Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

17 Μαΐου-Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης: Για 7η συνεχή χρονιά η Servier Hellas αρωγός στην  ευαισθητοποίηση των πολιτών για τον τακτικό έλεγχο της αρτηριακής πίεσης

17 Μαΐου-Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης: Για 7η συνεχή χρονιά η Servier Hellas αρωγός στην  ευαισθητοποίηση των πολιτών για τον τακτικό έλεγχο της αρτηριακής πίεσης

Με στόχο να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει το ευρύ κοινό για την καίρια σημασία της έγκαιρης διάγνωσης της υπέρτασης μέσω του τακτικού ελέγχου της αρτηριακής πίεσης και με αφορμή τη 17η Μαΐου, η οποία έχει ορισθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης, η Servier Hellas στηρίζει για ακόμη μία χρονιά την εκστρατεία #BecauseIsayso του Ομίλου Servier.

Εδώ και έξι χρόνια, τα παιδιά, μιλούσαν για εμάς, επικοινωνώντας μας τη σημασία του τακτικού ελέγχου της αρτηριακής πίεσης. Φέτος, οι άνθρωποι της Servier Hellas γίνονται πρωταγωνιστές της παγκόσμιας εκστρατείας BECAUSEISAYSO 2024_POSTER  . Συγκεκριμένα, η Βούλα και ο Παύλος, ενόψει των Θερινών Ολυμπιακών αγώνων 2024, φοράνε την αθλητική τους περιβολή και μας θυμίζουν πόσο σημαντικό είναι να φροντίζουμε εμείς οι ίδιοι τον εαυτό μας και να προασπίζουμε την υγεία μας, με το μήνυμα «Είσαι ο Αρχηγός της Ζωής σου! Μέτρησε την πίεσή σου!».

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης και με στόχο τη διάδοση του μηνύματος της καίριας σημασίας του τακτικού ελέγχου της αρτηριακής πίεσης στο πλαίσιο της εκστρατείας #BecauseIsayso, η Servier Hellas θα προβεί σε ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων των ενδιαφερόμενων μερών, συγκεκριμένα:

 

  • Των επαγγελματιών υγείας ώστε να αποτελέσουν πρεσβευτές της ενημέρωσης για την υπέρταση προς τους ασθενείς τους
  • Των ασθενών μέσω ανάρτησης σχετικών με την εκστρατεία αφισών σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υπέρτασης
  • Του κοινού μέσω των εταιρικών καναλιών κοινωνικής δικτύωσης
  • Των ανθρώπων της, μέσω εσωτερικού διαγωνισμού που διοργανώνει, τους οποίους και καλεί, σε ομάδες των 4 ή και περισσότερων ατόμων, να δημιουργήσουν ένα video μίας ομαδικής δραστηριότητας με έναν αρχηγό, ο οποίος θα μεταφέρει το παρακάτω μήνυμα: «Γίνε και εσύ Αρχηγός της Ζωής σου! Μέτρα συχνά την πίεσή σου! Γιατί; BecauseIsayso»

 

Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης του ευρέoς κοινού για την υπέρταση, ο Όμιλος Servier στηρίζει και το Παγκόσμιο Πρόγραμμα ΜΜΜ (May Measure Month) της Διεθνούς Εταιρείας Υπέρτασης (ISH), το οποίο ως σκοπό έχει να ενημερώσει τον γενικό πληθυσμό για τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης της υπέρτασης και της αποτελεσματικής αντιμετώπισής της.

Ο Γεώργιος Σ. Στεργίου, Καθηγητής Παθολογίας & Υπέρτασης στην Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών και εκλεγμένος επόμενος πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Υπέρτασης δήλωσε «Η Ελλάδα συμμετέχει στο πρόγραμμα ΜΜΜ (Μάιος Μήνας Μέτρησης) της Διεθνούς Εταιρείας Υπέρτασης με μετρήσεις της πίεσης στον γενικό πληθυσμό. Το ΜΜΜ έχει σκοπό να ενημερώσει τον πληθυσμό για τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης της υπέρτασης και της αποτελεσματικής αντιμετώπισής της. Στα προγράμματα ΜΜΜ 2019-2023 έγιναν μετρήσεις της πίεσης σε 6 εκατομμύρια άτομα σε 100 χώρες. Στην Ελλάδα έγιναν μετρήσεις σε 17.000 άτομα σε 11 πόλεις (2019, 2022 και 2023) και έδειξαν ότι 40% των ενηλίκων είχαν υπέρταση. Από τους υπερτασικούς ασθενείς, 25% ήταν αδιάγνωστοι και πάνω από τους μισούς ήταν αρρύθμιστοι. Τις επόμενες εβδομάδες το ΜΜΜ θα πραγματοποιηθεί σε 18 πόλεις στοχεύοντας στη μέτρηση πάνω από 10.000 ατόμων».

