Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Διπλός μαραθώνιος από τους Παιδιάτρους Β. Ελλάδος για τα παιδιά της Μαδαγασκάρης

Διπλός μαραθώνιος από τους Παιδιάτρους Β. Ελλάδος για τα παιδιά της Μαδαγασκάρης

Διπλός… Μαραθώνιος από την Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Βορείου Ελλάδος  για την εθελοντική ανθρωπιστική αποστολή στην Επισκοπή Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης

Σε έναν ιδιαίτερο διπλό… Μαραθώνιο δρόμο έχει επιδοθεί η  Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Βορείου Ελλάδος για την οργάνωση της εθελοντικής επιστημονικής αποστολής  στην Επισκοπή Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης.

Η αποστολή θα γίνει τον ερχόμενο Αύγουστο σε αγαστή συνεργασία με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης Πρόδρομο και στο μεταξύ η  Ένωση… τρέχει για την συγκέντρωση φαρμακευτικού, ιατροτεχνολογικού υλικού και ειδών ατομικής υγιεινής προκειμένου να σταλεί στην δοκιμαζόμενη  περιοχή. Σημειώνεται πως ήδη έχουν σταλεί δύο κοντέινερ με χιλιάδες συσκευασίες με βρεφικά γάλατα, τρόφιμα και φάρμακα σε συνεργασία με την Αδελφότητα της Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής, με εταιρίες και φίλους που έχουν αγκαλιάσει τον σκοπό της αποστολής και τώρα εκ νέου ετοιμάζεται η τρίτη αποστολή κοντέινερ.

Υπενθυμίζεται πως η επιστημονική – ανθρωπιστική αποστολή της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Βορείου Ελλάδος αποσκοπεί στην παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και ανθρωπιστικού υλικού  στα μικρά παιδιά και τις οικογένειες  που δοκιμάζονται από τις  εξαιρετικά δύσκολες  συνθήκες της ζωής στην περιοχή.  Στην αποστολή συμμετέχουν παιδίατροι από τη Βόρεια Ελλάδα – μέλη της Ένωσης, αλλά και παιδίατροι από άλλες περιοχές της χώρας.  Γι’ αυτόν τον σκοπό προετοιμάζεται αντίστοιχα και η 15μελής εθελοντική ομάδα, καθώς απαιτείται να προηγηθεί η κατάλληλη ενημέρωση και εκπαίδευσή της λόγω των ιδιαιτεροτήτων που παρουσιάζει η περιοχή της Νοτίου Μαδαγασκάρης. Αυτήν την περίοδο η Ένωση βρίσκεται σε επαφή με φαρμακευτικές εταιρίες, άλλες εταιρίες, συλλόγους, φορείς και ιδιώτες που έχουν επιδείξει ενδιαφέρον για την υποστήριξη της αποστολής, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες της Επισκοπής και της κλινικής της Τουλεάρ με αγαθά που είναι απαραίτητα για τη καθημερινότητα παιδιών και οικογενειών της Μαδαγασκάρης.

Την υποστήριξη τους για την πραγματοποίηση της αποστολής στη Μαδαγασκάρη έχουν εκφράσει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, το Ταμείο Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας (ΤΥΠΕΤ),  η Παιδιατρική Εταιρεία Β. Ελλάδος (ΠΕΒΕ)  αλλά και η   Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων.

Στο μεταξύ η Ένωση φόρεσε… αθλητικά και έτρεξε στον 18ο Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος –bwin» που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή χιλιάδων δρομέων. Η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Βορείου Ελλάδος  θέλοντας να γνωστοποιήσει μεταξύ άλλων την πρωτοβουλία για την αποστολή στην Μαδαγασκάρη δημιούργησε ομάδα και κατέβηκε σε όλες τις κατηγορίες της μεγάλης αθλητικής διοργάνωσης. Περισσότεροι από εκατό παιδίατροι, γιατροί και φίλοι, μικροί και μεγάλοι, υποστήριξαν τον σκοπό και αγωνίστηκαν γνωστοποιώντας την αξία του εθελοντισμού και της προσφοράς.

