Η Sun Life Financial, η ασφαλιστική εταιρεία του Καναδά αριθ. 2, ξεκίνησε πρόσφατα να καλύπτει την ιατρική μαριχουάνα στο καναδικό σχέδιο ασφάλισης υγείας – περισσότερα από 17 χρόνια μετά την πρώτη νομιμοποίηση της χώρας. Η κάλυψη, η οποία απαιτεί από τους εργοδότες να καταβάλλουν ασφάλιστρο, επεκτείνεται μόνο σε μια χούφτα συνθηκών ως έσχατη λύση.

«Δεν είναι για μένα ιατρική μαριχουάνα», δήλωσε ο Dave Jones, ανώτερος αντιπρόεδρος ομαδικών παροχών στη Sun Life. «Είναι για συγκεκριμένες καταστάσεις και συμπτώματα όπου τα αποδεικτικά στοιχεία είναι σαφή ότι η ιατρική κάνναβη έχει αρκετή αξία για να αντισταθμίσει τους κινδύνους».

Η επιφυλακτική προσέγγιση της Sun Life αντικατοπτρίζει την ανησυχία του κλάδου ασφάλισης υγείας του Καναδά για το δυνητικά υψηλό κόστος κάλυψης της ιατρικής μαριχουάνας – σε πολλές περιπτώσεις υψηλότερων από τα καθιερωμένα φαρμακευτικά προϊόντα – και των λεπτών κλινικών στοιχείων για την αποτελεσματικότητά του.

Ο Καναδάς, πρωτοπόρος στην έγκριση της ιατρικής μαριχουάνας, νομιμοποίησε την ψυχαγωγική χρήση αυτό το καλοκαίρι. Η απροθυμία των καναδικών ασφαλιστών να την καλύψουν υποδηλώνει ότι οι περισσότεροι ασθενείς εδώ και αλλού μπορούν να συνεχίσουν να επιβαρύνονται το μεγαλύτερο μέρος του κόστους παρά τις εκκρεμούσες προσπάθειες νομιμοποίησης παγκοσμίως.

Η διστακτικότητα των ασφαλιστών προέρχεται εν μέρει από την εμπειρία οργανισμών στον Καναδά και σε άλλες χώρες που προσέφεραν κάλυψη και είδαν το κόστος και τη χρήση να ανεβαίνει. Και πολλοί γιατροί που συνταγογραφούν συνήθως ποτ δεν εξετάζουν σωστά ή ακολουθούν τους ασθενείς τους, δήλωσε ο Cyd Courchesne, επικεφαλής ιατρικός επίτροπος σε θέματα βετεράνων του Καναδά, ο οποίος έχει καλύψει ιατρική κάνναβη από το 2008.

«Εάν εργαζόμουν για οποιαδήποτε άλλη εταιρεία και ήμουν ιατρικός διευθυντής τους, θα έλεγα ότι δεν επιστρέφω», δήλωσε ο Courchesne. «Δεν έχουμε αρκετές πληροφορίες αυτήν τη στιγμή.» Η έρευνα για την κάνναβη έχει συγκρατηθεί παγκοσμίως, επειδή οι περισσότερες χώρες απαγορεύουν τη χρήση της, καθιστώντας τις αγορές για σπουδές παράνομες ή δύσκολες. Αυτό αλλάζει στον Καναδά, όπου μια ακμάζουσα βιομηχανία μαριχουάνας και η κυβέρνηση χρηματοδοτούν τώρα την ιατρική έρευνα, συμπεριλαμβανομένων των προσπαθειών για τη δημιουργία φαρμάκων που βασίζονται σε κάνναβη.

Ο νόμος του Καναδά επιτρέπει στους ασθενείς να αγοράζουν ιατρική κάνναβη με χρήματα από λογαριασμούς ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, οι οποίοι χρηματοδοτούνται από εργοδότες, αλλά οι ασφαλιστικές εταιρείες λαμβάνουν τις δικές τους αποφάσεις σχετικά με την κάλυψη. Μερικοί ασφαλιστές αρχίζουν να καλύπτουν το δοχείο σε ανταπόκριση της αυξανόμενης ζήτησης από τους υπαλλήλους των επιχειρήσεων που αγοράζουν την κάλυψή τους. Η αλυσίδα τροφίμων Loblaw πέρυσι έγινε η πρώτη μεγάλη καναδική εταιρεία για να ζητήσει από τους ασφαλιστές της να καλύψουν ιατρική μαριχουάνα.

Αλλά οι ασφαλιστές περνούν προσεκτικά. Η Sun Life καλύπτει τον πόνο που σχετίζεται με τον καρκίνο, την πολλαπλή σκλήρυνση, τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, τον HIV και την παρηγορητική φροντίδα για σοβαρές ασθένειες. προκαλούμενη από χημειοθεραπεία ναυτία. σπαστικότητα από τα MS. και ανορεξία λόγω του HIV.

Η Green Shield Canada, η Great-West Life και η Manulife Financial Corp έχουν πει ότι σκέφτονται ή σχεδιάζουν την κάλυψη της μαριχουάνας. Η Manulife, η οποία προσφέρει κάλυψη μαριχουάνας σε μερικές εταιρείες που την ζήτησαν, συνιστά ένα ετήσιο όριο αποζημίωσης από το C $ 1.500 έως το C $ 2.500 και καλύπτει μόνο λίγες συνθήκες, δήλωσε ένας εκπρόσωπος.

Η Great-West αναμένεται να αρχίσει να προσφέρει κάλυψη για ιατρική χρήση κάνναβης φέτος, αλλά μόνο όταν είναι σίγουρη ότι θα βελτιώσει τα αποτελέσματα της υγείας και θα περιορίσει το κόστος για τους εργοδότες. Η επιχείρηση ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την κάλυψη της μαριχουάνας όταν μπορεί να είναι πιο αποτελεσματική από τα εθιστικά φαρμακευτικά προϊόντα όπως τα οπιοειδή, δήλωσε ο Brad Fedorchuk, ανώτερος αντιπρόεδρος.

Το συχνά υψηλότερο κόστος της μαριχουάνας καθιστά πολύ σημαντικότερο για τους ασφαλιστές να ελέγχουν λεπτομερώς τους όρους που καλύπτουν, δήλωσε ο Mike Sullivan, διευθύνων σύμβουλος της Cubic Health.

Για παράδειγμα, το Baclofen, ένα χαλαρωτικό μυ που χρησιμοποιείται επίσης για τη θεραπεία της σπαστικότητας, κοστίζει 28,82 δολάρια για μια δεκαήμερη προσφορά. Η Health Canada έχει υπολογίσει τη μέση ημερήσια δόση μαριχουάνας, που χρησιμοποιείται επίσης για σπαστικότητα, μεταξύ 0,68 γραμμάρια και 1,5 γραμμάρια, με ένα γραμμάριο να κοστίζει περίπου 8 δολάρια. «Εάν ανοίξετε την πόρτα σε συνθήκες όπως μετατραυματική διαταραχή άγχους, βραχυπρόθεσμες διαταραχές ύπνου … αρχίζετε να συμπεριλαμβάνετε πολλούς περισσότερους ανθρώπους», δήλωσε ο Sullivan.

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

eighteen − 8 =