Υπέρταση

 

  • Η υπέρταση παραμένει ο σημαντικότερος τροποποιήσιμος παράγοντας κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα και θανάτους διεθνώς. Είναι η πρώτη αιτία καρδιαγγειακών νοσημάτων στις αναπτυγμένες χώρες. Στην Ευρώπη περίπου το 50% των θανάτων σε άνδρες και γυναίκες αποδίδονται στα καρδιαγγειακά νοσήματα1
  • Πάνω από το 1/3 των Ελλήνων έχουν υπέρταση και πάνω από το 1/2 των ηλικιωμένων έχουν υπέρταση2
  • 30% των Ελλήνων υπερτασικών είναι αδιάγνωστοι, ενώ οι άνδρες και οι νεότεροι υπερτασικοί έχουν συχνότερα αρρύθμιση υπέρταση2
  • Η υγιεινή διατροφή με πολλά φρούτα, λαχανικά και γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά, η μείωση του αλατιού στο φαγητό, η τακτική σωματική άσκηση, η διατήρηση κανονικού σωματικού βάρους, και η αποφυγή μεγάλης κατανάλωσης αλκοόλ μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση της πίεσης αλλά και να προλάβουν ή να καθυστερήσουν την εμφάνισή της. Επίσης, η διακοπή του καπνίσματος και η αποτελεσματική αντιμετώπιση της αυξημένης χοληστερίνης και του σακχάρου (όταν συνυπάρχουν) είναι απαραίτητα για την πρόληψη των καρδιαγγειακών επεισοδίων

 

  1. Global Report on hypertension: the race against a silent killer. World Health Organization. Δημοσιεύθηκε 19 Σεπτεμβρίου 2023
  2. Stergiou et al, 2020, Journal of Hypertension, Vol 38

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες www.servier.com/ και www.akolouthotinagogi.gr.

Για τη Servier

 

Η Servier είναι ένας διεθνής φαρμακευτικός όμιλος, ο οποίος διοικείται από ένα Ίδρυμα. Ιδρύθηκε με σκοπό να υπηρετεί την υγεία, ενώ φιλοδοξεί να έχει ουσιαστικό κοινωνικό αντίκτυπο, για τους ασθενείς και για ένα βιώσιμο κόσμο. Με το μοναδικό μοντέλο διακυβέρνησής της, είναι σε θέση να υπηρετεί πλήρως τον προορισμό της με ένα μακροπρόθεσμο όραμα: να είναι δεσμευμένη στη θεραπευτική πρόοδο ώστε να υπηρετούνται οι ανάγκες των ασθενών. Οι 21.900 υπάλληλοι του Ομίλου είναι δεσμευμένοι στον προορισμό του, ο οποίος αποτελεί πηγή έμπνευσης καθημερινά. Ηγέτης στην καρδιολογία, φιλοδοξία του Ομίλου Servier είναι να αποτελεί έναν αναγνωρισμένο, επικεντρωμένο και καινοτόμο παράγοντα στην ογκολογία, εστιάζοντας σε δύσκολα αντιμετωπίσιμους καρκίνους. Για αυτό τον λόγο ο Όμιλος επενδύει άνω του 70% του προϋπολογισμού της Έρευνας & Ανάπτυξης με σκοπό την ανάπτυξη στοχευμένων και καινοτόμων θεραπειών στην ογκολογία. Η Νευροεπιστήμη και οι Ανοσοφλεγμονώδεις νόσοι αποτελούν μελλοντικούς μοχλούς ανάπτυξης. Σε αυτές τις θεραπευτικές κατηγορίες, η Servier εστιάζει σε περιορισμένο αριθμό νόσων στις οποίες το ακριβές προφίλ ασθενών καθιστά δυνατή την ιατρική ακριβείας με τη χορήγηση στοχευμένων θεραπειών. Προκειμένου να παρέχει πρόσβαση στη μέγιστη δυνατή φροντίδα υγείας για όλους σε χαμηλότερο κόστος, ο Όμιλος προσφέρει επίσης μία σειρά ποιοτικών γενόσημων φαρμάκων που καλύπτουν τις περισσότερες παθολογικές καταστάσεις, βασιζόμενος σε ισχυρές εταιρείες με έδρα τη Γαλλία, την Ανατολική Ευρώπη, τη Βραζιλία και τη Νιγηρία. Σε όλους αυτούς τους τομείς, ο Όμιλος εντάσσει τη φωνή του ασθενούς σε κάθε στάδιο του κύκλου ζωής ενός φαρμάκου. Με έδρα τη Γαλλία, η Servier έχει ισχυρή γεωγραφική παρουσία σε πάνω από 150 χώρες και ένα κύκλο εργασιών €5,3 δις. το 2023.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.servier.com

