Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Βασίλης Αλουμανής
CEO των εταιρειών Nutrimedical και Professional Dietetics
video

Βασίλης Αλουμανής στο healthweb.gr: Όσο μεγαλώνει το clawback, τόσο μειώνεται η δυνατότητα παροχής ποιοτικών υπηρεσιών υγείας

Η επιχειρηματικότητα αποτελεί σημαντικό μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας και της κοινωνίας. Κεντρικό ρόλο στη διαδικασία αυτή κατέχουν οι επιχειρηματίες, δηλαδή τα πρόσωπα εκείνα που εντοπίζουν και αξιοποιούν ευκαιρίες, ώστε να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους και να δημιουργήσουν αξία για το ευρύτερο περιβάλλον δραστηριότητάς τους. Για την επιχειρηματικότητα στο χώρο της υγείας στην Ελλάδα, εστιάζοντας στις κατηγορίες των ιατροτεχνολογικών προΐόντων και της ειδικής διατροφής, η Νικολέτα Ντάμπου στην εκπομπή Opinion Health συζητάει σήμερα με τον κύριο Βασίλη Αλουμανή, ο οποίος είναι CEO των εταιρειών  Nutrimedical και Professional Dietetics, οι οποίες έχουν δραστηριότητα στη χώρα μας αλλά και την Ιταλία και την Κύπρο.

Βασίλης Αλουμανής-Νικολέτα Ντάμπου

Ποιες είναι οι εταιρείες του κ. Αλουμανή και ποια είναι τα προϊόντα που διατίθενται στους ασθενείς;

«Οι εταιρείες μας είναι 2, η Nutrimedical και η Professional Dietetics. Πρόκειται για 2 εισαγωγικές εταιρείες, η πρώτη στον χώρο των τροφίμων ειδικού ιατρικού σκοπού και συμπληρωμάτων διατροφής και η δεύτερη στα ιατροτεχνολογικά είδη, στο νοσοκομειακό και υγειονομικό υλικό. Σκοπός μας είναι να αναπτύξουμε και να βελτιώσουμε όσο μπορούμε τις εταιρείες αυτές, όσο δύσκολο και αν είναι στην Ελλάδα, συνεισφέροντας στην θεραπεία και την καλή υγεία των ασθενών. Ασχολούμαστε πάρα πολύ με τους χρόνια πάσχοντες ασθενείς κατά κύριο λόγο, τους ογκολογικούς ασθενείς, τους νεφροπαθείς αλλά και με όλες εκείνες τις κατηγορίες που έχουν ανάγκη από υποστήριξη, υγειονομική αλλά και home care. Η ειδική διατροφή είναι για συγκεκριμένες παθήσεις που αναφέρονται στο άρθρο 10 του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας και που έχουν κυρίως να κάνουν με καρκινοπαθείς ασθενείς που έχουν υποθρεψία.”

”Στην Ιταλία δραστηριοποιούμαστε τα τελευταία 5 χρόνια. Συνεργαζόμαστε με αποκλειστικότητες ξένων οίκων, με τις εταιρείες Power Health, PromoPharma και με άλλες εταιρείες ξένες που υπάρχουν εκεί όπως την Cortex που βρίσκεται στο Μιλάνο. Στο κομμάτι της Κύπρου έχουμε τα τελευταία 3 χρόνια μεγάλες και αποκλειστικές συνεργασίες με φαρμακαποθήκες και φαρμακεία σε μη αποζημιούμενα είδη. Η πρώτη εταιρεία που ξεκίνησε ήταν η Nutrimedical με αποκλειστικό κομμάτι εργασιών την ειδική διατροφή. Αυτή ήταν η πρώτη μας αγάπη, αυτό ήταν το κομμάτι με το οποίο ασχοληθήκαμε για όλες τις κατηγορίες των ασθενών που αναφέρθηκαν πριν. Αμέσως μετά αναπτύξαμε και το δεύτερο κομμάτι που είναι τα επιθέματα, οι τραχειοστομίες, όλο εκείνο το υγειονομικό υλικό που χρειάζονται οι ασθενείς μας, με σκοπό να βοηθήσουμε αυτές τις κατηγορίες των ασθενών.”

