Αυτοφροντίδα

Τέλος σχέσης: Πώς να φροντίσεις τον εαυτό σου μετά από έναν χωρισμό

Τέλος σχέσης: Πώς να φροντίσεις τον εαυτό σου μετά από έναν χωρισμό

Τέλος σχέσης: Πώς να φροντίσεις τον εαυτό σου μετά από έναν χωρισμό. Κανείς δεν θέλει να χωριστεί. Κανείς δεν θέλει να είναι αυτός που κάνει τη διάλυση. Αν και μπορεί να φαίνεται ότι ο ένας είναι πιο δύσκολος από τον άλλο, αναπόφευκτα είναι χάλια ούτως ή άλλως. Αν σε παρατήσουν, ή αν είσαι ο σκουπιδιάρης, θα χρειαστεί να φροντίσεις τον εαυτό σου μετά τον χωρισμό.

Γύρνα πίσω στον αγώνα της αγάπης! Εντάξει, όχι απαραίτητα με τρόπο ραντεβού. Αλλά αν και θα χρειαστείτε χρόνο για τον εαυτό σας τώρα, θα χρειαστείτε και μερικούς περισπασμούς. Λέγοντας ναι σε περισσότερες κοινωνικές προσκλήσεις, θα βρεθείς να θεραπεύεσαι με τρόπο που δεν θα το κάνεις αν μείνεις μέσα μόνος. Θα είναι μια ωραία υπενθύμιση ότι ο κόσμος προχωράει και ότι η ζωή συνεχίζεται, ακόμα κι αν νιώθεις κολλημένος σε μια βαθιά θλίψη.

Όχι, η άσκηση δεν θεραπεύει τα πάντα. Σίγουρα δεν είναι η απάντηση σε κάθε πρόβλημα. Ωστόσο, βοηθά μετά από ένα χωρισμό. Όταν ασκούμαστε, ενισχύουμε τα φυσικά οπιοειδή του εγκεφάλου μας. Φυσικά, αυτό μπορεί να μας βοηθήσει να επαναφέρουμε λίγο το μυαλό μας. Η άσκηση είναι επίσης ένας μεγάλος περισπασμός, που είναι μια άλλη τακτική για να ξεπεράσεις έναν χωρισμό, και ενισχύει το αίσθημα εμπιστοσύνης και γενικής ευημερίας σας. Αποσπάστε την προσοχή σας. Όπως προαναφέρθηκε, το να αποσπαστεί η προσοχή βοηθάει μια πληγωμένη καρδιά. Σύμφωνα με το περιοδικό Time, μία από τις τρεις στρατηγικές για να ξεπεραστεί ένας χωρισμός είναι ο περισπασμός Εάν μπορέσετε να ξεπεράσετε την εμμονή με τον πρώην σας ή/και τον χωρισμό σας, θα πρέπει να το κάνετε.

Τι καλύτερος τρόπος από το να αποσπάς την προσοχή σου; Μπορείτε να αποσπάσετε την προσοχή σας δουλεύοντας, περνώντας χρόνο με φίλους ή οικογένεια ή ρίχνοντας τον εαυτό σας σε ένα νέο ή αγαπημένο χόμπι. Μείνετε μακριά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μετά τη διάλυση, μια από τις καλύτερες συμβουλές είναι να αποφύγετε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ναι, είναι δελεαστικό να βλέπεις τι κάνει ο πρώην σου, αλλά μην το κάνεις!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς λειτουργεί η ερωτική έλξη

Επικοινωνία με τους άλλους μέσα από βασικούς τύπους συμπεριφοράς

Αυτοπραγμάτωση και πνευματικότητα...πώς θα την επιτύχεις;

Ραντεβού μέσω tinder ...

