Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Σεξουαλική Υγεία

Πώς αξιολογείται πραγματικά το «αρκετό» σεξ σε μια υγιή σχέση;

Πώς αξιολογείται πραγματικά το «αρκετό» σεξ σε μια υγιή σχέση;

Δεν υπάρχει κανένας χρυσός κανόνας για το πόσο συχνά εσείς και ο σύντροφός σας πρέπει να κάνετε κόκαλα για να είστε «υγιείς».

Μπορεί να έχετε ακούσει από έναν θεραπευτή, έναν γνωστό σας ή τον αγαπημένο σας αρθρογράφο συμβουλών ότι τα ζευγάρια πρέπει να έχουν ως στόχο να κάνουν σεξ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, για να διατηρήσουν τη σχέση τους ευτυχισμένη και ευημερούσα. Αλλά πόσο σωστό είναι αυτό το κριτήριο – και πρέπει να ανησυχείτε αν η σεξουαλική σας ζωή δεν μετριέται;

Είναι δύσκολο να εντοπίσουμε την ακριβή προέλευση αυτού του υποτιθέμενου μαγικού αριθμού, αλλά ορισμένοι ειδικοί πιστώνουν μια δημοφιλή μελέτη του 2016, η οποία διαπίστωσε ότι το χτύπημα μία φορά την εβδομάδα ήταν το γλυκό σημείο για την ικανοποίηση από τη σχέση. Η αλήθεια είναι, ωστόσο, δεν υπάρχει μια ενιαία απάντηση για το πόσο συχνά πρέπει να κάνεις σεξ. ανεξάρτητα από το τι μπορεί να πει η έρευνα.

Δεν υπάρχει κανένας χρυσός κανόνας για το πόσο συχνά εσείς και ο σύντροφός σας πρέπει να κάνετε σεξ για να είστε «υγιείς». «Σύμφωνα με την εμπειρία μου, έχω γνωρίσει ευτυχισμένα ζευγάρια που κάνουν σεξ μια φορά το χρόνο και είναι πολύ πιο συνδεδεμένα από εκείνα που το κάνουν μία φορά την εβδομάδα», λέει ο Tanner. Έτσι, αντί να προσηλώνουμε τη συχνότητα, αυτό που πραγματικά έχει σημασία είναι όλοι οι εμπλεκόμενοι να αισθάνονται ασφαλείς, άνετοι και ικανοποιημένοι. Εάν δεν είστε σίγουροι για το εάν η σεξουαλική σας ζωή το κάνει πραγματικά για εσάς, εδώ είναι μερικά χρήσιμα σημάδια που πρέπει να προσέξετε στη σχέση σας.

Ανυπομονείτε να κάνετε σεξ

Με άλλα λόγια, δεν πρέπει να εκνευρίζεστε, να αισθάνεστε ενοχές ή να το προσεγγίζετε με μια στάση «ας το τελειώσουμε». Σύμφωνα με τον Tanner, αυτές οι αντιδράσεις είναι αναπόφευκτες όταν κάνετε σεξ από υποχρέωση, αντί για γνήσια επιθυμία – κάτι που μπορεί να συμβαίνει αν προσπαθείτε να καλύψετε αυτό το «τέλειο» όριο μία φορά την εβδομάδα. (Η περιττή πίεση μπορεί απλώς να σκοτώσει τη σεξουαλική σας χημεία μακροπρόθεσμα, προειδοποιεί.)

Από την άλλη πλευρά, όταν είστε πραγματικά ευχαριστημένοι με το πώς πάνε τα πράγματα στην κρεβατοκάμαρα, θα ανυπομονείτε για αυτές τις στιγμές φυσικής σύνδεσης, ανεξάρτητα από το πόσο συχνά συμβαίνουν, λέει ο Tanner. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι θα έχετε πάντα τη διάθεση όταν είναι ο σύντροφός σας ή ότι θα παραμείνετε τόσο καυλιάρης όσο ήσασταν στη φάση του βρώμικου μήνα του μέλιτος. Αλλά βασικά, θα πρέπει να αισθάνεστε ακόμα μια αίσθηση επιθυμίας, ευτυχίας και ενθουσιασμού όταν σας φιλούν, σας χαϊδεύουν και, καλά, σας γαμούν.

Το σεξ είναι ικανοποιητικό

Η ποιότητα είναι πιο σημαντική από την ποσότητα, λέει ο Tanner. Έτσι, αντί να κολλάτε το τηλέφωνο με το πόσες φορές είστε απασχολημένοι, είναι πιο χρήσιμο να συντονιστείτε στο πώς νιώθετε ενώ συμβαίνει. Μερικές ερωτήσεις που προτείνει να κάνετε στον εαυτό σας: «Αισθάνεστε συνδεδεμένοι με τον σύντροφό σας; Είναι το σεξ επιβεβαιωτικό, επικυρωτικό και έχει νόημα; Κινείται με ρυθμό που είναι κατάλληλος για εσάς; Είναι οι δραστηριότητες που σας δίνουν τη μεγαλύτερη ευχαρίστηση;»