Ποια είναι η πραγματικότητα ενός επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα;

«Το clawback είναι μια παλιά ιστορία, η οποία έχει ξεκινήσει από το 2011 ως ένα έκτακτο μέτρο για την αντιμετώπιση της πολύ μεγάλης οικονομικής κάμψης που είχε τότε η χώρα μας. Είναι μια σοβαρή αυτή η κατάσταση που μας επηρεάζει πραγματικά. Οι ελληνικές εταιρείες και ειδικά οι μικρομεσαίες εταιρείες βιώνουν τραυματικά το κομμάτι του clawback, γιατί οι κατηγορίες που υπόκεινται σε clawback είναι πάρα πολλές και το ποσοστό του είναι αρκετά δυσβάσταχτο, δηλαδή ξεκινάει από το 10-15% και φτάνει έως το 60% σε κάποιες κατηγορίες. Εγώ λοιπόν σας ανέφερα ότι είμαι εισαγωγέας σε διάφορα είδη.”

”Άρα οι εταιρείες μου πληρώνουν αυτόματη επιστροφή από 15 έως 60%, μεσοσταθμικά γύρω στο 30-35% επί του συνόλου. Είναι ένα τεράστιο νούμερο. Όσο μεγαλώνει το clawback, τόσο μειώνεται αναλογικά η δυνατότητα που έχουν οι εταιρείες μας να παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς. Το clawback έρχεται σε συνδυασμό με την παρακράτηση φόρου και το rebate. Πληρώνουμε συγχρόνως το ΦΠΑ μας, πληρώνουμε τους φόρους μας κάθε χρόνο. Άρα εάν δείτε ποιο είναι το καθαρό που μένει σε μια εταιρεία που δραστηριοποιείται σε έναν τέτοιο χώρο, θα καταλάβετε ότι τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα.” τόνισε .

‘Τι νόημα έχει να μιλάμε για αποζημίωση ενός συγκεκριμένου υλικού ή μιας παροχής υπηρεσίας όταν τελικά από το αποδιδόμενο ποσό είναι 60% λιγότερο από αυτό που αναγράφεται στο φύλλο της εφημερίδας της κυβέρνησης;” αναρωτιέται ο κύριος Βασίλης Αλουμανής  για να σημειώσει ότι ”  Κάποια στιγμή αυτό το θέμα όμως πρέπει να λυθεί. Δηλαδή κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουμε ότι απαιτούνται περισσότερα χρήματα, διότι έχουν μπει όλα εκείνα τα φίλτρα για να μειωθεί η δαπάνη. Αυτό έχει γίνει τα τελευταία 10 χρόνια. Έχουν γίνει πολύ μεγάλες και καλές προσπάθειες από τον ΕΟΠΥΥ ώστε να καταργηθούν προβλήματα, δηλαδή η υπερσυνταγογράφηση, η προκλητή ζήτηση και όλα αυτά που προκαλούν μια τεράστια δαπάνη. Όμως έχουμε φτάσει σε ένα οριακό σημείο όπου οι υγιείς εταιρείες αρχίζουν και δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες. Πρέπει λοιπόν να αναβαθμιστούμε και στην υγεία.” .

Ποιοι είναι οι επιχειρηματικοί στόχοι του κ. Αλουμανή;

«Οι εταιρείες μας προσπαθούν συνέχεια να αναπτύσσονται, όχι μόνο φέρνοντας καινούργια υλικά και ιατροτεχνολογικά είδη, αλλά κάνοντας μια προσπάθεια αναβάθμισης της ποιότητας του έμψυχου δυναμικού. Τα τελευταία 4 χρόνια είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε προσλάβει 3 ή 4 ή 5 άτομα ανά θέση, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι έχουμε δώσει τη δυνατότητα σε νέους ανθρώπους να έχουν μια καινούργια θέση εργασίας. Άρα λοιπόν βοηθάμε ως προς αυτή την κατεύθυνση.Το θέμα είναι κατά πόσο μπορούμε να βάζουμε πλάτη σε αυτό το κομμάτι, γιατί θα μπορούσε η ανάπτυξή μας να είναι πολύ πιο μεγάλη από αυτή που καταγράφουμε σήμερα. Η προσπάθεια που καταβάλλουμε είναι τεράστια με σκοπό να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των εργαζομένων μας, την ποιότητα των κτιριακών μας να ακολουθούμε όλα τα ISO, τα καινούργια ευρωπαϊκά πρότυπα, οτιδήποτε επιτάσσει η ευρωπαϊκή νομοθεσία. Άρα εμείς ακολουθούμε αυτή την πορεία της ανάπτυξης, προσπαθώντας να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες.