Η επιστημονική εξήγηση για την αγάπη μας στη θάλασσα

Η επιστήμη πίσω από τη φράση "Η θάλασσα με κάνει χαρούμενο". Όλοι οι λάτρεις συμφωνούν ότι η παραλία είναι το "ευτυχισμένο" μέρος τους. Τα μάτια μας λάμπουν όταν σκεφτόμαστε την επόμενη επίσκεψή μας εκεί και για τους περισσότερους, το να είμαστε μακριά από την καθημερινή ρουτίνα μας είναι λόγος για να πάμε στην παραλία. Τι ακριβώς είναι αυτό με την παραλία που μας κάνει ευτυχισμένους; Γιατί στρεφόμαστε στο νερό για μια αίσθηση ηρεμίας και διαύγεια;

Πιθανές αιτίες που αισθάνεσαι μόνιμη κόπωση

Αισθάνομαι κουρασμένη: Γιατί νιώθεις αυτή την κατάπτωση . "Γιατί είμαι τόσο κουρασμένη;" είναι μια ερώτηση που οι άνθρωποι αναρωτιούνται αρκετά συχνά. Όλοι κουράζονται κάποια στιγμή, ιδιαίτερα μετά από μια ασθένεια, μια μακρά νύχτα με ένα άρρωστο παιδί ή μια πολυάσχολη εβδομάδα στη δουλειά. Ωστόσο, όταν η κούραση είναι επίμονη, όταν νιώθεις κουρασμένος μόλις ξυπνήσεις το πρωί ή όταν ο ύπνος δεν φαίνεται να βοηθάει, όσο και αν ξεκουράζεσαι—μπορεί συχνά να υποδεικνύει ένα βαθύτερο, υποκείμενο πρόβλημα.

Κάντε τον χρόνο να δουλεύει υπέρ σας

Αλλά μία προσέγγιση που γίνεται ολοένα και πιο διαδεδομένη αντιπροσωπεύεται από το μότο «δουλεύω εξυπνότερα, όχι σκληρότερα». Η σωστή διαχείριση του χρόνου δεν είναι η ολοκλήρωση πολλών εργασιών μέσα σε μια μέρα• είναι η απλοποίηση της καθημερινότητας και η ανακούφιση από το στρες.

Εξάσκησε και εσύ την αυτοσυμπόνια σου... Δες εδώ πώς

Αυτοσυμπόνια: Πώς να την εξασκήσεις. Τιμωρείς πάντα τον εαυτό σου για τα λάθη σου; Όλοι κάνουν λάθη αλλά αντί να είσαστε σκληροί για τον εαυτό σας, προσπαθήστε να αποδεχτείτε ότι δεν είστε τέλειοι και να είστε ευγενικοί με τον εσάς. Αν αυτό είναι κάτι που κάνετε τακτικά, τότε γράψτε μια σημείωση που ενθαρρύνει την αυτοσυμπόνια.

Φρόντισε τον οργανισμό σου και το δέρμα σου μέσω τον προβιοτικών

Προβιοτικά υγεία: Σε ποιες περιπτώσεις θα σε βοηθήσουν.  'Ενα από τα πιο πολυσυζητημένα οφέλη είναι η καλύτερη πέψη, ειδικά σε αυτούς τους αβέβαιους καιρούς με επιπλέον προκλήσεις όπως η δυσκοιλιότητα καραντίνας και τα στομαχικά προβλήματα λόγω άγχους.  Επίσης, προσφέρουν πραγματικά μια σειρά απίστευτων πλεονεκτημάτων, εκτός από το να βοηθούν την πέψη και το αίμα.

Η επικοινωνία μέσω σόσιαλ και οι παρανοήσεις

Διαχείριση κοινωνικών μέσων: Αξιοποίησε την αρχή του Hanlon. Τα κοινωνικά δίκτυα έχουν φέρει επανάσταση στον τρόπο που επικοινωνούμε. Πριν από χρόνια, ήταν αδιανόητο να μιλήσουμε με τους φίλους μας σχεδόν σε πραγματικό χρόνο όταν δεν ήμασταν μαζί τους. Τώρα χρειαζόμαστε μόνο σύνδεση στο διαδίκτυο και ένα από τα πολλά κοινωνικά δίκτυα στα οποία είμαστε συνδεδεμένοι.

Βασικές αρχές του Laziness Lie και πώς επηρεάζουν τη ζωή μας

Laziness Lie: Βασικές αρχές και πώς επηρεάζουν τη ζωή μας. Η παραγωγικότητα είναι ο καλύτερος τρόπος για να μετρήσουμε την αξία μας. Τα ψυχολογικά θεμέλια του "ψέματα οκνηρίας" και το πόσο μεγαλύτερες εργάσιμες ημέρες, υπερφόρτωση πληροφοριών και μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν αυξήσει την πίεση να κάνουν συνεχώς και να είναι "περισσότερα".