Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πολιτική Υγείας

Η.Β: Αρνείται να υπογράψει την Παγκόσμια Συνθήκη Εμβολίων, αναφέρει η The Telegraph (Reuters)

Η.Β: Αρνείται να υπογράψει την Παγκόσμια Συνθήκη Εμβολίων, αναφέρει η The Telegraph (Reuters)

Ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι χώρες πρέπει να συναινέσουν στη συμφωνία εντός της προθεσμίας για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση μελλοντικών πανδημιών, προσθέτοντας ότι οι χώρες που δεν συμφώνησαν πλήρως με το κείμενο να απέχουν τουλάχιστον από το να εμποδίσουν τη συναίνεση μεταξύ των 194 κρατών μελών του ΠΟΥ .

Η.Β: Η Βρετανία αρνείται να υπογράψει τη συμφωνία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την πανδημία επειδή η χώρα λέει ότι θα πρέπει να χορηγήσει το ένα πέμπτο των εμβολίων της, ανέφερε την Τετάρτη η Telegraph. Σύμφωνα με ένα προσχέδιο της συμφωνίας για την πανδημία που βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση στον ΠΟΥ, οι πλουσιότερες χώρες θα πρέπει να κληθούν να τραβήξουν το βάρος τους για να βοηθήσουν τον κόσμο να αντιμετωπίσει τις πανδημίες, συμπεριλαμβανομένης της διατήρησης του 20% των δοκιμών, θεραπειών και εμβολίων για τη διανομή του ΠΟΥ σε φτωχότερες χώρες κατά τη διάρκεια έκτακτης ανάγκης.

«Θα υποστηρίξουμε την υιοθέτηση της συμφωνίας και θα την αποδεχθούμε εκ μέρους του Ηνωμένου Βασιλείου, μόνο εάν είναι σταθερά προς το εθνικό συμφέρον του Ηνωμένου Βασιλείου και σέβεται την εθνική κυριαρχία», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας της Βρετανίας σε δήλωση στο Reuters. . Ο εκπρόσωπος δεν σχολίασε τις λεπτομέρειες των συγκεκριμένων προτάσεων από τη συμφωνία, προσθέτοντας ότι «δεν έχει συμφωνηθεί καμία πρόταση». Ο ΠΟΥ δεν απάντησε αμέσως στο αίτημα του Reuters για σχόλιο. Το νέο σύμφωνο και μια σειρά ενημερώσεων στους υφιστάμενους κανόνες για την αντιμετώπιση των πανδημιών από τον ΠΟΥ έχουν σκοπό να ενισχύσουν την άμυνα του κόσμου έναντι νέων παθογόνων μικροοργανισμών μετά την πανδημία COVID-19 που σκότωσε εκατομμύρια ανθρώπους. Ένα από τα κύρια σημεία διαφωνίας μεταξύ των πλούσιων χωρών και των αναπτυσσόμενων κρατών είναι το επίπονο ζήτημα της δίκαιης κοινής χρήσης φαρμάκων και εμβολίων.

Οι χώρες πρόκειται να ολοκληρώσουν τις διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία, με σκοπό την έγκρισή της στην ετήσια σύνοδο του ΠΟΥ αργότερα αυτόν τον μήνα. Ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι χώρες πρέπει να συναινέσουν στη συμφωνία εντός της προθεσμίας για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση μελλοντικών πανδημιών, προσθέτοντας ότι οι χώρες που δεν συμφώνησαν πλήρως με το κείμενο να απέχουν τουλάχιστον από το να εμποδίσουν τη συναίνεση μεταξύ των 194 κρατών μελών του ΠΟΥ .

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΠΟΥ: Οι συνομιλίες για τη συμφωνία πανδημίας πέφτουν στο κενό

Νέα προειδοποίηση του ΠΟΥ για το πότε θα «χτυπήσει» ένα νέο παθογόνο και μια νέα πανδημία.

Σχέδιο διεθνούς συμφωνίας για μελλοντικές πανδημίες συζητήθηκε στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Στο Συμβούλιο των Υπουργών Υγείας της ΕΕ στο Λουξεμβούργο ο Άδωνις Γεωργιάδης

Άδωνις Γεωργιάδης: Βασικά θέματα του Συμβουλίου αποτέλεσαν η έγκριση των Συμπερασμάτων για το Μέλλον της Υγείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η υιοθέτηση της Σύστασης του Συμβουλίου για τους τύπους καρκίνου που προλαμβάνονται με τον εμβολιασμό και η αναθεώρηση της φαρμακευτικής νομοθεσίας της ΕΕ.

Αγαπηδάκη: «Σε πλήρη ανάπτυξη το δίκτυο τηλεϊατρικής μέχρι το τέλος του 2025»

Αγαπηδάκη: Εργαζόμαστε μαζί με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και την ΗΔΙΚΑ για να φέρουμε τον πολίτη σε μία πραγματικότητα, στην οποία δε χρειάζεται να ανησυχεί για τίποτα.

Μαρκ Ρούτε: Ο Ολλανδός Πρωθυπουργός θα είναι ο επόμενος Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ

Μαρκ Ρούτε: Ως αρχηγός του ΝΑΤΟ αντιμετωπίζει μια δύσκολη πράξη εξισορρόπησης, καθώς τα μέλη της συμμαχίας προσπάθησαν να υποστηρίξουν την κατεστραμμένη από τον πόλεμο Ουκρανία χωρίς να προκαλέσουν περαιτέρω ρωσική επιθετικότητα.

Ποια μέτρα εξήγγειλε ο Γιώργος Φλωρίδης για την ενδοοικογενειακή βία;

Ενδοοικογενειακή βία: 13 νέες διατάξεις εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης στην προσπάθεια της Πολιτείας να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των κακοποιήσεων και της βίας που έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις.

Σουδάν: Ο πόλεμος βυθίζει τη χώρα σε βαθύτερο χάος

Σουδάν: Η ανθρωπιστική έκκληση υπό την ηγεσία του ΟΗΕ 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων είναι «θλιβερά υποχρηματοδοτούμενη», καθώς μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί μόνο 441 εκατομμύρια δολάρια - 16 τοις εκατό.

Close Icon