Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Επιστημονικά Νέα

Η μακροζωία πρέπει να επικεντρώνεται στην καλή υγεία και όχι μόνο στη διάρκεια ζωής

Η μακροζωία πρέπει να επικεντρώνεται στην καλή υγεία και όχι μόνο στη διάρκεια ζωής

Η επιστήμη της μακροζωίας γίνεται γρήγορα ο ακρογωνιαίος λίθος του κόσμου στον οποίο ζούμε, καθώς το μέσο προσδόκιμο ζωής αυξάνεται παράλληλα με τη μείωση των ποσοστών γεννήσεων παγκοσμίως. Ήταν ένα βασικό θέμα συζήτησης στην εναρκτήρια Εβδομάδα Υγείας του Άμπου Ντάμπι, η οποία ολοκληρώθηκε την Πέμπτη, όπου το The National μίλησε με την πριγκίπισσα Δρ Haya bint Khaled.

Ως Αντιπρόεδρος Οργανωτικής Στρατηγικής και Ανάπτυξης για το Hevolution Foundation, έναν παγκόσμιο μη κερδοσκοπικό οργανισμό με έδρα το Ριάντ, η πριγκίπισσα Δρ Haya είπε ότι ενώ η παράταση της ζωής είναι βασικός στόχος, η αύξηση του αριθμού των ετών που ζουν οι άνθρωποι με καλή υγεία είναι εξίσου, αν όχι πιο σημαντικό. Εάν μπορέσουμε να αυξήσουμε ένα χρόνο καλής υγείας, θα μπορούσαμε δυνητικά να εξοικονομήσουμε σχεδόν 40 τρισ. δολάρια σε κόστος υγειονομικής περίθαλψης. «Δεν πρόκειται για τη διάρκεια ζωής, αλλά για τη διάρκεια της υγείας», είπε. Η Hevolution έχει επίσης ένα κέντρο στη Βόρεια Αμερική και ετήσιο προϋπολογισμό έως και 1 δισ. δολάρια.

“Προς το παρόν, ο παγκόσμιος μέσος όρος ζωής είναι 72 χρόνια, αλλά τα δεδομένα δείχνουν ότι 10 από αυτά τα χρόνια ζούμε με κακή υγεία. Στόχος μας δεν είναι απλώς να παρατείνουμε τη ζωή αλλά να διασφαλίσουμε ότι τα επιπλέον χρόνια είναι υγιή και παραγωγικά.” “Ο οργανισμός επικεντρώνεται στην επέκταση της υγιούς διάρκειας ζωής προς όφελος όλης της ανθρωπότητας. Επομένως, για εμάς, αναζητούμε μακροπρόθεσμο αντίκτυπο στην υγειονομική περίθαλψη”, δήλωσε η πριγκίπισσα Δρ Χάγια.

Έμφαση στην υγεία

Εξήγησε τη διάκριση μεταξύ του προσδόκιμου ζωής, του αριθμού των ετών που ζεις και του χρόνου υγείας, του αριθμού των ετών που ζεις με καλή υγεία. «Το Ίδρυμα Hevolution στοχεύει να κατανοήσει γιατί υπάρχουν αυτά τα 10 χρόνια κακής υγείας και πώς μπορούμε να τα μειώσουμε», πρόσθεσε. “Εάν μπορούμε να αυξήσουμε ένα χρόνο καλής υγείας, θα μπορούσαμε δυνητικά να εξοικονομήσουμε σχεδόν 40 τρισεκατομμύρια δολάρια σε κόστος υγειονομικής περίθαλψης. Η μακροζωία αναφέρεται στον συνολικό αριθμό των ετών που ζείτε, αλλά η εστίασή μας είναι στον αριθμό των ετών που ζείτε με καλή υγεία.