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς το κύμα καύσωνα μπορεί να επηρεάσει τους ασθενείς με αρτηριακή πίεση;

Τι είναι η υπέρταση κύησης και πώς να την αντιμετωπίσετε;

Στένωση καρωτιδικής αρτηρίας: Μία σιωπηλή απειλή

Μπορούν τα γονίδιά μας να προβλέψουν τον κίνδυνο υπέρτασης; 

Πώς τα ρεβίθια προάγουν την υγεία της καρδιάς και του εγκεφάλου;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πεζοπορία στο Δάσος Υμηττού με μήνυμα αισιοδοξίας για τον καρκίνο του προστάτη

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκστρατεία ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης που έτρεξε η Astellas Ελλάδος με την υποστήριξη της ΕΛΛΟΚ.Συνδυάζοντας τον συμβολισμό με την ελπίδα, η Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων Καρκίνου επελέγη για την κορύφωση των δράσεων της καμπάνιας.

NEO almora PLUS® ENERGY για ενέργεια και ενυδάτωση

Ένα νέο σκεύασμα για τη διατήρηση υψηλών επιπέδων ενέργειας και τη σωστή ενυδάτωση του οργανισμού κυκλοφόρησε πρόσφατα η ΕLPEN, εμπλουτίζοντας την ήδη επιτυχημένη σειρά προϊόντων almora PLUS®. 

Πες το ΔΥΝΑΤΑ – Μίλα για τον Πόνο της Αξονικής Σπονδυλοαρθρίτιδας

ΠΕΣ ΤΟ ΔΥΝΑΤΑ. Μίλα για την Αξονική Σπονδυλοαρθρίτιδα». Η AbbVie, η παγκόσμια βιοφαρμακευτική εταιρεία, μέσω της εκστρατείας ενημέρωσης προτρέπει τους ασθενείς, να κάνουν το πρώτο βήμα, να μιλήσουν για τη νόσο, για τα συμπτώματα και πώς αυτά επιβαρύνουν την ποιότητα της ζωής τους, εξαιτίας της δυσκαμψίας, του πόνου, της κόπωσης, του ελλιπούς ύπνου.

Διπλός μαραθώνιος από τους Παιδιάτρους Β. Ελλάδος για τα παιδιά της Μαδαγασκάρης

Διπλός… Μαραθώνιος από την Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Βορείου Ελλάδος  για την εθελοντική ανθρωπιστική αποστολή στην Επισκοπή Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης

Η Gilead Sciences Ελλάς στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας

Με αιχμή του δόρατος το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και τους εθελοντές – εργαζόμενούς της, η βιοφαρμακευτική εταιρεία υλοποίησε ένα πλέγμα δράσεων για την άμεση ανακούφιση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν.

«Μαζί στη ζωή»… και το 2024: Συνεχίζεται η εκστρατεία ενημέρωσης για το Πολλαπλό Μυέλωμα από τη Sanofi Ελλάδας

Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για το Πολλαπλό Μυέλωμα με τίτλο «Μαζί στη ζωή» από την καινοτόμο βιοφαρμακευτική εταιρεία Sanofi Ελλάδας.

Servier 'Μια γεύση από ζωή' : Ενα μήνυμα ζωής από όσους βίωσαν τον καρκίνο

Μία ξεχωριστή πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης με τίτλο «Μια γεύση από ζωή» για την καίρια σημασία της πρόληψης, αλλά και ένα μήνυμα ζωής από όσους βίωσαν τον καρκίνο εγκαινίασε η Servier Hellas με την παρουσίαση του ομότιτλου βιβλίου και της ομότιτλης ταινίας*.

Συναυλία της Pfizer Hellas Band στo Κατάστημα Κράτησης Γυναικών στον Ελεώνα Θήβας 

Την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιόρτασε η Pfizer Hellas Band, η ερασιτεχνική εθελοντική ορχήστρα των εργαζόμενων της Pfizer Hellas, για μία ακόμα φορά στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελεώνα στη Θήβα.

Close Icon