Της Νικολέτας Ντάμπου

Η Teva Pharmaceutical- σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες-  αναμένεται να αποκαλύψει σήμερα ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης, το οποίο περιλαμβάνει την περικοπή περίπου του μισού ισραηλινού εργατικού δυναμικού, καθώς και το κλείσιμο ενός κέντρου έρευνας και ανάπτυξης στο Netanya του Ισραήλ.

Τον Αύγουστο, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα απολύσει 7.000 εργαζόμενους στον τομέα της μεταποίησης μέχρι το τέλος του 2017.

Το σχέδιο περιλάμβανε απολύσεις σε  3.300 εργαζομένους από το σύνολο των 6.430 στο Ισραήλ, σύμφωνα με το Reuters. Και αυτή είναι μία μόνο από τις δραστικές αλλαγές που έχει κάνει ο νέος CEO Kåre Schultz, ο οποίος ανέλαβε δράση το Νοέμβριο.

Ο Schultz, ο οποίος έχει τη φήμη για το «λίφτινγκ» των εταιρειών, εργάζεται για τη διάσωση της Teva μετά από μια πτωτική τάση που δημιουργήθηκε από τη διαπραγμάτευση χρέους και γενικής πίεσης στην τιμολόγηση. Η εταιρεία αγόρασε  τη μονάδα γενόσημων φαρμάκων της Allergan το περασμένο έτος σε συμφωνία ύψους 40,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προκειμένου να  αναζωογονήσει τις πωλήσεις των γενόσημων φαρμάκων, αλλά η εξαγορά αυτή δεν απέφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Σύμφωνα με το Reuters, η  εταιρεία δημιούργησε χρέη σχεδόν 35 δισεκατομμυρίων δολαρίων μόνο από τη συμφωνία με την Allergan.

Την περασμένη εβδομάδα, οι κακές γλώσσες έλεγαν ότι ο γίγαντας των γενόσημων, ο οποίος απασχολεί περισσότερους από 56.000 ανθρώπους, θα μπορούσε να απολύσει έως και 10.000 υπαλλήλους σε μια προσπάθεια να μειώσει τα έξοδά του κατά $ 1.5 δισεκατομμύρια με 2 δισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα δύο χρόνια. Εκείνη την εποχή, σύμφωνα με πηγές, περίπου οι μισές περικοπές θα επηρέαζαν την Ε & Α.

Ο αναλυτής της Capital Markets, Randall Stanicky, δήλωσε ότι οι μεγάλες απολύσεις θα μπορούσαν να θέσουν υπό αμφισβήτηση την προέλευση των νέων εσόδων. «Αυτό είναι ιδιαίτερα αληθές δεδομένου ότι» λίγο λιγότερο από το ήμισυ «των περικοπών συνδέονται με την Ε & Α «, έγραψε ο Stanicky.

Τα παραπάνω έρχονται μετά από μια σειρά από αποτυχίες στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης για την  Teva.  Τον Ιούνιο το πειραματικό αναλγητικό φάρμακο TV-45070 της Teva και της Xenon απέτυχε στο μέσο των κλινικών δοκιμών να αντιμετωπίσει τη μεθερπητικό νευραλγία.  Τον Μάιο,  το φάρμακο  laquinimod των Teva και Active Biotech απέτυχε στην επίτευξη του πρωταρχικού στόχου σε μια μελέτη φάσης 3 για υποτροπιάζουσα – επιμένουσα σκλήρυνση κατά πλάκας. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά το  laquinimod απέτυχε και στην προοδευτική σκλήρυνση κατά πλάκας.

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

eleven + thirteen =