H υπεύθυνης της αποστολής «φροντίΖω τα παιδιά της Νοτίου Μαδαγασκάρης» και Πρόεδρος της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Βορείου Ελλάδος, Δρ. Όλγα Τζέτζη, επισήμανε πως «τρέξαμε στον… Μαραθώνιο για να κάνουμε γνωστό τον άλλον μας… Μαραθώνιο που έχει να κάνει με την εθελοντική μας αποστολή τον Αύγουστο στη Μαδαγασκάρη. Νιώθω ευτυχής, καθώς η συμμετοχή φίλων και μελών μας στην αθλητική διοργάνωση και κυρίως η ανταπόκριση όλων όσων έχουν αγκαλιάσει την πρωτόγνωρη πανελλαδικά προσπάθειά μας είναι τουλάχιστον αξιομνημόνευτη και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε. Τους ευχαριστώ όλους όσους έτρεξαν στον «Μέγα Αλέξανδρο» μαζί μας, αλλά κι όλους αυτούς που τρέχουν καθημερινά αθόρυβα, αποτελεσματικά και ουσιαστικά για τον σκοπό της αποστολής. Τρέξαμε τον μαραθώνιο με φίλους, υποστηρικτές της αποστολής «φροντίΖω τα παιδιά της Νοτίου Μαδαγασκάρης», με όραμα μας να βοηθήσουμε ώστε ο μαραθώνιος της ζωής των παιδιών που ζουν σε αυτή την άκρη της γης να γίνει πιο εύκολος και το χαμόγελο να λάμπει διαρκώς στα χείλη τους. Ας μην ξεχνάμε πως μέχρι την πραγματοποίηση της αποστολής θα «τρέχουμε» και με τη βοήθεια ευαισθητοποιημένων χορηγών θα στείλουμε περαιτέρω ανθρωπιστική βοήθεια και κυρίως φάρμακα, προετοιμάζοντας το έδαφος για παροχή με αγάπη και ενσυναίσθηση ιατρικών υπηρεσιών τον ερχόμενο Αύγουστο».

Υποστηρικτές της προσπάθειας των φίλων της Ένωσης στην αθλητική διοργάνωση ήταν η Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης Παιδικής Μέριμνας, Οικογένειας και Κοινωνίας των Πολιτών και εθελόντρια της αποστολής της Μαδασκάρης, Θεοδώρα Λειψιστινού, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικού Προγραμματισμού και Δημοτικής Περιουσίας Γιώργος Αρβανίτης και η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού, Κούλα Γιαννακίδου, οι οποίοι έδωσαν διπλές ευχές τόσο για τον αγώνα τρεξίματος όσο και την καλοκαιρινή αποστολή των παιδιάτρων.

Εκ μέρους του Ομίλου Κοσμάτου που συμμετείχε στον αγώνα με πολυπληθή ομάδα εθελοντών επισημάνθηκε πως «με μεγάλη μας χαρά στηρίξαμε φέτος, μέσω της συμμετοχής μας στο 18ο Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος», την  προσπάθεια της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Βορείου Ελλάδος στην ανθρωπιστική της δράση στη Μαδαγασκάρη. Άλλωστε η Hub Logistics της Cosmatos Group θα παράσχει στην Ένωση και την υποστήριξη και για την επικείμενη αποστολή του επόμενου φορτίου για την δοκιμαζόμενη περιοχή. Πιστοί στις αξίες μας, στον Όμιλο Κοσμάτο πιστεύουμε στη δύναμη της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και πως βοηθώντας τους συνανθρώπους μας και την κοινωνία στην οποία ζούμε μπορούμε να κάνουμε έστω και μια μικρή διαφορά.  Ευχόμαστε στην Ένωση κάθε επιτυχία στην προσπάθεια της».

Την συμμετοχή της ομάδας «φροντίΖω τα παιδιά της Νοτίου Μαδαγασκάρης» στον 18ο Μαραθώνιο υποστήριξαν και έτρεξαν μέλη του συλλόγου υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας, μαθητές, γονείς μαθητών και εκπαιδευτικοί  του Κολλεγίου Ανατόλια καθώς και εκπαιδευτικοί των παιδικών σταθμών του Δήμου Θεσσαλονίκης.

 

Με πολύ ικανοποιητικό χρόνο τερμάτισε στον 18ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος»  η  Ζωή Φίκα, η πρώτη Ελληνίδα που κατέκτησε τον τίτλο Six Star Finishers Major Marathons και  στήριξε με τον αγώνα της την ομάδα «ΦροντίΖΩ τα παιδιά της Μαδαγασκάρης.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συμμετοχή της ομάδας των δρομέων για την υποστήριξη της αποστολής στη Μαδαγασκάρη ήταν ευγενική χορηγία της Διοργάνωσης του Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος», ενώ την έμπρακτη στήριξή τους έδειξαν οι εταιρείες I. Καπετάνιος A.E.B.E. ,  Cosmatos Group και Ανθουλάκης ΕΠΕ Μεταφορική.