  • Πάρα πολλές ευκαιρίες λόγω του υψηλού φορολογικού κόστους και λόγω των μεγάλων προβλημάτων που υπάρχουν, μετακομίζουν την έδρα τους αλλού. Εμείς δεν θέλουμε σαν εταιρεία να φτάσουμε ποτέ στο σημείο να έχουμε έδρα αλλού. Θέλουμε να έχουμε έδρα στη χώρα. Θέλουμε να παραμείνουμε εδώ, να βοηθήσουμε τον τόπο μας και να βοηθηθούμε και εμείς μέσα από την επιχειρηματική δραστηριότητα.

”Εμείς ασχολούμαστε με το να παρέχουμε υπηρεσίες στους ασθενείς και η προσπάθειά μας είναι ως προς το κομμάτι της ποιότητας της παροχής υπηρεσίας στον ασθενή. Θέλουμε με το πέρασμα του χρόνου ο όμιλος των εταιρειών μας να παρέχει όσο γίνεται καλύτερες υπηρεσίες και αυτό το κάνουμε μέσα από μεγάλες συνεργασίες με οίκους του εξωτερικού, της Ιταλίας, της Ισπανίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας, με σκοπό να φέρουμε όσο γίνεται πιο καινοτόμα υλικά για να βοηθάμε τους ασθενείς μας.” είπε.

Διαφέρει αυτή η επιχειρηματική πραγματικότητα στις άλλες χώρες σε σύγκριση με την Ελλάδα;

«Δεν είναι καλό να δαιμονοποιούμε. Σε όλες τις χώρες υπάρχουν προβλήματα, αλλά στις ανεπτυγμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυρίως στην Ιταλία, στην οποία έχω ζήσει πολλά χρόνια, δεν υπάρχουν αυτά τα τρομερά φορολογικά εμπόδια με τις αυτόματες επιστροφές και με το rebate.  Ως αντίλογος, πάρα πολλά από τα είδη που αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ σε αυτές τις χώρες δεν αποζημιώνονται. Αν λοιπόν κινηθούμε προς το κομμάτι της ιδιωτικοποίησης, θα πρέπει να δούμε ένα πολύ σημαντικό γεγονός. Στην Ελλάδα δεν αποζημιώνονται ούτε τα τρόφιμα ειδικού ιατρικού σκοπού, ούτε τα αναλώσιμα από τις ασφαλιστικές εταιρείες. Άρα λοιπόν εμείς εάν κάποια στιγμή αποφασίσουμε σαν Ελλάδα ότι δεν μπορούμε να αντέξουμε το κόστος σαν χώρα θα πρέπει να αποζημιώνονται.

Είναι πολύ πιο καλές οι συνθήκες για να κάνεις επιχειρηματική δραστηριότητα. Δεν υπάρχει clawback, δεν υπάρχει rebate, υπάρχουν χαμηλότεροι φόροι. Η φορολογία στην Ιταλία μέχρι τουλάχιστον τις πρώτες 100-150.000€ είναι πάρα πολύ χαμηλή. Θα σας πω ότι είναι μόλις στο 6% μέχρι τις 60.000€ για προσωπική εταιρεία. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι μιλάμε για 2 εντελώς διαφορετικά πράγματα.