Το να πείτε ναι σε όλα τα παραπάνω είναι ένα αρκετά σταθερό σημάδι ότι οι ανάγκες σας, πράγματι, ικανοποιούνται. Αν κάτι λείπει, όμως, ίσως χρειαστεί να συνεργαστείτε για να μπείτε στην ίδια (καυτή) σελίδα. Θα μπορούσαμε να προτείνουμε να περιηγηθείτε στον εύχρηστο μικρό οδηγό μας για το πώς να κάνετε πιο μεταμορφωτικό και ρομαντικό σεξ; Ή, αυτές οι εγκεκριμένες από τους ειδικούς συμβουλές για να νιώσετε πιο κοντά στον σύντροφό σας;

Αισθάνεστε άνετα να λέτε στον σύντροφό σας τι κάνετε (και δεν θέλετε)

Ίσως είστε περίεργοι να πειραματιστείτε με σεξουαλικά παιχνίδια για πρώτη φορά. Ή οι θέσεις σας γίνονται κάπως βαρετές και θέλετε να δοκιμάσετε νέες που σας κάνουν να ζεσταθείτε και να καυλιάρησετε. Ένας άλλος καλός δείκτης μιας ακμάζουσας σεξουαλικής ζωής είναι να νιώθετε αρκετά ασφαλείς για να εκφράσετε τις ανάγκες, τις επιθυμίες και τις ανησυχίες σας (αν κάτι δεν λειτουργεί), λέει ο Δρ Brown-James. Η ανοιχτή επικοινωνία είναι το θεμέλιο μιας υγιούς σεξουαλικής ζωής, καθώς οικοδομεί εμπιστοσύνη και αποτρέπει την επανεμφάνιση σχετικά ήσσονος σημασίας ζητημάτων να εξελιχθεί σε πλήρη δυσαρέσκεια, η οποία είναι πολύ πιο δύσκολο να διορθωθεί.

Ρεαλιστικά, όμως, το να μιλάς για τις απογοητεύσεις ή τις πιο βρώμικες φαντασιώσεις σου μπορεί μερικές φορές να γίνει άβολο. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορεί να θέλετε να προσπαθήσετε να αναδείξετε αυτά τα πράγματα χαλαρά – αντί να κάνετε τη συζήτηση μια εξαιρετικά σοβαρή στιγμή «πρέπει να μιλήσουμε». Αυτή η προσέγγιση μπορεί να σας βοηθήσει και τους δύο να αναγνωρίσετε ότι το να κρατάτε ανοιχτές τις γραμμές της σεξουαλικής επικοινωνίας για τις επιχειρήσεις δεν χρειάζεται να είναι τόσο εκφοβιστικό – και μπορεί ακόμη και να είναι διασκεδαστικό!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τι να φορέσετε στο ραντεβού που ξέρετε ότι θα κάνετε sex;

Τι θα γίνει αν κάνετε σεξ κάθε μέρα;

Τι συμβαίνει όταν δεν εκσπερματώνετε για μεγάλο χρονικό διάστημα;

Οι διαφορές στην αίσθηση του σεξ μεταξύ ανδρών και γυναικών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί νιώθουμε έλξη για άτομα με παρόμοια χαρακτηριστικά

Έλξη χαρακτηριστικά: Γιατί νιώθουμε έλξη για άτομα με παρόμοια χαρακτηριστικά: Το φαινόμενο του να νιώθουμε έλξη για άτομα με παρόμοια χαρακτηριστικά με τον εαυτό μας είναι τόσο ενδιαφέρον όσο και πολύπλευρο. Αυτή η έλξη μπορεί να αναλυθεί μέσω διαφόρων ψυχολογικών,

9+1 Σημάδια που δείχνουν ότι η σχέση σας με τον σύντροφο σας έχει γίνει πιο ισχυρή

Σεξ σχέση: Η οικοδόμηση μιας ισχυρής σχέσης απαιτεί προσπάθεια, επικοινωνία και κατανόηση. Εδώ είναι δέκα σημάδια ότι η σχέση σας με τον σύντροφό σας ανθίζει και δυναμώνει:

Γιατί το πλυντήριο ελκύει ως χώρος για σεξ

Αισθησιακή περιπέτεια: Ο συνδυασμός σωματικής αίσθησης, ιδιωτικότητας, πρακτικότητας, καινοτομίας και χιούμορ κάνει το πλυντήριο ρούχων ένα ελκυστικό, αν και αντισυμβατικό, μέρος για σεξουαλική δραστηριότητα.

Οι ασκήσεις του πυελικού εδάφους μπορεί να βοηθήσουν στην πρόωρη εκσπερμάτωση

Πρόωρη εκσπερμάτιση: Οι ασκήσεις του πυελικού εδάφους, που συχνά συνδέονται με τις γυναίκες, μπορούν επίσης να είναι εξαιρετικά ωφέλιμες για τους άνδρες, ιδιαίτερα στην αντιμετώπιση ζητημάτων όπως η πρόωρη εκσπερμάτωση (PE).

Μήπως τελικά βοηθάει την σχέση σας με τον σύντροφο σας;

Τηλεόραση σχέση: Η παρακολούθηση μιας εκπομπής με τον σύζυγό σας μπορεί να είναι μια εμπειρία δεσμού για διάφορους λόγους, οι οποίοι συμβάλλουν στην ενίσχυση της σχέσης σας και στην ενίσχυση της σύνδεσής σας.

Close Icon