Για τους σκοπό της επιστημονικής – ανθρωπιστικής αποστολής στην Μαδαγασκάρη έχει ανοίξει ειδικός τραπεζικός λογαριασμός στην Εθνική Τράπεζα για όποιον επιθυμεί να συμβάλλει.

  • ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

ΙΒΑΝ: GR1901105150000051500115178

BIC/SWIFT: ETHNGRAA

Δικαιούχος: Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Όλγα Τζέτζη στο healthweb.gr: Αυξημένα περιστατικά λοιμώξεων από παρβοϊό στην Ελλάδα

ΗΠΑ: Οι θάνατοι που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη έπεσαν στα προ πανδημίας επίπεδα

Οι σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις γίνονται πιο συχνές σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας

Τι είναι η λοίμωξη αυτιού και πώς αντιμετωπίζεται;

Άρση των έκτακτων υγειονομικών μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας κατά της Covid-19

CDC: Εντόπισαν HIV που μεταδόθηκε μέσω βελόνων αισθητικής

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

NEO almora PLUS® ENERGY για ενέργεια και ενυδάτωση

Ένα νέο σκεύασμα για τη διατήρηση υψηλών επιπέδων ενέργειας και τη σωστή ενυδάτωση του οργανισμού κυκλοφόρησε πρόσφατα η ΕLPEN, εμπλουτίζοντας την ήδη επιτυχημένη σειρά προϊόντων almora PLUS®. 

Για 7η συνεχή χρονιά η Servier Hellas ρωγός στην  ευαισθητοποίηση των πολιτών για τον τακτικό έλεγχο της αρτηριακής πίεσης

Με στόχο να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει το ευρύ κοινό για την καίρια σημασία της έγκαιρης διάγνωσης της υπέρτασης μέσω του τακτικού ελέγχου της αρτηριακής πίεσης και με αφορμή τη 17η Μαΐου, η οποία έχει ορισθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης, η Servier Hellas στηρίζει για ακόμη μία χρονιά την εκστρατεία #BecauseIsayso του Ομίλου Servier.

Πες το ΔΥΝΑΤΑ – Μίλα για τον Πόνο της Αξονικής Σπονδυλοαρθρίτιδας

ΠΕΣ ΤΟ ΔΥΝΑΤΑ. Μίλα για την Αξονική Σπονδυλοαρθρίτιδα». Η AbbVie, η παγκόσμια βιοφαρμακευτική εταιρεία, μέσω της εκστρατείας ενημέρωσης προτρέπει τους ασθενείς, να κάνουν το πρώτο βήμα, να μιλήσουν για τη νόσο, για τα συμπτώματα και πώς αυτά επιβαρύνουν την ποιότητα της ζωής τους, εξαιτίας της δυσκαμψίας, του πόνου, της κόπωσης, του ελλιπούς ύπνου.

Η Gilead Sciences Ελλάς στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας

Με αιχμή του δόρατος το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και τους εθελοντές – εργαζόμενούς της, η βιοφαρμακευτική εταιρεία υλοποίησε ένα πλέγμα δράσεων για την άμεση ανακούφιση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν.

«Μαζί στη ζωή»… και το 2024: Συνεχίζεται η εκστρατεία ενημέρωσης για το Πολλαπλό Μυέλωμα από τη Sanofi Ελλάδας

Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για το Πολλαπλό Μυέλωμα με τίτλο «Μαζί στη ζωή» από την καινοτόμο βιοφαρμακευτική εταιρεία Sanofi Ελλάδας.

Servier 'Μια γεύση από ζωή' : Ενα μήνυμα ζωής από όσους βίωσαν τον καρκίνο

Μία ξεχωριστή πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης με τίτλο «Μια γεύση από ζωή» για την καίρια σημασία της πρόληψης, αλλά και ένα μήνυμα ζωής από όσους βίωσαν τον καρκίνο εγκαινίασε η Servier Hellas με την παρουσίαση του ομότιτλου βιβλίου και της ομότιτλης ταινίας*.

Συναυλία της Pfizer Hellas Band στo Κατάστημα Κράτησης Γυναικών στον Ελεώνα Θήβας 

Την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιόρτασε η Pfizer Hellas Band, η ερασιτεχνική εθελοντική ορχήστρα των εργαζόμενων της Pfizer Hellas, για μία ακόμα φορά στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελεώνα στη Θήβα.

Close Icon