  • Στην Κύπρο υπάρχει ένα άλλο μοντέλο επιχειρηματικότητας 

Είναι το ευρωπαϊκό μοντέλο, που όμως ακολουθεί το αγγλικό δίκαιο. Η Κύπρος είναι πάρα πολύ αυστηρή νομοθετικά με τα φορολογικά της, αλλά έχει χαμηλή φορολογία ως προς το Net, δηλαδή ως προς το καθαρό εισόδημα. Είναι κάπου στο 12- 12,5% αυτή τη στιγμή η φορολογία στην Κύπρο και ακολουθεί ένα εντελώς διαφορετικό σύστημα. υπάρχουν clawback, δεν υπάρχουν rebate, και να ξέρετε ότι ο ασθενής, ο οποίος έχει πληρώσει με το υστέρημά του όλα αυτά τα χρόνια για να έχει την ασφάλειά του, είναι πλήρως καλυμμένος. Δεν του ζητάνε ούτε ποσοστό, ούτε συμμετοχές υπέρογκες. Αυτό λοιπόν πρέπει κάποια στιγμή να λυθεί και θα πρέπει οι ασθενείς οι οποίοι έχουν 0% συμμετοχή ή 10% ή 25% να μη χρειάζεται να πληρώνουν.»

 

Ο κλάδος συνολικά των ιατροτεχνολογικών προϊόντων έχει αναδείξει το θέμα του clawback όπως πρέπει; Από την Πολιτεία έχει γίνει ξεκάθαρο ότι θα υπάρχει clawback και μετά το 2025. Ο κλάδος και οι εταιρείες συνολικά έχουν κάνει ξεκάθαρο το μέγεθος του προβλήματος στην Πολιτεία και στους φορείς;

«Μέχρι το 2025 είμαστε βέβαιοι ότι θα συνεχίσει να υπάρχει clawback. Επομένως μάλλον οι προσπάθειες που έκαναν οι εταιρείες που σχετίζονται με το χώρο μας δεν κατέστησαν σαφές το πρόβλημα και υπάρχει σοβαρότατο έλλειμμα ως προς την κατανόηση.” τόνισε .

”Η χώρα μας δεν βρίσκεται πλέον σε μια κρίση. Όταν λοιπόν διαφημίζουμε σαν χώρα την συνεχή αναβάθμιση μας οικονομική στους οίκους, τους διεθνείς, λέμε ότι η χώρα μας πετυχαίνει πολύ σοβαρά αποτελέσματα στις εξαγωγές, πηγαίνει όλο και καλύτερα ως προς τα οικονομικά και τα επιχειρηματικά, μετά δεν μπορούμε να λέμε ότι δεν έχουμε εκείνο το μικρό ποσοστό στον ΕΟΠΥΥ. Οι ασθενείς έχουν πληρώσει γι’ αυτό. Πρέπει λοιπόν κάποια στιγμή να εισακουστούν οι φωνές και των μικρών μεσαίων επιχειρήσεων και μεγάλων επιχειρήσεων.” είπε ο κ.Βασίλης Αλουμανής- CEO των εταιρειών  Nutrimedical και Professional Dietetics.

Απευθυνόμενος στον Υπουργό Υγείας, ο κ. Αλουμανής ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Θα ήθελα αρχικά μιλώντας για αυτό που συζητάγαμε πριν ο κάθε υπουργός Υγείας όχι μόνο ο σημερινός να έχει “ευήκοα ώτα” και να ακούει τους επιχειρηματίες οι οποίοι δεν είναι αντίπαλοί του, αλλά είναι συνεργάτες του. Εμείς λοιπόν ως πάροχοι που έχουμε κάνει συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ, θα πρέπει να είμαστε σε καθημερινή συνεργασία και με τον ίδιο τον ΕΟΠΥΥ, αλλά και με το Υπουργείο, ώστε οι ανάγκες των ασθενών να γίνονται δικές μας επιταγές πράγματα και εμείς θα πρέπει από την πλευρά μας να κάνουμε το καλύτερο για τον ασθενή. Επίσης θα ήθελα μεγαλύτερη ειλικρίνεια, όχι αιφνιδιασμούς. Επίσης, κάποια στιγμή θα πρέπει να ξέρουμε και πόσο είναι το clawback.»

Close Icon