Γυναικολογία

Ακράτεια ούρων: Ποια είναι η λύση;

Ακράτεια ούρων: Ποια είναι η λύση;

Με αίσθημα ντροπής αντιμετωπίζουν πολλές γυναίκες της ακράτεια ούρων, η οποία μπορεί να μετατρέψει μια οποιαδήποτε ευχάριστη στιγμή σε αμήχανη κατάσταση. Παράλληλα, πολλές γυναίκες μπορεί να αποφεύγουν τις καταστάσεις αυτές όπου η ακράτεια μπορεί να εμφανιστεί, όπως είναι η σεξουαλική πράξη ή η φυσική άσκηση, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται σημαντικά η καθημερινότητά τους και η ποιότητα ζωής τους.

Συνήθως η ακράτεια ούρων θεωρείται ως πρόβλημα των γυναικών μέσης και μεγαλύτερη ηλικίας. Φαίνεται, όμως, πως κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης οι νεότερες γυναίκες εμφανίζουν πιο συχνά ακράτεια σε σύγκριση με τις ηλικιωμένες. Οι ειδικοί, μάλιστα, τονίζουν ότι πρόκειται για ένα πρόβλημα που δημιουργεί έντονο άγχος στις γυναίκες, ακόμα και σε αυτές που είναι παντρεμένες κι έχουν σταθερές σχέσεις, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε σεξουαλική δυσλειτουργία.

Άγχος, επίσης, μπορεί να προκληθεί και κατά τη διάρκεια της φυσικής δραστηριότητας, αφού η απώλεια ούρων μπορεί να είναι εμφανής πάνω στα ρούχα της γυναίκας και να τη φέρει σε δύσκολη θέση.

Οι ειδικοί συμφωνούν ότι για την αντιμετώπιση, αλλά και την πρόληψη της ακράτειας ούρων, είναι πολύ βασική η ενδυνάμωση των μυών του πυελικού εδάφους. Μια μέθοδος που συστήνεται μάλιστα αρκετά συχνά είναι οι ασκήσεις Kegel.

Το πυελικό έδαφος αποτελείται από διάφορα στρώματα μυών που προσφύονται στα οστά της λεκάνης. Οι ασκήσεις Kegel επικεντρώνονται στη σύσπαση των μυών που ενεργοποιούνται κατά τη διακοπή της ούρησης για 10 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια ακολουθεί ένα διάλειμμα 10 δευτερολέπτων κατά το οποίο το άτομο αφήνει τους μυς αυτούς να χαλαρώσουν. Τρεις ή τέσσερις επαναλήψεις σύσπασης και χαλάρωσης για 10 δευτερόλεπτα αντίστοιχα σε καθημερινή βάση είναι αρκετές σύμφωνα με τους ειδικούς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς αναπτύσσεται ένα μωρό μέσα στη μήτρα - στάδια ανάπτυξης από τη σύλληψη έως τη γέννηση

Λόγοι αποτυχίας της εξωσωματικής γονιμοποίησης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Institute of Life Embryotools : Γέννηση παιδιού με μεταφορά μητρικής Ατράκτου

Institute of Life Embryotools :Ένα ακόμα παιδί γεννήθηκε με τη μέθοδο της Μεταφοράς της Μητρικής Ατράκτου στο πλαίσιο της κλινικής έρευνας που διεξάγει η επιστημονική ομάδα της Institute of Life και της Embryotools στην Ελλάδα.

Σεξ στην εγκυμοσύνη: Είναι ασφαλές; (ιδανικές στάσεις)

Πολλές είναι οι έγγυες γυναίκες που κατά την διάρκεια του σεξ αποφεύγουν την σεξουαλική επαφή λόγω φόβου μήπως προκαλέσουν κάποια διαταραχή στην εγκυμοσύνη ή και στο ίδιο το έμβρυο. Η σεξουαλική δραστηριότητα, όμως, δεν αποτελεί απειλή για μια φυσιολογική εγκυμοσύνη.

Ανακαλύφθηκε παράγοντας που μειώνει τον κίνδυνο προεκλαμψίας

Οι γυναίκες που στα αρχικά στάδια της κύησης έχουν χαμηλά επίπεδα μαγγανίου στον οργανισμό τους αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης μιας σοβαρής επιπλοκής μετέπειτα, της προεκλαμψίας. Η προεκλαμψία που εκδηλώνεται στο 2-8% των κυήσεων παγκοσμίως, είναι απόρροια της υπέρτασης μπορεί να προκαλέσει οργανική ανεπάρκεια στη μητέρα και το κύηση, πρόωρο τοκετό και θνησιγένεια, μεταξύ άλλων. Παράγοντες […]

Ποια είναι τα οφέλη από το κολύμπι για τη μέλλουσα μαμά;

Το κολύμπι είναι μία από τις πιο δημοφιλείς μορφές άθλησης και τα οφέλη, ιδιαίτερα για το σώμα, είναι πολλά. Το κολύμπι είναι ασφαλές και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αρκεί βέβαια να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης. Μάλιστα, μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα ωφέλιμο για τη μέλλουσα μαμά και το έμβρυο. Πώς; Προσφέρει χαλάρωση Το κολύμπι […]