Το ίδρυμα που υποστηρίζεται από τη Σαουδική Αραβία επικεντρώνεται σε τρεις βασικούς τομείς:

  • Πρώτον, πώς αναπτύσσουμε φάρμακα που μπορούν να μειώσουν τις ασθένειες που σχετίζονται με την ηλικία και τελικά να αυξήσουν την διάρκεια της υγείας
  • Δεύτερον, πώς αναπτύσσουμε εργαλεία και τεχνολογίες που μπορούν να επιταχύνουν την ανάπτυξη φαρμάκων
  • Και τρίτον, πώς διασφαλίζουμε ότι εκδημοκρατίζουμε και παρέχουμε αυτά τα φάρμακα σε όλους

 

Το σχέδιο είναι να επιτευχθεί αυτός ο στόχος μέσω τεσσάρων βασικών πυλώνων. Ο πρώτος είναι ο τρόπος χρηματοδότησης της επιστήμης που εστιάζει ειδικά στη γεωεπιστήμη, έναν τομέα στον οποίο το Hevolution Foundation έχει επενδύσει μέχρι σήμερα 300 εκατομμύρια δολάρια. «Υποστηρίξαμε περισσότερους από 120 επιστήμονες σε όλο τον κόσμο, ξεκινήσαμε πολλαπλές πρωτοβουλίες επιχορηγήσεων και είμαι περήφανος που λέω ότι ξεκινήσαμε επίσης να χρηματοδοτούμε Σαουδάραβες επιστήμονες», δήλωσε η πριγκίπισσα Δρ Χάγια.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα συνδέονται με μεγαλύτερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου 

Το ανέβασμα σκαλοπατιών μπορεί να βελτιώσει την υγεία της καρδιάς και να προάγει τη μακροζωία

Γιατί η υγεία της μέσης ηλικίας ξεπερνά τη μέτρηση της μέσης

Μελέτη διαπιστώνει ότι η ενασχόληση με την καθημερινότητα σχετίζεται με τη μακροζωία των ηλικιωμένων ανδρών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέες, δύσκολες στη θεραπεία μυκητιασικές λοιμώξεις του δέρματος

Δέρμα λοιμώξεις: Οι νέες και αναδυόμενες μυκητιασικές δερματικές λοιμώξεις είναι εξαιρετικά μεταδοτικές και δύσκολο να αντιμετωπιστούν, αν και τα τρέχοντα ποσοστά στις ΗΠΑ παραμένουν χαμηλά.

Προσδόκιμο Υγιούς Επιβίωσης - Χαμηλότερο μετά τα 65 στην Ελλάδα σε σύγκριση με τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ

Η ανθεκτικότητα είναι μία έννοια, την οποία είδαμε πολύ καλά και εμείς από κοντά το προηγούμενο διάστημα με τον covid και έχει να κάνει με την ικανότητα του συστήματος να μπορεί να απορροφά κρίσεις. Δηλαδή, όταν έρχεται μια υγειονομική κρίση από κάθε αιτία, να μπορεί το σύστημα να συνεχίσει να λειτουργεί» εξηγεί ο καθηγητής.

Αισθήσεις: Το 73% παραβλέπουν την ακοή και ευνοούν την όραση

Αισθήσεις: Η ενθάρρυνση σε όλους να δώσουν προτεραιότητα στην ακοή τους είναι το πρώτο βήμα προς τη μείωση του στίγματος και τη βελτίωση της κατανόησης της απώλειας ακοής και του τρόπου αντιμετώπισής της.

Είναι απαραίτητοι οι συνεργάτες των ασθενών στην έρευνα;

Συνολικά, η κοινοπραξία NECESSITY φαίνεται να ήταν επιτυχημένη και θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για ένα συνεργατικό μοντέλο για την αντιμετώπιση της κλινικής έρευνας στο μέλλον, βοηθώντας στην απάντηση ερωτήσεων από την οπτική γωνία τόσο του ασθενούς όσο και της ιατρικής κοινότητας.

Close Icon