατροπής σε διαβήτη τύπου 2, όπως προσδιορίζεται σε αυτήν τη μελέτη. Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής που στοχεύουν στην πρόληψη της μετατροπής μπορεί επιθυμείτε να δώσετε προτεραιότητα σε ορισμένους παραλήπτες που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο μετατροπής, ειδικά όταν οι πόροι ενδέχεται να είναι περιορισμένοι”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Θ. Τσαχαλίνα στο Healthweb : Κινδυνεύουν οι ασθενείς με Διαβήτη να χάσουν την πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες

Αριθμός βημάτων ανά ημέρα που απαιτούνται για την πρόληψη του θανάτου στον διαβήτη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μεταξύ των ατόμων με ΔΜΣ κάτω των 25 kg/m2, ο επιπολασμός του διαβήτη είναι 2 έως 4 φορές υψηλότερος στους Ασιάτες, τους μαύρους και τους ισπανόφωνους Αμερικανούς

Το κλειδί είναι να διασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποι που έχουν διαγνωστεί με διαβήτη - ή καλύτερα προδιαβήτη - λαμβάνουν έγκαιρα τρόπο ζωής και φαρμακολογικές παρεμβάσεις για να αποφευχθεί η μακροχρόνια επιπλοκή».

Χρόνια Νεφρική Νόσος: Η έγκαιρη αντιμετώπιση αποτρέπει την εξέλιξη της νόσου

Γράφει για το www.healthweb.gr η κ. Μαρία Διβάνη MD, PhD-Νεφρολόγος - Μ.Χ.Α «Ε.Πατσίδης» - Λάρισα. Η Χρόνια Νεφρική Νόσος (ΧΝΝ) έχει αναγνωριστεί ως κορυφαίο πρόβλημα υγείας (εκτιμώμενος επιπολασμός παγκοσμίως: 11.7-15.1%) και παρουσιάζει συνεχώς αυξανόμενη συχνότητα.

ΣΕΙΒ : Nα διευκρινιστεί, πως θα γίνει η ένταξη και αποζημίωση των νέων τεχνολογιών

ΣΕΙΒ : Ο ΣΕΙΒ ζητά επίσημη και άμεση ενημέρωση ως προς τη συνολική διαμόρφωση του προϋπολογισμού των δαπανών για τα Υλικά του Σακχαρώδη Διαβήτη για το 2022,βάσει των αναγκών των πασχόντων από ΣΔNα διευκρινιστεί, πως θα γίνει η ένταξη και αποζημίωση των νέων τεχνολογιών.

Ο διαβήτης αυξήθηκε μεταξύ των Αμερικανών παιδιών και εφήβων έως το 2017 σύμφωνα με 20ετή έρευνα

Ο αυξανόμενος επιπολασμός του διαβήτη τύπου 2 θα μπορούσε να προκληθεί από τα αυξανόμενα ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας, ενδομήτρια έκθεση σε παχυσαρκία στη μητέρα και διαβήτη ή αυξημένους ελέγχους διαβήτη.

Medtronic : Τα εξαιρετικά αποτελέσματα της αντλίας ινσουλίνης MiniMed™ 780G

Η Medtronic plc (NYSE:MDT), ο παγκόσμιος ηγέτης στην ιατρική τεχνολογία, ανακοίνωσε πρόσφατα τα αποτελέσματα σε πραγματικές συνθήκες, προερχόμενα από συνήθη κλινική πρακτική, για 4.120 χρήστες του συστήματος MiniMed™ 780G.

Αποτελεσματική η σωματική άσκηση για την πρόληψη του διαβήτη τύπου 2

Μια προηγούμενη μελέτη έδειξε επίσης ότι οι ρύποι που εισπνέονται κατά τη διάρκεια της άσκησης είναι μόνο ένα μικρό κλάσμα αυτών που εισπνέονται συνολικά από ένα άτομο, κάτι που θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί η επίδραση της σωματικής δραστηριότητας στον κίνδυνο διαβήτη είναι παρόμοια ακόμη και σε διαφορετικά επίπεδα ρύπανσης.

Διάλογος με τον ιδιωτικό τομέα φαρμάκου για τη φροντίδα του διαβήτη και άλλων μη μεταδοτικών νοσημάτων

Η βελτίωση της πρόσβασης σε φάρμακα και προϊόντα τεχνολογίας υγείας για τη διάγνωση, τη διαχείριση και τη θεραπεία του διαβήτη είναι πολύπλευρη και αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης πρόκλησης της εξασφάλισης πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη.